Terjahan kaum kafir DAP Malaysia menjatuhkan kerajaan Melayu, sama dengan terjahan kaum kafir zaman Kerajaan Islam Melayu Ayuthia

Ingat ingat lah.

300- 500 tahun dahulu, Raja Melayu memerintah Siam di Ayuthia, berasal dari keturunan Raja Melaka, dengan peradapan umat Melayu Islam berjaringan dengan Maharaja Mongul pemerintah negara China.

Orang orang kafir laknatullah, tersepit hidup. Berzina tidak boleh, menipu dalam perniagaan tidak boleh, berjudi tidak boleh, beromen di tempat awam tidak boleh, mengakat kain para wanita ditempat awan tidak boleh, dan kena lakukan sembahyang di masjid di hari hari Jumaat. Walaupun sistem pemerintahan di bahagi dua, iaitu sistem untuk orang orang kafir, dan sistem orang orang Islam, mereka masih tidak puas hati dan terus menerus menerja kerajaan Melayu Ayuthia dengan berbagai bagai isu termasuk isu hak asasi manusia seperti permintaan mereka sekarang ini.

Bila kerajaan Mongul jatuh di China, kaum kafir Burma dengan pertolongan umat dan rakyat kafir didalam negara Ayuthia mula menyerang kerajaan tersebut.

Mereka melompat gembira bila kerajaan Ayuthia jatuh, dan mula menubuhkan bandar Bangkok dengan mempromosikan sex luar batas, sehingga anak anak perawan gadis gadis Thai (Thai orang Kafir dan separuh kafir), (bukan Siam) menjadi bangga dengan kerja menjual badan, dan menjadi adat kepada mereka memberi penghurmatan apabila bersara dari menjadi penjual tubuh (lebih tepat penyewa atau penjual lubang kemaluan).

Perkara seperti Ini sedang berlaku di Malaysia, penentangan orang orang kafir (DAP terutamanya) keatas kerajaan Melayu warisan dari pertalian kerajaan Mongul dan kerajaan Timur Tengah, serta kerajaan Melayu Melaka.

Berapa ramai Melayu menjual atau menyewa lubang kemaluan dengan bisikan syaitan DAP dan ahli kerabat mereka?.

Ingat sebelum jatuh nya kerajaan Islam di rantau ini.

Mereka ini kaum kaum yang terlampau batas.

Advertisements

Just a laughing stock

Namwewee, or whatever name he is, talked rubbish in his latest video. Talkkok, a name synonym to “talk cock”.

His Chinese clan, Chua So Lek, accused Noh Omar mad over the later to explore the use of Akta Hasutan on the canteen toilet issue.

Wee Ka Siong, former Timbalan Menteri Pelajaran has accused the department over hackneyed meritocracy for the Chinese students who he claimed had been refused entrance into public higher learning institutions.

Dong Zong later in the week rejected government’s initiative to improve schooling system.

On the opposition side, Lim Guan Eng refused to comply with a ROS order for a re-election of CEC members.

The list above does not end there. There are plenty other objections around the web over several issues which were voiced by majority Chinese youngsters.

The objections however are mostly baseless and have no truth.

We too heard objections over similar issues by the young Malays, but of course, the objections are more on the housing need and the high cost of living.

I am not very certain how and why these Chinese youngsters, the like of Namwewee, have changed in their attitude over a short period. If you have the time to watch Namwewee video, you probably had noticed that he was not fluent in the common language of this country.

Whilst the older group, like Chua So Lek and We Ka Siong, understands and speaks the language fluently, the younger group of Chinese, by their own leader’s oversight, has a common problem in the language deficiency.

One of the reasons for the deficiency is that the Chinese had refused to learn Bahasa Malaysia as a common language.

Because of direct confrontation from the Chinese groups, we see that Malays have also rejected claims from the Chinese in this country. On top of that, we see a lot of us are talking rubbish about the Chinese like in the West.

In the West, the Chinese are a laughingstock. They are just the same obsession as in the Namwewee video. We can applaud a loud laugh.

Tamat nya sumpahan Battersea dan naik ke kepala SP Setia, EPF dan Sime Darby.

oaerial

Tamat nya sumpahan Battersea.

Untuk melihat keseluruhan projek regenerasi  di bawah pembangunan bersepadu Nine Elms di South Bank, sila lihat Peta Nine Elms interactive disini.

Terdapat 24 projek besar di dalam kawasan ini. Battersea Park Power Station merupakan salah satu dari 24 projek di dalam Nine Elms di South Bank. Manakala projek regenerasi di Battersea Park Power Station pula mesti mengambil kira kos membaikpulih dan mengekalkan stesen jana kuasa letrik termasuk peralatan enjin dan segala nya aksesori kerana stesen jana kuasa itu di klasifikasikan sebagai bangunan Listed Class 11 dan menyelaraskan laluan keretapi di kawasan berdekatan.

Bagi mereka yang tidak mengenali Battersea, terutama rakyat Malaysia, maka apa yang di beritakan dengan kemajuan rakyat Malaysia membangun satu kawasan yang malap dan di anggap boleh berjaya merubah persekitaran kemajuan paling lembab di London kepada sesuatu yang menarik adalah telahan kepada kebolehan syarikat Malaysia menjalankan sesuatu kerja yang amat mencabar dan boleh di banggakan.

Battersea, dan sekitarnya, termasuk Stockwell, Brixton, Vauxhall, dan Wansworth, terletak di sebelah selatan Sungai Thames dan kawasan yang dihuni oleh ramai penduduk berkulit hitam, penduduk kaum China, Carribean, Pakistani dan lain lain bangsa bercampur. Manakala di sebelah Sungai Thames adalah kawasan perniagaan dan kediaman separa mewah seperti Victoria, Chelsea, Kinghtbrigde dan Kensington.

Walaupun kemudahan jalan raya dan keretapi ada terdapat di kawasan ini, seperti keretapi bawah tanah atau Tube di Vauxhall, Stockwell, Battersea Park, Brixton, dan setesen keretapi di Queenstown Road Station yang boleh menghubungi kawasan ini ke West End dalam masa kurang 8 minit, kawasan ini adalah kawasan pendudukan padat dengan council flat serta perumahan awam yang dikhaskan kepada warga Britain dengan harga sewa yang rendah dan dengan itu, pembangunan dikawasan baru Nine Elms harus mengambil kira kepadatan penduduk kawasan ini yang terdiri dari berbagai bangsa.

Perumahan kelas pertengahan dan kelas atas terdapat di kawasan perumahan di Kensington serta di Hyde Park, seperti di Bayswater, Queensway, dan juga di kawasan West London seperti di Mayfair.

Battersea Power Plant adalah sebuah hartanah yang di klasifikasikan sebagai bangunan “Listed 11”, yaitu harta pembangunan yang tidak boleh di robohkan serta mesti di pelihara dengan keadaan kekal oleh pemaju. Telah terdapat 3 pembida besar bagi membangunkan Battersea Park Station sebelum kejayaan kita, tetapi kesemua menempuh jalan buntu, kerana harga yang tinggi dan ketidakpastian keatas nilaian harga unit perumahan yang akan dibina.

