Merdeka hasil dari kejituan budaya Melayu

Malaysia merdeka tanpa berperang dan membunuh. Dan kejituan budaya umat Melayu dan para pemimpin di zaman itu membawa kemerdekaan kepada sebuah negara berbilang kaum hari ini.

Sikap berdendam rasa membawa keruntuhan sebuah masyarakat walaupun kaya dengan budaya lama di Mesir.

Perasaan mendendam rasa yang lama tanpa segera di heningkan mengakibatkan sebuah masyarakat yang terkenal di dunia membunuh umat Coptic Christian di Mesir.

58 gereja di bakar dan di runtuhkan. Ramai pengikut Christian melarikan diri kenegara lain dari tindakan gusar masyarakat di Mesir dari di bunuh.

Dan lihat. Surau di Sedili di rubuhkan oleh pemilik sendiri. Apa akan jadi sekiranya rumah ibadat Buddha di Malaysia di bakar kerana dendam dari mereka yang berfahaman facist seperti masyarakat Mesir?

Pemimpin Melayu yang mengamal budaya Melayu faham isu ini. Para pemimpin liberal Melayu sudah di tenggelami banjir budaya, karam di lautan api yang tidak bertepi sedikit pun tidak mengerti bahana perasaan dendam kesumat yang jahat jahat.

MPAJA berdendam kesumat membunuh kaum kaum Melayu setelah Jepun menyerah diri, sedangkan mereka berperang dengan orang orang Jepun atas dasar perang (China Jepun).

Dong Zong berdendam kesumat kepada kaum Melayu dengan dasar kecinaan mereka sedangkan mereka berada di dalam negara Melayu.

DAP berdendam kesumat dengan orang orang Melayu dengan memaksa Majlis Perbandaran mengharamkan tayangan Tanda Putra, sebuah filem memaparkan kisah kisah politik sekitar tahun 1969.

Bagaimana budaya Melayu yang akan dilaksanakan?

Dalam kisah surau kontroversi, di beritahu kepada masyarakat bukan Islam bahawa perbuatan itu adalah satu perbuatan salah.

Perasaan dendam kesumat Melayu facist di padamkan. Jikalau tidak akan banyak tokong China Buddha akan di hancurkan semasa yang mendatang.

Mereka telah merubuhkan surau, bukan rumah ibadat sebuah tokong Buddha, sebagai jalan yang terbaik menyelesaikan perasan dendam kesumat. Mereka sanggup hilangkan kepunyaan kaum mereka dari membenarkan kerusakan teruk keatas kaum yang lain.

Apa lagi China mau?

Sedarlah, kongsi kuasa dari kaum Melayu adalah satu sifat kebaikan hati naluri Melayu, dan tidak berkongsi kuasa pula adalah sifat kepahlawanan mereka.

Cuba lah memerdekakan minda anda wahai kaum Cina DAP!.

Undi keluarkan Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng dari DAP. Nyata mereka mempunyai dendam kesumat ala MPAJA. Dan merdeka kan diri anda wahai kaum China.

Yusuf ECW.

Jalan 双倍中国食品中心

有人忘记新技术可以在世界的所有语言的书面协助的人。那么,什么是你们所有人不想写你的意见,在某些问题上存在的问题。如果你不喜欢吉隆坡,帮助中国佬,然后大声说出来。给出原因为什么你有这种看法而不伤害人或散布谎言。我有我的理由,毕竟,吉隆坡使用公共基金,以改善该地区。公共基金应当用于改善不同种族的所有人。

棕垫鳗

If I were a Chinese, I am ashamed of myself because of this unruly behaviour

gap

“It should have been named as PAU LIM BU TOH, instead of PAU AHMAD. This is a Muslim food product, so JAIS or pejabat AGAMA must stop these people from using Islam to gain large profit from their products”.

When a Chinese opens a shop, he places a Chinese logo, or a character that depicts the Chineseness.

Very proud of the Chinese’s clan wherever they are, and sometimes air Chinese opera songs through a radio, which has several other loud speakers while opening the shops.

Never mind where the shops are located, even in the kampung such as in Tanjung Dua Belas where the kampung folks are allergic to the sound of Chineseness.

However, one thing they never shy of using while making profit from the poor Malay people.

They name their products in Malay character, and in Kota Bharu and Pasir Puteh, name their shop in Malay names.

Dong Zong never say anything about this unruly behavior of the Chinese in this instance. Although they support Chineseness in all expects of their life, but dishonest thing they do to the Malay in this way is not a matter that Dong Zong will look and complain.

It is the times for the authority to stop all these deceitful acts by making all Chinese products given a name in a proper perspective.

It is unlawful for anyone to deceit people using names in Islam whilst the truth he is not. Similar to the Indian shops where Quran and the likes are hung to display Muslim ownership, whilst the owner is actually a Hindu.

Please PDRM, and Menteri Dalam Negeri, stop this unlawful behavior of the Chinese from cheating the Muslim in this country.

Read more here:

Kalimah Allah hanya untuk Islam. Full Stop.

Kalimah Allah ada lah untuk umat Islam sahaja.

Tiada yang lain.

Full stop.

Mahkamah, jangan buat onar. Fikir jauh sikit.

Sekian.

