Malays become Batman and Spiderman, because of too many insulting remarks on Islam

Batman as he was depicted in Batman: The Anima...

Batman as he was depicted in Batman: The Animated Series (1992–1995) (Photo credit: Wikipedia)

Sadly, there are many alarming stories involving non-Muslims, especially the Chinese youngsters, who were making fun out of the Islamic faith in the social media; Facebook, YouTube, and Twitter.

The authority seems very slow in making arrests or taking appropriate actions to stop the sad behaviour of the youngsters and in many cases slapped only with a warning notice.

The first case involving a Chinese from Taiwan who made fun with Negara Ku and Islam was only served with a reminder and warning notice.

In Pakistan, a person who insulted Muslim and made fun out of Islam which is a similar offence as in our above cases was imprisoned for life.

In Mexico, when Police and the authority is unable to defend their neighbourhood for whatever reason, the locals become a vigilante and control the area themselves.

As the result of slow action by the authority, local people are taking the law under their own hand. Malays frustrated with the above delay had taken the law into their own hands and became Batman for the very first time. They have kidnapped an offender, accused of being the person who wrote nasty things about Islam, physically abused him, and left him naked by the roadside.

The kidnappers however was immediately napped by the police later.

The thing is this, if the Malays want to be a Batman, then be a real Batman, by doing so, please reduce the numbers of bad youngsters among us from offending Muslim and make fun out of Islam religion. In being a Batman, and as a Batman, he has never been arrested by the police.

Our Batman, however, was arrested by the police.

There are many others who never been caught by the police. The snipers in Kota Bharu, and around in the country. These people however are Badman.

If you want to be a Batman, please joint force with the police. Batman can reduce crime among us. A dangerous offender is of course a person with the ability to make fun about other people’s religion. That is an offense for a life imprisonment in Pakistan or perhaps, by beheading in Saudi Arabia. Therefore, hope our authority can act as fast as it can and arrest the offender before our vigilante or Batman and Spiderman take to the street.

A severe penalty is expected on these offenders.

Syria belum tamat, Kuwait pulak kena godam!!

“Belum lagi tamat godam Syria, Kuwait pula kena pukul bila beratus ratus orang rempuh parlimen minta PM dia berhenti kerja.”

“Tak habis habis Arab. ”

“Bila Arab Arab jelup di Malaysia, terutama yang ngaku Arab di Kelantan itu hendak kena plengkung macam mereka ini huh?.”

“Tak tahan lagi.”

Kuasa tentera di Timur Tengah.

Dibawah ini disenaraikan jumlah kelengakpan ketenteraan negara negara bergolak di Timur Tengah, dan sebagai perbandingan kekuatan ketenteraan Malaysia juga di nyatakan dibawah ini.

Iran (No. 12): penduduk = 77.8 million, sesuai untuk tentera = 39.55million, aktif dalam servis =545,000, peralatan senjata tentera darat = 12,393, jet dan kapal udara = 1,030, budget ketenteraan = USD9.174billion, Reserve =USD75.06 billion, kuasa membeli = USD818.7billion, peralatan tentera laut = 261, kapal selam=19, MLRS =200.

Israel(10): penduduk =7.4 million, sesuai untuk tentera = 2.96million, aktif dalam servis =187,000, peralatan senjata tentera darat = 12,552, jet dan kapal udara = 1,964, budget ketenteraan = USD16billion, Reserve =USD66.98 billion, kuasa membeli = USD219.4billion, peralatan tentera laut = 64, kapal selam=3, MLRS =138.

Saudi Arabia (No 26) : penduduk = 26.13 million, sesuai untuk tentera = 13million, aktif dalam servis =233,000, peralatan senjata tentera darat = 8,574, jet dan kapal udara = 1,200, budget ketenteraan = USD39.2billion, Reserve =USD456.2billion, kuasa membeli = USD622billion, peralatan tentera laut = 77,  kapal selam=0, MLRS =65.

Syria (35): penduduk = 22.5million, sesuai untuk tentera = 9.9million, aktif dalam servis =304,000, peralatan senjata tentera darat = 25,406, jet dan kapal udara = 830, budget ketenteraan = USD1.8billion, Reserve =USD17.9 billion, kuasa membeli = USD107.4billion, peralatan tentera laut = 19, kapal selam=0, MLRS =1,200.

Qatar (55): penduduk = 845,000, sesuai untuk tentera = 426,000, aktif dalam servis =11,800, peralatan senjata tentera darat = 760, jet dan kapal udara = 92 budget ketenteraan = USD816million, Reserve =USD22.4billion, kuasa membeli = USD150.6billion, peralatan tentera laut = 86, kapal selam=0, MLRS =7

Malaysia (27): penduduk = 28.7million, sesuai untuk tentera =12.4million, aktif dalam servis =124,000, peralatan senjata tentera darat = 2, 465, jet dan kapal udara = 258, budget ketenteraan = USD3.56billion, Reserve =USD106.5billion, kuasa membeli = USD414.4billion, peralatan tentera laut = 65, kapal selam=2, MLRS =36.

Ada ura-ura Israel akan menyerang Iran, dan penganalisis ketenteraan dan juga ahli politik ramai yang menyatakan bahawa Israel hanyalah ingin mengertak Iran.

Walau bagaimana pun, jikalau itu berlaku, negara negara yang bergolak akan menerima tempias dari tidakan Israel adalah Saudi Arabia dan Qatar, dan kesemua negara negara Arab akan terus dilanda kerusakan kemasyarakatan. Iran akan menyerang Israel serta kesemua asset US di Timur Tengah.

US tidak ingin melihat Saudi Arabia terlibat secara langsung kerana Saudi Arabia mempunyai asset serta budget yang besar dan akan menguntungkan US didalam semua urusan pembelian senjata. Walaubagaimana pun, pertentangan diantara Wahibi dan Syiah semakin jelas dan Iran akan mengambil kesempatan untuk melanyak Qatar dan Saudi Arabia.

Israel mungkin mempunyai asset nuklear dan ini membimbangkan keseluruhan negara Arab.

Dengan jatuhnya Syria, yang telah dikelamkelibut oleh pihak CIA, maka Israel mempunyai peluang besar untuk melanyak Iran tanpa sekutu kuat mereka di Syria dan Lebanon. Lebanon bergantung hidup dengan Syria didalam ketenteraan. Dengan jatuhnya Libya, Israel di lihat semakin berani tetapi masih meragui kekuatan mereka untuk menghadapi Mesir, Syria, Lebanon dan Iran.

Syria walaubagaimana pun menpunyai asset tentera darat yang kuat, dan CIA telah memainkan psychology dengan menyatakan ramai tentera darat Syria berpaling tadah, dan berharap dengan itu melemahkan kekuatan asset tentera darat Syria serta menjatuhkan Assard.

Itu lah US sedang berusha menimbulkan masaalah yang sama di Syria sebagaimana di Libya supaya kawan rapat Iran di Syria di jatuhkan, dan akan memberi lampu hijau supaya Israel menyerang Iran.

Tetapi yahudi tetap yahudi, belum di beri lampu hijau mereka sudah pun bertindak untuk menyerang Iran.

US menduduki Afghanistan, Iraq, Qatar, Saudi Arabia, dan sekarang melalui Qatar, Libya. (Qatar dilihat cuba mendalangi pemerintahan baru di Libya).

Bila penduduk minoriti Timur Tengah (Israel 7.4 million) membuli penduduk besar (Iran 77.8 million) jelas memperaksikan cara DAP (CMBI) ingin menjatuhkan kuasa dan perniagaan Melayu di Nusantara. Kedua dua fael manusia buruk di alaf ini.

La, macam mana ni, menurun, Yala kena beli Viagra tambahan RM10 billion.

ETP = Entrepreneurs (entepunya) Terlepas Pandang, dan yang sinonim baru ialah GPMMP= Gua Punya Mesti Masuk Perut.

A government agency kata, tahun 2009 GDP adalah 7.2%, tu dah makan vigra. Lepas tu, dah tak beli vigra, jatuh sikit kepada estimate 4.5 to 6% menurun kebawah dari 7.2%. Ini kerana makan ubat toni fernado, ubat kuat yang boleh buat barang terbang. Yang selalu ada banyak advertisements dalam Haramkahduli.

Tetapi dari lakaran diatas, GDP Malaysia akan menurun kepada -2.00 atau -3%. Tentu ubat fernado itu tak sekuat Viagra bro, dah lembik ni.

Apa macam?, Viagra tak der ker? tolong beli bagi kepada Yala supaya tegak balik, ok. Another RM10 billion atau RM100 billion pun tak per. Bukan duit dia, duit kita. Kita kan TERAMATLAH terkaya!!. Pendek kata kalah lah raja raja Arab Saudi. Wak peduli aper meh!!.

Saudi Arabia – the land of the Kings (Tanah Raja Raja).

Jikalau aku pergi ke Saudi Arabia, dan aku kata aku anak raja, dia orang akan percaya bagai nak rak.

Kenapa. Kerana, dalam seribu diantara 25.7 juta rakyat Saudi, saorang adalah anak raja. Jikalau aku pakai jubah mahal dan pakai Ferrari merah yang tidak bernumbor, memang sah aku bukan jurujual pasar malam, mesti aku dia orang kata anak raja. Dan bila aku bercakap bahasa Kelantan dalam loghat German, baru dia orang sedar aku bukan anak raja tulen atau separuh tulen.

