Maulidur tokong dan orang minyak Kelantan

Lim Kuan Yew pakai songkok bersahaja bila jumpa pengundi Melayu.

Dia tidak ajar Lim Guan Eng, seorang bukan Islam, supaya meletak gambar dia sebagai ketua agama Islam menyambut maulidul rasul.

Lim Guan Eng sudah kekurangan ajar. Dia tidak percaya bahawa Allah itu satu dan Nabi Muhamad itu persuruh Allah. Malahan dia percaya Allah itu tiga roh, anak, bapa dan dewa besar. Mana mungkin dia percaya Nabi Muhamad itu persuruh Allah?.

Tetapi bila rakyat Penang pilih dia jadi CM, dia yang pertama menjadi orang dominan mempraksikan gambar beliau sebagai peneraju maulidul rasul menyambut keputeraan Nabi Muhamad. Seolah olah dia percaya Nabi Muhamad itu persuruh Allah dan nabi bagi seluruh umat dunia.

Sedangkan pada hari Natal lalu dia berkata Allah adalah anak tuhan dan bapa tuhan serta menyeru orang Islam menerima bible Melayu mengandungi terjemahan tuhan seperti itu sebagai Allah.

Apa jenis manusia seperti dia ini?. Megah dengan perkataan CM adalah perbuatan budak budak sehingga kan semua twitter dia itu di tullis dengan tulisan cmlimguaneng.

Dalam urusan penting seperti kepercayaan agama pun beliau berkelakuan seperti budak budak yang tidak matang. Mana mungkin agama menjadi mainan budak budak kecil yang kurang akal dan budi bicara?

Semenang nya Lim Kuan Yew belum ajar Lim Guan Eng lagi itu sebab beliau menjadi kekurangan ajar.

Setahun dua ini ada orang minyak di Kelantan. Minyak dalam laut, minyak dalam bumi, mungkin sedikit masa lagi minyak atas bulan.

Semua nya hak rakyat Kelantan. Tak sempat nak hujah saman injunksi Petronas, perut bumi di Kota Bharu ada minyak, dan menyinggung Petronas dengan berkata “sorry ya, chop aku punya, hang pi jauh jauh, aku dan rakyat Kelantan hendak korek dan sedut minyak itu sendiri”.

Tenganga penduduk Kota Bharu. Habis lah Petronas sekali ini. Husam korek minyak. Petronas kena hantar surat minta royalti dari Husam pulak.

Itu baru hendak kaji ada minyak atau tidak di Kota Bharu. Belum jumpa lagi tu. semacam kambing lah, baru kaji boleh pelihara atau tidak. Bila pelihara di dapati tidak hidup. Mati.

Jikalau Pusat kata hasil bumi di jumpa di daratan dalam mana mana negeri persekutuan adalah hak kerajaan pusat mengendalikan urusan pengeluaran hasil yang di temui, tentu lah Husam akan tubuh NGO Korek Kelantan, KK, (korek korek ganti R) membantah undang undang itu.

Dalam kehangatan berdebat isu seperti itu, Husam tentu akan guna formula sama dengan membuat liputan akhbar menyatakan Kerajaan Pas Kelantan menemui minyak di bulan, mengambil sempena lambang Pas yang bulat seperti bulan.

Pada masa itu saya ingat semua rakyat Kelantan akan terus undi Pas. Buat masa ini, ramai sudah tinggalkan Pas, dan memihak kepada Umno dan BN. Husam semakin hari mengigit jari.

Memang baik sangat jikalau Husam mahu rakyat Kelantan undi dia pada Pru 13 nanti, dan dia harus mengistiharkan Pas telah menemui minyak di atas bulan secepat mungkin, yaitu seboleh boleh nya sebelum Februari 2013 nanti. Tentu seluruh umat langgit akan hantar surat minta sedikit royalti dari dia, dan Pas akan menjadi kuasa besar di alam angkasa lepas.  Tentu Ayah Pin bersetuju benar dengan pengistiharan itu dan akan bergembira yang teramat sangat.

Ps: Datuk Sheik Musafar pun kena minta surat dari Husam bila melepasi bulan nanti. Husam takut nanti tak pasal pula Datuk minta royalti minyak bulan. PAS menjadi parti seluruh kerajaan langgit. Adoi…., begitu lah kesudahan nya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s