Itu pendapat aku.

1Malaysia food festival reveals a 40-year Chinese land grabbing schemes in Malay areas – Morib oh Morib

Please drive through the coastal road from Banting to Bagan Lalang. Along the route you will see the outstanding work of Chinese turning the Malay predominant area into what is today’s Chinese land and property grabbing schemes.

The main purpose of these Chinese is to sell properties that they built, shadowing behind the most important thing in their obsession which is bringing in Chinese into Malay predominant living areas.

What do these people give in return?

A kuih Raya to old folks. And a small amount of land premium, taxes to Kuala Langat Municipality. All businesses and business conducted in the developments mean for the Chinese. The Malays are given jobs in the maintenance team such as cleaners of doors and glass windows, driving trolleys and cars of the Chinese masters. All the time when you entered the premises you would see Malay Selangor Jawa as guards.

That was all that the Malays get from the displacement of their native land to the Chinese’s hand along the coastal line. Kuih raya during hari raya. The Chinese get to drink beers, Calsberg and Heinekein at any time, day and night, swimming in pools built for themselves, snap photographs of young Chinese ladies clad in nearly half naked bikinis, built homes that were designed from the ruin of the Chinese Great Wall, urut konek when they like it, and; all the Malays get is a basket of kuih Raya, every year. Malay Jawa, you are a very cheap person, aren’t you?

40 Years in the making to turn the once Malay hinterland into Chinese areas. 40 years UMNO has been ripped off by the Chinese as it arose from the gathering in 1Malaysia last election. Eating foods in a great 1Malaysia festival, but slandering the Malays for the past 40 years. The same way they did in Morib and the region surrounding it.

Where do you want to hide, oii the Malay leaders. You are truly a stupid cow.

You had given these Chinese Tanjung Sepat New Village, now they take all Malay villages near them. Malay Jawa, you have been cheated by your own common enemy.

Praying to something else is the main reason why I am diferent from them

Surau and the story that came out of it recently, tells us one thing that most of you want an answer.

The diference between the Sami and his followers in the surau when perfoming a prayer to God and me doing the same pray is that I don’t use a third party or something else to pray to God. I do it straight to Him.

No picture of God, or whatever to remind me of how God will look like.

This is because I am a straight guy, whereas others aren’t. I mean they need something to look and pray and then imagine how God will response through looking and smiling at the photo of God in front of them.

It is a kind of using an agent to convey a message to God. It doesn’t sound and look right to me, and when people do that kind of thing in a Surau where I don’t need another medium to do the same, I felt they were wrong and I supposed everyone like me felt very outregous.

If the Sami did the same thing like I do in the surau, perhaps there would not be much objection from people like me.

So because of that the Surau would be demolished. It has nothing to do with how dirty they are, or whether Sami is dirtier than a dog, but the way they performed a prayer using a third party medium or artifact instead of directly to God was the most dirtiest act againt my believe that God does not need a third party or agent for prople to offer a prayer to Him.

That is why that Surau should be demolished. It has been used against my fundamental believe. The one and most important aspect of my God.

So please do understand me. Please don’t ask Nazri Aziz or similar person like him, especially Raja Petra, they don’t really understand the fundamentals.

Sejati,

Sejati. Ada lagu yang menghiburkan.

Dan sekarang dunia politik Malaysia di hiburkan dengan lagu lagu hiburan dan jenaka dari perkataan sejati.

Bila hati anda bukan sejati, separuh sayang Cina, separuh sayang India, suku sayang Melayu, maka bila yang separuh paruh tu minta, awak pun beri. Undang undang penting negara seperti ISA dan EO di mansuhkan.

Bila ramai kena tembak mati, diri ingin menjadi sejati. Mula fikir hendak buat undang undang baru. Itu dia bila kita tidak sejati, ambil yang baik, dari Cina, dari Melayu dan dari India. Campur jadi rojak mamak. Rojak mamak, mana sama rojak Johor. Rojak Perak. Tidak sama.

Bila Azlina hendak lawan Sharizat, isteri kepada Mat Kelantan NFC, sibuk dengan perkataan sejati. Perempuan sejati lawan perempuan tak sejati. Apa yang sejati ialah berkerja dengan hati penuh iklas dan perihatin masa depan kaum yang di pimpin. Ada kah begitu?.

Bila Maznah Omar, dog whisperer dari Bruntung Hill buat filem anjing berhari raya, mulanya kita ingat dia ini manusia sejati. Tetapi bila di siasat rupa nya bukan sejati.

Datuk Arif Sabri adalah sejati Melayu, tetapi tindak tanduk dia merupakan Melayu separuh sejati kerana tidak mungkin China DAP akan menolong Melayu walaupun dia masuk DAP.

Ini lah dia. Kita kena sejati. Tanpa sejati kita menjadi karut marut. Tidak keruan. tidak tahu yang mana satu yang baik dari China, India dan Melayu. Bila di campur semuanya dari bahan tidak sejati maka akan terjadi pontianak Gua Musang.

Jangan buat experimen mengenai perkataan sejati dengan benda bukan real. Sejati ada dalam diri kita semua.