Pada pendapat saya, harga pembidaan keatas stesen jana kuasa ini telah mengambil kira keluasan tanah yang di bina dengan jana kuasa letrik tersebut, yaitu hampir separuh dari keluasan keseluruhan pembangunan Battersea Park Power Station.

Kekuatan yang ada dan digunakan oleh SP Setia ialah pengalaman mereka membangunkan hartanah di Malaysia, walaubagaimana pun pada pendapat saya kekuatan sebenarnya adalah wang dan dana dari EPF dan Sime Darby. Dengan kekuatan dana serta kemahiran Sime Darby, serta dari EPF, projek yang di syorkan oleh syarikat Malaysia yang di kelolakan oleh seorang China telah diterima oleh syarikat GLC tersebut.

Pada pandangan saya, SP Setia mungkin tidak mengambil kira tentang corak kehidupan kaum kulit hitam dan serta pengolakan perkauman yang bergerak didalam kawasan di sebelah sini, terutama di Brixton, dimana ramai penduduk berbagai kaum terutama kaum kulit hitam yang tidak mempunyai rumah dan merupa lodger atau squatters di kawasan tersebut. Ini adalah kerana lokasi yang amat dekat dengan kawasan pembangunan yang didiami oleh kaum majoriti di London.

Di Malaysia, SP Setia boleh berunding dengan MCA supaya orang orang Melayu di layakan hanya membeli 30% dari hasil pembangunan mereka, dan sekiranya tiada pembeli meminta memansuhkan pembelian itu secara total.

Ramai pengunjung ke London tidak akan memilih untuk hidup di kawasan ini, terutama di Battersea dan Brixton. Mereka akan memilih untuk tinggal di kawasan lain yang tidak mempunyai kerenah perkauman yang tinggi,  seperti di Queenway dan West Hamsptead. Ini seperti kaum Melayu tidak suka tinggal di kawasan orang Cina dan vice versa.

Lagi pun terdapat hampir 23 lagi pembinaan yang sama di dalam kawasan ini yang boleh di pilih oleh pembeli seperti di Embassy Garden, Nine Elms Parkside, River Light, St Geoge Whaft, South Lamberth Palace, dan Spring Mews, yang terletak jauh sikit dari Station jana letrik usang London itu.

(Lihat peta interactive di atas untuk melihat kawasan pembinaan baru di kawasan Nine Elms di South Bank untuk dipilih, dimana akan anda pilih?)

Kita tidak tahu sejauh mana kepintaran SP Setia didalam urusan ini, tetapi jikalau kehilangan besar wang EPF dan Sime Darby di dalam membangunkan sebuah kawasan lembab dengan pembangunan separa mewah, ianya seolah olah seperti mencurah garam kedalam laut, serta ianya mungkin merugikan rakyat Malaysia.

Walaubagaimana pun kita beri pertimbangan yang wajar kepada mereka untuk terus melaksanakan projek regenerasi kependudukan di kawasan South Bank dan Nine Elms dan melihat kejayaan yang dinyatakan itu dimasa masa akan datang.  lagi pun ramai berpendapat bahawa projek yang rumit ini menjadi satu kebanggaan kepada syarikat syarikat di Malaysia.

PS:

1. Walau bagaimanapun, diharap pihak berwajib bukan sahaja harus meneliti perjalanan projek disini, tetapi harus menilai keupayaan pasaran mengembalikan wang pelaburan dari EPF dan syarikat GLC tersebut diatas tanpa membuat sebarang kerugian yang besar. Kita, Melayu, selalu di gunakan oleh bangsa China, baik dahulu, sekarang dan akan juga datang.

2. Ringkasan kepada pelaburan ini ialah : Anda beli sebidang tanah untuk di bangunkan dan separuh dari keluasan tanah tidak boleh di bangunkan. Malahan tanah itu kena di jaga dan pelihara macam pelihara beruk tua. Tanah di pesekitaran tanah orang miskin. Awak kena bina rumah orang kaya kerana hendak dapat balik modal keatas harga beli termasuk harga tanah yang tidak boleh di bina. Anda dimestikan pula menandingi 23 lagi perumahan yang serupa dalam pembangunan sama. Kenapa tidak beli tanah yang lebih sesuai diantara 23 pembangunan serupa di kawasan itu?. Kenapa hendak di biayai pembinaan keretapi bawah tanah dikawasan itu? Aku rasa PM Najib pun akan berkata setelah melawat kawasan itu baru baru ini “Rupanya SP Setia memang bijak bistari”.

Updated:

He he he. Ikan cerdik lak, orang orang Besut kata Hadi.

images

Ikan besar macam mana pun, tetap bodoh, Di. Jangan hang hendak persenda  orang orang Besut.

Aku gelak beb. Hadi suruh orang Besut jadi ikan cerdik.

Macam macam ada.

Ikan cerdik cam mana?. Setahu aku ikan semua bodoh. Beri pancing fly pakai bulu ayam, tarik pelan pelan, ikan telan. Beri hook pancing yang tak ada umpan pun, yang jenis panjang tu, habis ikan kembong makan. Beri anak ikan kembong pun dia makan. Hulur kayu yang di bentuk semacam anak ikan pun, dia sambar, Di. Jadi bila masa ikan tu cerdik, Di ooi.

Betul lah Haji Hadi nih, kias mengata orang orang Besut bodoh semacam ikan. Jikalau orang Besut bodoh bodoh semacam ikan kembong, ngapa hang datang minta undi. Hang bodoh semacam ikan juga ker?.

Tak patut, tak patut.

PS: aku pun kaki pancing ler. Lagi hebat, pakai fly lagi. Apa, hendak cakap tenatng pancing ikan. Engkau ni hendak pancing undi kah pancing ikan?.

Discrimination leads to bribery, so who are at fault?

English: Flag of the Malaysian Chinese Association

English: Flag of the Malaysian Chinese Association (Photo credit: Wikipedia)

Ahmad and Rohana, Malay, must find jobs in GLC or in the government offices or banks, or in any private company owned by a Malay, to start a living in Malaysia. There, his or her future is bright, away from racial discrimination, which has roots in every aspect of our lives, far beyond any one belief in our society.

When jobs are scarce, the alternative employment for Ahmad and Rohana is in a Chinese company. In this company, they will learn humbleness, politeness, shyness, and, boredom. Racial discrimination starts on the day you join the company, receive a lower salary than your Chinese counterparts are receiving although at a similar rank, work primarily as the intermediary between the Malays in the government and the Chinese in the company.

That has been a norm for some time, exits since the BN ruling party formed a coalition with the Chinese from MCA and Gerakan parties.

Although the company attains many contracts via employing Ahmad and Rohana in the society, their ranking, or positions in the company remain at a lower executive level.