Dua tiga hari lepas, Putera Diraja Arab Saudi, Putera Sultan Bin Abdul Aziz telah meninggal dunia. Dia berumur 86 tahun. Nama sahaja Putera tetapi, umur sudah tidak boleh masuk atau join menjadi ketua Putera UMNO, kerana terlebih had umur.

Pendek kata, keturunan anak Raja Al Saud yang ada sekarang teramat lah tua belaka, macam umur D Nik Aziz, dan mereka ini akan di pilih menganti Putera Sultan yang terkena kanser perut yang sudah hampir tiga tahun dan meninggal dunia.

Bab hendak memilih penganti beliau di Saudi Arabia ini adalah susah dan rumit sikit. Terdapat seramai 22, 000 keturunan Raja Al Saud yang layak, itu sebabnya pengebumian mayat beliau terliwat sikit, seperti lah pengkebumian Gaddafi, tetapi didalam sitiuasi yang berbeza.

Para penganti Raja Abdullah memang lah payah hendak diceritakan. Setelah Raja Abdullah mengambil alih dari Fahd, beliau telah menubuh Majlis Allegiance, atau Majlis Kesetian Kastria yang mana semua pengikut mesti menunjukan kesetiaan tidak berbelah bahagi kepada Raja. Mereka terdiri dari keluarga dan anak anak raja (43 orang anak Al Saud) semacam dengan apa yang terdapat di Vatican.

Tetapi, Raja Abdullah setelah melihat Putera Sultan yang sedang sakit telah melantik Putera Naif sebagai penolong Raja melangkau Majlis Allegiance itu. Putera Naif, 82 tahun, pun sakit tenat terkena penyakit Lukemia.

Putera Sultan mempunyai hasil dari menjadi Menteri dan Raja sebanyak USD270 billion ( kali empat numbor itu brother untuk jadikan RM). Seperti Gaddafi, Putera Sultan telah membahagikan harta dan tempat berkerja di kerajaan Arab Saudi kepada anak anak beliau.

Semua kerja menteri yang mempunyai kuasa untuk approve projek diberi kepada keluarga di raja. Putera Naif telah memberi cadangan supaya anak beliau Mohammed menjadi menteri Menteri Dalam Negeri sekiranya beliau menjadi Putera Raja.

Perebutan kuasa diantara Raja Raja dan anak anak Raja termasuk saya penyamar Raja di Saudi Arabia memang menjadi bahan cakap secara diam diam di Saudi Arabia.

Dan sesiapa yang menjadi raja akan menjadi penjaga Kaabah dan Majid Nabiwi di Madinah. Ini lah kuasa raja yang terbesar di Saudi Arabia dan menjadi kuasa keatas pengaruh politik keatas semua umat Islam di seluruh dunia. Pandai.

Dengan kuasa politik dan kuasa agama itu, Raja Al Saud telah mengembangkan keluarga mereka sebagai Raja enterprise, atau raja berniaga dan membuka perniagaan dan membahagikan kawasan kawasan Saudi Arabia kepada suku sakat kaum di Raja mereka.

Oleh kerana terdapat perbezaan umur yang ketara, dan jikalau di Malaysia mereka yang berumur sedemikian telah lama berundur, di Saudi Arabia tidak.

Anak anak raja yang muda dan beribu ribu lagi saudara mara mereka mengejar kekayaan minyak Arab Saudi dan diberi pilihan untuk memilih tempat didalam kerajaan Arab Saudi itu masih belum pasti dipilih untuk menjaga Kaabah dan Madinah. Sedangkan pergerakan kemajuan adalah datang dari anak muda dan mereka yang berfikiran lebih moden seperti yang disuarakan mengikut selera baru di Tunisia dan Mesir.

Maka pemilihan kuasa diantara Raja Raja yang sudah tua tua dan sakit sebagai motif untuk memilih raja kerana harus juga menjaga Kaabah dan Madinah adalah  dianggap berselindung disebalik kuasa agama, tidak memajukan Saudi Arabia sedikit pun. Tetapi yang sebenarnya pemilihan ini adalah kerena dengan menjadi raja kaum kerabat yang sudah tua tua itu mempunyai kuasa untuk mendapat hasil yang lumayan dan membahagikan hasil itu kepada seluruh kaum keluarga mereka yang beribu ribu ramai nya.

Jikalau aku dipilih jadi Raja besuk, aku pun akan boleh mengumpulkan USD700 billion dalam masa sebulan. Buat Bond, and SWF baru.

Begitulah bila Kaabah dan Madinah menjadi sandaran supaya ketua keluarga yang sangat tua di pilih, maka Saudi Arabia akan tetap menjadi macam sekarang. Obama sudah kata, dia sudah bagi lama masa, entah entah di hantar spy menjadi raja baru. Putera Raja Obamasi.

Tetapi apa yang kita tahu kekuatan agama Islam akan timbul dari Timur. Dan mungkin dari negara China. Dan sudah tentu nama Raja Obamasi di Arab Saudi tidak akan menjadi satu kenyataan yang pasti.

Ramai nya askar upahan Amerika di Libya, baru ngaku ya.

Kita boleh khawin ramai, duit commsion minyak kita terlalu banyak. Yang berjubah di Malaysia seperti kami pun boleh ikut serta. Kita allright nya ok. "Polygamy di halalkan".

“He had an opportunity during the Arab Spring to finally let loose of his grip on power and to peacefully transition into democracy. We gave him ample opportunity, and he wouldn’t do it.” – Obama said in an interview on NBC TV with Jay Leno last night. Wow, so powerful lah brother. So be careful lah Syria, Yamen and Saudi Arabia. You guys next. We have given you decades of opportunity, even before Obama is born, you wouldn’t do it. So jagalah, unless you give us your oil. Ha ha ha. Takut. Kejut.

Itu ler, baru ngaku NATO dan sekutu telah buat hal. Qatar mengaku telah menghantar beribu askar mereka ke Libya berperang bersama NTC, atas arahan barat. Jikalau tidak arahan barat, siapa lagi hendak arah.

“Kita bersama NTC, dan di setiap jajahan di Libya beratus ratus malahan beribu askar kita disana bersama membunuh orang Libya yang lain” kata Major Hamad Bin Ali Al Al-tahit-ya.

Dengan pengakuan ini, Qatar negara Arab pertama yang mengaku menjahanamkan Libya.

Sebelum ini mereka berkata mereka hanya menghantar tukang angkat bedil dan beg untuk menolong NATO di Libya dan tidak berani mengaku. Setelah menang baru mengaku dengan harapan akan dapat imbuhan besar.

Bercakap sambil diperhatikan oleh pegawai askar NTC di Doha, Major Hamad berkata mereka adalah tentera yang diarah sebagai beperanan memberi latihan dan mengawal pusat komunikasi dengan NATO dibumi manakala jet pejuang NATO diudara, mencari sasaran dimana terdapat ramai kaum lelaki Libya  untuk dibunuh.

“NTC masih memerlukan NATO dan Qatar, kerana Saif al Islam dan Saidi masih belum dapat ditangkap, dan berada diluar kawasan Libya untuk diikat, disumbat hidung dengan tahi unta, dan ditembak dari belakang” kata jeneral yang tidak bernama dari NTC. “Lagi pun mereka mungkin mempunyai hak legitimate untuk memerintah kembali”.

Sementara itu anak Gaddafi Saidi akan menfailkan saman ke mahkamah dunia di Bangsa Bangsa Bersatu bagi mendapat pengadilan antrabangsa kerana bapa beliau telah dipukul dan diliwat sebelum dibunuh. Mereka juga akan menfailkan saman keatas mereka yang terlibat termasuk NATO didalam kerja kerja tidak munasabah merampas sebuah kerajaan yang berdaulat di Libya.

Wak Say dari Kota Bahru berkata, Gaddafi telah pun menyaman mereka yang terlibat disana. Bila ditanya, beliau mengulas, telefon yang dibuat dari kertas yang dibakar di Tumpat telah digunakan oleh Gaddafi dan Gaddafi telah memberi tahu bahawa beliau amat lah maju kehadapan dengan prosess meminta mahkamah disana menjalankan siasatan terperinci bagaimana  punggung beliau disondol dengan kayu tajam yang menyebabkan punggung beliau berdarah. Para penyiasat disana telah pun memanggil beberapa ramai pejuang NTC yang telah mampus untuk memberi keterangan” kata Wak Say lagi.

Libyan leader Muammar Gaddafi (L) greets Emir of Qatar, Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani in Tripoli. Huh, dulu baik bukan main, lepas hendak duit, hantar askar lawan Gaddafi. Kawan jenis macam ini yang banyak akhir zaman bro.

Sementara itu, jeneral itu telah berdiam diri bila ditanya berapa ramai lagi askar upahan dari NATO, UK, US, Perancis dan negara Arab lain yang datang ke Libya. Beliau senyum sambil menunjukan dua jari simbol peace mengikut corak jari Hilary Klengtong semasa lawatan beliau sehari sebelum Gaddafi disondol.

