Is it learning Chinese civilization is better than learning Islamic Civilization?

English: Painting of King Mongkut in the unifo...

English: Painting of King Mongkut in the uniform of a Chinese Mandarin (Photo credit: Wikipedia)

Early Chinese civilization in the history described how the civilization has created a Chinese society today.

Kampar’s MP Ko Chung Sen has questioned the Ministry of Education the need for the Islamic Civilization as a compulsory subject in IPTA and IPTS before completing the courses.

I don’t know whether the subject is a compulsory subject, but as a layman in the education thing, learning a subject that arose an intellectual discussion thus giving a greater understanding of a known culture is good for the students. And Islamic Civilization is a subject so common with the society in this country, therefore any citizen who wish to live in this country should understand the history in this great civilization.

In the history of Islamic Civilization one could not find a king with 1,000 concubines. Or perhaps, a story of a man was selected among a hundred other men, to taste King’s food as a food tester. The story of a King who forced the Rakyat to build sculptures of warriors fully dressed and were ready for a war. A story how pageants or farmers forced to work for free in farms owned by elite leaders. A story of how thousands and thousands Chinese families with bonded feet moms forced to run away from the farms in “tongkang” to various parts of many countries, including countries whose population is Muslim.

When I was working in a bank, some of my superiors asked me to make credit work, of which I had rejected that idea because I felt I should do the thing I knew best. That reason was nothing spectacular, but, I think it arose because of my arrogance. I think, in the case of Kampar’s MP, the reason to object Islamic Civilization as a compulsory subject is also because of his arrogance in learning something which is a worthwhile after all most students, local students, have to live in a country where Islam is the official religion.

Buy Malaysian Chinese Products Last – 不買中國的產品。 馬來西亞中國產品有寫上他們的中文字元。但他們不。

bbcCHINESEBASTARD

جاڠن بلي جك اد توليسن چينا

know-2

partners

pacific_hypermarket_cmyk_new.png

econsave-logo

اين نڬارا ملايو. بيلا اد توليسن چينا، جاڠن د بلي بارڠن ترسبوت. كيت انتي راسيس، دان انتي سكوله چينا

ساوداراساوداري يڠ د هورماتي.ننيلق دري ممبلي بارڠن کلوارن چينا کافير حربي د مليسيا دان بلي له بارڠن دان ݢونا ڤرهيدمتن دري قوم ملايو إسلام دمي ڤهالا يڠ د جنجي کن الله.

انتاراسوڤرمرکيت يڠ هاروس د جاوهي سرتا مرتا اياله:ننڤاسراي 99 سڤيايدمرتنچونساۏينڤاسراي قق مرتنڤاسراي بيليننڤاسراي ڤاچيفيچ

کيتتله ممبري ککاياٴن کڤد مريک تنڤا ڤريجوديس. تتاڤي، مريک ايڠين ملاون کواس ملايو کران مريک برڤنداڤت ملايو تله برڤچه بله. سدڠکن کيت تيدق ڤرنه برڤچه بله.ننلاون تتڤ لاونننممڤوس له ڤرنياݢاٴن چينا چاوۏانيست.

بارڠبارڠ يڠ اد ممڤوڽاٴي توليسن چينا سڤرتي چراچتر د اتس يڠ د جوال د ڤاسر ڤاسر د مليسيا اداله بارڠ بارڠ کلوارن اورڠ اورڠ چينا کافير هربي. نجاڠن د بلي

Are you OK today?. No, I am not. I don’t feel safe!

Bila bercakap tentang keselamatan, kita rasa keselamatan kita terjamin. Walaupun Bersih 3, Suaram, dan lain lain NGO telah diserapi oleh kuasa asing untuk memporakperandakan negara kita kedalam kancah perang saudara seperti yang berlaku di Iraq, Libya, Tunisia, Mesir, Syria dan lain lain negara Timur Tengah.