Those who received an executive position in the GLC or government agencies who have similar education at university with Ahmad and Rohana will be the lucky ones. Bribery is common as there is massive competition between companies for procurement for the government, that induces bribery.

Middle management level that holds the power to give contract in all sectors including oil and gas industry is susceptible to bribery ending up receiving multiplying incomes far above the imagination.

In the end, the society has to pay the price. Discrimination in the private sector and the bribery in the public sector, are the two main enemies existed in our society for a very long time.

This extraordinary and excessive social imbalance between groups in our society has underpinned a serious unity program for our nation building.

Don’t ask Ahmad or Rohana, they are only ordinary citizens who don’t make policies for the country.

Kesan positif dari jentera penguat kuasaan kerajaan, minta kaum Melayu Kuala Besut faham bahawa kerajaan masih mengutamakan agama kita

Model of Majapahit ship. This model represents...

Model of Majapahit ship. This model represents a characteristic Majapahit ship, a bahtera, a product of the kingdom’s expert craftsmanship which travelled the seas to trade and to acquire new territories. (Photo credit: Wikipedia)

Pasangan duo yang angkuh dengan sebaran gambar menghina umat Islam sedang berpuasa telah pun di kenakan tindakan yang sesuai dengan kelakuan mereka. Dan ini pasti menunjukan kepada kita bahawa kerajaan Najib masih lagi terus mengawal selia jentera penguat kuasaan kerajaan dalam menanggani isu cemuhan dan kehinaan kaum Cina keatas umat Islam, atau kita semua, orang orang Melayu.

Sesungguh nya, di negara kita ini orang orang Melayu atau Islam terutamanya, tidak melangkau sempadan agama, maka kejadian dimana perusuh Islam menyerang bangsa beragama lain tidak pernah berlaku seperti mana terjadi di barat atau lain lain negara di Asia Tenggara. Malahan telahan mengatakan penganut Islam adalah pengganas di negara ini tidak timbul sama sekali.

Apa yang berlaku di negara lain, amat berbeza dengan apa yang berlaku di negara ini, dimana umat Islam adalah pendamai yang mutlak.

Di negara negara lain umat Islam di salah ertikan sebagai pencetus keganasan. Dan dengan kemajmukan rakyat di negara kita, pandangan yang mengatakan Islam itu agama ganas telah terbawa bawa kedalam minda kaum muda. Apabila pandangan yang bersangkut paut dengan agama, seperti kegunaan nama Allah, dan ianya mendapat reaksi yang mencabar dari umat Islam di negara ini, emosi orang muda kaum lain telah beranggapan bahawa sememangnya umat Islam suka membantah. Dalam negara demokrasi seperti Malaysia, dan kuasa politik China yang semakin berpihak kepada DAP, ramai pemuda China cuba menunjukan bahawa dalam sistem demokrasi di negara ini mereka juga berhak untuk bertindak melawan umat Islam atau Melayu.

Cumanya corak atau cara melawan tanpa ilmu agama Islam itu sendiri, menjadikan pergerakan melawan kerana demokrasi dan hak asasi telah di gunakan secara menghina agama Islam.

Dengan tumpul nya pengetahuan agama dan sejarah Islam, maka kita dapati kaum China di Malaysia telah melakukan satu kesalahan besar seperti mana pihak barat telah lakukan.

Pandangan saya, sejarah agama serta tamadun kemajuan agama Islam dan lain tamadun harus di ajar disemua institusi pembelajaran China, dan dengan pengetahun luas, mereka tidak akan terpengaruh dengan anasir barat yang sememang nya anti Islam berdasarkan intipati mereka membangunkan sebuah negara mereka yang berteraskan nilai nilai agama Kristian. Ingin di beritahu, bahawa Perang Salib telah lama berlaku, tetapi ianya belum tamat.

Untuk penduduk Kuala Besut, terutama yang berkata kerajaan tidak mengambil berat atau memainkan peranan dalam mengawal kemarahan umat Islam dengan penghinaan kedua pemuda dan pemudi Cina tempuh hari, diharap mengambil iktibar dan terus menyokong kita, umat Melayu Islam, di pihak BN, semoga dengan sokongan ini kerajaan Melayu Islam dapat membangunkan pembangunan serata untuk semua kaum terutama nya kaum Melayu didalam mengendalikan kehidupan aman damai tanpa perlu mencemuh agama lain. Ini negara Melayu, dan tentu nya Melayu penyelamat agama mereka dan pelindung atau payung umat umat bangsa yang beragama lain.

Sekian. Selamat mengundi.

Salam 1Malaysia, satu konsep yang tidak akan berjaya.

Kejayaan yang ada di Malaysia adalah satu kejayaan yang dipaksa berlaku, tanpa menghirau keatas perpaduan antara umat, walaupun program penyatuan umat berbagai bangsa selalu di di umumkan.

Apabila pembangunan yang di paksa tanpa mengira keperluan yang menyeluruh untuk semua bangsa, terutama bangsa Melayu, maka kepincangan pembangunanakan terjadi di semua kawasan bandar dan akan di terokai oleh kaum China sahaja.

Penyatuan umat dari proses asimilasi kaum kaum imigran berdasarkan nilai tempatan diketepikan, maka nilai budaya pembangunan di bandar bandar tidak selaras atau serasi dengan nilai nilai tempatan yang menjadi pegangan penduduk asal peribumi negara ini. Asas budaya tempatan adalah mengikut nilai kebudayaan Islam, dan jelas kebudayaan tersebut di semua kawasan bandar yang didiami kaum immigran China tanpa proses assimilasi yang sihat memberi impak bahawa ada kepincangan besar didalam pembangunan bandar bandar di Malaysia yang seharusnya berteraskan budaya Islam dan budaya Melayu. Dalam keadaan ini kita lihat pendudukan hanya kepada satu kaum sahaja, dan kawasan itu tidak harmoni dengan keiniginan selera kaum majoriti dan tidak menjadi tarikan kepada semua kaum dan bangsa negara ini.

Polisi yang di tekan oleh kerajaan BN adalah membangun tanpa perlu proses asimilasi kaum dan dibiarkan dengan keberpebagaian budaya untuk satu kaum sahaja. Proses pembangunan bandar yang di ceburi hanya oleh kaum China di kawasan bandaran menyulitkan lagi kerajaan memujuk supaya budaya tempatan berteras kan agama Islam di utamakan sebagai asas penyatuan kaum. Ini kerana kejayaan mereka di kawasan bandar mengesahkan motif minda mereka bahawa budaya asal usul mereka lebih sempurna dan mereka tidak memerlukan asas budaya tempatan serta yang bersambung padu dengan agama Islam dan masyarakat Melayu.

Kepincangan ini telah menjerumus kepada kepincangan pembahagian aktiviti ekonomi rakyat tempatan dengan adil dan saksama di semua bandar bandar di Malaysia.

Dengan demikian, mereka merasa keperluan pembelajaran satu sekolah itu tidak penting. Dan di sini silap nya penyatuan kaum untuk membina sebuah negara yang bersatu padu bermotifkan satu negara satu bangsa akan pincang disebabkan keperbagaian bahasa dan sekolah.