Bila ditanya kepada Jenaral dari Qatar itu pula mengenai apakah yang mereka telah dan akan dapat dari penyertaan mereka menyerang Libya, beliau berkata dengan ringkas “minyak”. “Kita ini hidup dipadang pasir, dan pasir tidak boleh dimakan. Dua minggu semasa NATO mengerah NFZ, kita telah beli minyak Libya melalui pegawai NTC.

You jangan masuk lubang parit macam saya, dia orang akan tutup dua jalan masuk lubang itu, habis you. Cuba cari lubang lain ok!

“Mereka itu kan tidak berapa cerdik. Kami beli dengan harga murah, dan kami terus jual kepada Amerika dan Britain dengan harga sederhana mahal, tetapi tidak semahal bila beli dari Gaddafi.”

“Kita dapat duit dan pergi ke US untuk enjoy disana. Disana banyak buah Nen Nen, dan anda bukan tidak tahu kami bangsa Arab memang kuat makan buah Nen Nen” beliau berkata sambil tersenyum menampakan gigi beliau bersadur emas. Pada fikiran saya, sekiranya kacipan gigi itu terkena tangkal buah Nen Nen, harus lah terputus dua.

Bila di tanya tentang maksud beliau tentang orang Libya yang tidak berapa cerdik itu siapa, beliau berkata”Bukan apa saudara wartawan weh, mereka tu berlajar pandai semasa Gaddafi lagi, tetapi bodoh di dalam segala kelakuan, pemikiran dan percakapan. Bukan kah ada jenis itu di Malaysia?. Siapa tu professor, professor apa kah nama nya, lupa lah pulak, bukan kah dia tu pandai macam orang Libya tetapi tingkah laku dan perangai bodoh semacam juga kaum jenis di Libya. Mereka jenis hafal buku dan tulis semula, mana pakai otaknya brother wartawan!”.

Bila di tanya tentang enjoy di US pula, Jeneral itu terus senyum. ” Eh awak ini jenis apa huh. Cuba lihat lah semua Arab pakai jubah. Di Malaysia pun, orang bukan Arab pun pakai jubah. Bila pergi ke US kita buka jubah dan pakai kok. Mereka suka ramai isteri. Di Malaysia yang berjubah itu pun sama dengan kami, walau pun mereka bukan  Arab, itu enjoy lah bro, faham. Khawin lah banyak banyak. ”

Saya terus diam dan terus balik ke Malaysia menaiki boraq yang sedia menunggu di depan Hotel.

Memang benggung bercakap dengan orang Arab ini. Apatah lagi bila bercakap dengan orang bukan Arab di Malaysia yang berjubah itu dan tentu lah lagi lagi tersangat benggung.

Foreign Funds in Bershit 2.00 are likely to bring Taliban liked people into Malaysia against the west

In the end, the Bershit 2.00’s funding by the foreign-based associations or closely related organizations of the US Government will attract anti-bershit 2.00 movements into this country. Knowing fully well that the bershit 2.oo is an American based initiative and the strong enemy of this western state is living and embroiling in Afghanistan and neighboring Pakistan and the like states, they are likely coming here to counter their common enemy.

It’s a sadden moment for all Malaysian when this is happened when the government is trying to uphold a multi-racial society to the next millennium achieving greater progress just because of the new economic world order.

There will be counter movements in all foreign involvements as seen in countries like Libya, Tunisia, Bahrain, Syria, Egypt, Afghanistan, Iraq, Pakistan, Saudi Arabia, in Middle East, and Philippine and Thailand, in the South East Asia. Certainly they attract groups from similar troubled nations to this country, which are inappropriate and destructive to the government and the well-being of the people.

We don’t want American’s enemies to breed hatred to a country we normally see as a great country by empowering bershit 2.00 in menacing the incumbent government for the sake of the new economic world order. We don’t want Taliban’s treats in return!

Just look how hatred to the Americans is being accomplished by another brutal act of hatred, does anyone want it here?.

Warning: Disturbing Graphic Images – This material is very painful to watch and contains graphic imagery.


Why not following the Saudi’s beheading the head of bersih 2.00 participants?

1,600 police reports, and surely this is the best method to deter the insurgents. Behead them, like the Saudis do.

Sometimes what other people do in other countries such as in the Saudi Arabia in preventing crimes or punishing criminals such as proven disloyalty to the King of the country is very harsh, but then, beheading the head of the criminals in front of the public is one way of stopping the aggressiveness among people in the plural society like us.

Saudi Arabia is a country that still use capital punishment in the form of beheading the criminals in front of the public as a deterrent to would be doers or intending criminals.

Partipas is likely more interested to promote the move.

I am sure if such a law is implemented, neither Ambigat Natanpuyu nor Chin Peng will come in to promote any bias demonstration such as Bersih 2.00 among the Malaysian population at all.

Watch the Saudi be-header works in the Youtube and you will understand what I mean.

Which college should I enroll to qualify for a private army commander?

Iraq–Kuwait locator map.

Image via Wikipedia

My ambition.

My ambition is to become a new army commander for the world who will employ army assets of all types,  department with people who know to “kow tim” the head of the Security Council of the United Nation, such as Mr Ban ki-Moon, and starts or wages a war against a country like Iraq, Libya, Syria or who or which ever deemed fit, and then use the resources available in that country for sale to other countries.

Which university should I attend for such an ambition?

I should also know how to explore or to “outsource” military capability from countries such as France, USA, Britain, Australia, Italy, Canada, Qatar, Saudi Arabia, Israel, and the same kind of “feathers of same birds”- countries who might want to participate for a sharing in the “profit and income” from sale of all resources of the country that I will win to wage a war against it from the Security Council of the UN.

I will store my military  assets on the moon. (Not that Ban ki-Moon, but the Moon). Reliable resources of a potential country that a war could be taken include all oil exploration rights,use all human “right”, such as the right sell all “beautiful women” and “beautiful men” of the country to any one or country that is interested for “sex” or “human slave”, “right” to kill anyone who does not obey my command, and rule the country for certain numbers of years that is agreed by the Security Council of the UN so that I will get back my “investment”.

Tell me where I will learn all those?

Mat Ell # eekaawordpresscom.

Libya terkini :”Amerika dan Britain membuli Islam?” – Amr Moussa

"Gua pulak jadi tali barut Amerika, mahu beli minyak, beli dengan gua pulak ok?," kata Mahboob al-Syaitani

Jet pengebom Amerika setelah mengebom Tripoli

Majlis Keselamatan PBB akan mengadakan mesyuarat tertutp hari ini memandangkan kecaman antarabangasa diatas tindkan Amerika dan sekutu mereka mengebom Col Gaddafi di Libya.

Majlis tersebut telah meluluskan satu resoluisi pada Khamis minggu lepas untuk mengunakan “kesemua tindakan berpatutan” bagi melindungi penduduk awam dan mengadakan “kawasan larangan terbang”, (nfz), setelah Gaddafi hampir berjaya menghapuskan pemberontak di Benghazi.

Mesyuarat ini diadakan atas permintaan kerajaan Libya menemui Majlis tersebut bagi membantah campur tangan pihak tentera.

Tindakan menyerang kawasan awam di Tripoli dengan menguna peluru berpandu tidak menepati janji resolusi mengikut Generar Amr Moussa walaupun mendapat kelulusan 22 ahli Lega Arab.

“Apa yang berlaku di Libya berbeza dengan cadangan mengadakan “nfz” dan apa yang kita mahu adalah kita memberi perlindungan keatas orang awam, bukan memgebom keatas orang awam yang lain,” Moussa berkata.

Dari awal lagi kita meminta “nfz” untuk digunakan sebagai perlindungan orang awam Libya, bukan perkara sebegini,” beliau memberi pandangan semasa di tanya oleh wartawan asing.

Moussa berkata komen-komen beliau di salah anggap, tetapi German, dan empat ahli Majlis lain telah membantah dan tidak menyokong cadangan campur tangan. Presiden Russia berkata resolusi ini merupakan satu alat memanggil “perang salib” dan menunjukan sikap Amerika yang sememangnya mempunyai niat untuk membelasah Dunia Ketiga yang daif.

Ramai pemerhati politik dunia yang mencurigai niat sebenar Amerika dan sekutu bertindak keatas Libya yang sedang menghadapi pencerobohan negara mereka oleh pemberontak, sedangkan sikap yang berlainan terhadap kerajaan di Saudi Arabia dan Bahrain apabila tindakan tentera bertindak ganas keatas penduduk Shiah.

Russia, Cina, German, Brazil dan India menolak usul resolusi campur tangan mengunakan tentera.

Berita terkini selanjutnya disini: www.msnbc.msn.com

Sinbab #eekaawordpresscom

source of news: Al Arabia Net

Islam berputar-putar, masuk longkang kerana duit.

King Abdullah bin Abdul Aziz. (2002 photo)

King Abdullah - Hi, what do you want? (Image via Wikipedia)

Tentera Saudi Arabia masuk Bahrain - "Lu nak main gua ke? , pancung pun tak takut, apa macam dengan roket dan bom atom mahu ke? kepala hotak engkau Shiah!!!" - Raja Sunni.

"Ini 1,000 orang tentera terlatih, aku boleh hantar 200,000 engkau orang hendak ker,degil macam kaum kafir musyrikin lu orang" - Islam baru.

Bahrain : Tentera Saudi masuk Bahrain

Sungguh pun Saudi Arabia telah memberangsangkan ekonomi mereka dengan memberi hadiah berbillion-billion ringgit kepada rakyat mereka baru-baru ini, pegerakkan anti-kerajaan di Saudi Arabia masih hidup. Diketuai oleh kumpulan Shiah yang hidup tertekan dibahagian timur berdekatan dengan Bahrain, kerajaan telah mengunakan kekuatan tentera menghalang mereka dari merusuh.

"Saya telah berikan nasi kepada awak semua 41 tahun, hendak lawan saya" -jenis Islam baru melawan ketua kerana duit dan harta - Libya.

Seperti yang dijangka kerajaan Saudi telah masuk campur didalam urusan mengekang pengaruh gerakan Shiah di Bahrain dengan menghantar tentera mereka ke negara itu atas arahan Raja Sunni Bahrain yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan Raja Saudi Arabia.

"Gua pun nak kaya juga" - Islam baru.

Kejatuhan Bahrain ketangan pengaruh Shiah membahayakan kedudukan Saudi Arabia, dan bahaya kepada punca minyak dunia, Amerika dan pastinya yahudi.

Saya mahu minyak ini, buat apa berikan kepada Gaddafi?

Muaamar Gaddafi telah dikejam hebat oleh barat kerana membelasah para perusuh anti kerajaan yang terdiri dari pemberontak bersenjata berat, berkemungkinan didalangi oleh barat atau pro yahudi. Di Libya berbagai usaha barat telah dilihat sebagai tanda protes cara Gaddafi menghadapi rusuhan di negara itu.

Di Bahrain, dunia diam sepi. Dan Raja Sunni akan menyembelih gerakan Shiah tanpa ada apa-apa tentangan. Iran musuh barat dan juga musuh kepada pembaharuan sistem pemerintahan Islam di Timur Tengah.

Sinbab #eekaawordpresscom

Fighting rages in Libya’s east – Africa – Al Jazeera English

Fighting rages in Libya’s east – Africa – Al Jazeera English.

Sekurang kurangnya 30 orang awam terbunuh setelah tentera pro Gaddafi mencuba mengambil balik bandar Az Zawiyah, dekat Tropoli , setelah berharihari cuba menyekat kemaraan mereka untuk mengulingkan Gaddafi.

Berita Selanjut nya di atas.

Sinbab #eekaawordpresscom

Kemana umat Islam hendak lari?

The Abraj Al-Bait Towers also known as the &qu...

Mecca Clock Tower (Image by Omar A. via Flickr)

Diantara  Dunia dan Syurga

Gelombang ombak terbaru menghakis semua pantai pantai negara Islam dunia memperlihatkan kuasa iblis membaham kekuatan pemerintah yang mengalirkan darah dan nur Islam.

Dan iblis hanya perlu menunggu masa bila manusia menjadi lalai, hilang pedoman didalam menghadapi sesuatu musibah seperti kehilangan kerja, tiada makanan dan tekanan kepada kehendak kehidupan didunia.

Pemuda yang membunuh diri di Tunisia dianggap oleh kaum mereka “hero’ atau “pengerak revolusi” kemanusian. Tahukah anda membunuh diri itu satu kerja jahat. Kerja jahat inilah juga membawa kepada porak peranda negara di Asia Barat sekarang ini, dan tentunya disambut dengan gelak ketawa kaum Yahudi. Akhir-akhir nya cara orang-orang Hindu telah menjatuhkan sebuah kekuatan pemerintahan Islam.

Kerajaan Saudi Arabia lupa, Mecca adalah tempat beribadah kaum Muslim seluruh dunia. Terbakarnya jam tertinggi dunia hari ini memberi satu intipan gerak geri ketidakadilan kerajaan itu membanggakan diri dengan membangunkan satu pembangunan yang lebih besar dari Kaabah, lupa kepada asas kesejahteran rakyat mereka bukan dalam bentuk jam tetapi dalam bentuk satu kehidupan. Seminggu lepas Raja Saud baru faham kehendak rakyat dengan memberi peluang kehidupan mereka membayar rasuah politik sebanyak RM32.6 billion didalam berbagai cara bagi meredakan pegerakan Jasmine hasil dari membunuh diri seorang Islam dari negara Islam itu.

Hari ini kerajaan Libya bermungkinan diserang oleh Amerika. Kerajaan Mesir masih terapung-apung melihat hala tuju baru mereka, dan semua orang tahu tangan-tangan yang memegang kuasa disana sekarang ini.

Iran dengan rakusnya mempenjarakan dua ketua pembangkang mereka bagi menggekang kembangkitan rakyat yang telah di naiknafsukan oleh pergerakan Jasmine. Demostrasi olok-olok pihak pemerintah membawa 20 juta ahli mereka bagi menutup keinginan rakyat menekan dan melawan kuasa ulama yang telah lama mengunakan agama Islam sebagai senjata politik menekan kehidupan rakyat mengikut naluri dan kefahaman Islam Shiah belum boleh di banggakan. Kerana rakyat akan terus bangkit  untuk mengikuti kehendak nafsu pegerakan Jasmine itu di negara ini.

Di Malaysia keinginan parti-parti pembangkang mengikut teraju seruan iblis juga kelihatan tetapi masih belum tahu apakah jenis perubahan yang harus diikuti. Beribu-ribu kaum pemuda mereka dikerah untuk mempamirkan kekuatan manusia tanpa mengetahui siapakah sebenarnya musuh mereka. Mereka kaum yang naïf seperti kerabat-kerabat mereka di Asia Barat.

Begitulah kelemahan Islam zaman ini. Ini adalah kerana sempitnya pemimpin Islam yang ingin memerintah, pada hal tugas pemimpin Islam adalah memimpin umat Islam dari ditipu oleh grombolan syaitan dan iblis dengan memberi ilmu dan memperluaskan ajaran Islam kepada semua umat dunia bukan memerintah mereka dengan paksaan dan penipuan.

Dengan hancurnya pemerintahan Islam di Asia Barat, tiada lagi negara yang boleh di ubahsuai untuk kebaikan umat Islam didunia. Dimana kah umat Islam harus hidup di zaman ini?

Sinbab #eekaawodpresscom

Demostrasi kecil di Qatif, Saudi

Kingdom Centre, Riyadh, Saudi Arabia. Taken by...

Kingdom Centre, Riyadh, Saudi Arabia (Image via Wikipedia)

Memohon kerajaan Arab Saudi membebaskan tahanan Shiah di Qatif, Saudi Arabia. (Gambar - IranNews)

 

Penganut amalan “Shiah” di Saudi Arabia yang mengamal Islam mengikut fahaman “Shiah” dan berlawanan dengan amalan Wahhabis telah mengadakan demostrasi pada hari Khamis lepas di Qatif dikawasan timur berdekatan dengan Bahrain, selepas kerajaan Bahrain membebaskan tahanan politik di Bahrain.

Mereka meminta kerajaan Arab Saudi juga membebaskan semua tahanan Shiah di Saudi Arabia, sambil membawa gambar-gambar tahanan kaum mereka yang telah ditahan begitu lama tanpa pembicaraan di jalan-jalan utama di Qatif.

Ramai penganalis politik menyatakan kebimbangan mereka jikalau perkembangan itu merebak keseluruh kawasan minoriti penduduk Shiah di kawasan timur bersebelahan kawasan minyak Saudi Arabia.

Pihak berkuasa di Saudi Arabia mengamal fahaman Wahhabi dan telah mengunakan cara mereka menekan kehidupan beragama kumpulan “Shiah” dimana amalan-amalan mereka disekat dan ditentang dari dilakukan dimasjid-masjid di Saudi Arabia, juga segala adat-adat kumpulan itu akan diambil tindakan ketat dan mereka akan ditangkap untuk satu jangka yang panjang.

Pada tahun 2009, demostrasi telah diadakan di Awwamiya setelah pihak kerajaan Saudi mengempur tindakan amalan penganut “Shiah” diketuai oleh Aimr al-Nimr.

Tidak ada banyak berita ini dikeluarkan oleh barat. Mereka difahamkan tidak mahu melihat Saudi Arabia dikuasai oleh kumpulan revolusi dan para ulama atau pengaruh Iran.

Usaha Raja Saudi memberi insentif kepada rakyat msikin dan berpendapatan rendah semalam tidak menambat hati kumpulan minoriti Shiah yang telah hidup tertekan kerana amalan budaya dan adat resam mereka  disekat. Mereka adalah kaum minoriti di Saudi.

Berita dari Iran-News.

Penayang “Mak Yong” Baru – PAS.

Kelantan

Apakah erti sebenarnya kasih sayang? Jikalau bukan Melayu, macamana hendak faham kasih dan sayang dari perspektif Melayu? (Image by CODENAME: deeb0207© via Flickr)

Salam.

Banyak isu dunia yang berlaku sekarang akan menekan DAP,  dan tentunya PAS, didalam membersih diri mencuba mempengaruhi pengundi-pengundi semasa PRK di Merlimau dan di Kerdau bulan depan.

Saya percaya, orang ramai di negara ini telah faham dan mengerti pergolakan di dunia Islam hari ini yang telah menghadapi impak besar globalisasi telah menukar sedikit sebanyak “landscape” atau corak pemerintahan Islam “kuno” dan tidak “efektif” kepada satu “bentuk baru”. Tetapi, mana satu yang “kuno” didalam sistem pemerintahan Islam itu, dan dimanakah “minda” dan “hati naluri” PAS didalam memperbaharui “ideologi” mereka kearah “pembaruan seperti itu sekarang ini“?

Dimana pendirian PAS setelah pergolakan terbaru berlaku didunia Islam di rantau Asia Barat dan dimana kedudukan PAS sekarang ini? Adakah corak pemerintahan mereka yang di angan-angankan itu perlu diubahsuai mengikut citarasa baru umat Islam seluruh dunia? Apa kata DAP setelah PAS mengubahsuai  “jubah-jubah”  mereka, atau “janggut-janggut” mereka?. Mungkinkah DAP akan lari dari PAS yang kini terkedep-kedep melihat perubahan yang mereka sendiri tidak menduga? Atau adakah mereka sudah menduga dan telah bersedia?.

Isu Islam yang mana satu mereka akan perjuangkan, dan bagaimana sistem pemerintahan yang mereka idamkan. Bukan itu sahaja, negara Islam jenis mana yang mereka idam-idamkan didalam politik “membangun bersama Islam” di Malaysia.

Adakah mereka akan lebih berpihak kepada fahaman “wahabi” para teokratik Saudi Arabia?, atau adakah mereka idam-idamkan politik “al-Shiah” yang terbaru itu, yang lebih kepada corak pemerintahan “teokratik-demokrasi” ?. Dan dimana letaknya PAS jika mereka menganut fahamam- fahaman tersebut didalam sistem pemerintahan kita sekarang ini dan apa mereka mahu buat dengan sistem kita yang sedia ada?.

Disini ada satu persoalan besar iaitu sama ada,  PAS harus balik kepada Melayu Islam dan kaum Islam lain-lain di negara ini, atau mereka masih ingin “berfoya-foya”, “berdansa-dansa”,”bergelek-gelek” dengan DAP ?, kaum chauvinist kafir harbi, yang amat meyerupai atau seiras dengan kaum para pelobi “politik kafir harbi” di dalam dunia dan di seluruh dunia?.  Dan adakah mereka ini sudah terpesong kerana politik cetik didalam menegakkan agama “Islam” yang dituntut oleh “Allah” ?.  Sekiranya masih ingin melakukan persahabatan itu, adakah PAS sudah menjadi sejenis kaum “pelobi utama” menyuruh rakyat Malaysia menyembah “Islam” kerana ianya adalah “agama agung” di akhir zaman ?, dan bukan menyembah “Allah” tuhan semesta alam agama “Islam” ?. Jikalau demikian, ini menjadi satu fahaman baru yang tidak pernah ada di dunia Asia Barat, kecuali jikalau itu terjadi disini, fahaman ini harus di klasifikasi kan sebagai “teokratik-bukan-Islam” PAS.  Kita mesti tolak fahaman ini habis habisan.

Dengan mengikuti fahaman tersebut mereka tidak akan mengerti “bahasa Melayu”. Mereka tidak akan faham apakah makna “kasih sayang”. Mereka juga tidak begitu mengerti erti makna “perasaan cinta kepada satu bangsa”. Mereka tidak faham apakah makna “daif dan naïve”. Mereka mungkin berkata-kata dalam bahasa Melayu,  tetapi, mereka berfikir didalam bahasa”teokratik-bukan-Islam”.  Mereka adalah “satu kumpulan penyembah dan penayang mak yong” alaf baru. Pas for all.

Sinbab #eekaawordpresscom

Antara Dunia dan Syurga: Saudi Arabia era Globalisasi

THERE ARE two key elements that define Saudi Arabia’s relationship with the world: Islam and oil. To put that another way, we might say the kingdom has one foot in heaven and one beneath the earth and can’t quite decide where it really belongs.

Saudi Arabia is the world’s largest oil producer and the largest exporter. It also possesses somewhere between a fifth and a quarter of known oil reserves. On the religious front, it’s the birthplace of Islam and the centre of the Muslim world: Mecca is the city that Muslims turn their faces towards whenever they pray, no matter where they are. King Abdullah is a religious leader as well as a temporal ruler and, according to protocol, his religious title – Guardian of the Two Holy Shrines – takes precedence over his royal title.

The interesting part of this is that both oil and Islam are prime examples of globalisation – a process that generates a good deal of hostility in the Arab countries, as it does elsewhere.

Globalisation – by which I mean the world becoming more connected and countries more inter-dependent – tends to be thought of as spreading western influence but Saudi Arabia is itself a major player in globalisation and also one of the driving forces.

Its role in this stretches well beyond oil exports themselves because the revenue from oil is then recycled to buy goods and services from abroad – the huge al-Yamamah arms contracts with Britain, for example, and the employment of vast numbers of foreign workers inside the kingdom. A portion of this money is also invested abroad, both privately and governmentally. Saudi Arabia’s sovereign wealth funds, amounting to well over $400 billion, are thought to be the world’s third largest (after the Emirates and Norway).

Alongside its oil exports, Saudi Arabia is also a major exporter of religion. This is less easily quantified than oil but it has been important since the early 1980s. It was triggered partly by Saudi fears about the spread of Shia Islam as a result of the Iranian revolution and partly by the Soviet invasion of Afghanistan which, among other things, led to the creation of large numbers of Saudi-influenced madrasas in Pakistan.

As part of that proselytising, vast quantities of Saudi religious literature became available, either cheaply or free of charge, to Muslims around the world – including those in Britain. This was not simply a matter of promoting Islam in general but, much more specifically, Wahhabi ideas – the strict and ultra-conservative interpretation of Islam that dominates in the kingdom. Apart from the fact that Saudis had the oil-generated wealth to fund their missionary work, non-Saudi Muslims were generally receptive to it. The kingdom, after all, was the Prophet’s homeland, and so Saudi – i.e. Wahhabi – ideas and practices were often perceived as the most “correct” or authentic.

Although this kind of activity began to be viewed more critically after the events of 9/11, its effects can be seen in many places. On the streets of Cairo, for instance, increasing numbers of men display Saudi-influenced religiosity with ankle-length robes and beards measured by the size of their fist, while some of the women dress in what other Egyptians jokingly refer to as “Ninja” outfits. These, it has to be said, are a tiny minority in Egypt but their presence is very noticeable. In Yemen, too, the early 1990s saw the arrival of what can only be described as Saudi missionaries who, among other things, lectured Yemeni worshippers on the “correct” way to pray. While some Yemenis accepted their teaching, others strongly resented it.

Foreign workers in the kingdom are also targets for proselytising – even the Chinese. China‘s relationship with Saudi Arabia is now very important. It is on the point of overtaking the United States as the kingdom’s biggest oil purchaser and it is also increasingly involved in the Saudi economy.

Among other things, China won a lucrative contract for building the Mashair railway (also known as the Mecca Metro). This new line, which links Mecca with the holy sites, opened in time to ferry pilgrims for the 2010 hajj. However, there was a religious complication in allowing the Chinese to build it because Mecca is out of bounds to non-Muslims. The Saudis resolved this in a way that was little short of miraculous, though the lucrative nature of the contract undoubtedly helped too.

According to a newspaper report at the time, the Chinese workers were given books explaining Islam in their own language and within 24 hours they had all allegedly seen the light. More than 600 of them converted to Islam en masse at a ceremony witnessed by a Saudi official, and the delighted official described these conversions as a “direct response to critics of the government for contracting [a] Chinese company”.

In Saudi Arabia’s case, globalisation gives rise to a fascinating paradox because, alongside its international role as a major player in that process, domestically there is also a strong current of isolationism and cultural protectionism. This is all about preserving what are imagined to be the kingdom’s unchanging religious and social traditions. I say “imagined” because some of the practices are not as ancient as people suppose. For example, the rules on gender segregation as decreed by many of the religious figures go a lot further than they did in the Prophet’s time, and some of the supposedly “national” traditions are alien to large parts of the country, since they originated from Riyadh.

The Saudis have done quite a successful job in propagating the image of a monolithic and devout national culture, though the reality is sometimes rather different.

Saudi cultural protectionism takes various forms. Internally, we see the religious police enforcing dress codes, checking that people pray at the appointed times, and so on The kingdom also goes to extraordinary lengths to fend off “undesirable” influences from outside. The adverts for whisky and pictures of inappropriately dressed women in imported newspapers are laboriously blotted out by hand, while an elaborate system of internet censorship blocks access to websites showing pornography and sexually explicit material or sites deemed to encourage gambling, drug use or conversion to Christianity.

This is rather different from the kind of censorship practised, say, in Syria which is aimed primarily at stifling political dissent. In Saudi Arabia, its main purpose is to shield people from moral harm in a very paternalistic way. This doesn’t say much for the Saudis’ confidence in their own system, since it implies that once people are exposed to alternatives they may rapidly abandon it (and they may be correct in that assumption).

While it might have been possible in the past to maintain an effective barrier against external influences, in an age of air travel, satellite television, the internet and so on, that is becoming impossible, and it is leading to pressure for change. Eventually something will have to give, and the question is whether that will happen in a gradual, evolutionary way or explode into some sort of social and cultural crisis.

Before moving on to look at that in more detail, it’s worth considering how Saudi Arabia’s effort to protect its “distinctive” social system plays out on the global stage.

One potential flashpoint is in the field of human rights. In its latest annual report, Human Rights Watch said the Saudi authorities “continue to systematically suppress or fail to protect the rights of nine million Saudi women and girls, eight million foreign workers, and some two million Shia citizens. Each year thousands of people receive unfair trials or are subject to arbitrary detention. Curbs on freedom of association, expression, and movement, as well as a pervasive lack of official accountability, remain serious concerns.”

Internationally, the general approach to Saudi human rights abuses is not to rock the boat too much. Western governments do criticise but not to the extent of jeopardising their business and political relationship, and the Saudis generally reciprocate by avoiding confrontations.

While large numbers of foreigners from poorer and less important countries are executed – African drug smugglers, for example – westerners are spared. A group of Britons were sentenced to death in 2002 but eventually released and sent home. The Lebanese come somewhere in between. In 2008, a TV fortune-teller from Lebanon was arrested during a pilgrimage to the kingdom and sentenced to death for “sorcery” but his execution seems to have been postponed indefinitely as a result of the negative publicity.

The Saudi authorities are certainly concerned about the kingdom’s image and often back down when individual cases are highlighted in the media – especially the foreign media. In 2007, a woman who had been sentenced to 200 lashes after being gang-raped at knifepoint was granted a royal pardon. Royal pardons are not unusual in the most controversial and high-profile cases but they do nothing to change the legal system that gives rise to these sentences in the first place.

In their defence, Saudi officials point out that they are taking steps towards reform but argue that Saudi society (or at least significant portions of it) is extremely conservative and resistant to change. The result, as Human Rights Watch noted, is that the reforms so far are mostly marginal or symbolic.

Last year, in the midst of some heated public debate about “mingling” of the sexes, the king and crown prince posed for a photograph with a large group of women. This was clearly a deliberate and important signal from the king. But the fact that in Saudi terms it was such a big deal shows just how far the kingdom still has to go.

Nevertheless, gender segregation is turning into a major social battleground and the arguments of the traditionalists are being challenged within the kingdom as never before. Discussions about the exact circumstances in which men and women can interact with each other get extremely complex and, to outsiders, often seem utterly bizarre. By opposing the employment of female cashiers in supermarkets, for instance, traditionalists claim they are resisting western culture – while apparently unaware that supermarkets themselves are a western invention and completely foreign to Arab culture.

There is also a good deal of hypocrisy in the gender debate. A video clip posted on the internet shows Sheikh Muhammad al-Nujaimi at a conference in Kuwait, laughing and joking with a woman who is not even wearing hijab. Sheikh Nujaimi, who is chairman of the interior ministry’s religious advisers, had previously asserted that gender segregation in schools is one of the “pillars” of the Saudi state and that female students must wear “proper” hijab. He had also supported a fatwa calling for opponents of gender segregation to be put to death if they refused to change their views. Embarrassed by the video, Nujaimi at first claimed it had been faked. Eventually he admitted that he had mingled with the opposite sex, but said he had done it for all the right reasons: “to prevent vice and help those misguided women find the righteous path”.

Failing to meet human rights standards in your own country is one thing, but obstructing progressive measures towards human rights in other countries is something else. That, in effect, is what Saudi Arabia has been doing, sometimes in collaboration with religious conservatives from the United States.

One early example was what religious activists refer to as “The Istanbul Miracle”. It happened at a UN conference in Turkey in 1996. Richard Wilkins (who later became head of the Mormons’ World Family Policy Center) was there and described how he helped to initiate the miracle. He wrote:

The Istanbul conference was convened in large measure by a worldwide, well-organised and well-funded coalition of governments, politicians, academicians and non-governmental organisations that were eager to redefine marriage and family life. Natural marriage, based on the union of a man and a woman, was described by professors, politicians and pundits as an institution that oppressed and demeaned women. The constant claim was that “various forms of the family exist”, and all “various forms” were entitled to “legal support”. The “form” most often discussed by those in charge of the conference was a relationship between two individuals of the same gender.

Wilkins challenged all this with a speech on traditional family values which also castigated sex education in schools. Afterwards, he was then approached by the ambassador from Saudi Arabia who embraced him warmly. Wilkins then gave the Saudi ambassador a list of suggested changes to the draft agenda, and the Istanbul Miracle happened.

Wilkins continues his account: “Thirty-six hours later, the heads of the Arab delegations in Istanbul issued a joint statement, announcing … that [their] members would not sign the Habitat agenda unless (and until) certain important changes were made”. As a result, the draft was altered to define marriage as a relationship between husband and wife, and mentions of the word “abortion” were replaced with the phrase “reproductive health”.

It was a similar story in 2003 when the UN Commission on Human Rights got around to discussing gay rights for the first time in its history. Brazil put forward a resolution expressing “deep concern at the occurrence of violations of human rights in the world against persons on the grounds of their sexual orientation”. Acting on behalf of the Islamic Conference Organisation, Saudi Arabia, Egypt, Libya, Malaysia and Pakistan organised a filibuster which resulted in the proposal being dropped.

It may come as a surprise to find that Saudi Arabia is itself a party to four of the most important international human rights treaties: the Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women (known as CEDAW for short), the Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination, the Convention against Torture and the Convention on the Rights of the Child.

Considering that Saudi Arabia operates what is probably the world’s most comprehensive system of discrimination against women, that torture and degrading punishments are prominent features of the justice system, and that child marriages and racial discrimination are widespread, we might wonder why it bothers signing up to these conventions at all.

There seem to be two reasons. One is that they bestow an aura of respectability without necessarily incurring any serious obligations regarding compliance. The other is that membership of these conventions provides opportunities to undermine them, thus weakening their impact worldwide.

UN conventions can easily be circumvented by countries registering their “reservations” and in some cases these reservations can be so sweeping as to negate the essential substance of the agreement. In theory, reservations that are “incompatible with the object and purpose” of a UN convention are not allowed but in practice they can be difficult to prevent. Reservations can only be blocked if a very large number of other countries object to them – which is often impossible to achieve.

Taking CEDAW (the convention on discrimination against women) as an example, the kingdom rationalises its seemingly irreconcilable position, after a fashion, by saying it does not consider itself bound by any part of the convention that conflicts with “the norms of Islamic law”. Among the 17 other Arab countries that are parties to CEDAW, Bahrain, Egypt, Iraq, Kuwait, Libya, Mauritania, Morocco, Oman, Syria and the UAE have also lodged reservations based on Islamic law.

Citing “Islamic law” in the context of international treaties is especially problematic because no one can be really sure what it means. The sharia is not formally codified, there are various methods of interpretation and scholars can sometimes reach wildly differing conclusions. As Denmark noted in its objection to Saudi Arabia’s reservations, the references to the provisions of Islamic law were “of unlimited scope and undefined character”.

The key point, though, is that religious principles are a convenient vehicle for excusing all manner of abuse. In reality, the abuses usually have more to do with local customs and practices than religious doctrine but invoking religion removes any need to account for them or try to justify them.

The overall effect of dragging Islamic law into human rights debates is to provide an excuse for lower standards rather than trying to raise them, as Ann Elizabeth Mayer demonstrates in her book, Islam and Human Rights – Tradition and Politics. “Distinctive Islamic criteria have consistently been used to cut back on the rights and freedoms guaranteed by international law, as if the latter were deemed excessive,” she writes. “The literature arguing that Muslims may have human rights, but only according to Islamic principles, provides the theoretical rationales for many recent government policies that have been harmful for rights.”

This leads to one of the core issues in the globalisation debate: arguments about universality versus cultural relativism – though in the case of Saudi Arabia this is something of a red herring.

With all their bluster about “the norms of Islamic law”, it might be imagined that Saudi Arabia and other predominantly Muslim countries stand firmly and consistently on the side of cultural relativism. On the whole, though, they don’t – except when it suits them. To some extent they do accept the principle of universalism – but again, only when it suits them. Through their membership of the UN and other bodies, they are willing participants in a system of international law and they are also among the first to complain about human rights abuses and infringements of international law where Israel is concerned.

In partially exempting themselves from international standards, they are not so much arguing for cultural relativism as for a form of cultural selectivity. It’s a selective defence against whatever forms of external influence are regarded as unwelcome.

And what they are actually seeking to protect is not the sum-total of authentic local tradition but an imagined, officially-approved version of it which in some cases has to be imposed on reluctant citizens. The Islamic “norms” that Saudi Arabia waves in international forums are not those of the country as a whole but those that happen to have become dominant.

If they really believed in cultural relativism as a principle they would surely also have to apply it internally by insisting on respect for the different norms and traditions of whatever distinctive religious, ethnic or regional groups may be found within their own borders. Mostly they do not.

I alluded earlier to the way globalisation contributes to pressure for change inside the kingdom, so let’s look at some of the possible crunch points.

Politically, the Saudi system is modelled on traditional concepts of the Arab family and the king is a kind of father figure: in principle, if not reality, he is wise and benevolent, he commands respect, he dispenses largesse and arbitrates between the conflicting demands of his sometimes bickering children.