Inikalilah adalah untuk kita, bukan DAP

meinkampf

Buka mata, semenjak DEB di lancarkan, segala perancangan untuk membangunkan bangsa Melayu didalam urusan perniagaan dan aktiviti komersial di dalam negara ini tidak tercapai. Dari anggaran agar kaum Melayu memegang syare 30% didalam kesemua aktiviti perniagaan tinggal sebagai satu kenangan mengusik jiwa.

Kita harus faham dasar sedemikian tidak akan tercapai walaupun di ulang kali dengan pengesahan itu dan ini oleh para pemerintah Melayu, akhirnya, percapaian yang ingin di perolehi untuk bangsa Melayu ketidak kesampaian.

Kita mesti faham pokok utama nya dengan pengkongsian kuasa antara Melayu dengan kaum China dan India di dalam urusan politik memerintah Semanjung Malaysia ialah bererti berkongsi menduduki negara ini, dan sebahagian besar wilayah di Semanjung Malaysia adalah wilayah wilayah atau kawasan kawasan negeri negeri Melayu.

Ini bermakna, kita berkongsi kuasa politik untuk memecahkan belah kan negeri negeri Melayu kepada bangsa China dan India. Pekara pengkongsian tanah tanah negeri negeri Melayu dengan bangsa lain adalah hasil dari politik pengkongsian kuasa politik yang dicipta oleh UMNO, dan disokong oleh MCA dan MIC. Sudah tentu mereka sokong, kerana boleh menduduki tanan tanah dan wilayah wilayah kediaman kaum Melayu di negara ini.

Sedangkan pada awalnya setelah merdeka, kerajaan Melayu memberi peluang besar kepada kaum China dan India mengambil alih peranan yang telah dimainkan oleh British didalam urusan perniagaan dan komersial, dimana sepatutnya ini tidak terjadi dengan sewenang wenang nya. Sepatutnya, walaupun kaum Melayu merupa kalangan petani dan nelayan pada masa itu, para pentadbir dimasa ini harus diberi peluang memegang 90% dari urusan komersial dan aktiviti perniagaan dalam negara Melayu, dan mereka ini adalah setanding dengan kebolehan para pengurus yang lain. Dari situ, setelah merdeka, kaum Melayu betul betul menikmati kemerdekaan negara mereka yang telah di jajah oleh kerajaan British.

Kenapa percaturan ini tidak terjadi dan hanya selepas 40 tahun, keraajan Melayu melihat bahawa ada kepincangan dengan polisi yang di terbina dari asas perkongsian kuasa tersebut.

Mereka yang memegang kekayaan tidak akan menyerah kembali harta yang dikumpul kepada hak empunya walaupun di paksa dengan dengan perkongsian sama rata dengan kumpulan mereka.

Peranan yang di mainkan oleh semua pemimpin Melayu telah terpesong dari tujuan asal sebuah kerajaan Melayu iaitu membangunkan anak bangsa Melayu, tetapi hakikatnya telah mengadai bangsa ini kepada kumpulan yang diberi hak membolos harta di Malaysia yang sepatutnya di beri kepada bangsa Melayu setelah kerajaan British meninggalkan negara ini. Bila keadaan ini berlaku, kita bangsa Melayu telah tertingal dari kemerdekaan sepenuhnya, atau belum merdeka.

Peranan kaum China dan India di negara ini ialah berperanan sebagai penjajah British, dan dasar ekonomi baru yang di umumkan oleh kerajaan Melayu kepada negara adalah seolah olah memohon satu bentuk kemerdekaan dari bangsa imigran China dan India, dan sudah tentu mereka seperti penjajah yang lain tidak akan memberikan kemerdekaan dalam erti kata membolot hasil negara dan aktiviti komersial yang lain yang ditinggalkan oleh British itu kepada kaum Melayu.

Sebagai contoh, pernahkah kita melihat percapaian kaum Melayu melebihi 30% pegangan asset negara?, Kita masih memegang di sekitar kurang dari 10% dari kesemua asset asset penting negara. Mengapa kaum Melayu sehina ini sedangkan kesemua asset negara adalah kepunyaan mereka pada haknya selepas diberi kemerdekaan oleh British?

Jikalau sedemikian rupa, bila kah kita masa nya orang orang Melayu telah Merdeka?.

Dan yang penting nya, adakah pemimpin Melayu yang di pegang oleh UMNO telah betul betul merdeka, walaupun mereka ini memegang bendera dan kibarkan nya semasa perayaan kemerdekaan. Adakah senyuman mereka itu sebuah senyuman kemerdekaan palsu atau merayakan hari perayaaan kemerdekaan olok-olok setiap tanggal 31 Ogos setiap tahun sebagai pamiran bohong bohongan kepada umat Melayu?.

Sekarang kita perlu memerdekakan diri kita dari di jajah bangsa asing semenjak bertahun tahun lama nya dengan menukar para pemimpin yang belum merdeka dalam kalangan kita. Ingat inikalilah.

Melayu menjadi Batman? Sepatutnya menjadi Badman jikalau polisi tidak menguntungkan Melayu.

images

Melayu tidak pernah memberontak. Dari dahulu hingga sekarang, dan ini harus di ubah.

Kerana tidak memberontak lah 1 juta rakyat China tidak bernegara di terima oleh Tunku sebagai warga negara Malaysia.