Penekanan tegas kerajaan dan rakyat tempatan di IndonesiaRussia, Perancis, dan Amerika didalam mengasimilasikan penduduk rakyat keturunan asing supaya bergerak dengan budaya tempatan serta menerima nilai nilai tempatan walaupun pun melambatkan kan proses pembangunan bandar bandar, ianya nyata memberi keadilan kepada semua rakyat dengan keharmonian keatas kesemua bangsa negara tersebut.

Proses asimilasi berjaya dilaksanakan dan dengan itu pembangunan bandar bandar boleh diubahsuai mengikut kelancaran proses asimilasi tersebut.

Kitidakjayaan kita di Malaysia mengasimilasikan orang orang China dan India adalah disebabkan sikap berlembut tanpa sempadan kerajaan pimpinan orang orang Melayu, dimana mencuba atau ingin melihat kelancaran pembangunan bandar bandar di semua kawasan mencapai taraf dunia, walhal, pembangunan bandar bertaraf dunia yang telah dibina itu tidak akan kekal relevan dan menjadi hambar sekiranya proses asimilasi ini tidak di mulakan dahullu.

Perasaan hambar atau atau perasaan yang tidak harmoni berlaku disemua kawasan bandar dimana kebudayaan luar di bentuk didalam sesuatu kawasan bandar itu berteraskan buadaya asing kecinaan dan perasaan ini ada didalam hati semua penduduk tempatan.

Kerajaan atau orang orang Melayu semesti nya bertindak tegas untuk menyatakan hak dengan bukan sahaja memaksa malahan mengunakan undang undang yang keras seperti kerajaan Perancis yang telah membuang kerakyatan umat Islam sekiranya mereka menentang atau melakukan kesalahan jenayah didalam proses asimilasi dinegara itu, dan ini di akui oleh pertubuhan hak asasi dunia.

Di Indonesia ramai kaum China dipaksa mengasimilasikan diri mereka menjadi rakyat tempatan serta mengunakan satu bahasa dan sekiranya mereka menentang seperti rakyat China Malaysia, mereka ini akan dibunuh oleh rakyat mereka.

Walaupun proses itu melambatkan pembangunan di Indonesia, negara itu sekarang ini merupakan sebuah negara terbesar dunia yang mempunyai keupayaan membangun pembangunan ekonomi kerana penyatuan kaum pendatang dengan penduduk tempatan yang telah berlaku selama berdekad lamanya sebelum ini telah berjaya. Dan negara ini akan menjadi sebuah kuasa ekonomi terbesar di rantau ini dan melepasi kejayaan Malaysia dalam masa yang terdekat. Konsep 1Malaysia tidak akan berjaya selagi kaum China memisahkan diri mereka dari sistem ethnic centric tanpa mereka perlu menghurmati budaya tempatan dan serta memahami budaya Islam. Pembangunan di Kuala Lumpur pada pandangan mata memperlihatkan kejayaan dunia yang mewah, tetapi ianya sebuah bandar hambar dengan segala penentangan budaya yang menjadi ikutan penduduk majoriti. Konsep bandar Work, Live and Play, tidak akan berjaya di lakukan di semua bandar bandar di Malaysia terutama Kuala Lumpur atau Ipoh, kerana sifat bandar yang kosong identiti yang boleh dibanggakan dan di terima semua kaum terutama kaum majoriti tempatan di sebuah negara timur.

Konsep 1Malaysia akan berjaya sekira nya proses asimilasi kaum China berjaya menerima budaya tempatan tanpa membangga kebudayaan mereka dan terlalu ethnic centric. Kemeriahan pembandaran pada masa ini di seluruh Malaysia adalah kemeriahan palsu, tanpa jaringan padu dari semua rakyat berbilang kaum di Malaysia, terutama kaum majoriti, Melayu.

BN telah tidak berjaya menunduk kecinaan kaum Cina yang melampau batas. Dan BN perlu ubah sikap ini untuk mengasimilasikan kaum China secara total. Secara paksa jikalau boleh bagi kebaikan bangsa Malaysia yang mendatang. Dan dimasa itu, konsep 1Malaysia boleh dijayakan dengan jayanya.

Salam 1Malaysia.

What are the benefits in 1Malaysia?

Let us go through the list of benefits you get under our government‘s offer in the famous 1Malaysia.

The benefits under 1Malaysia initiative are as follows: –

Link First Malaysia Initiative.

In the UK, the benefits for the British citizen  are as as follow:-

Link UK Citizen Benefits

The differences in benefits between the two countries, in my view are:-

  1. Britain is giving the benefit before spending, that means, you get the benefits if you are eligible before you are spending it,
  2. Malaysia, you get the benefit when you are spending your own money.

When I was working in the UK, I had a national insurance, where a small sum of money was deducted from my salary every week. I was entitled to a Child Benefit when I had a child through HMS, which was at a reasonable sum of money to buy milk and other foods at current price. I had money paid to me every week at the post office, that means, I could spend the money buying food and milk for my child, and not buying with my money and get a discount as a benefit as in 1Malaysian initiative.

Who gets the government benefits as a discount, and why doesn’t the government give us a choice to select the vendors who were given a discount under the 1Malaysia initiative?. For example if we don’t like 1Malaysia Shop, can we get the benefit and buy goods or services at a Malay store instead?.

So, which one is better, you have your benefits as entitled and spend the money under the scheme, or you must spend your own money first before and only you will get the benefits, as in 1Malaysia opportunity?.

What happen when you don’t have money to spend, and what happen to the benefits?. Can you make a claim for the benefit you are entitled under the initiative?.

House price is very expensive and home is beyond my mean by buying one. Can I have the home allowance to cover the rent which is beyond my means?. After all it is the government duty to make sure home price stays at a low-cost price.

Is there any difference between ordinary citizens and the citizens who are working with government. What we have ascertained that all government workers are provided with all sorts of benefits. Are government officers above us the ordinary citizen?. And if they are, why?

So, what is the good thing about 1Malaysia opportunity that it has been aired over and over around the country.

Is it a cash rebate of RM500 under BR1M, which is performed once a year?. This is the only benefit that we can use to buy extra needed goods or services, such as paying rent.

So what is 1Malaysia anyway?. To which group of citizen that it really provides the benefits? Why doesn’t the government give the money as the benefits first and we spend when we want the good and services under the initiatives? Why 1Malaysia initiative is so funny in that you need to spend and get a discount. I could get a discount card anywhere in the UK.

Read more:

The Malaysian Army duty bound to protect us, the Malays and others, from this stupidity!!

images

The opposition leaders are going ahead with the decision in going to court to disqualify all previous PRU13 election results.

jmf

Wow, ah ha, if it is true, it will be the first of its kind in the nation.