Entahlah ramai antara kita merasa setelah berlaku kekecohan kembali tenang setelah cemas dan tidak pula melerek membenci diantara puak kita dengan pengacau dan ini tidak merebak seperti di negara negara luar, dan walaupun ada sedikit kekecohan dan kebencian diantara Cina dan Melayu DAP dengan Melayu PAS dan UMNO, tidak ada lagi Cina atau Melayu DAP dibunuh atau disembelih dan dilempar kedalam Sungai Kelang. Ini adalah kerana faktor keselamatan negara kita masih utuh. Dan semestinya gerak kerja menjaga keselamatan kita terletak didalam tangan polis Diraja Malaysia terutama pasukan risikan yang setanding taraf nya dengan lain lain pasukan secret service di dunia seperti CIA dan M15.

Hebat kan?

Pasukan Gerak Khas dan unit intelligence Polis Diraja Malaysia sudah tentu mengambil kira keselamatan rakyat tidak kira bangsa jenis apa, sama ada mereka itu bangsa dari Tongsan atau lain lain negara.

Adakah ini menyebabkan Ngeh, Nga dan Ngok dari Perak DAP sungguh berani melawan arus adat resam Melayu dan Bangsa Malaysia dengan nada untuk memperlekehkan agama rasmi negara?

Walaupun mereka itu juga dibawah jagaan keselamatan dari gerak kerja secara diam anggota PGK atau secret service Malaysia, perkara pokok yang harus dipandang didalam faktor keselamatan negara adalah bagi menjaga keselamatan semua kaum dan filasapah kehidupan yang telah lama digunakpakai. Dan sekiranya mereka yang membuat kacau bilau ini telah dipengaruhi oleh kuasa asing yang tidak direstui oleh majoriti masyarakat kita  supaya memporakperandakan negara ini, adakah mereka itu harus di jaga juga?

Dalam diam ramai diantara kita termasuk saya merasakan keberanian mereka telah melampau batas dan ini harus di hentikan segera. Tidak mungkin kita orang awam boleh mengawal selia keburukan mereka yang telah dipengaruhi oleh kuasa asing bagi mendapat mandat untuk memerintah di negara ini, sedangkan kuasa itu harus di gerakan oleh unit keselamatan negara seperti UTK dan Special Branch supaya mengawal kedudukan pengaruh kuasa luar di negara ini dari memusnahkan kehidupan kita yang telah lama di bangkitkan oleh semangat jati Melayu semenjak zaman berzaman.

Saya syorkan supaya gerak kerja special branch dan unik PGK mengambil tindakan drastik didalam mengawal keslematan kita supaya kehidupan kita di hari hari muka tidak terjerumus kepada kuasa luar seperti Amerika dan lain lain filasapah kehidupan yang baru terutama LGBT dan komunisme dan socialist dan kedalam kancah perang saudara atau perang antara Cina dan Melayu komunis dengan kaum Melayu yang lain.

Askar German setelah dipengaruhi perasaan benci yang amat tinggi oleh ketua mereka, menembak rakyat biasa tidak kira kaum jenis apa dijalan raya. Perasaan benci boleh membawa padah kepada mereka yang dipengaruhi akal dan fikiran mereka, seperti keadaan yang kita lalui sekarang. Apa akan jadi sekiranya rakyat terutama orang Melayu yang sudah tertindih didalam sektor ekonomi mengambil tindakan sedemikian?

Ingat mereka semua ini dalang yang harus di sula. Dan ramai masih mempercayai bahawa pasukan keselamatan kita masih mampu mengawal keadaan dari  kekecohan yang dibawa oleh mereka yang di kuasai oleh orang asing.  Apa kerja yang telah dilaksanakan oleh National Security Council, National Security Division dan Public Order and Security Division ?

Bila hendak bertindak halangi mereka ini?.

Saya akan naik fast train di Kota Bharu, alhamdullilah. Bila heh!

 

USD 29.99 satu piece

USD30 per piece

Mahal sikit USD 129.99 per set.

Dia cakap ke?

Aduh, lemah.

Letih.

Memikirnya.

24 Jam selepas menang PRU 13, saya tukar semua benda dalam negara. Nak tiru Gaddafi kah?. Dia tukar bendera juga!!. Bendera hijau lagi.

Fulamak. Tired. Just tired.

Taman Kosas Ampang: 09/09/2012:  “Dalam tempuh 24 jam menang dan jadi PM, saya tukar semua benda. Dari PTPTN ke minyak free dan semua benda dalam dunia free. Faham. Jadi Undi lah saya untuk PM, ok.

Body guard macam mana? Tidak mahu tukar ke orang jenis macam ini kepada jenis hot hot seperti “doll-doll” ke? Yang macam ini orang baru hendak buka zip seluar, dia sudah pun keluarkan pistol, you. Ini tunjuk gah jer, konon lah aku ini ada pistol, you.

Gaddafi dari dulu pakai top gunner semua nya hebat hebat. Semua jenis “doll-doll’ you. Tidak mahu mencuba ke, you?

Orang yang macam ini, orang keluar kan pistol dia sudah pun buka zip seluar, you. Yang macam mana satu mau, you?

Yang macam ini amat sesuai dengan you, you. Tak yah pilih orang yang suka keluarkan pistol cepat-cepat you, itu nak gah jer.

Nanti you keluarkan pistol you, dia sudah pun buka zip seluar. Kan senang bodyguard cam tu you.

Saja lah hendak bagi pandangan. Tak apa lah you. Nanti dah jadi PM, hello hello lah you.

Hey you, la, apa telah terjadi dengan body-guard Gaddafi nih huh?

Bila orang sudah benci, buat lah apa pun, semua orang tak ambik pot. Ada masa dibalas wey. Main you.

Note: PM= ?

Ayam pun bersunat, itu lah dia

 

Puchong.

Polisi DAP, PKR dan PAS ikut jejak Brits. Suka telanjang. Dan bogel. Di depan dan dalam bilik.

 

Bila Cina DAP lawan Melayu

Cina DAP melawan Melayu sama dengan cara taktik Cina komunis Malaya.

Buat cara diam dan sembunyi.

Bila sudah sampai masa dia tunjuk belang.

Tetapi sejak bila Cina komunis Malaya menang perang dengan Melayu?

Tidak ada dalam sejarah mereka menang didalam menjatuhkan orang Melayu.

Yang ada adalah mereka mengunakan Melayu, seperti Mat Indera bagi menjatuhkan Melayu. Mereka menzalimi semua penduduk Malaya dahulu, seperti sekarang ini.

Cina komunis Malaya adalah satu bangsa bangsat di dunia ini. Dan itu adalah sejarah yang akan kekal didalam minda semua rakyat Malaysia.

Tetapi apabila mereka cuba mengunakan taktik lama mereka untuk mengatasi Melayu dengan memperkudakan Melayu yang kecewa, taktik ini juga tidak akan berjaya seperti didalam sejarah.

Jadi untuk kesemua Cina yang anti Melayu, sedarlah bahawa kamu semua adalah satu bangsa yang paling hina dipandangan masyarakat, seperti mana orang Myanmar menghina bangsa Rohingga.

Oleh itu harap harap faham, 10 atau 20 tahun lagi, kamu mungkin diusir seperti mereka dari bumi Malaysia.

So, jangan jadi bodoh ikut ketua kamu Lim Guang Eng. Dia budak kecik yang tidak mempelajari sejarah.

Ingat lagi, Melayu yang bersama kamu adalah Melayu kecewa dan kena rejek oleh masyarakat Melayu, yang tidak berjaya menahan nafsu untuk menjadi kaya kerana kurang upaya berfikir.

Harry anak Diana dan Charles.

Harry bersama Carrie Reichert, dalam kolam mandi semasa tarian bogel di Vegas.

Oh sudah besar anak Diana dan Charles ini ya.

Carrie Reichert, gf Harry semasa tarian bogel di Vegas.

Orang di barat suka pamirkan body walaupun semasa mengandung.

Satu peraduan siapa yang cantik semasa mengandung.

Huh, itu lah dia, apa yang semua orang mahu. Mengandungkan seorang perempuan.

Termasuk lah Harry anak Diana dan Charles.

Dan semua mereka yang di tahan khalwat semasa Merdeka Day oleh JAIS.

Suka lah tu, ngandungkan kan seorang perempuan.

Dan anda juga. Bukan begitu?

Gagal lagi lepas ini, memang KPI yang tak layak di calun semula.