Walaupun Tunku mempunyai alasan untuk berbuat demikian, kita rakyat Melayu di masa itu juga harus mempunyai pendapat yang berpandangan jauh. Semestinya semasa itu ada Melayu yang menentang, tetapi mereka mungkin tidak menentang secara berhemah dan bersungguh sungguh, atau dengan kata lain bangkit beramai ramai memberontak.

Oleh kerana tidak memberontak, corak pemikiran Tunku dengan dasar kongsi kuasa dengan China memberi China peluang besar kepada kaum pendatang China menguasai bidang ekonomi dan aktiviti kommersial bersama kerajaan Melayu di bawah pimpinan Tunku. Itu Tunku mahu, itu yang terjadi kerana tidak ada satu kuasa pemberontak Melayu menghalang tindakan itu.

Sebelum merdeka, China adalah petty trader, semua perniagaan dikuasai oleh British. Selepas merdeka, Tunku benarkan China mengambil alih peranan British dan BN melangsungkan polisi ini sampai sekarang. Yang menjadi masaalah ialah BN membenarkan China membangunkan bandar bandar baru di kawasan Melayu dan menyelinap masuk ke kawasan negeri negeri Melayu tanpa sekatan dengan dasar tidak menguntungkan kaum Melayu, dalam semua segi, termasuk dalam isu pemegangan hartanah, agama, masjid, dan nilai kekafiran kaum China kedalam dunia Melayu. Ini tidak terjadi semasa pemerintahan British.

Jikalau ada pemberontak Melayu dizaman itu, tentu perkara ini tidak AKAN berlaku.

Begitu lah penting nya Melayu berubah dari perangai naif didalam kebodohan menerima pemimipin yang sempit akal fikiran, dengan melawan idea songsang yang tidak memberi faedah di masa masa akan datang.

Mengapa Melayu tidak memberontak?. Pertama nya percaya kepada orang pandai. Kedua, tidak suka melawan orang tua, dan ketiga nya, tidak ada wawasan.

Nilai yang di pertontonkan oleh orang orang Melayu masih berpaut rapat kepada tiga perkara tersebut dan percaya mereka yang memerintah terdiri dari Melayu yang pandai pandai.

Dan Melayu telah insaf, maka ramai lah diantara mereka melawan BN kerana sebenarnya terdiri dari isu ini. Walaupun bersama dengan China yang di benci, Melayu merasa sudah sampai masanya memberontak dan melawan segala polisi yang tidak menguntungkan mereka.

Example of a written resume for students of higher learning

Railroad signals of North America Resume Speed...

Railroad signals of North America Resume Speed after temporary restricted speed. (Photo credit: Wikipedia)

This is a first lesson for students of higher learning.  Especially for those students in the Kementerian Pelajaran, please note that our first lesson in how to write a proper resume is by using other people’s resume as an example. To make this a worthwhile lesson, we use an example in the resume from P. Kamalanathan, the so famous politician cum public relation officer in the government.

A first test on a crisis management for P. Kamalanathan‘s so well acclaimed experience in the public relation is the toilet cum the bathing room cum the canteen.

P Kamalanathan in his public resume wrote,

“I have the ability to assess the situation from inside and outside the organization as all stakeholders might perceive it and at the same time would be able to identify the techniques needed to solve or prevent a crisis before it blows out of context.

Probably all persons would have written the above sentence and perhaps it is a normal resume when you want to elaborate your experience in the public relation issue that is involving a crisis management.

Oh well, I would probably write the same thing if I were to get a job for any public relation work in any company, but when I get into problems which are fully described as in my resume, I would make certain my written statement as in the resume fits that of my experience. As a teacher, however, I won’t recommend you to do that. I certainly like to say, I will do what ever a man can do, just like a professional would normally do.

Otherwise, you know, one who is without the necessary experience would jump into making a biased conclusion before asessing of the situation from inside and outside by saying ” Menjadikan bilek persalinan sebagai tempat makan sementara untuk para pelajar bukan beragama Islam pada bulan Ramadan adalah tidak sesuai sama sekali. Perkara ini tidak harus berlaku. Saya kecewa. Kementerian memandang serius perkara ini dan meminta BPSH untuk membuat siasatan serta merta dan katakan kepada kita mengapa tindakan tidak boleh di ambil terhadap pegawai yang membuat keputusan itu.”

All stakeholders might perceive it. Forget about the protocol here, whether you need to ask your boss before voicing out the word of frustration as the whole issue involve Indian’s stakeholders or not. Whose stakeholder is this resume resumed to?. When he did a cursory inspection later the next day, we heard the tone of the voice was a bit mild. In that he had identified the techniques needed to solve or prevent a crisis before it blew out of context. Oh well, it had blown out of context after all.

In our example, the writer of the resume, as informed via the media,  solved the whole problems affecting toilet cum canteen by issuing a cheque for RM10, 000. Probably in Malaysia, that is the best solution for all critical issues. Give money.

For students, writing a resume is a very important exercise. Please make sure what you have written was the whole truth of your capability. If you’re not capable at certain level, please say so. Make sure the written statements don’t lie. At any time, your real work during a crisis would prove whether what written are the whole truth or the whole lie.