So then, as the first of its kind too, we hope the Malaysian Army and Police, the Kings of Malay States, the appointed governors and the Malay Regiment Army together with the Johore Military Force are willing to give us protection under the laws of the country for our peace and stability.

malaysian army

I feel spoiled. And this is the time the elected government protects our rights without fear or favor.

images

Please destroy the enemy of democracy, before the democracy is being destroyed.

PS: The world is always changing and this is a change that we want.

Chicken farming is a lucrative SME enterprise.

At the outset of the Ramadan month, like a few days ago, we, the Muslim, were normally confronted with a higher cost of chicken meat.

As if Ramadan is a festive time of year. The fact is that Muslims eat very little during the whole month of Ramadan as they are fasting during the daytime.

I don’t go into details about the poultry farming business in this country. I don’t know who are the farmers or what kind of race they are. Looking at a constant increase in prices of the processed meat of the whole chicken during important month for Muslims, it is about time we the Muslim going into the business of poultry in raring chicken, or other kinds of fowl, including turkey, for meat and egg.

The following links are a few known studies on chicken farming and poultry, which may apply to some of you the idea of how the business of poultry is done.

  1. Other sources of information.
  2. Other useful information included

In the hope of increasing the supply of chicken meat, the government has approved the import of chicken meat from China. Perhaps, the birds from China are also in talking terms with the birds in Malaysia, or perhaps their flock in a group of birds who talk the same language, Mandarin. That’s before they are being slaughtered.

Joke aside, large Muslim’s GLCs such as Tabung Haji, or JAIS, and all other Religious Departments in the states should consider investing in chicken farming or poultry in a big way. By investing into chicken farming in the region the halal food price on chicken meat and egg can be stabilized during the whole season as well as exporting the products to other Islamic nations.

.

Youth in Kelantan is high on drugs

The Clocktower in Kota Bharu

The Clocktower in Kota Bharu (Photo credit: Wikipedia)

In the evening while in Kota Bharu, you would probably see elders in hundreds walking the streets to a mosque. One the many mosques in Kota Bharu is Masjid Mushamadi Kota Bharu, the state Mosque, where all old and young residents of Kota Bharu would prefer to go for a daily prayer.

While in Ridel Hotel I was fascinated with the number of people who walked the streets in the vicinity to the mosque. It showed how obedience the Kota Bharu’s residents in observing the prayer in the mosque, thus I think this society is blessed with numerous “rahmat“.

Unfortunately however, it is not so blessed as many of the youth are involved in drug abuse. I talked to one resident who said his son was napped by the police yesterday afternoon on suspicion of a drug abuse. With the police were several pills of synthetic drug known as Pile Kuda. He said he was unaware of his son’s activity and involved in a drug abuse, but only knew when the police napped him.

So it seems, the youth in Kelantan is being dropped from the society’s normal lifestyle, i.e. Prayer time, mosque, Islam, and the lots. The state has neither a program to formulate youth with a useful activity, or providing a recreational area where youth can find a suitable activity to fill their useful time.

The state should offer a place for youth to promote social activities such as cycling, book reading, or any other sport activity to escape boredom in a town where the emphasis is always on Islam.

Please UMNO, you can help youth in Kelantan. Do something please.

PS | Remember, how British drugged Chinese in Shanghai?. Oh well, now who drugged Kelantanese youth?.

The Fasting month, it’s a Malaysian Tsunami.

That’s a Malaysian tsunami. When each day everyone is working on a full day without lunch. Except Chinese, Indian and Non Muslim. They go for lunch and back after that at 2 pm.

I heard someone from a member of a DAP party that he too will skip lunch and stay in the office until 4.30 pm, and go home to buy foods at Ramadan stores before opening fast he would perform it during the whole month. I pity him, for the hunger he would have felt during his working’s time, and in return he would never get the reward in doing so. I can say with a 100% certainty, as he is a DAP man, definitely he is a non-Muslim‘s guy. So then, what the heck is he trying to proof?.

Is he trying to proof a Malaysian Tsunami instead of a Chinese Tsunami?.

There are also blokes who are trying a spin on the Tsunami thing. Now they have come out with several reports saying it was a Malaysian tsunami instead of the famous Chinese tsunami. With so many strings and links to various websites in the hope that the Chinese tsunami thing vaporizes from the whole country’s record of events.

What the spin can do then?. Does it erase the memory that thousands Chinese in the black shirts brouhaha in the streets in Kelana Jaya?. Or does it erase the memory that gangsters were around polling stations questioning Indian voters whether they were truly Malaysian voters?.

It will never do such a thing. Those innocent Indian voters too felt it was a Chinese tsunami instead. And those Chinese in black shirt banging the flag poles on the streets in Kelana Jaya, had caused traffic jams and a proof beyond doubt it was a Chinese tsunami.

Now he is trying to cover up the Chinese tsunami thing with something more special, by fasting during the fasting month.

The fasting month is the Malaysian tsunami. Not the Chinese tsunami. He hopes by doing that he would be rewarded as a hero in the Chinese tsunami turned the Malaysian tsunami episode. You’re not so clever, bro. I can always read your mind.

Are we on the right track?

Be a sport. Answer me frankly. Are you happy with your life living in this country?.

My honest answer is this: NO.

Why am I having such an ungrateful answer?. Well, it depends on what I want, you know.

Perhaps you guys want to live in a place where there isn’t anyone else except you and your big noses and dark brown-skinned fellows who many of them are watchdogs. Or in a place full of color where none is bothering you.

Or you can call the town in your area is your own. A kind of ashamed showing a photograph to your former classmates when a Kuala Lumpur’s photo resembles that of China Town in the West End. And proudly say that I am from this country Malaysia, oh well, when your face doesn’t have similarity with the people who walked the streets in the background. I would have to show my photographs taken over the hills but then they are different as if I were a Taleban in a thick forest.

Ok, where do I make my stand which I can use to say I am from Malaysia, when photographs of towns and cities of this country show a different picture. They were all Chinese. It isn’t just for people like me to face this stupid policy that makes Chinese the king in towns and cities.

So I say, better say at the first meeting with friends in my old college that I am from Kelantan. They will definitely remember how Kota Bharu looks like during their visits, and I perfectly blend with the people in all photographs.

Hey, I think many of you now realize that too. And would be ashamed how this trend is taking place in this country. It is a kind of dangerous to sustain that kind of situation. I believe the government of the day is either careless or being dragged by a heinous partner.

I think it was an expensive lesson and we must remind new lawmakers to never do that again. And start redoing the whole thing so that people like me, those guys who have granted full trust to elected assemblymen, be a bit happier.

Tiada munafaat berkawan dengan orang China yang rendah akhlak. Dan tiada munafaat beli barangan keluaran kaum China.

A Chinese POW about to be beheaded by a Japane...

A Chinese POW about to be beheaded by a Japanese officer with a shin gunto during the Nanking Massacre. (Photo credit: Wikipedia)

Bila berniaga di bandar bandar di duduki oleh kaum Cina immigran di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor, kaum Cina immigran layak menjalankan perniagaan bertentangan dengan akhlak baik yang diterima seluruh dunia, seperti membuka sarang pelacuran, sarang judi, sarang pembuat benda benda haram, sarang jual dadah dan lain lain lagi.