This results in a form of government that is highly personalised: appointments depend more on who people are and their relationships with others than on ability. That inevitably leads to high levels of incompetence, which is one reason why chains of command are kept short, with little delegation of responsibility.

There is also a lot of discretion in the exercise of power: laws and regulations may be enforced selectively or waived according to circumstances and the people affected by them. There is minimal transparency and almost no accountability.

Taken together, the personalisation of government, the discretionary use of power and the lack of transparency and accountability lead to widespread corruption, cronyism and nepotism.

One way to describe this is as a “patrimonial” or “neopatrimonial” system – a politicised form of patriarchy. The term “patrimonial” was first used by Max Weber, the German sociologist, in connection with a style of government found in early-modern Europe. Essentially, it is a system where “the mechanics of the household are the model for political administration”8. For “household” in this context, picture a rather grand ancestral home with plenty of land, servants, gardeners, gamekeepers, etc; imagine how the lord of the household would have run it – then apply that to the running of a country.

In this kind of system, ordinary people are treated more or less like children, or at least as obedient cap-doffing servants. There is little or no scope for them to become engaged as active citizens. In fact, active citizenship is strongly discouraged and tends to be regarded as subversive.

As far as the Saudi monarchy’s claim to legitimacy is concerned, it is based mainly on religious credentials: a pact with the Wahhabi scholars. Oil wealth also bolsters the monarchy’s position. The lines between state wealth and royal wealth are blurred and the money can be used to buy off discontent. Also, without the need for high taxation, demands for accountability are minimised.

Religious teaching plays an extraordinarily important part in decision-making. Almost everything has to be justified in terms of religion: is it Islamically acceptable? This constant reference to religious doctrine slows the pace of change and inhibits innovation and progress. Way back, theologians resisted the introduction of bicycles. It was the same with radio in the 1950s, with television in the 1960s and, more recently, camera phones.

It’s obviously very frustrating for anyone who is trying to introduce something new to have to keep looking over their shoulder and wondering how theologians and other conservative elements might react. And often, just when it seems that things are moving forward, something happens to push them back.

One progressive cultural development was the Jeddah Film Festival, which ran successfully from 2006 to 2008. Then, a few hours before the 2009 festival was due to open, the authorities suddenly cancelled it. No real explanation was given, except that the festival supposedly “lacked preparation”.

Last November, a cinema opened in Dammam – the first since they were all closed down in the 1970s and 1980s. To allay the fears of religious conservatives, the owners of the new cinema announced that it would specialise in cartoons and “action” films – the type least likely to be accused of corrupting people’s morals. But apparently even that went too far and a few days later the owners issued a rather surreal statement denying – despite the sign outside – that it was actually a cinema. In fact, they said, it was a “projection auditorium” for the “intellectual development of children”.

To summarise the situation, Saudi Arabia has an archaic system of government which is heavily manipulated by archaic interpretations of religion. The religious problem lies not so much in Islam itself as in the way Islam is invoked by the so-called traditionalists to justify practices that cannot be justified by other means.

To this we should add one further very important crunch point, which concerns equality. The concept of equal rights doesn’t really exist in Saudi society. Nor does the idea that diversity, far from being abhorrent, can actually be of value. Discrimination based on gender, faith, nationality, ancestry, social status and culture is pervasive and institutionalised. There was a court case recently involving a woman from Madina whose father had refused her permission to marry – on the grounds that her proposed husband was a foreigner from a neighbouring Arab country. Even though the man actually belonged to the same tribe, the judge accepted the father’s arguments.

Criticising from outside, and especially from the west, often leads to accusations of cultural imperialism and brings the response that the Saudis are entitled to their own system. But it seems to me that the issue, ultimately, is not one of differing ideologies or differing cultures, but of practicalities. It’s a question of what works and what doesn’t.

Large parts of the Saudi system are not working at present and as time goes on, without very drastic changes, it will work less and less.

Patrimonial government may work in a small tribal society but it’s not a realistic proposition in a modern, complex country of 28 million or more people. There has to be delegation of responsibilities, with agreed procedures that people follow. There has to be transparency and accountability – otherwise, when things go wrong, there is no mechanism for putting them right and preventing a recurrence in the future.

In a global marketplace, Saudi Arabia’s distinctive social/political and religious system also comes at a very high cost. So far, the cost has been masked to a large extent by reliance on oil, but that won’t always be the case.

In the non-oil sphere, the kingdom is basically choosing to operate with one hand tied behind its back. By excluding vast numbers of women from its productive capacity, it is depriving itself of a resource that other countries use. By doing business on the basis of “commissions” paid privately to people of influence and by appointing people to jobs on the basis of birthright or connections, it is choosing to be uncompetitive in global terms.

Pressure for change is certainly growing, though not in an organised way. At present it’s more a case of individuals fighting their own personal battles – from women trying to assert their rights through the courts to kids in the shopping malls wearing low-slung jeans.

The once-feared religious police – the Committee for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice – currently seem to be in retreat, though their abolition is not yet on the cards. Amid widespread public criticism there have been moves to curb their excesses and last year saw a 20% drop in the number of cases they handled (though that still left more than 16,000 cases involving Saudi citizens and almost 40,000 involving foreigners).

These changing attitudes are another consequence of globalisation – the globalisation of ideas. Saudis are increasingly aware of the way things work in other countries; they make comparisons with the rights and freedoms that others have – and which they lack.

One significant straw in the wind came at the end of 2009 when floods in Jeddah killed more than 100 people. Not so long ago such events might have been accepted with a sense of fatalism as God’s punishment for the city’s sins. But not on this occasion. The tragedy appeared to be the result of money allocated for drainage works having been diverted elsewhere, and housing construction having been permitted on what was basically a dried-up river bed.

Some of the local media pursued the issue relentlessly (at least by Saudi standards) and were outspoken in their calls for accountability. This was something new, and the king responded, after a fashion, by ordering an investigation. Welcoming the announcement, the editor of Arab news wrote that for once officials “might actually be held responsible for not having done what they were well-paid for many years to do”.

“To ordinary citizens,” he continued, “to the families of those who died in the waters, to the sick and the orphans, the announcement was like a balm. King Abdullah has added two words to the Saudi vocabulary – transparency and accountability. They must be taken seriously by all officials.”

King Abdullah also seems responsive, up to a point, to calls for change in the religious area. He has given a few gentle nudges regarding the status of women, he has cracked down on unauthorised fatwas and he has been trying to reform the sharia-based legal system. But these are very small steps indeed, considering what needs to be done.

However, given his own need for religious legitimacy, it could be politically dangerous for the king to push harder or faster – even if he wanted to (which in itself is debatable). Meanwhile, the current pace of change is unlikely to be enough to contain the pressure that is building up and eventually we can expect it to reach some kind of crunch point.

We have seen what happened in Tunisia and Egypt, but it seems to me that the issue in Saudi Arabia is rather different. The coming struggle will be more about tradition versus modernity, about the character of Saudi society and the role of religion, than about political leadership. It will be about the system as a whole, rather than the regime. That makes it much more difficult to predict what form the struggle will take or how it might ultimately be resolved.

Popular frustrations can be contained for years but, as in Tunisia and Egypt, there’s always a risk that the dam will suddenly burst. All it takes is sufficient numbers of people to decide that they have simply had enough.

Brian Whitaker.

Raja Abdullah bagi duit RM32.66 billion dan RM1, 221.02 million infra hingga 2014.

"Hello, Hello, Ayatollah, aku dapat RM32.66 Billion, Raja Abdullah bagi, hang bila nak bagi pada Mat Ell tomyam tu? Bini aku happy menjak hari ini, kira Okay lah tu. Nak tanya sikit itu geng 20 juta member protes pro kerajaan untuk hang tu, berapa Dollar habis? 10 Dollar seorang ? Oh pandai hang, baru Dollar 200 juta, otak geliga! Okay la ya, aku nak call Haji Hadi, PAS, nak beritahu, bab macam ini bab apa? Rasuah pilihan raya ke sedekah amal jariah!. Apa Ayatolah? Tak boleh pakai? Nik Aziz?, Sama? Okay lah, aku tak payah call. Bye"

"Kasut anak, susu anak, cermin mata Piah, bayar saman ekor, baju aku sepuluh pasang, coli, berus gigi, karpet bilik depan, ubat sakit gigi, lesen memandu, hutang Kak Som, pergi umrah, buka bank akaun, jubah laki 6 pasang, mesin basuh, handfon Limah, handfon Joe, Ipad, hutang streamyx, pisang emas dua tandan sedekah masjid, sejadah lima, ala, apa lagi ekk, huh duit tuition dan duit bas lupa pulak!!!"

Revolusi Jasmine menusuk hati sanubari Raja Saudi, King Abdullah, 87 tahun dan beliau bersedekah kepada fakir miskin.

Mat Ell #eekaawordpresscom

Nama-nama penuh Pemimpin Islam terkini

Nama Nama Penuh Pemimpin Negara dan Negeri Islam Dunia

Imam - macam kenal jer, siapa eek, oh tu dia pak tam "Politik Islam" di Libya! macam sama jer!