Students; as a test for today’s lesson, please write your resume containing the whole truth about yourself, and hand it over to my pigeon box by 10 am tomorrow morning. Anybody who submits it late, a penalty of  RM10,000 will be imposed and added to to your tuition fee. Okay. Bye, Good day, and see ya all tomorrow.

Hi Bush, h r u?

Image

bush

 

George HW Bush, former US President.

Tidak menghormati agama Islam dan negara dari kalangan muda mudi bukan Islam

Telah menjadi satu kepincangan dalam perbuatan di kalangan pemuda pemudi bukan Islam, terutama kaum China, dimana mereka telah mengambil jalan sempit dengan memperolokan agama Islam, moral negara Malaysia dan tahap kerhamonian para penduduk berbagai bangsa di Malaysia ketahap yang paling kritikal.

Bukan sahaja dari perbuatan di kalangan pemuda pemudi bangsa China, malahan juga dari penerbit surat khabar di negara ini begitu gemar untuk mempersendakan sebahagian aktiviti umat Islam, seperti dalam amalan berpuasa di bulan Ramadan, dalam amalan umat Islam melalui azan di masjid masjid, dan lain lain perkara yang dahulu nya agak sensitif untuk di permainkan dan serta  di ejek. Amalan berkhawin lebih dari satu isteri sehingga empat isteri yang di amal oleh umat Islam juga bukan sahaja di perolokan, malahan di sindir dengan jenaka yang amat kurang menyenangkan dan serta menarik minat provokasi.

Bagi mereka ini, sudah tentu tahu tentang pergolakan rusuhan kaum kerana tindakan serupa telah banyak terjadi di luar negara. Walaubagaimana pun, mereka di dapati kurang mengambil iktibar dari rusuhan tersebut, dan merasa selamat untuk menghina kaum Melayu serta umat Islam lain di negara ini kerana ketolenransi yang tinggi di kalangan pemimpin, dan juga rakyat Malaysia, terutama nya kaum Melayu.

Toleransi itu sudah pun nampak menurun tahap kesabaran, sehingga ada kaum Melayu yang telah menculik dan membuli pemuda China sebagai jalan cepat membalas dendam.

Untuk mereka yang tidak mengetahui bagaimana pembunuhan berlaku di luar negara diatas dasar penghinaan kaum dan agama keatas sesuatu kaum yang lain, saya suka memperlihatkan contoh di mana ketolenransi umat yang di cerca agama nya dan di halang dalam kegiatan ekonomi boleh menjadi tidak rasional. Contoh terbaik ialah kejadian 13 May 1998 di Jakarta.

Tidak perlu lah saya bercerita panjang tentang peristiwa ini, dan cukup lah bagi saya mempamirkan gambar-gambar yang tersebar di internet, bagaimana pergaduhan dan pembunuhan boleh terjadi, bukan sahaja diatas penghinaan agama, tetapi juga keatas kesempitan ekonomi dari sekatan kegiatan monopoli kegiatan oleh hanya satu kaum di negara itu.

may 13 jakarat 3

Di potong kepala dan di pamirkan di Jakarta May 13, 1998.

may 13 Jakarta

Di bunuh dan di tarik di jalan raya.

may 13 jakarta 2

Di rogol beramai ramai. *Ada berpendapat gambar rogol atas adalah gambar palsu. Saya tidak tahu samada ianya palsu atau tidak. Walaupun begitu contoh ini menunjukan cara mereka di rogol bergilir gilir. Lebih 500 wanita di China-Dolled kan, dan ada yang di sula.

indon

Gedung dan shopping komplek dan peralatan pejabat kepunyaan China di bakar dan ramai terkorban.

Penghinaan keatas agama orang lain, bagi mereka yang tidak ada pelajaran agama, adalah satu sikap yang amat bodoh. Tetapi oleh kerana ianya timbul dari perasaan riak dan sombong, persendaan dan penghinaan dari kalangan ini telah membawa kepada pergaduhan yang membunuh hampir 120,000 ahli masyarakat China dan lebih 500 gadis sunti China di rogol dan dibunuh.

Tolenransi sesuatu umat keatas penghinaan akan tercabar dan merudum dengan melakukan kelakuan super sensitif, dan membawa kepada perbuatan yang tidak rasional. Bila ini terjadi, maka masyarakat yang telah lama hidup harmoni akan bergolak dan peristiwa berdarah seperti 13 May 1969 di Malaysia, mungkin akan berulang. Cuma nya, kali ini berkemungkinan contoh contoh perbuatan pembunuhan dari luar negara akan menjadi ikutan kepada mereka yang amat kecewa dan tertekan.

Kemungkinan mereka yang menghina agama merasa berani, timbul dari perasaan megah dan sombong diri, dan perasaan berani tersebut adalah hanya  pada zaman yang aman. Apabila keadaan negara dan masyarakat tidak lagi aman kerana sikap acoh tak acoh dari kebodohan dan kesombongan sesetengah golongan, percaya lah perasaan berani itu tidak ada apa-apa makna besar. Ini kerana, umat Islam di negara ini berterabur diseluruh negara dan juga luar negara, dan mereka boleh bertindak lebih berani dan lebih aggressif dari mereka seperti kejadian May 13, 1998 di Jakarta.