Apakah faedah berkawan dengan kaum yang menjalankan perniagaan yang haram ini?. Kita di nasihat supaya menjauhi mereka dan dari segala bentuk perniagaan mereka yang haram, supaya keharaman dari hasil wang haram itu tidak menjadi darah daging kita orang orang yang elok dan baik budi pekerti.

Sudah menjadi perkara lazim wang haram ini akan di labur pula didalam perniagaan halal seperti membuka cawangan pusat pengedaran barangan buatan China demi kemakmuran kaum mereka itu.

Oleh yang demikian orang orang Melayu seharusnya, malahan wajib, menjauhi kedai kedai pengedaran barangan pengguna seperti barang makanan dan juga peralatan perabut dan lain lain lagi yang di usahakan oleh kaum Cina yang telah mengunakan wang haram.

Kita kena faham bahawa tugas kita harus menghancurkan kegiatan haram yang telah lama di lakukan oleh Cina immigran di seluruh bandar Melayu di Malaysia, sehinggakan ramai diantara ahli kaum ini menjadi jutawan dengan tipu helah jijik kaum ini yang tidak mempunyai nilai budaya yang baik.

Dan jika di DNA kan semua wang kumpulan ini, maka jawapan DNA wang wang tersebut semestinya wang jenis haram dan tidak boleh di gunakan oleh umat Islam, terutama semasa beribadat puasa bulan Ramadan.

BELI BARANGAN TULIN BUATAN KAUM MUSLIM DAN MUSLIMIN BAGI KEPENTINGAN PAHALA YANG BAIK, SERTA BERSIH DARI WANG HARAM.

BOIKOT PRODUCT DAN BARANGAN DARI KAUM CINA – MCA, DAP, GERAKAN DAN SEMUA CHINA. MEREKA TIDAK ADA MEMPUNYAI TAMADUN YANG UNGGUL DAN MURNI UNTUK DI CONTOHI OLEH UMAT ISLAM.

BBC, ABCD, BCL

Sekarang orang Melayu telah belajar tiada kemulian di negeri dan dari orang orang China

Sunset of the Forbidden City, Beijing (northwe...

Sunset of the Forbidden City, Beijing (northwest cornor of the Forbidden City) (Photo credit: Wikipedia)

Apa yang anda belajar dari Forbiden City? Gundek beribu orang dan zina, tipu muslihat dan lain lain. Tinggi kah nilai ilmu itu? 

Hadis “belajar lah sampai ke negeri China“. Ini sebuah hadis daif dan hadis yang membawa maksud berlajar lah kamu walaupun negeri itu jauh. Bukan kerana China atau orang orang Cina mempunyai budaya dan perangai yang harus di contohi untuk di pelajari dan mendapat keredaan Allah.

Sekarang pun orang Melayu telah tahu budaya kaum Cina berasal dari budaya rendah akhlak, rendah budi pekerti, rendah nilai dan rendah ketermadunan.

China tidak ada mempunyai budaya yang harus di pelajari dan di contohi.

Malahan budaya dan perangai orang orang China adalah berasal dari budaya yang buruk buruk, serta budaya rendah akhlak, budaya penyembah berhala, budaya tipuan kedunian, seperti terbukti dengan amalan budaya dan perangai yang di amalkan oleh orang orang Cina di Malaysia sekarang ini.

Sekiranya pembuat hadis itu ada di Malaysia sekarang ini, beliau mungkin akan mengubah perkataan negeri China ke negeri lain, bagi kita semua mempelajari budaya serta perangai yang boleh di terima sebagai satu ilmu yang berfaedah dan mulia untuk di pelajari.

Tidak ada apa apa faedah belajar dari kaum Cina seperti kaum itu di Malaysia.

Kaum yang mempunyai sikap tamak, sikap keras hati, sikap suka menipu diri sendiri, bersikap rasis, membenci kaum lain, bersikap suka memonopoli aktiviti ekonomi atau ilmu yang di beri Allah, pemboros, penzina, pejudi, penipu cukai kerajaan, penipu kerajaan dengan menjual harta haram, sorok duit dan wang haram, pengedar wang haram, pembunuh, perogol ahli keluarga, perogol anak sendiri, kedekut dengan harta serta ilmu, hati tidak iklas, berhati busuk, menyangka yang bukan bukan atau buruk sangka kepada ilmu Allah dan banyak lagi perangai buruk buruk yang di laknati oleh Allah yang ada di dalam jiwa lebih 90% kaum Cina immigran di Malaysia.

Kaum ini di laknati Allah setiap masa seperti kaum Kristian baru.

Maka usul supaya kita belajar ke negeri China dari hadis tersebut pincang dan dengan jelas satu anjuran dari hadis palsu atau daif dan dengan itu, orang orang Melayu di larang dari belajar budaya amalan China seperti mereka yang berada di Malaysia.

Jelas sekarang, dari PRU 13, 90% kaum China adalah kaum rendah akhlak, rendah budi pekerti yang mana kita orang orang Melayu harus tolak jenis budaya rendah akhlak ini, dan sudah tentu PM Najib harus menjauhi kaum rendah akhlak dari kumpulan kaum Cina immigran yang mengamal budaya tidak mulia dan rendah aklak seperti sebilangan besar kaum ini di Malaysia.

Dengan ini diharap kita di muliakan oleh Allah.

Orang China harus belajar dari kaum Melayu yang mempunyai nilai baik yang universal.

Gesaan saya, tinggal kan kaum China ini didalam keburukan budaya mereka supaya kita tidak di laknati Allah. Kaum ini kaum jahat yang tidak ada nilai mulia dan murni untuk contohi oleh semua bangsa di dunia, di timur dan di barat.

Apasal China kecil kepala di Kelantan?

Aku buat perangai China Selangor di Kota Bharu semalam.

Bila ada tuan kedai China berhenti di depan kedai dia dan menyekat laluan, aku hon kereta aku macam hon keretapi. Bila dia buat tak endah aku turun dan pergi kepada dia melaung bising supaya dia bergerak dan aku boleh lalu.

Itu aku nak test China Kota Bharu. Dia cepat cepat bergerak.

China ni macam kita juga bila ramai berlagak nak mampus. Tapi lagak Melayu tak melampau batas lah. Tengok keadaan lah. Cuma aku amat respek Melayu Kelantan, mereka berani macam Tarzan.

Banyak kawasan baru di Kota Bharu adalah kawasan kedai orang Melayu. Bila China buka kedai, orang Melayu buka 3 kedai sama dekat dengan dia. Bila China jual dengan harga lima ringgit kedai Melayu jual barang sama dengan harga RM4.75.

Kedai China di Pasir Puteh terpaksa letak nama Melayu, sebuah dari kedai emas di situ di namakan dengan kedai Emas Mek Yang. Yang ini bermaksud Yang Yee Lin, dan Melayu membuka tiga kedai emas dekat dengan kedai dia.

