Kerajaan PAS Kelantan – apa yang di canang tentang Royalti itu adakah Loyarburuki?.

Kelantan

Kelantan (Photo credit: Wakx)

Kerajaan Kelantan dengan kepimpinan ulama seharus nya bercakap telus, supaya rakyat bawahan seperti saya mengerti hati budi, kepakaran peribadi pemimpin dan semangat iktiar mengembelingkan kuasa berfikiran maju membantu rakyat seperti saya, dreber dreber taxi prabet sapu, dan lain lain pekerja di Kelantan serta rakyat marhein lain.

Tidak cukup mengatakan bahawa mereka itu tidak mempunyai kepakaran mencari duit untuk rakyat lalu perlu berperanan politik membelasah kerajaan persekutuan mengenai isu Royalti.

Sedangkan segala bentuk peluang ekonomi di perjuangkan untuk rakyat Kelantan oleh orang orang Kelantan luar negeri Kelantan di pandang sepi kerana mereka adalah peminat setia UMNO.

UMNO ke tidak UMNO, kepakaran dari rakyat Kelantan luar negeri Kelantan yang telah berhijrah keluar kerana peluang tidak terjamin dibawah kerajaan PAS, cukup berperanan besar menolong PAS dan orang orang Kelantan sekiranya orang orang PAS menerima baik bukan menolak cadangan cadangan itu kerana berpolitik “UMNO itu haram”.

Jikalau UMNO itu haram, dan PAS itu halal, dimana kah halal nya tempat tempat atau kawasan yang di bina PAS?.

Dan perlu di beritahu bahawa kepakaran ahli ahli pemimpin PAS adalah merancang sesuatu bentuk politik bersentimen kepada aras membenci UMNO seperti Royalti.

Kepakaran lain tiada.

Isu royalti ini bukan perkara baru malah kerajaan pusat telah lama ingin memberi peranan mengerudi minyak kepada kerajaan PAS dalam tahun 1990 an lagi, namun oleh kerana kenkangan UMNO itu haram serta kejelikan ilmu yang cetek dalam barisan pimpinan mereka, perkara itu di persia siakan. Tentu sekali kita rakyat Kelantan hidup didalam kerugian besar.

Ilmu agama berteraskan parti PAS hanya terdapat di Kelantan dan Malaysia sahaja. Dan bagi kumpulan ini mereka lah ahli syurga. Mereka tidak mempunyai ilmu lain.

Sekiranya hanya orang orang PAS sahaja yang memasuki syurga, maka dengan bilangan mereka di Kelantan dan lain lain negeri di Malaysia, sudah tentu amat lah sedikit jumlah penduduk syurga selepas kiamat nanti. Adakah ini benar mengikut al Quran?.

Sebenarnya kebenakan jiwa dan akal pemimpin mereka telah meletakan diri kita rakyat marhein di Kelantan dalam neraka bersama mereka kerana kebodohan dan keangkuhan pemimpin yang kita pilih dari barisan PAS.

Kerajaan Persekutuan mengembelingkan seramai 80, 000 orang kaum pekerja di Kelantan untuk membantu rakyat seperti kita tanpa heboh heboh dengan doa PAS KO.

Sedangkan mereka hanya memberi kerja kepada hampir 7,000 orang orang PAS sebagai kakitangan kerajaan negeri sambil berdakyah politik UMNO itu kafir.

Jikalau kerana politik kerajaan negeri tidak berganjak dalam menolong rakyat marhein seperti kita, sudah sampai masa nya kita menyahlakukan kerajaan Kelantan dan menganti kan kakitangan kerajaan negeri yang pasif dan tidak berketrampilan maju.

Sebenar nya PAS adalah sebuah parti mati, itu lah yang dinyatakan bahawa syurga milik mereka.

Dan saya khuatir adakah penduduk syurga hanya sedikit di hari kuamat nanti?, atau adakah 7,000 kakitangan kerajaan negeri itu sebenarnya adalah penduduk neraka kerana telah menjadi penghalang kebaikan dari UMNO kepada rakyat Kelantan dengan berpolitik sempit UMNO itu kafir.

Ada kah hanya 900, 000 umat di syurga sedangkan kita mempunyai berbillion umat Islam di seluruh dunia.

PAS tidak ada di negara CINA dan adakah kerana PAS tidak wujud di CINA maka umat ISLAM CINA yang berjumlah ratusan juta berada di dalam neraka jahanam? Tidak adil kepada umat Islam di Cina dikatakan sebagai kafir dan tidak akan masuk syurga kerana mereka bukan ahli PAS!. Tetapi itu lah hakikat nya bila mereka mengatakan UMNO itu kafir dan tidak akan masuk syurga.

Tentu lah isu Royalti yang di pertengahkan itu adalah satu dakyah politik loyar-buruki kerajaan PAS Kelantan, seperti bagaimana sedikit nya umat Islam di syurga kerana ahli UMNO dan umat ISLAM dunia lain bukan ahli PAS.

PAS dan DAP is dead. Mati.

1 thought on “Kerajaan PAS Kelantan – apa yang di canang tentang Royalti itu adakah Loyarburuki?.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s