Waspada dengan perbuatan jahat dari hati anda yang tidak boleh mengawal perasaan terlalu berani melawan orang ramai.

The Malaysian Army duty bound to protect us, the Malays and others, from this stupidity!!

images

The opposition leaders are going ahead with the decision in going to court to disqualify all previous PRU13 election results.

jmf

Wow, ah ha, if it is true, it will be the first of its kind in the nation.

So then, as the first of its kind too, we hope the Malaysian Army and Police, the Kings of Malay States, the appointed governors and the Malay Regiment Army together with the Johore Military Force are willing to give us protection under the laws of the country for our peace and stability.

malaysian army

I feel spoiled. And this is the time the elected government protects our rights without fear or favor.

images

Please destroy the enemy of democracy, before the democracy is being destroyed.

PS: The world is always changing and this is a change that we want.

Cina Kuala Besut

Kuala Besut Harbour and Jetty

Kuala Besut Harbour and Jetty (Photo credit: Wikipedia)

Cina Kuala Besut mengaku mereka telah datang bertenggek di Kuala Besut dari luar negeri, semenjak tahun 1800 lagi. Itu mengikut kata akbar NST, dan jumlah mereka adalah lebih kurang seratus orang. Lebih tepat jumlah mereka seramai 113 orang. Sedar lah, kaum Melayu berada di kawasan ini sebelum emak dan bapak kaum merempat ini datang kekawasan ini lagi.

Kalau aku ada pada zaman 1800, aku telah lama halau mereka keluar dari tempat itu. Tetapi Melayu Trengganu zaman itu orang baik baik, beri muka kepada mereka sampai terus hidup ke zaman ini. Sedangkan bangsa mereka di Kuala Lumpur lupa daratan sampai mengata Melayu paling rasis dalam dunia.

Buat masa ini Melayu harus sedar semasa mereka ini susah datang menumpang hidup dan berniaga di kawasan Melayu dan kita nemberi kepala kepada mereka tanpa batasan. Sekarang kita mesti punyai batasan.Tetapi bila sudah kenyang dan senang lenang tidak ada satu apa pun kebaikan yang di hulur kepada masyarakat Melayu.

Tidak ada perasaan hendak sedekahkan sedikit pun harta atau khidmat bakti kepada kaum Melayu, malahan mereka terus menerus menekan kaum Melayu dengan berbagai bagai cara yang tidak professional seperti membeli tanah rizab Melayu dengan harga rendah dan mengunakan proxy yang tidak memberi keuntungan kepada bangsa Melayu. Berapa banyak sumbangan iklas bangsa Cina yang ada di kawasan Melayu menderma untuk binaan sekolah sekolah Melayu, surau surau, jambatan, jalan kampung, membina sumbangan kedai kedai untuk kaum Melayu?. Berapa banyak sumbangan derma kepada anak yatim Melayu?. Mereka asyik bertanya dan meminta sumbangan orang Melayu kepada sekolah anak anak mereka. Dan apabila sudah ada sekolah mengunakan hasil pemberlajaran anak anak mereka menindas Melayu dengan mengunakan bahasa Cina dengan memonopolikan sistem edaran barangan barangan penguna dan keperluan hidup orang orang Melayu di seluruh negara. Itu sahaja penting nya bahasa Cina bagi kaum Cina di Malaysia. Tanpa bahasa Cina sistem edaran makanan dan keperluan barangan pengguna akan hancur dan lumpuh bersama dengan kaum Cina itu sendiri. Kita harus gerakan FAMA, Majuikan dan lain lain agensi pengedaran barangan pengguna secara terus menerus tanpa berhenti dan kecewa dengan pemboikotan kaum ini keatas sistem yang ingin kita lakukan untuk kebaikan semua bukan untuk kaum ini sahaja. Mereka suka bersikap menekan. Dan sekarang sudah sampai masa nya kita pula menekan dan menghalau mereka dari kawasan kita.

Kita sudah sebak dalam hati melihat perilaku kaum Cina di semua bandar di kawasan barat, bukan sahaja memonopoli aktiviti ekonomi tetapi dengan cara buruk menekan kehidupan orang orang di kawasan bandar dengan mengunakan sistem dua harga yang sangat tidak berperikemanusian. Harga rendah untuk kaum China dan harga mahal untuk orang orang Melayu.

Ini satu bangsa yang amat jelek, dengan itu harus di beritahu kepada masyarakat Melayu yang tidak mahu mengambil peduli hal hal seperti ini, kerana naïf. Dan sekarang ini kaum ini semakin biadap dan kita berhak menghalau mereka dari kawasan kita seperti umat Indonesia lakukan dahulu kala.

Untuk Kuala Besut, Lim Kit Siang dan MCA serta Gerakan, tak payah lah hendak datang kerana semua orang sudah naik benci kepada kaum yang tidak bertamadun seperti kaum Cina bangsat seperti mereka.

Membela kera di hutan lebih baik agak nya dari membela anak Cina.

BOIKOT BARANGAN CHINA. BBC.

We’re not that far away, the Muslim and the Christian

English: Mr. Mohamed Badia -General Guide of M...

We aren’t that far away from the phenomenon in the Rakhine state and the Sinai. We have been spooked. We have been eating the same food of a religious chauvinism as much as they do, the Rohingya and the Buddhists, the Coptic and the Islamic fundamentalists in the Al-Ikwan Muslimin of Muslim Brotherhood, the DAP evangelists and Perkasa fundamentalists, and the PAS extremists. Soon, most of you will have amputated legs as the result of it, a similar cure for diabetes or, perhaps, worst, death.

Josep Marino, the Archbishop from Vatican, is as good as Father Matthew Awad, a Coptic Orthodox Christian who mourned the death of hundred of his followers in Alexandria. But Mr Josep is different from that of Matthew, he brings a germ that will cause a new disease, religion chauvinism, into this country.

Father Matthew was accused of converting Muslims to Christianity, and when the revolution occurred in 2011, he was a famous man, among the Coptic, as almost all Islamist fundamentalists in Alexandria were looking for him.

He was lucky, but not Maldy Laway Habib, a 59-year-old elderly of a church, found in a grave a week after being shot down.

In his own words, Father Matthew said that Muslim fundamentalists were killing their parents, the elderly, kidnapped their women, and burned their churches. Does it sound similar happening in the Rakhine province?. He said, since the revolution, Coptic like he had to live in fear of their lives. He had been forced to live apart from his family because of his faith. Today he lives in Brighton, UK.

Others in El Arishi, in the Sinai province, are not so lucky like Father Matthew. They were accused of siding the Egyptian army in the recent 3 July coup. They were hunted and killed every day since then.

The growing anti Muslim Brotherhood in Eygpt as it were is the result of a change in the mindset of people around the world. The people of UAE, and the masses of Middle East. They thought of making the Muslim Brotherhood a terrorist group.

Back in our own nation, the religion chauvinism disease has been diagnosed. Persons the like of Vivian, Alvin, Hannah Yeoh, Ibrahim Ali, Namwewe, Nga Ko Ming, on one side, and Dr Hassan Ali, Nassarudin, and many more on the other side, we are all being spooked. Time will tell you, then who among us will have  our legs amputated to cure this disease. We must not wait until some of us were wiped out as the Rohingya in the Rakhine province. This is a dangerous disease, worse than HIV.

Mat Ell, the burger seller man.  (Author)

Kingdom of Heaven – Malaysia

kofh2

It is fascinating when some envoy from the Vatican came into this majority Muslim country and said “We fully support the use of word Allah” on his very first day steeping on the earth named “Kingdom of Heaven, Malaysia”.

When all Muslim NGOs in this country voiced dissatisfaction and umbrage over the statement made by this diplomatic envoy from the smallest area of the world, our very own Dr Paul, the Catholic Bishop, gets astounded.

paul

Oh well, then I remember how King of Jerusalem with a pretty lady’s sister in the famous movie the Kingdom of Heaven, gets astounded when Saladin was preparing to wage a war into Jerusalem after circling the city for a few days.

kofh

Then the King of Jerusalem was well-loved by all Muslims, Jews, Christian and other religions. Not long after that some envoys who were standing for the Orthodox Christians from Europe were hoping to widen Christianity believers, control Jerusalem and the region forced enter the circle of the King in Jerusalem. When this intention was successful, and the King was in their control, The Templers used the oppurtunity to kill most Muslims.

kofh1

May be that was in the history, I don’t know. The one that I read over the weekend was about a story how a fiery monk in Mandalay known as Burmese Bin Ladin (U Wirathu) gets surprised when Time Cover story has detailed out how his sermons of hate against Muslims almost wiped out Rohingya race in his hometown, and in Burma.

kofh3

This hate and love, and support for a thing that relates to a religion is not a small matter and yon can get astounded with. Perhaps there are people like Saladin among us, or U Wirathu who would get flabbergasted with this seems an innocent statement and would rise to wipe out some place full of Christians or Muslims in this country. I don’t know, but looking at the trend in Asia nowaday, where monks and Muslims can get into “a friendly battle” in a media but in actuality being burned and killed such as in the revolts in Mandalay and Patani, I would not get astounded, but rather I would get worried. Because such a thing can happen anywhere, even in the Vatican City.

A body is seen on a street in Meikhtila

We must see some truth about own strength and the ability to persuade others into believing in a religion. But using other religion’s strength to persuade others into your religion is a kind unfair and uncalled for in any statement.

I don’t really know, but I know pretty well, I don’t like a war that much, just like the one in the movie the Kingdom of Heaven.

Sekarang orang Melayu telah belajar tiada kemulian di negeri dan dari orang orang China

Sunset of the Forbidden City, Beijing (northwe...

Sunset of the Forbidden City, Beijing (northwest cornor of the Forbidden City) (Photo credit: Wikipedia)

Apa yang anda belajar dari Forbiden City? Gundek beribu orang dan zina, tipu muslihat dan lain lain. Tinggi kah nilai ilmu itu? 

Hadis “belajar lah sampai ke negeri China“. Ini sebuah hadis daif dan hadis yang membawa maksud berlajar lah kamu walaupun negeri itu jauh. Bukan kerana China atau orang orang Cina mempunyai budaya dan perangai yang harus di contohi untuk di pelajari dan mendapat keredaan Allah.

