Bini Murdoch yang powerful, Wendi Deng

The impeccably groomed and until that point inscrutable Deng leapt to his defense, unceremoniously slapping the improbably named “pie man”, Jonnie Marbles, and thereby deflecting his assault long before anyone as effective as a security guard, say, had the good sense to intervene.

Cake throwing incidence at Parliament House and the savior of shameful blunder.

Murdoch nyaris kena plentong dengan kek, nasib baik ada bini muda Wendi Deng!!

I KNOW NOTHING ABOUT PHONE HACKING – MURDOCH

Murdoch nyaris kena plentong dengan “kek pie foam putih” kemuka beliau hari ini semasa menghadiri penyiasatan didepan ahli jawantankuasa parlimen British berkenaan mencuri maklumat telefon melalui “hacking”.

Jonnie Marbles orang yang bertanggung jawab melontar kek pie itu nyaris di tampar oleh Wenni Deng, isteri Murdoch yang cuba menyelamat suami beliau dari kena taburan kek itu.

Dalam twitter Jonnie Marbles berkata: It is a far better thing that I do now than I have ever done before #splat”

Sumber berita: Huffington Post.

Whistleblower Murdoch’s phone hacking Sean Hoare- mati, tengah check ni kenapa, u wait huh!!

Ex News of The World Sean Hoare didapati mati di flat moden beliau di Watford, Herfordshire, hari ini.Dia lah yang paling sibuk menceritakan hal phone hacking sebelum jadi besar sampai David Cameron pun kena balik awal dari lawatan luar negara meeting dengan puak puak dia di Parlimen semalam.

Tidak tahu kenapa dia mati, dengar ceriter tercekit biji durian, tetapi u wait-wait lah, saya pi siasat dulu, ok. Kalau betul tercekit buah durian, mesti ada biji  buah itu dalam mulut dia, aww, aww.  Dekat Watford tu ada Watford FC dan ada pontianak Gua Musang lagi, you.

Saya tengah check ni, apakah hal pulak dia ni, bunuh diri ker atau kena cekit pontianak Gua Musang pulak. Hari ini Murdock dan siapa kah dia pompuan tu, Barbara, Rebecca, Brook ke?, yang kerja dengan dia kena pergi Parlimen menghadapi siasatan terperinci. Mana tahu takut mereka ini ada mempunyai telefon jenis buatan dari outerspace.

Hey, hendak tahu ker hal ini,baca sendirilah kat sini. Tak larat pula nak citer-citer pasal bunuh-bunuh ni. Itu ler, orang kata, jangan tipu-tipu, bohong-bohong, rasuah-rasuah. Semua orang tak hendak benda macam gitu, PAS dan DAP ingat dia orang saja ker yang terbaik, orang putih pun tak suka.

Kesian rakyat Malaysia parti pembangkang mereka jenis “low class”

“Tak ikut aku “shot” – berderai otak mu, mau dak?” – PKR & PAS (itik & nyamuk dlm masyarakat)

“Kah kah kah, padan muka Melayu” – DAP (ibu nyamuk dlm masyarakat)

Bukan ingin menunjuk kekecewaan. Tetapi ingin menyata kebenaran. Iaitu, perasaan kasihan kepada semua rakyat Malaysia kerana mereka sekarang ini mempunyai parti pembangkang  jenis “low class“.

Sudah lebih tiga tahun pembangkang menjadi pemerintah dibeberapa negeri dan sebelum ini mereka memerintah Kelantan. Dalam masa selama ini amat sesuai kita memberi komen tentang kejayaan atau kegagalan mereka sebagai pemimpin yang kita pilih sebagai pembangkang. Adakah mereka yang terdiri dari parti PAS, PKR dan DAP bersesuaian dengan nadi kehidupan kita dan adakah mereka telah memberi kepimpinan yang terbaik kepada kita dimasa kita ingin menuju kepuncak kejayaan membina sebuah negara yang berdaulat, maju dan makmur, tanpa pegeseran diantara penduduk dalam negara atau  di luar negara.

Dalam masa 3 tahun ini bermacam-macam kerenah telah diutarakan oleh parti pembangkang;  disogok kedalam minda dengan perasaan waswas, dilacurkan dengan rasa takut dengan persekitaran permusuhan, “pelacuran” agama yang keterlaluan, penipuan fakta dari pemimpin kelas yang di takrifkan sebagai jenis Ko-D, persekitaran alam dunia ekonomi yang dengki kerana bangsa atau rasis, membodohkan minda yang cerdik ke paras yang lemah, meletakkan asas kepercayaan keparas yang rendah, meroboh hubungan rapat diantara kaum, dan beratus-ratus cabaran yang tidak ada fungsi kepada kita  didalam mencuba membangunkan kehidupan makmur di negara yang sedang dan ingin maju.

Lihatlah bagaimana pemimpin yang diutarakan mereka membuat sesuatu keputusan penting bagi kita, dan segala keputusan mereka merujuk kepada fakta yang salah, bohong dan tidak demokratik. Lihat bagaimana Cik Gu Bud mempermainkan isu cincin memperbodohkan kewibawaan kita berfikir dengan mengunakan asas yang betul. Lihat saudara Annuar Ibrahim, dan Lim Kit Siang, serta Suhaimi dan lain-lain ketua ketua mereka. Adakah mereka dipilih menjadi pemimpin dari kalangan yang terlalu rendah qualiti nya? Sangupkah kita menerima mereka lagi. Tentu nya tidak!.

