BN tiru projek Pas Kelantan kata Husam

Husam berkata BN tiru projek Pas, semasa lawatan rasmi PM ke Tanjung baru baru ini.

Yang dia tidak beritahu Pas hanya buat rancangan tetapi tidak buat perancangan itu. Projek atau perancangan Pas adalah projek di atas kertas, serta menunggu supaya ahli parlimen UMNO dari Kelantan membuatnya. Dia sendiri tidak buat apa apa pembangunan keatas perancangan yang telah dia buat.

Jikalau itu lah gaya nya, saya pun boleh buat perancangan. Tetapi mungkin saya lebih berjaya kerana saya akan tumpukan segala usaha menjayakan nya. Mereka tidak. Dan ahli politik Pas diam diam meminta pengundi mengundi UMNO di kerusi parlimen dan mengundi Pas di kerusi Adun.

Dengan itu kerajaan lemah di Kelantan kelolaan Pas dapat tumpang semangkuk baik budi kerajaan pusat membangunkan perancangan mereka dan memberi tahu rakyat bahawa itu lah pembangunan dari perancangan pembangunan mereka yang sebenarnya usaha dari Umno.

Sepatutnya kerajaan Islam tidak mengunakan tipu daya seperti itu walaupun ingin menjaga periuk nasi mereka.

Sekiranya ini menjadi fakta sahih perancangan politik Pas Kelantan selama ini, maka rakyat harus di beritahu tentang tipu muslihat politik secara begini dan tetap menolak pemimpin yang tidak berkemampuan mentadbir dan membangun negeri di semua kerusi DUN.

BN atau UMNO harus memilih calun yang baik di antara anak muda negeri yang berkemampuan memberi tentangan di peringkat DUN dan tidak lah hanya tertipu oleh ahli politik Pas meletak calun di kawasan parlimen sahaja.

Semoga pandangan di ambil kira oleh BN dan UMNO Kelantan. Kita yakin UMNO dan BN pun mampu menewas semua ahli Pas di peringkat DUN.

Ps: orang muda boleh. Dap dan pkr letak kaki suka kangkang pun boleh apa lagi sekiranya kita letak mereka yang lebih baik. Pas apa baik nya ianya sebuah parti πŸš«β›”πŸ’²πŸ‰πŸπŸ’€πŸ‘ŽπŸ‘­πŸ“‰πŸš˜γŠ—γŠ™γŠ™γŠ™πŸˆ‚πŸˆΈβŽπŸŒπŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s