Bila harga emas kedai Mek Yang mahal, kedai Melayu ketiga tiga nya turunkan harga upah buat barang kemas, maka harga di kedai emas Melayu lebih murah. Last last aku nampak China lah sahaja yang menjadi pembeli di kedai Emas Mek Yang.

Di Pasir Puteh 90% kedai di punyai oleh Melayu, manakala di Bandar Baru Bukit Tinggi Kelang 90 % di punyai oleh China.

Bila Melayu Kelantan boleh lakukan ini mengapa Melayu Kelang atau Jawa Jawa tu tak boleh?.

Aku rasa itu sebabnya kerajaan Kelantan kurang beri pekerjaan kepada rakyat mereka, kerana mereka digalakan berniaga. Berniaga adalah 99.9% rezeki. Dan semua kawasan dilihat membangun dengan kedai kedai orang orang Melayu.

Orang orang China nampaknya terpaksa melabur didalam perlaburan yang lebih besar seperti gedung gedung yang besar Tesco dan Giant. Yang kecil kecil jangan harap lah China boleh lawan dengan Melayu Kelantan.

Aku ingin nasihatkan kerajaan Kelantan berhati berhati dengan pelaburan China ini kerana mereka dengan hasrat hati yang busuk cuba menjatuhkan peniaga peniaga kecil kecilan Melayu. Dan aku ingin kompani Melayu yang besar besar melabur di Kelantan untuk mengekang niat jahat pelabur China yang cuba melemahkan kaum Melayu di mana mana sahaja di Malaysia dan mendapat pulangan yang baik.

 

Morsi is a Quran reader and memorized all pages

Eighty years experience and comprising members from all Orthodox Muslims around the Middle East, the Muslim Brotherhood is one of Muslim parties that are obsessed with building a country that is totally Islamic assimilating the Prophet Mohamed’s administration.

And Morsi was the man, the Muslimin Brotherhood’s choice when he won the presidential election last year. Only now he is a man with a lot of promises and or perhaps has forgotten which verses of the Quran he needs to understand and uses to help him keep up his presidential palace and office.

In equal if not slightly lower in the international arena standard is our Hadi Awang. He memorizes Quran and knows every verse of the revealed book as he speaks to crowd practically every time he is on a public speaking round in the country.

Now we ask, what is wrong with the Quran knowledge and using the knowledge in ruling a country that failed to give peace and stability to the people of a country?.

Is there anything else beside knowing and memorizing verses of Quran which makes a progressive leader of a Muslim country like here in Malaysia?.

Melayu Revolusi Baru kata

English: Mercedes-Benz S211 (2008) in Reposaari.

English: Mercedes-Benz S211 (2008) in Reposaari. (Photo credit: Wikipedia)

Transformasi yang dicadangkan oleh kerajaan adalah berdasarkan kaedah keadaan dalam pasaran, iaitu, kembangkan ekonomi sedia ada, dengan nilai tambah, serta transformkan orang Melayu supaya mengejar ekonomi yang dipegang oleh orang China.

Alright bro, engkau orang ingat orang China nak ker transformkan pegangan ekonomi itu kepada orang Melayu?. Tak usah berangan lah dengan transformasi itu. Nanti, dengan transformasi bentuk ini, orang China akan ada kapal terbang sendiri, akan ada istana di atas bukit, akan ada pusat beli belah untuk dia sahaja seorang diri, akan ada kapal laut dia sendiri, Melayu tetap jadi driver mereka.

60 tahun pun kerajaan berusaha untuk memberi keselesaan kepada Melayu, Melayu masih belum selesa kerana dasar kerajaan menguntungkan keadaan semasa didalam ederan ekonomi negara yang dipegang oleh China.

Ini dasar untuk sebuah negara. Iaitu pentingkan duit untuk jalankan or gerakan jentera sebuah kerajaan. Dan bukan pentingkan kemasyarakatan Melayu. Negara Melayu. Ini lah yang Nik Aziz tak sokong BN. Dasar nasional kata nya.

Untuk pembuat dasar cuba anda fikirkan serba sedikit untuk transformkan orang Melayu. Bina semua aset kerajaan di kawasan Melayu, bina pejabat keraajan di luar bandar supaya orang bandar berkerja didalam kawasan di luar bandar. Kos membina rendah sebab harga tanah rendah. Dari melibatkan orang Melayu mengunakan wang mereka sebagai kos untuk pergi ke bandar kita paksa China untuk gunakan duit mereka untuk perhidmatan kerajaan di pusat pusat aset kerajaan di luar bandar.

cina-tindas

Cina DAP kata dibawah BN Cina kena tindas. Hakikatnya dibawah BN, Melayu di tindas kerana Cina MCA!!!

Orang China tidak membina Mercedes Benz atau Volkswagen Golf,  tetapi menjadi pengedar di dalam kawasan bandar dan mendapat pilihan sebagai pengedar autonomi, dan memonopoli pengedaran kereta kereta itu. Bina pusat pengedaran di luar bandar khas untuk Melayu, dan paksa China supaya Mercedes Benz memberi kuasa edar kepada Melayu di luar bandar. Dari menjana wang 90:10 Kepada China Melayu, kita terbalikan kepada 10:90, dan kuasa beli adalah dari para pekerja di dalam syarikat kerajaan dan swasta Melayu. Pusingan edaran barangan lain juga boleh dilakukan seperti dasar ini. Kita putuskan edaran dari China terus ke tangan orang orang Melayu. Dengan itu sekolah China terpaksa ditutup oleh kerana para graduan mereka sudah tidak laku. Kita tidak payah buat bising menyuruh mereka tutup sekolah China lagi. Mereka sendiri terpaksa tutup sekolah jenis itu.

Kita bina kawasan perumahan Melayu di dalam bandar dan sama ratakan penduduk di bandar bandar.

Dan ini adalah satu contoh transformasi untuk bangsa dan negara.

Transformasi yang ada sekarang adalah untuk negara Malaysia, dan bila disebut negara Malaysia, kerajaan telah terlupa pandang terhadap orang orang Melayu, kerana pengubal dasar transformasi itu adalah terdiri dari bukan orang Melayu tetapi orang China dari MCA dan Gerakan.

Adik adik semua fahamkah apa yang abang cakap?. Jika anda pembuat dasar fikir fikirkan apa yang abang telah beritahu dan selalu syorkan dasar dasar yang lebih baik untuk bangsa Melayu. Kita semua adalah Melayu Revolusi Baru.

PS: Di negara maju, kawasan luar bandar menjadi rebutan, kerana bersih, nyaman dan tidak hektik. Gunakan fakta ini untuk kita hidup sihat dan bergaya.

China lahabau tau kuasa beli di tangan Melayu, berlumba menyediakan bandar ambil duit orang Melayu

Aku rasa China terlebih buat pasaran saikologi mengatakan mereka banyak duit.