Sekiranya mereka itu mempunyai kaliber yang amat rendah, bagaimana kita boleh dipimpin kezaman yang lebih mencabar. Lihatlah bagaimana peristiwa yang diceritakan oleh Mat Sabu, dilanggar oleh sebuah truk polis, tetapi masih hidup dengan sedikit kesan terjatuh dari motornya. Adakah mereka ini mempunyai keupayaan berfikir dan memceritakan sesuatu kisah dengan mengunakan logik? Sekiranya mereka ini tidak boleh membuat kenyataan tepat dengan mengunakan fakta yang munasabah, bagaimanakah kita boleh bergantung harap kepada mereka, dari sebuah parti pembangkang yang telah dinobatkan oleh mereka sebagai parti alternatif kepada rakyat Malaysia?

Lihat bagaimana mereka berselindung dari kejahatan dengan kebaikan. Mereka sebenarnya terdiri dari pemimpin yang tidak berwawasan, para pemimpin yang chauvinist, pemimpin yang kiasu, pemimpin yang terlalu sempit didalam banyak hal; oleh kerena perkara-perkara ini lah mereka telah banyak terjebak dengan berbagai isu masaalah peribadi, termasuk masaalah sex rambang, sex sesama jenis, perbohongan fakta, memfitnah dengan memberi fakta-fakta yang tidak masuk akal, dan berbagai-bagai masaalah yang bukan sahaja kita sebagai pengundi harus membetulkannya tetapi mereka sendiri harus mengenal keburukan itu, supaya mereka boleh membawa kita ke satu destinasi yang baik dan sempurna. Jikalau mereka tidak mengenal keburukan, jadi bagaimana?.

Bagaimana kah boleh kita menerima mereka. Cukup, cukup lah, masa telah memberi kita satu gambaran yang betul tentang taraf kebolehan mereka, taraf kepandaian mereka, taraf kebaikan diri mereka, taraf kebolehan mereka memimpin kita ke alaf baru.

Mereka terdiri dari pemimpin bawahan yang bertaraf low class. Ini lah dia para barisan pemimpin yang ingin membawa kita berevolusi, berdemostrasi, berperang dengan sebuah sistem yang telah kita bina, yang telah memajukan kita selama ini?. Sungguh menjijikkan.

Sudah, sudahlah. Cukup, dan cukup lah dengan kerenah politik yang kurang memuaskan itu. Tinggal kan lah para pemimpin pakatan seperti ini supaya mereka boleh memperlajari dan menghalusi cara berpolitik dengan di sekolahkan kembali.

Berita-berita terkini di Utusan Malaysia hari ini:-

Eekaa

Awesome in aqua: Kelly Brook titillates in turquoise as she shows off her beach body in a sea green bikini

Hey, guys I just follow Murdoch‘s style lah, put no lie at all, some sex story but not that a lot too, and some grubby stories, in my blog. Huh, I wanna be funny with a bit fun here and there. At least see-see people lah, living style of so called high society lah.

But then, don’t scold me, Kelly is fun-tastic.

Read more of the story here:

What news in the Economist

  1. Charlemagne: The view from the Vistula
  2. Democracy v China: What China challenges
  3. Contagion in the euro zone: Selecting default
  4. Italy and the euro: On the edge
  5. Lexington: Dicing with debt and the future
  6. America’s debt: Shame on them
  7. The death penalty: Worse than Texas
  8. The debt-ceiling debate: McConnell’s retreat
  9. Economist debate: Opening
  10. Italy’s finances: Pub skittles, the Italian version

Ambo:

A new kind of broadcasting – a killing machine

Sophie.........Adobe Photoshop CS3

Image by justDONQUE.images via Flickr

Die it is, the hard-guarded ethical journalism once ruled the front-page of any hard copy newspapers that sells, slowly but it’s surely. It happens everywhere in the world not because of the well-informed internet’ users but it is in the man’s obsessiveness of it, the Internet. We’d gone back to hawker centers, coffee shops’ news, that was full of uncertainty that abounds with lie or truth, or certainly with a lesser than truth’s story.

Instantaneous action or reaction from reality shows on TV scales the consequences of how human being of this century communicates. That’s all and good, on the other hand, when nastiness, meanness, brutality, malice and callousness is the order of the day that swarms newscasters or journalists to his job we’d be a Osamanised society in a matter of days.

Play on your photos to Photoshop with blood that did not bleed, arouses skeptical gruesome menace in a journalist or a supposedly educated informer of the new society. Portraying untruth as truth in a story is very common today as if it was then in centuries ago, when birds used to fly the news within enemy’s territories.

These things, tampered news broadcasting, only have their ulterior partisan motives, or whatever that persuades man to believe the untruth as a true story . That’s to kill or being killed. We have gone back to our early lawlessness states where everything told as any man wanted it to be told or happened.

Further reading on the same subject :

Another compelling story : Rebel-ism is a new form of America’s democracies

What’s happening with the American dream that Americans believe in, just now it has become a shattered dream with all soft of pompous slogan of the American democracy, at least when another region is on the scale.

To recognize rebels as a country’s legitimate government for whatever reasons they are for is true disheartening motion to true believers of an elected government by democracy.  Either democracy has a new meaning in this century of open society, or a democracy that has been formally f##k#d at its’ backside in its formation. And by the Americans, the true believer of a democracy!!.

Tell the world that you want to support people who fight for freedom in a country, whatever regime they may have, with financial aid that flow inwards to your own country for weapons of mass destruction it doesn’t sound very own democracy at all America wants the world to make it happens.

It’s a backside f##k#d-the-hardest democracy, really.

Further reading on the same subject :

Sinbab:

News Updates

Football: Fulham vs. Bolton Wanderers, FA Cup ...

Image via Wikipedia

  • top stories: