Bila 16:16, Haji Hadi dan Husam kata tak nak MB

Kedua dua MP Pas berucap menegaskan parti mereka tak mahu ambil alih jawatan Menteri Besar.

Ya kah?.

Kut kut sudah menunggu masa dengan beberapa van penuh dengan mangga dan anak kunci untuk kunci pejabat kerajaan negeri Trengganu?.

Haji Hadi. Siapa tak kenal. Husam pun memang terkenal.

Orang PAS nih, jikalau tak bohong, belawok.

Otak mereka sudah faham, jikalau 16:16, negeri kucar kacir. Katak lompat ke PAS, PAS rampas jawatan MB, lompat ke UMNO, UMNO masih pegang jawatan.

Apa sandiwara mereka ni bercakap isu tidak hendak jawatan MB nih?.

Sandiwara nih ada hubung kait dengan Terengganu akan dan harus mengada pilihan raya negeri sekali lagi. Bubar semua dan tanding balik.

Dengan prestasi BN yang di kencing oleh China, mereka berfikir mereka boleh dapat lebih dari 15 kerusi yang mereka memang dulu dan rampas Terengganu.

Ada chance Husam bertanding Adun di Kuala Besut dan jadi MB Trengganu, lagi pun Haji Hadi sudah ingin jadi nelayan sepenuh masa dan akan di tewaskan oleh Husam pada pemilihan presiden parti nanti.

Itu otak pemikiran dan sandiwara dia orang. Jikalau hendak celuk tangan dengan dakwat kekal sekali lagi boleh lah terima sandiwara mereka ini.

Rakyat tak susah pun mengundi, biasa lah tu. Tetapi repurkasi keadaan ini macam perang yang tak sudah sudah. Asyik kena tembak dan kepala pecah atau putus tiap hari semacam di Syria. Kalau ingin perang ikut lah sandiwara Hadi dan Husam. Hendak hendak China hendak sangat perintah negeri negeri Melayu di zaman ini, dengan cadangan dan telahan tipu dan belawok sokmo kedua mereka ini China di beri peluang sekali lagi. Saya faham orang orang Besut, terutama orang Pulau Perhentian sangat lah kurang minat dengan orang China yang suka bertenggek di Kuala Besut.

Alvin dan Vivian lepas, Kuala Besut pun BN terlepas. 16-16 lah nampak nya.

Terengganu stone inscription, Malaysia, side B

Terengganu stone inscription, Malaysia, side B (Photo credit: Wikipedia)

Orang Besut bawah bawah cakap. Aku tak tahu lak, betul ke tidak. Engkau orang pergi check ler.

Aku tukang cakap. Sahaja.

Orang Melayu sampai jadi Batman dan Spiderman. Hendak pertahankan cemuhan orang Cina keatas agama mereka.

Tak kira apa lah kepada asas parti yang kuat kuat memerintah. Kita tengok siapa yang suka jaga agama Islam.

Bunyi cakap Alvin dan Vivian mungkin kena warning saja. Ya ker?. Mungkin tak kut. Yang dah kena tangkap adalah Batman dan Spiderman Melayu yang culik budak Cina. Salah, memang salah kerana kes culik. Kes hina agama, mana ada undang undang yang tepat, dot dot. Ada banyak undang undang, undang undang Multi Media lah, undang undang Hasutan lah, tetapi tak tahu yang mana satu yang nak pakai, bro.

Jadi kena fikir dulu. Dalam hal Melayu angkap kepala lembu kena RM5,000 denda bro. Sebab awak Melayu, sebab awak Melayu nak jadi Batman dan Spiderman.

Aku dengar dari bawahan ni, orang tengah fikir fikir nak tolong siapa. Orang suka sangat tolong Pak Yeh. Tetapi nak buat macam mana, orang ramai hendak beri Melayu lain jaga Trengganu. Kena lah 16-16 kut.

Tahun PRU 14 nanti ambik lah balik, tak kemana pun. Trengganu kite.

Endot, buat masa ni engkau nasib baik ler.

Lagi lagi lah jika Alvin dan Vivian tu lepas naik keretapi ke Singapura free free.

Sorry lah Zaihan. Aku hendak dan sudah pun tolong, tetapi nak wat camno. Orang kampung kata gitu.

Aku memang sokong anak muda semacam engkau. Professional lak. Tentu lah best. Doa engkau menang ler.

Tak tahu lah, kut kut puak ni nawak jah.

Sama sama kita tengok dan lihat.

SELAMAT MENGUNDI BRO.

Khir Toyo – di kambing hitam atau mengkambing hitam kan seekor kambing?.

Saya tak kenal Khir Toyo. Tapi tahu dia tu mantan MB Selangor.

Aku baca kedua dua pendapat tentang case dia, tentang beli rumah murah dari harga beli oleh orang yang ada kepentingan dengan kerajaan negeri.

Yang aku ingin ceritakan ini ada sangkut paut dengan sistem panel bank. Di sini tentang panel gila babi kesemua bank termasuk lah HSBC Bank.

Penilai professional tak perlu menjadi panel lah dengan bank. Kerajaan sepatutnya telah lama bertindak menghalang pihak bank memaksa penilai professional dari menjadi panel bank bank.

Setelah jadi panel, professional sudah jadi tidak professional. Duduk ikut telunjuk bank kerana client bank orang terkemuka. Mana pergi professionalism mereka? Masuk jamban kah?

Ini lah dia professional butoh.

Jikalau profesional persoalan yang harus di tanya berapa harga beli dulu, dan tentu lah ubah suai telah menaikan nilai pasaran.

Beli RM6.5 juta dan ubah suai RM1.5 juta, tentu lah harga nya lebih. Betul tak?. Betul.

Hang tak payah jadi professional, dengan number daftar itu dan ini, kalau betul professional tidak akan takut kepada HSBC terus cakap mana boleh harga rendah ke tahap RM3.5 juta.

Oleh kerana terpaksa untuk jaga panel, dan hendak jaga periuk nasi supaya tidak di buang dari panel, jadi penilai telah menilai harga pasaran yang rendah RM3.5 juta. Kemudian di beri syarat tidak boleh di pakai dalam makhamah!. Pandai lah tu.

Kepala hotak hang professional semacam itu.

Tak tau berapa fee yang di bayar, atau fee bawah meja, aku tak tau, dan aku tak tau berapa banyak pulak di beri kepada orang yang proses kerja ini.

Mahkamah tidak terima penilaian harga rumah yang di nilai, walaupun penilaian di buat oleh panel bank yang bertauliah. Harga di nilai tidak jadi hal penting.

Dan sistem makhamah tak cakap pun tentang professional pelacur yang di lantik kerana mereka itu panel bank.

Makhamah cukup professional. Mereka tau dengan jelas dan tak payah hendak cakap banyak.

Dengan kata lain, sistem panel bank adalah satu sistem yang tidak boleh di pakai dalam hal hal semacam ini kerana senang di gunakan oleh ramai perasuah.

Sepatutnya Khir lantik penilai bukan panel untuk tentukan harga betul supaya menjaga kepentingan awam, seperti pihak bank sendiri, kepentingan kerajaan yang terpaksa melalui kisah kisah kurang professional, dan lain lain terutama penjual yang ada hubungan dengan dia kerana dia berharap kerja dari PKNS. Dan PKNS berada di bawah pengawasan dia.

Kalau aku tentu sudah nilai ke harga yang munasabah kerana mesti lah kita seorang professional, harus bertindak untuk menjaga kepentingan awam. Bukan kepentingan untuk menjaga diri anda sebagai panel dan mengikut arahan bank!.

Kesimpulan nya, ada bukti yang Khir Toyo hendak rumah tu dan walaupun harga nya RM7 juta ingin beli murah dengan separuh harga. Ada elemen semacam pelik lah, hendak suruh orang jual murah. Lepas itu pakai seekor penilai panel bank, yang mungkin disuruh nilai rendah. Ikut selera harga dia lah.

Dia ingat hendak kambing hitam kan pembeli terdahulu, tetapi malangnya gerak kerja dia yang terlampau ingin kan rumah agam tersebut dia telah mengkambing hitamkan diri dia sendiri. Dari mula mata memandang, terus fall in love.

Saya setuju dengan hakim hakim yang telah membuat keputusan.

Lain kali jangan buat semacam itu. Beli lah kalau berduit tidak ada orang larang. Kenapa hendak sorok fakta awak ada duit. Dan jangan lah hendak tunjuk tak berduit dengan pinjam duit bank, diam diam awak sudah renovate rumah sebelum di beli dengan duit sendiri yang banyak. Dah banyak duit buat lah siapa nak marah.

Dan jangan paksa orang jual dengan harga rendah, kesian dia terpaksa bayar mahal. Awak tu seorang MB, steady lah sikit.

Dan ingat duit kita mesti duit halal dari kerja halal kita. Jangan ikut cara Cinasian, mereka tidak tahu halal dan haram.

Tak apa Khir, hang terima lah hakikat ini. Hang jawab lah esuk dengan tuhan pula. Tentang penilai hartanah tu dan untuk pilih penilai hartanah di akhirat hang tak payah cari panel berdaftar dengan tuhan, tuhan tidak pakai sistem panel. No way. Okay. Tuhan pilih panel dari semua orang orang yang taat pada Dia. Itu baru professional bro.

PS| Harga sekaki persegi tanah tak jatuh, walaupun rumah separuh di ruboh. Tujuan ruboh ada lah untuk membina baru tentu ada kerja add value. Maka kesemua kos ruboh dan kos membangun baru di campur dengan harga tanah sekaki persegi. Jadi macam mana harga jatuh?.

Pelik kan? Awak bukan penilai berdaftar pun tahu benda ni tak logik kan? betul tak.

Dap guna nilai buruk dalam meraihkan penyokong di Malaysia, siapa ajar

Bila sesaorang mengunakan nilai nilai buruk didalam menaikan image beliau, maka image itu tidak akan tahan lama, ianya akan lenyap di tolak oleh masyarakat sekelip masa sesuai dengan keburukan nilai nilai yang di gunakan.

Jikalau ianya melibatkan sebuah parti, maka menjadi kemestian alam semula jadi dimana nilai nilai buruk itu membawa kepada kejatuhan populariti parti tersebut seperti mana yang telah berlaku keatas individual individual yang termakan dengan mengunakan nilai nilai buruk sebagai amalan harian.

Apa nilai nilai buruk yang telah di gunakan oleh DAP?

Menipu kaum mereka sendiri dengan fakta fakta bohong, seperti mampu memerintah Malaysia sebagai sebuah negara Cina tanpa kaum kaum lain terutama Melayu.

Mengunakan anak anak muda kaum Cina menyebar berita bohong dan palsu memperdaya majoriti kaum Cina mempercayai bahawa kuasa akan berada bersama mereka dan sebuah negara pemerintahan Cina akan berlaku di negara ini apabila mereka semua menyokong DAP.

Sikap mereka mengunakan fakta bohong dan palsu adalah satu sikap mengunakan nilai nilai buruk untuk mendapat sesuatu yang di anggap suci.

Kita semua tahu mengunakan nilai buruk tidak akan boleh memperteguhkan sesuatu kepecayaan lambat laung akan runtuh bersama nilai nilai itu.

Sebagai pemimpin veteran, Lim Kit Siang tahu hal ini dan segera menjelaskan bahawa perubahan tersebut adalah hasil dari pengerakan kesan sedar diri semua rakyat Malaysia.

Walhal beliau amat faham bahawa perubahan drastik penyokong hasil dari nilai buruk itu hanya terdiri dari kaum mereka sahaja yang telah di tipu dengan segala tipu daya dari nilai nilai buruk yang di gunapakai oleh DAP.

Siapa ajar DAP supaya menjadi jahat sebegitu?. Jarang orang orang Malaysia mengamal budaya buruk.

Adakah sumber utama kejahatan itu datang dari the Star?. Milik MCA tetapi sokong DAP. Adakah MCA sendiri bersekongkong dengan DAP bagi menjatuhkan sebuah kerajaan Islam beraja Melayu?

Sikap the Star yang bermuka muka baik di hadapan tetapi jahat di dalam jelas di lihat pada keluaran akbar itu dua hari selepas PRU 13.

Apa yang di paparkan sebagai ” We are Malaysian” sebenarnya bererti “We are Chinese” untuk menutup kejahatan yang di guna oleh mereka memperdayakan kaum majoriti Cina mempercayai bahawa sebuah negara Cina di negeri Melayu pasti boleh di tegakan selepas kerajaan Melayu di jatuhkan dengan tipu daya hasil dari kelicikan kewartawanan mereka.

Mereka tentu nya amat jahat kerana terpadaya dengan nilai nilai buruk didalam mengamalkan profession kewartawanan dan menjadi kuda tunggangan DAP.

Sekiranya telahan ini ada kebenaran nya maka dengan itu kita syorkan supaya semua umat Melayu memboikot the Star dan DAP diatas dasar kejahatan mereka yang terang terangan berusaha menjatuhkan sebuah kerajaan Melayu di Nusantara tanpa sedar diri bahawa mereka itu sebuah kaum minoriti yang boleh di hapuskan dengan senang oleh kaum Melayu tanpa berkerja keras dan berperang.

Siapa ajar mereka ini menjadi jahat?. Singapura?, Israel?, Communist Parties?,

Atau sememangnya pemimpin DAP sendiri seperti Lim Kit Siang, Lim Guang Eng, Karpal Singh, Anthony Loke, Teresaa Kok, Hannah Yeoh dan lain lain, sememang nya manusia jahat?.

Tanya lah dan seledik.

Untuk itu sama sama kita tanamkan semangat menghancurkan musuh negara Malaysia number satu, yang jahat jahat, sama ada mereka itu Cina dan Keling DAP yang ada unsur unsur komunis atau sesiapa sahaja dalang yang ingin memporak perandakan negara.

Siap sedia: BN kojol PRU 14, UMNO out. Minum air sabun lah semua

Semua puji Cabinet Najib. Aku pun puji juga tapi aku nak puji sikit sahaja.

Ok. Semua muka Melayu dan Bumiputera. Dan muka India. Ada juga muka Cina. Entah dari mana sesat nya.

Tengok kan qualification semua mereka ini okay lah. Tetapi tak tahu jenis berani atau tidak.

Pandangan orang suruh tutup sekolah Cina. Ada berani? Jikalau DAP dapat dia terus buat tak kira pandangan orang. BN ada berani ?

Tak berani. PRU 14 , sorry lah orang orang pandai yang penakut ini akan jadi pembangkang.

Percaya lah bro. MCA Pasir Mas ugut nak ada kan demostrasi sekeliling Pasir Mas jikalau Ibrahim Perkasa jadi calun BN, terus tak jadi bubuh dia sebagai calun. Penakut, itu baru CINA PASIR MAS yang tak sampai 3,000 ugut BN terus kecut perut. UMNO tak berkeris dah. Ada Keris pun minta maaf bila keris tercabut.

Kalau aku, peduli apa nak demostrasi, lagi pun semua dia ni, 100% Cina Pasir Mas undi PAS baru baru ni, hanya dua tiga ekor ahli Gerakan sokong Ibrahim. Buat atau tak buat demo pun dia tak sokong Ibrahim.

Sama di Selangor peduli apa MCA hendak petition kalau tak ikut Chua, dan bila ikut pun semua yang Chua yang di bawa pergi makan besaq pun undi DAP.

MCA hancur kan AMPANG dan hampir semua calun yang di katakan telus di check berbagai authoriti di Selangor pun main cakap sedap mulut saja. Bila boss tanya siapa dia tu bro?. “Oh dia tu peguam , Dato” terus jadi calun walhal baru lulus SPM dan suka hidu dsn telan asap tembakau kokain.

Kalau tembakau cap gajah pun okay jugak, pun jenis ini Nik Aziz tak terima. Macam mana “dohbo” nya kedua kedua mereka yang bertanya dan yang menjawab.

Ini kah cara nak menang negeri?.

Aku tak tau lah apa yang saudara MP Khairy akan koutim kali ini. Jikalau orang bertanya ini di klas kan sebagai dohbo, dan dipilihnya dia ini mampus lah anak muda semua sokong Cina DAP. Tak tau lah pulak, kut kut pakai bomoh Siam!!.

Malas nak berceritalah kita bagi chance dia orang semua buat kerja. Yang mustahak tutup sekolah lantui Cina ini dan open the market free to all professional in this country. Don’t sekat sekat orang yang tak kerja dengan kerajaan cari makan, atau engkau beri BRIM setiap bulan sebagai ganti sekat sekat free market.

Ada berani kah? Tentu tak ada telur semacam nak ikut cakap Cina saja!!!!!!!!!.

Parti PAS bukan nasionalism dengan itu ianya parti antara galaxies

Seperti apa yang terkarang dalam buku buku beliau, Nik Aziz berpandangan bahawa Parti PAS adalah sebuah parti kepada umat dunia dan umat galaxies seperti malaikat dan jin jin.

Tidak salah beranggapan sedemikian kerana memang benar Islam adalah sebuah agama untuk semua umat dunia dan juga umat alam ghaib.

Tetapi apabila berkisar kan kepada hanya untuk memerintah sebuah negeri, definasi keatas sebuah parti dengan kewibawaan sebuah agama yang telah di bawa oleh seorang Nabi amat besar beza nya.

Agama Islam di bawah pemerintahan Nabi meluas sehingga seluruh dunia, manakala kewibawaan PAS hanya tertumpu di Kelantan dan beberapa serpihan kawasan di negeri negeri lain secara kecil kecilan. Malahan kewibawaan Nik Aziz mempromosikan agama Islam secara berparti dengan lambang PAS terhempit dan mengecil dari Kota Bharu ke Tanah Merah, dan kawasan pengaruh kekuatan Islam beliau semakin mengecil sekitar kawasan Kota Bharu sahaja.

Sedangkan pengaruh Islam yang di bawa Nabi semakin membesar keseluruh negara dunia. Tiada siapa kenal PAS dan Islam nya di benua Afrika, Latin Amerika dan Europah, sedangkan angan angan serta cita cita beliau mengutus berita bahawa PAS itu for all. Seperti politik Nabi.

Dari kalangan Ahli Parti DAP sendiri tiada seorang pun kaum Cina chauvinist tersebut memeluk agama Islam PAS.

Cita cita Nik Aziz mengembangkan Parti PAS di antara umat di Malaysia dengan mengunakan cara berpolitik Nabi di dalam mengembangkan agama Islam bukan sahaja tidak berjaya malahan menunjukan kelemahan beliau yang amat jauh dari kejernihan dan kebesaran Nabi Muhamad sendiri yang di pimpin oleh Allah. Bila beliau menyamakan kepimpinan beliau dengan kepimpinan Nabi Muhamad maka disini lah letaknya perbezaan penyampaian kepada politik PAS dengan kebolehan politik Islam sebenar yang di bawa oleh Nabi Muhamad SAW.

Perbezaan ini meletakan PAS sebagai sebuah parti meniru sebuah empayar Islam yang besar, sedangkan keupayaan para ilmuan PAS sangat terhad. Jikalau tiada seorang pun kalangan ahli Pakatan memeluk Islam dengan slogan PAS for all, apa lagi di kalangan orang orang yang tidak mengenal PAS seperti kaum Cina Islam di negara Cina.

Dan dengan itu, PAS adalah juga sebuah parti nasionalist berharap kepada penyokong atau peminat dari kalangan mereka walaupun dengan lantang menolak kerana UMNO sebuah parti kaum Melayu dan nationalist.

Selamat Tinggal Nik Azz dan selamat bersara. Harap harap kaum di Planet Mar dan Jupiter memeluk Islam kerana anda dan parti PAS. Sudah sudah lah, tiada siapa boleh lawan Nabi Muhamad didalam semua segi dan keagongan nya. Tidak Nik Aziz dan tidak PAS.

20130515-191833.jpg

Tempat di mana Nik Aziz bercita cita menjadi orang seperti Nabi dengan mengajar agama Islam. Berapa ramai non Muslim masuk Islam menerusi politik yang di bawa nya itu? Dan berapa ramai yang terpesong dengan fatwa nya? Ini beza Nabi dan orang biasa yang bercita cita luar biasa.

Dan diantara misi besar Islam PAS adalah ke Menuju ke Putra Jaya, seperti papan Tanda di markas Nik Aziz di Kota Bharu (gambar di atas). Ramai lagi umat dunia tidak kenal Islam seperti orang orang di Kutub Utara. Kalau betul mengamal ajaran Pas untuk Islam for all kenapa tidak tubuhkan cawangan Pas di Kutub Utara? Ini bukti PAS adalah parti seperti lain lain parti politik dunia yang ingin berkuasa tetapi malang nya hanya meniru politik Nabi.

“Hello Hello, I frust tonggeng bay wey!!” – Sam

keretapilaju

KB > KL > KB Oriental Express :  Kereta api laju Sam 470 km/hour terlaju di dunia. RM10 per trip.

Aji: “Hello Sam, ya saya ni?”.

Sam: “Ji, bak po saya kena tendang Ji?”

Aji: “Tak tau”

Sam:”Amboi jadi orang biasa, tak ada pemandu, tidak ada kereta kerajaan, tidak ada pejabat dan tidak ada gaji, nak makan gapo, Ji?”.

Aji: “Eh mu buat lah keretapi mu tu. Terlaju dalam dunia. 470 km per hour. Charge sepuluh ringgit pun mu boleh kolek RM120,000 setenggah hari. Dok runsing gapo gak?”.

Sam:”Ji, saya belawok jah tentang keretapi tu”

Aji:”Ya, lepas tu macam mana?”.

Sam: “Tak tau lah nak buat guano!!”.’

Aji: “Dah tu, batu asas batu asas buat projek projek termasuk projek Highway tu guano jadi?!”.

Sam:”Benda benda tu pun ambo belawok jugak. Kan ambo ExTKO Planning, plan plan jer lah dulu, Ji.”

Aji: “Iya, hooo, pah ker aku pun kena rejek sebab mu. Penat aku nanggis air mata sebiji, hey tak laku lah Islang kito sekali ni deh. Abis Sam, bapo mu buat gitu. Mu ni banyak belawok dan kelentongwa, lepas tu mu tanya aku bak pa kena buang!!!”

Lagu di radio —- Bingkas bangun cacang ada tegak sepuluh kaki, kalu tak kena rancang harus mek aku mati, bak po mek mu buat gitu. hok tu lah ayah mu malu.

Nik Aziz banyak makan buah zabit cap Tok Guru — he he he.

Pandai lah dia. Sebab makan buah zabit cap tok guru tiap hari.

Aritu dia kata letakan calun dari Kelantan di Putra Jaya strategi PAS dan dia sangat sayang pada Husam Musa.

“Dia tu orang yang saya amat sayang” kata nya dulu semasa orang tanya tentang Husam ke Putra Jaya.

Dalam otak dia tau Sultan tidak suka sangat kepada Husam Senirekacipta nih.

Habis saja pilihan raya terus berhenti jadi MB. Suruh Mat ganti dia tanpa beri tau Husam. Mat pun recommend kawan kawan dia jadi ahli mesyuarat negeri, tanpa di senaraikan Husam dan kawan baik dia yang Sultan kureng senang dengan kerja kerja buat batu asas dan cilok duit derma, terutama mengunakan nama baik istana dalam group Royalti.

Nik Aziz tak masuk campur dah. Husam dah kena buat demostrasi depan MB baru bertanya kenapa nama beliau tak masuk list.

Bila dia tanya Nik Aziz, Nik Aziz kata “Mana aku tau Sam, mu gi tanya Mat lah”.

He he he, dia kata sayang Husam tetapi sebenarnya tidak. Dia pandai buang orang sebab makan banyak buah zabit. He he he, Husam batu asas kena buang batu, dan tidak ada lagi asas untuk dia di lantik ahli majlis dewan undangan negeri. Habis Annuar Ibrahim orang dia kena buang batu di Kelantan.

Tok Pa angan jer – kesian kepada aku dan lain lain orang Kelantan yang tolak PAS mati matian.

Mesti ada yang tak kena dengan cara atau perangai orang orang pertaruhan aku untuk balik berkerja di Kelantan bawah BN.

Apa benda eh?

Perhubungan UMNO negri kut. Beri budget yang baik tak di gunakan sebetul nya kut. Atau masuk poket sendiri kut. Mana aku tau, engkau cakap ler pada aku, kerana aku nak tau!!.

Atau perangai ketua ketua kita ni belum betul betul baik kut, jenis tak tolong orang secara serius kut, atau secara real real hanya main main tipu tipu kut. Hanya ambil gambar suka suka nak tunjuk hebat bersama rakyat, bukan main lagi bersama rakyat. Dan masuk facebook. Konon.

Tetapi jumpa member member lama yang sudah tolong semasa dia susah susah dulu kala buat tak tahu saja kut. Ini jenis semacam tarak budi pekerti yang baik baik kut, semacam orang PAS yang menang tu, nak tunjuk tunjuk saja ni.

Kalau semacam ini, sudah lima belas tahun perangai sama, tak payah lah susah susah hendak ambik Kelantan, baik berhenti saja nak ambik Kelantan.

Orang politik ni kena lah tolong orang. Bukan kena tolong monyet atau harimau.

Bo La Wei UMNO, berhenti, tukar lah orang orang nih.

 

Ini Qalillah -Inikalilah- perkataan pertama Dajal bila sampai di muka bumi dan DAP yang mulakan perkataan ini.

Perkatan Dajal.

Percaya lah.

Ini qallillah adalah inikalilah atau aku lah Allah.

Dan itu lah key word DAP. Itu lah perkataan dari mulut PAS.

Mereka adalah Dajal awal di Malaysia.

Matikan Dajal dengan tidak mengundi mereka besok.

Salam 1Malaysia.

20130504-144914.jpg

Ahli Tegar PAS menakutkan pengundi Kelantan dengan cerita cerita karut marut

Sudah bertahun mereka ini memberi gambaran gambaran yang tidak jelas dan mengunakan penerangan yang tidak jelas tersebut untuk menakutkan orang ramai supaya mengundi PAS.

Apa kah penerangan fakta yang tidak jelas di gunakan itu?.

“Penyanyi “Bo Lah Wei” telah mati jatuh kerana menyanyi lagu “Bo Lah Wei” untuk menukarkan kerajaan mereka!.

Satu.

Sedangkan beliau masih segar bugar.

Dan mereka menciplak lagu dia dengan versi PAS.

Ciplak hak cipta orang lain adalah gerak kerja yang mampu di bina oleh PAS.

Dua.

Lain lain cerita ialah menakutkan manusia dengan cerita pelik.

Bila orang komplain tentang kelemahan Nik Aziz dalam hal hal ekonomi di katakan mereka yang buat komplain itu menjadi bisu, dan orang yang komplain tentang peribadi Nik Aziz pula terus jatuh mati.

Bila corak ini di guna oleh mereka yang amat pakar memanupulasikan perkara perkara yang menyentuh perasaan orang orang lemah fikiran, maka ianya menjadi aliran melemahkan penduduk Kelantan yang telah lama di manipulasi dengan cerita karut marut dan berasaskan ilmu taksub.

Dan kita penggundi baru harus sedar bagaimana penipuan licik kaum dan para pemimpin PAS untuk mereka hidup senang dan kaya raya mengikut keadaan masyarakat di Kelantan. Kaya mereka saudara saudari semua, jangan tertipu dengan zuhud mereka itu. Kita miskin dan terus miskin.

Sampai bila kita harus terima penipuan kaum mengaku ulamak ini?.

Besuk kita tentukan mereka semua ini menerima balasan tuhan dengan menjatuhkan mereka dari meneruskan sebuah kerajaan yang suka memberi gambaran yang tidak jelas seperti ingin menipu rakyat yang mereka anggap bodoh dan lemah dengan cerita cerita katut marut.

Biarkan mereka pada hari Isnin ini berada di Pantai Cinta Berahi dan memandang mandang ke langgit mencari cari bulan di malam malam gelap mereka. Dan hidup lah mereka dengan hasil lumayan dari kita semua semenjak memerintah hampir 23 tahun.

Hidup Melayu Kelantan. Hidup UMNO hidup BN.

Budaya gedeber umat PAS di jalanraya menunjuk kereta kereta buruk mereka, seperti umat Taliban

Kota Bharu penuh dengan anak muda sedang menunjukan kereta buruk mereka di jalan raya sambil pegang bendera PAS.

Itu yang mereka ada. Dan ini lah peluang yang ada untuk melakukan sesuatu aktiviti memenuhi masa mereka yang terlampau lapang.

Aktiviti ini dibenarkan olih para pemimpin PAS bagi menunjukan kekuatan dan mengertak lawan dengan perasaan gerun kepada keramaian orang menyokong parti PAS.

Nak suruh orang gerun dengan cara aktiviti itu saya rasa tidak akan kesampaian. Orang tak gerun lagi kepada aktiviti bodoh.

Sekarang orang melihat kepada kebolehan umat atau masyarakat. Dari jenis kereta yang buruk buruk yang di gunakan oleh mereka boleh menunjukan betapa hampes nya kebolehan mereka sebenarnya.

Besusah payah mereka membayar ansuran bulanan pinjaman kereta RM300 sebulan dan itu adalah taraf mereka. Aktiviti ini boleh menunjukan bahawa sebagai pemimpin sebuah masyarakat, PAS tidak berkemampuan membina sebuah masyarakat yang lebih baik serta berkebolehan tinggi dan berbudi bahasa.

Sekiranya kita undi mereka, undian itu memberi erti bahawa kita juga ingin melihat masyarakat kita ketinggalan dari membina kejayaan yang lebih baik.

Itu belum lagi di kira kebolehan mereka berdebat mengenai sesuatu isu untuk kepentingan orang ramai.

Budaya seperti ini tidak ada faedah. Budaya seperti ini adalah budaya Taliban yang akan di tertawakan oleh penduduk dunia yang maju.

20130504-014613.jpg

PS: Kereta buruk buruk ini berpusing pusing dalam bandar berpuluh kali menghabiskan duit minyak dan masa. Rakyat Kelantan yang mengundi akan jatuhkan PAS pengamal agama dan aktiviti songsang seperti berarak Cina mati di jalan raya yang mereka sendiri tidak pandai bina.Selepas 5 hb Mei nanti mereka akan duduk di Pantai Cahaya Bulan melihat lihat bulan di langgit.

Orang Thai lebih baik dari orang Cina yang undi Lim Kit Siang

Orang Thai sama dengan kita di Malaysia terdiri dari berbagai kaum dan budaya.

Tetapi bertutur dalam bahasa Thai antara mereka dengan perasaan bangga dan penuh keiklasan kerana sebuah negara. Mereka lebih beradat dan memandang serta menyanjung tinggi kebudayaan setempat tanpa perlu mengingat kebudayaan negara asal mereka.

Dan tidak sebegitu dengan rakyat Cina Malaysia yang suka berkiblat kan dengan cita cita rasis mereka yang telah di semarakkan oleh parti DAP, ingin kepada sebuah negara didalam sebuah negara Melayu.

Mereka tidak perlu berbahasa kebangsaan bersama mereka serta tidak perlu ke sekolah kebangsaan yang perlu di ganti dengan sekolah mereka.

Semua ahli masyarakat tidak mengambil hati pun di atas kehendak mereka, malahan kerajaan memberi segala bantuan kepada mereka menubuhkan sistem pembelajaraan sampai ke peringkat universiti.

Yang menjadi masaalah ialah ramai antara mereka itu berasa sombong dan angkuh kerana boleh menubuhkan sebuah negara didalam sebuah negara lain. Dari keangkuhan ini maka timbul perasaan mengecualikan masyarakat dengan masyarakat Melayu. Mereka berniags di antara mereka, menolong kaum mereka sahaja dan membentuk kekuatan masyarakat mereka hanya di antara mereka.

Sikap angkuh ini telah di bara oleh DAP supaya mengundi mereka membentuk sebuah negara mereka dalam sebuah negara lain.

Jikalau Lim Kit Siang menang, minta minta kalah teruk, maka andaian diatas adalah benar. Sekiranya benar kerajaan harus bertindak tegas supaya membina sebuah negara dalam sebuah negara lain harus di hentikan. Melayu harus bersatu dengan semua Melayu dari semua parti termasuk parti PAS.

Sesungguhnya, saya suka tukarkan semua mereka ini dengan rakyat Thai yang lebih baik. Masaalahnya adakah orang Thai suka menerima rakyat seperti mereka ini?.

20130504-015945.jpg

Maaf cakap, Nik Aziz adalah Zorro yang pecat Ustaz Nasaruddin MP di Bacok.

Orang Kelantan sudah tidak sabar tunggu 5 hb Mei ini. Terutama masyarakat Islam di Bacok Kelantan. Meluat luat melihat muka Zorro, yang pada sesuatu masa di kenal sebagai tok Guru, dan dalam sesuatu masa di kenal sebagai Robin Hood.

Zorro lah yang pecat Nasaruddin. Nasaruddin mencerita dan memberi amanat kepada umat Islam bahawa DAP akan mengunakan agama Christian sebagai agama rasmi di Malaysia semasa berceramah mengenai sambutan kemenangan DAP di Miri, Serawak.

Kerana sebab pendedahan fakta itu Zorro buang ustaz Nasha, kerana Zorro bukan beragama Islam, beliau tidak ada agama dan cenderung membenarkan DAP ubah Malaysia menjadi negara Kristian.

Semasa dia menyamar sebagai tok Guru dia berkata negara berpaduan dengan UMNO tidak akan wujud, kerana UMNO itu kafir.

DAP itu ISLAM kah sehingga apabila Nasharuudin pecah tembelang DAP untuk ubah Malaysia kepada negara Christian, Zorro bersusah payah dengan faktwa dan belebongwa main peranan memecat ustaz Nasha?.

Apabila tersebar di internet bahawa Zorro ubah peranan menjadi Robin Hood dengan mempunyai berpuluh keping atau bidang tanah, beliau berkata hanya pemegang amanah.

Ini cara pegang amanah semacam Robin Hood lah. Lepas simpan lama lama baru cakap pegang amanah. Robin Hood dan Zorro buat kerja seperti itu.

Sekarang saya hendak tanya, Nik Aziz ini orang ke gapo?. Islam tolak, Budda terima. Islam tolak, Christian terima. Orang biasa tolak, pondan dan gay serta umat kaum Loh terima. Orang baik baik tolak, penzina terima.

Jadi dia ni jenis apa, orang ke gapo dia nih?.

Cuba jawab.

20130501-201209.jpg

Para pengundi Bacok tak tahan tunggu 5 Mei untuk pangkah BN.

Dakwat kekal tidak hilang di dahi Pa Ali – pengamal tasauf

Para pengamal tasauf berpendapat titik dakwat hitam di dahi Pa Ali tidak dapat di hilangkan dan tetap berada tercalit di dahi beliau.

Walau pun di basuh dengan apa apa jenis pembasuh kimia seperti yang dinyatakan oleh pengamal media pro pembangkang tentang dakwat kekal PRU 13, namun bekas dakwat hitam itu masih terserlah di dahi beliau.

Ramai berpendapat bahawa bekas dakwat hitam di dahi itu menyerupai huruf Z yang boleh membawa maksud Zuhud, dan pendapat dari pengamal tasauf bentuk huruf Z itu pula boleh memberi makna Zina.

Manakala dakwat kekal yang tercalit di dahi Nik Aziz pula menyerupai huruf yang sama berada di dahi Pa Ali, yaitu huruf abject Z.

Walau pun sama huruf, ramai berpendapat bahawa Z didahi Nik Aziz pula membawa maksud Zuhud.

Pengamal tasauf pula berpendapat huruf Z di dahi Nik Aziz itu mungkin bermaksud Zorro, iaitu kerana lain cakap lain buat seperti Zorro yang bertopeng pada waktu malam. Atau, nampak Zuhud, tetapi sebenarnya Zorro.

Mengaku Diri ulamak dan tok Guru sepatutnya tidak jahil ilmu akhirat dan dunia

Mengaku diri Tok Guru, sepatutnya tidak jahil. Tetapi nampak gaya Tok Guru jahil di dalam serba serbi bidang ilmu telah sebati dengan penduduk Kelantan selama 23 tahun.

Terbaru, jahil dalam beramanah memegang geran hartanah.

Memegang amanah keatas sebidang hartanah semesti nya di jelaskan dengan pendaftaran di pejabat tanah, pada tarikh pembelian lagi. Niat beramanah mesti di sertai dengan perbuatan beramanah dari hari dimana niat itu di lafaskan.

Jikalau niat dan perbuatan itu tidak selari maka amanah yang ingin di pertunjukan itu di kuatiri akan hilang seri dan pahala beramanah kerana jiwa orang yang beramanah mesti tidak jahil dalam segi perundangan.

Sikap jahil ilmu dunia berpolitik sempit bersekongkong dengan para musuh Islam adalah satu sikap jahil yang amat besar merugikan ilmuan kita.

Sikap jahil dari perbuatan mengkafirkan orang Islam lain yang tidak berfahaman PAS melibatkan kejahilan ilmu agama yang paling ketara abad ini dimana hampir kesemua umat Islam dunia termasuk warga rakyat Islam di negara Cina di sahkan kafir dan masuk neraka kerana tidak pangkah parti PAS.

Jikalau perkara beramanah itu di anggap kecil dan tidak di lihat atau di perhalusi dengan jelas, maka apa kah anda boleh berharap kepada mereka yang ingin di gelarkan sebagai tok Guru, sebagai orang boleh di terima pegangan amanah nya?

Beramanah mesti di halusi dari sekecil kecil perkara kepada sebesar besar ilmu. Jikalau ilmu yang kecil pun tidak tahu atau jahil, boleh kah kita menaruh harapan kepada perkara yang lebih besar dari mereka yang nampaknya jahil dalam semua ilmu dunia serta ilmu akhirat?.

Money Festa PAS Kelantan

Money Festa PAS

RM100 untuk semua orang yang baru lahir. Jikalau dapat duit royalti dari Petronas.

20130429-213916.jpg

Saya pun ada money festa, yaitu saya akan sedekah RM 1,000 seorang pelajar university sekiranya saya kena mega 4D.

Kerajaan Kelantan gelisah kerana internet dan media baru

You tube, imgur, facebook, asyik.tv, twitter,blog, whatsup, Chat, dan lain lain application baru telah mengelisahkan pemimpin PAS terhadap segala apa perancangan mereka bagi mengekalkan pengaruh pemerintahan mereka di Kelantan.

Segala bentuk fitnah dan perkara yang tidak benar yang digunakan oleh mereka di sanggah dengan fakta kebenaran hanya dalam masa lima minit. Sebelum ini fitnah dan pembohongan berada dalam benak pendengar berbulan bulan lama nya.

Bagaimana Husam di malukan dengan fitnah ke atas JAWI dengan di saman oleh pihak berkuasa bila berbohong kepada rakyat tentang pembuangan ahli jawatan kuasa masjid di Putra Jaya hanya beberapa jam setelah beliau berbohong.

Juga bagaimana malu nya Nik Aziz apabila orang ramai tahu mereka yang mengerjakan solat Jumaat tempuh hari terdiri dari mereka yang di upah dari serata tempat dan bukan terdiri ahli qariah Putra Jaya dan juga penggundi berdaftar di kawasan itu.

Sejam Nik Aziz berbohong seluruh warga muda Malaysia tahu dan di bangkang tanpa perlu bersua dengan beliau lagi. Sejam selepas Nik Abduh berkata Allah suruh ambil Putra Jaya, beribu anak muda Malaysia ketawa besar, dan memberi reaksi negatif keatas kenyataan beliau serta meremehkan keilmuan anak Nik Aziz itu.

Zaman ini adalah zaman kebenaran. Mereka tidak boleh berbohong lagi seperti 23 tahun dahulu.

Selamat tinggal wahai kaki pembohong.

Bas station KB tidak pernah berubah semenjak 40 tahun dahulu. Dan PAS dan DAP ingin ubah. Cuba ubah keadaan rakyat anda dahulu baru fikir nak ubah orang lain.

20130429-115529.jpg

Pa, nasib baik tak sumpah lagi di Rusila, ada lagi nih!. Tak say ker? Tak apa, parti anda tak kisah nya. No Hudud.

PA

PA2

Mereka ini celebrity weh. Macam anda. Baru ada standard. Tapi ingat, handphone selalu tutup tau. Jangan nanti cakap, I call call, tak dapat. Tentu dia cakap bateri dah habis, kerana dok bercakap dengan untie, dah tu kena beli bateri baru. You tau, itu jenis makan sekeliling tau. Bila tutup phone semasa itu sedang makan ais krim di MacDee tau tak?.

 

PAS – mu hendak bedal semua harta bedal lah, tetapi, beri peluang aku bedal retek gat!!

bungalow

INI BARU BETUL GUNAKATA UBAH.

KENA TEMPAT.

KENA GAYA.

UBAH.

Puak puak mu diam diam berzuhud buat rumah mewah mewah.

Rumah anuar tan

Sampai hidup senang lenang.rumah gua musang

Rakyat macam aku hidup dalam rumah semacam ni. Tiada berduit, duit kena sapu habihhhh!.

rumah orang kampung

Ada lah rumah macam ni.

Habis bedal. Kontractor Kelas F pun bedal. Bila perintah mu bedal. Bila orang lain perintah mu kata bedal tu rasuah. Bila orang tanya perbuatan bedal harta tu apa benda mu kata itu perbuatan zuhud.

Kalau nak bedal harta rakyak Kelantan pun bagi lah kita peluang bedal retek. Makan sama sama. Bedal sama sama bedal. Kenapa awak bedal puak puak awak sahaja. Itu tidak adil. Awak tidak boleh jadi tok wakil dah. Tok wakil bedal. Kita semua nak keadilan.

Zuhud pala korak mu.

Takbir.