Sekarang pun orang Melayu telah tahu budaya kaum Cina berasal dari budaya rendah akhlak, rendah budi pekerti, rendah nilai dan rendah ketermadunan.

China tidak ada mempunyai budaya yang harus di pelajari dan di contohi.

Malahan budaya dan perangai orang orang China adalah berasal dari budaya yang buruk buruk, serta budaya rendah akhlak, budaya penyembah berhala, budaya tipuan kedunian, seperti terbukti dengan amalan budaya dan perangai yang di amalkan oleh orang orang Cina di Malaysia sekarang ini.

Sekiranya pembuat hadis itu ada di Malaysia sekarang ini, beliau mungkin akan mengubah perkataan negeri China ke negeri lain, bagi kita semua mempelajari budaya serta perangai yang boleh di terima sebagai satu ilmu yang berfaedah dan mulia untuk di pelajari.

Tidak ada apa apa faedah belajar dari kaum Cina seperti kaum itu di Malaysia.

Kaum yang mempunyai sikap tamak, sikap keras hati, sikap suka menipu diri sendiri, bersikap rasis, membenci kaum lain, bersikap suka memonopoli aktiviti ekonomi atau ilmu yang di beri Allah, pemboros, penzina, pejudi, penipu cukai kerajaan, penipu kerajaan dengan menjual harta haram, sorok duit dan wang haram, pengedar wang haram, pembunuh, perogol ahli keluarga, perogol anak sendiri, kedekut dengan harta serta ilmu, hati tidak iklas, berhati busuk, menyangka yang bukan bukan atau buruk sangka kepada ilmu Allah dan banyak lagi perangai buruk buruk yang di laknati oleh Allah yang ada di dalam jiwa lebih 90% kaum Cina immigran di Malaysia.

Kaum ini di laknati Allah setiap masa seperti kaum Kristian baru.

Maka usul supaya kita belajar ke negeri China dari hadis tersebut pincang dan dengan jelas satu anjuran dari hadis palsu atau daif dan dengan itu, orang orang Melayu di larang dari belajar budaya amalan China seperti mereka yang berada di Malaysia.

Jelas sekarang, dari PRU 13, 90% kaum China adalah kaum rendah akhlak, rendah budi pekerti yang mana kita orang orang Melayu harus tolak jenis budaya rendah akhlak ini, dan sudah tentu PM Najib harus menjauhi kaum rendah akhlak dari kumpulan kaum Cina immigran yang mengamal budaya tidak mulia dan rendah aklak seperti sebilangan besar kaum ini di Malaysia.

Dengan ini diharap kita di muliakan oleh Allah.

Orang China harus belajar dari kaum Melayu yang mempunyai nilai baik yang universal.

Gesaan saya, tinggal kan kaum China ini didalam keburukan budaya mereka supaya kita tidak di laknati Allah. Kaum ini kaum jahat yang tidak ada nilai mulia dan murni untuk contohi oleh semua bangsa di dunia, di timur dan di barat.

Morsi is a Quran reader and memorized all pages

Eighty years experience and comprising members from all Orthodox Muslims around the Middle East, the Muslim Brotherhood is one of Muslim parties that are obsessed with building a country that is totally Islamic assimilating the Prophet Mohamed’s administration.

And Morsi was the man, the Muslimin Brotherhood’s choice when he won the presidential election last year. Only now he is a man with a lot of promises and or perhaps has forgotten which verses of the Quran he needs to understand and uses to help him keep up his presidential palace and office.

In equal if not slightly lower in the international arena standard is our Hadi Awang. He memorizes Quran and knows every verse of the revealed book as he speaks to crowd practically every time he is on a public speaking round in the country.

Now we ask, what is wrong with the Quran knowledge and using the knowledge in ruling a country that failed to give peace and stability to the people of a country?.

Is there anything else beside knowing and memorizing verses of Quran which makes a progressive leader of a Muslim country like here in Malaysia?.

It’s okay. Jual lah arak, tak per

Apa nak risau. Jual lah arak. Beer ke, wisky ke, todi ker, tak apa.

Kalu boleh, semua kedai boleh jual. Kedai mamak pun boleh. Apa salah nya. Best sikit macam dok London. Semua korner ada pub. Pi lah kalau nak minum kit kit. Tak aper. Ala, draught tu apa lah sangat. Sekali tenggok tak rasa apa apa.

Tak dosa tau tak. Sebab itu kerajaan Selangor tak heran nya. Dari engkau orang hisap rokok batang besi tu lebih baik bantai Heineken. Dari dok hisap air gelegak tok Arab tu baik hang perkena tiga empat botol Anchor Beer. Good for your health. Tau tak.

Apa dosa dosa. Mana ada. Kalu berdosa kerajaan dah tak benar jual. Ini kerajaan tak kisah pun.

Tak kan lah sebab keling mabuk baru nak fikir macam mana nak tutup kedai jual arak. Apa negeri ini negeri keling jer ker?.

Eh tengok orang Islam tak mabuk pun bila bantai Anchor setiap malam. Steady beb!.

Catholic Priest had Allah and Takbir after all. Warning Graphic Content Vedio

article-2352251-1A99A30B000005DC-332_634x470

fRANSIS MURAD

read more here.