Islam itu Islam tau, tetapi lawan mesti kena ngap nya, ada berani ke? kan karang kena pancung kepala sebelum Jumaat, siap ada kereta bomba hendak jet kan darah hang, ada berani ke? DAP & PKR & MCA & MIC ? Negara Islam macam mana satu yang hendak pilih dan terbest la? PAS pula Negara Islam contoh yang mana satu idaman kalbu? Mahu potong kepala orang juga ke berhimpun ramai-ramai dan sebut pasal darah darah tu? Jangan brother, kami takut!

Nama nama penuh pemimpin Islam terpanjang dan terpendek mengikut susunan.

Saudi Arabia

Abdullah bin Abdul-Aziz bin Abdul-Rahman bin Faisal bin Turki bin Abdullah bin Muhammad bin Saud, Raja Arab Saudi.

Bahrain

His Highness Shaikh Khalifa Bin Salman Al-Khalifa, the Prime Minister of the Kingdom of Bahrain.

Libya

Muammar Gaddafi the Guide of the First September Great Revolution of the Socialist People’ Libyan Jamahiriya , Presiden Libya.

atau,

Muammar Gaddafi the Brotherly Leader and Guide of the Revolution, Presiden Libya.

atau,

Muammar Gaddafi King of Kings of Afrika, Presiden Libya.

Kelantan

Tuan Guru Dato’ Bentara Setia Haji Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat Al-Mursyidul Am Pas, Menteri Besar,  Kelantan Darul Naim.

Iraq

His Excellency Nouri Kamil Mohammed Hasan al-Maliki, Prime Minister

Mesir

Muhammad Hosni Sayyid Mubarak, Presiden Mesir. (disposed)

Jordan

Marouf Bakhit, Prime Minister Jordan (replacing  Samir Rifai)

Tunisia

Zine El Abidine Ben Ali, Presiden Tunisia. (disposed)

Afghanistan

Hamid Karzai, Presiden Afghanistan.

Iran

Mahmoud Ahmadinejad, Presiden Iran.

Yemen

Ali Abdullah Saleh, Presiden Yemen.

Sudan

Omar Bashir, Presiden Sudan.

Nama penulis

Mat Ell tomyam.

Mat Ell # eekaaworpresscom

Bahrain: Berita Terkini

Bahrain : Tentera Bahrain tembak kumpulan perusuk- 18 Februari 2011

Di tembak dengan peluru hidup dan menguna senapang anti pesawat

Di tembak dengan peluru hidup dan menguna senapang anti pesawat

Tentera dan para militari polis Bahrain telah menembak kearah perusuh anti kerajaan, saksi dan para aktivis pembangkang berkata.

Kumpulan perusuh telah ditembak setelah mereka bergerak ke tengah Bandar Manama selepas menghadiri perkebumian perusuh yang mati terbunuh semalam.

berdepan dengan tentera.

Saksi berkata, tentera telah menembak peluru hidup dan gas pemidih mata kearah perusuh, sekurang-kurangnya 25 orang tercedera.

Kebanyakan perusuh telah meminta perletakan jawatan keluarga Diraja al-Khalifa.

Putera Raja Sheikh Salman Bin Hamad Al Khalifa telah mengumumkan di TV National Bahrain hari ini, Jumaat, bersetuju untuk mengadakan dialog dengan rakyat bila keadaan rusuhan reda.

Putera Raja, juga Timbalan Ketua Turus Angkatan Tentera Bahrain, meminta kesemua rakyat menghentikan demostrasi jalanan.

Makmulat dari Caroline Hawley dari BBC di Manama menyatakan perkebumian salah saorang penunjuk perasaan berubah menjadi medan demostrasi anti kerajaan.

Kaum kerabat mangsa mencuba memasuki Manama menuju ke Hospital Salmaniya dimana sahabat dan keluarga yang tercedera di rawat.

Para penunjuk perasaan Bahrain : “Kami tidak akan berundur”

Saksi memberitahu TV al-Jazeera bahawa pihak berkuasa tidak memberi apa apa amaran.

“Mereka terus menembak kearah kami. Se kurang-kurang 20 perusuh tercedera. Salah saorang telah mati kerana terkena peluru di kepala,” kata saorang saksi.

Salah saorang penunjuk perasaan, Ali al-Haji kerani bank berusia 27 tahun, memberitahu agensi berita AP, tentera mengunakan peluru hidup.

“Ramai berlari menuju ke merata tempat, dan peluru berterbangan, saya lihat ada yang tertembak di kaki, dada dan ramai yang berdarah di kepala” beliau berkata.

AP melaporkan tentera mengunakan senapang peluru anti pesawat kapal terbang kearah penunjuk perasaan melayang layang diatas kepala mereka.

Pegawai perubatan mengesahkan 25 cedera, tetapi lapuran lain mengatakan lebih ramai lagi yang tercedera.

Bahrain diperintah oleh keluarga diraja berketurunan Islam Sunni dan majoriti rakyat adalah kaum Shia, yang telah menyertai rusuhan.

Sebelum ini, ketua ulama Shia Sheikh Isaa Qassem menyifatkan tindakan tentera keatas penunjuk perasaan sebagai pembunuhan kejam dan kerajaan sebenarnya menutup sebarang dialoq.

Semasa kutbah Jumaat di perkampungan Duraz, para penyokong beliau menyahut dengan laungan “Kemenangan Islam”, “Bunuh Al Khalifa” dan  “Kami Tentera Anda.”

Sinbab #eekaawordpresscom

Negara Negara Islam Timur Tengah – Index

President George W. Bush and President Abdelaz...

President George W. Bush and President Abdelaz... (Image via Wikipedia)

Index kerajaan autokratik di negara negara Timur Tengah (the Middle East).

Dua kuasa pemerintahan autokratik telah digulingkan, diantara negara negara tersebut adalah seperti berikut:-

Mesir – Presiden Hosni Mubarak, 82 tahun, dibuang selepas 30 tahun, Ranking Rasuah 98/178, Kemiskinan – 16.7%, Literacy – 66%, Purata umur penduduk – 24, Pemuda tanpa kerja – 42.8%,  Unrest Index – 67.6%.

Tunisia – President Zine al-Abidine ben Ali, 74 tahun, dibuang setelah 23 tahun, Ranking Rasuah 59/178, Kemiskinan – 7.6%, Literacy – 78%, Purata umur penduduk – 29.7, Pemuda tanpa kerja – 30.4%,  Unrest Index – 49.4%.

Negara negara Islam yang masih bergolak adalah seperti yang dibariskan dibawah ini:-.

Saudi Arabia – King Abdullah Al Saud, 87 tahun, berkuasa semenjak 2005, Ranking Rasuah 50/178, Kemiskinan – N/A, Literacy – 86%, Purata umur penduduk – 24.9, Pemuda tanpa kerja – N/A, Unrest index – 52.8%.

Bahrain King Hamad , 61 tahun, berkuasa semenjak 1999, Ranking Rasuah 48/178, Kemiskinan – N/A, Literacy – 91%, Purata umur penduduk – 30. 4, Pemuda tanpa kerja – 19.6%,  Unrest index – 37.7%.

Iran – Presiden Ahmadinejad, 54 tahun, berkuasa semenjak 2005,  Ranking Rasuah 146/178, Kemiskinan – 18%, Literacy – 82%, Purata umur penduduk – 26.3, Pemuda tanpa kerja – 25.1%,  Unrest index – N/A.

Syria – Presiden Bashar al-Assad, 45 tahun, berkuasa semenjak 2000, Ranking Rasuah 127/178, Kemiskinan – 11.9%, Literacy – 84%, Purata umur penduduk – 21.5, Pemuda tanpa kerja – 24.4%,  Unrest index– 67.3%.

JordanKing Abdullah II, 49 tahun, berkuasa semenjak 1999, Ranking Rasuah 50/178, Kemiskinan – 14.2%, Literacy – 92% Purata umur penduduk – 21.8, Pemuda tanpa kerja – N/A,  Unrest index– 50.3%.

Yemen – Presiden Ali Abdullah Saleh, 64 tahun, berkuasa semenjak 1978, Ranking Rasuah 146/178, Kemiskinan – 41.8%, Literacy – 61%,  Purata umur penduduk – 17.9, Pemuda tanpa kerja – 15%,  Unrest index – 86.9%.

Libya – Muammar Gadhafi, 68 tahun, berkuasa semenjak 1969, Ranking Rasuah 146/178, Kemiskinan – N/A, Literacy – 88%, Purata umur penduduk – 24.2, Pemuda tanpa kerja – N/A,  Unrest index– 71%.

Algeria Abdelaziz Bouteflika, 73 tahun, berkuasa semenjak 1999, Ranking Rasuah 105/178, Kemiskinan – 22.6%, Literacy – 73%, Purata umur penduduk – 27.1, Pemuda tanpa kerja – 17.1%,  Unrest index – 51.3%.

Morocco King Mohammed VI 47 tahun, berkuasa semenjak 1999,  Ranking Rasuah 85/178, Kemiskinan – 19%, Literacy – 56%, Purata umur penduduk – 26.5, Pemuda tanpa kerja – 17.1%, Unrest index – 48.2%.

Sila klik nama nama (berwarna biru diatas) Presiden dan Raja untuk mendapat gambar gambar dan latar belakang mereka.

Souces: World News.

Salam.

Mat Ell dan Sinbab #eekaawordpresscom – (Sinbab -data, Mat Ell -kelakar)