Sedangkan mereka hanya duduk diatas sebuah mesin membuat duit dari kaum Melayu. Mereka rompak duit orang Melayu dengan mesin mesin itu. Mereka membeli hartanah dan sewa kepada orang Melayu. Mereka beli rumah di bandar bandar dan sewakan kepada orang Melayu atau kerajaan Melayu. Jikalau semua Melayu lari dari mereka, semua mesin mereka tak berjalan. Ekonomi mereka runtuh.

Mereka mendapat wang menjana ekonomi diatas faktor mempunyai mesin pembuat duit dari orang orang Melayu. Mereka mendapat pinjaman beribu juta dari bank bank seperti BNSB, (Bank Nazir Razak Sdn Bhd) kerana BNSB proses kertas kerja dari China yang boleh mengaut keuntungan dari mesin pembuat duit dari orang orang Melayu.

Oh mengapa jadi begitu?

Sebab, MCA menyuruh kerajaan Melayu beri kuasa pegang hartanah bandar kepada China, MCA suruh Melayu kerja dengan kerajaan dan China kerja dalam semua pasaran ekonomi mengaut wang dari orang Melayu, dan pegang kuasa di bandar bandar. 100% kawasan bandar mempunyai Gross Developemnt Value yang tinggi, memberi kesan pejanaan kuasa ekonomi yang menolong China membuka dan membuat mesin mesin mengaut wang dari orang Melayu dan kerajaan Melayu.

Apa yang ada pada China. Bahasa pun tak reti?. Jadi bahasa tidak penting setelah mesin pengaut wang dari orang Melayu berjalan lancar. Mereka berhibur dengan berjoget dan berdangdut, minum minuman keras, mabuk di waktu malam, berromen dengan anak dara dari wilayah China, Vietnam, Myanmar, dan anak dara tempatan, membeli kereta mewah, berlagak lagak di bandar bandar dan hidup mewah. Kerana apa, kerana mesin pengaut wang dari orang orang Melayu berjalan lancar seperti mana arahan dari polisi orang orang China dalam kerajaan, MCA, Gerakan dan lain lain NGO.

Apa kah mesin mesin pengaut wang dari orang orang Melayu?, Pasaraya China, Bank China, Kilang kilang membuat barangan untuk orang orang Melayu, dan lain lain lagi.

Rosak kan mesin mereka, maka kurang lah jenayah di dalam kawasan bandar. Dengan wang janaaan mereka ini, mereka bina rumah urut, tempat judi, tempat istirihat mewah, dan lain lain lagi.

Yang menjadi permasalahaan kenapa kerajaan terus menerus memberi kuasa kepada China bandar membina kilang sedut duit orang Melayu?. Kenapa kerajaan tidak membuat polisi membenarkan Melayu menjadi kuasa dan membina mesin menyedut wang dari orang Melayu? Sekurang kurang nya tiada penipuan bila Melayu mencari duit dari Melayu.

PS: Orang bukan Islam termasuk China menjadi pembekal utama dalam halal hub. Apa Chibai nya China menjadi pembekal utama halal hub? Apa reti nya China tentang halal dan haram?. Jikalau wang mereka gunakan untuk membuat barang atau produk halal tidak halal, apa kah barangan yang mengunakan wang haram menjadi barangan itu halal. Kerajaan kena reti agama sebelum membuat polisi karut marut seperti ini. Jangan fikir benda kecil tidak mempunyai implikasi yang besar keatas kejayaan polisi tersebut.

Mana mungkin tahi atau najis boleh digunakan untuk ramuan kuih ketumpat untuk orang Melayu atau Islam seluruh dunia?.

PS2 | Kilang sedut duit Melayu. Jual penapis air, harga sebenar kurang RM500 sebiji. Dengan tipu daya hendak sedut duit Melayu, gunakan 90% tenaga orang Melayu menjual dengan harga RM1,200 sebiji. 10% Kakitangan atasan dan pemunya syarikat adalah Cinasian. Dapat RM1,000 se unit, Melayu dapat RM200 seunit. Bonus sekali setahun diberi dari jumlah Rm1,000 itu, dan menjadikan Chinasian kaya raya dengan hampir keuntungan melebihi 100 peratus. Bank beri pinjaman beratus juta kepada mereka kerana pandai tipu Melayu.

Mana ada keuntungan 100% zaman ini, tetapi dengan ada MCA China mendapat 100% keuntungan. Hanya di Malaysia kerana kerajaan Melayu kena tipu. Oh my God. Where are my ball and penis. They are gone!. I can’t see them. Before they were here, in the trousers.

Menteri Pelancungan bimbang peniaga counterfeits dan pembeli kena gelek kereta.

download

Orang  lain di dunia gelek benda ini. Kita takut penjual barangan ini di gelek kereta. Ah wah wah wah oii. 

Nazri Aziz, seorang yang amat baik. Hati nya berdebar-debar jikalau para penjual counterfeits kena gelek kereta kerana Idris KM Melaka akan buka Jalan Jonker hari ini kepada penguna Jalan raya.

Dia sungguh perihatin dengan para penjenayah yang di cari diseluruh dunia, yaitu penjual barangan tiruan yang telah memaksa kanak kanak, orang orang kurang upaya membuat barangan tiruan hasil ciptaan orang yang berotak yang mempunyai pelajaran, menghasilkan barangan tulin untuk keperluan manusia.

Hasil kerja orang baik di tiru oleh orang jahat, dan di jual di serata dunia termasuk di Jalan Jonker.

Apa kah barang tiruan.

atificial breast

Tetek tipu jualan hangat. Untuk orang yang tak berduit semacam aku.

Barang tiruan termasuk semua benda, dan menjadi pujaan sesetengah manusia di Malaysia terutama China yang ingin kan sesuatu bukan original.

Masyarakat seharusnya di ajar kepada menghormati barangan hasil daya usaha manusia lain bukan di ajar untuk meniru hasil orang lain.

images

Barangan original adalah barangan asli.

original

Barang asli menjadi pujaan semua terutama orang orang kaya seperti menteri dan lain lain lagi.

Saya sungguh gembira kerana Nazri Aziz adalah barang original Melayu.

BNhwqDQCQAUacjp.jpg large

Seorang yang amat Melayu original.

Dia mempunyai hati seorang Melayu tulin yang pandai dari Maktab Melayu Kuala Kangsar, dan tentu lah beliau takut para penjenayah counterfeit di gelek kereta dan mati tidak tentu pasal apabila Jalan Jonker di buka.

Itu sebab nya Padang Rengas tidak ada Jonker Street atau apa apa lokasi yang menarik untuk di lawati sempena Tahun Melawat Malaysia 2013 nanti.

Beliau takut orang Padang Rengas akan kena gelek kereta, sepereti di jalan Jonker, maklum lah ramai orang sudah berkereta Ferari dan Mercedes yang bawa laju, termasuk para penjual counterfeits di Jonker Street.

PS: Kita kena support orang seperti Nazri kerana beliau pandai dan berotak lebih baik dari kita. Kita ni manusia tidak berotak dan sudah tentu kena support orang semacam itu.