Berak atas gambar Najib, pijak gambar pemimpin, tak hormat Sultan, tukar bendera ke bendera Singapura, apa hendak perang ke?

Jikalau gagal sekali lagi didalam menangani Bersih 3 Janji Merdeka di harap beliau jangan di calunkan sebagai calun parti UMNO PRU 13.

In kerana KPI dia sudah masuk di dalam kawasan orang yang tidak layak dipilih jadi calun. Ada keris tak pakai, jenis apa ni?

Mat laun dijalan jalan tu cakap mereka tidak ada senjata,  tapi mereka tembak tepat manusia di jalan jalan, dan setiap masa ada saja orang biasa kena tembak mati di upah oleh orang lain. Macam negeri kowboy dah.

Jikalau pilih juga orang yang asyik gagal, memang lah kena plentung kasut ke muka mereka lepas PRU 13 nanti.

Ada faham ke bro?

Islam amat baik, kata PAS. Banyak pilihan. DAP boleh, PKR pun boleh. Hanya dgn UMNO tak boleh.

 

Ini pun siulan didalam hati. Masuk PAS semua kerja anggota badan boleh di buat. Cuma bila buat kerja mengunakan akal itu amat kurang sikit.

“Signboard ini mungkin akan dipasang di Jalan Macang Kota Bharu yang akan dibina mengunakan akal kurang tepat dengan derma. La, jalan derma berbillion nih.

Anti Islam, PAS dan Hudud

Pergerakan anti Islam wujud di serata tempat di dunia dan ianya merupakan kekuatan tersendiri sesuatu parti bagi mendapat undi memerintah kawasan yang bermajoriti agama lain seperti agama Christian atau Atheist.

Benci kepada Islam telah merebak kedalam masyarakat beragama Buddha seperti di Myamar dan Thailand, dimana pembunuhan umat Islam di negara itu banyak menceritakan bagaimana benci nya penganut agama lain keatas corak atau jalan hidup umat islam dizaman ini.

Penghapusan umat ethnik Islam oleh puak Serbia semasa peperangan di Serbia juga merupakan kemuncak kebencian masyarakat dunia keatas Islam.

Mengapa perkara ini berlaku?

Umat Islam cenderung untuk memperkasa kan diri melalui keganasan seperti yang dilakukan oleh Osama Laden merupakan satu tindakan yang membawa masyarakat dunia benci kepada Islam. Corak pemerintahan Islam di Afghanistan yang diketua oleh penganas Islam Taliban antara sebab utama kebencian kepada Islam secara total bermula berpendam didalam hati masyarakat dunia. Peranan hukum hudud dimana ramai diantara pesalah syraiah dihukum dengan kejam dihadapan mata rakyat seperti ditembak di dalam stadium terbuka, digantung di khalayak ramai, di herek dengan truk dan sebagai nya tanpa mengira jantina juga antara fakta yang menunjukkan bahawa Islam itu satu agama keji, tidak bermoral dan tidak bertemadun dizaman ini dan harus ditentang dengan pakatan antara mereka yang lain.

Di Malaysia, penampilan berlebihan umat Islam dari corak atau adat resam Melayu selama ini telah menjerumus kepada saat saat dimana Melayu beragama Islam dibenci secara halus. Corak yang di ikuti oleh para pemimpin Islam dari kalangan PAS seperti bersembahyang di tepi tepi jalan dan sebagainya merupakan satu adat yang telah ketinggalan zaman dan ianya telah memberi gambaran yang jelek kepada umat Islam lain serta ahli masyarakat yang tidak beragama Islam membenci corak kehidupan Islam mereka seperti mana mereka membenci corak pemerintahan Taleban dan penganas Islam lain.

Jadi, apa sebenarnya umat islam di Malaysia inginkan. Adakah mereka ingin mengikuti corak hidup Islam seperti mana yang diamalkan oleh Taleban atau puak Syiah Iran? Dengan mengutamakan hukum hudud seperti mana di lakukan oleh kebanyakan negara ikutan Islam itu adakah umat Islam akan bertambah maju dizaman ini?

Ianya satu persoalan yang harus difikirkan oleh semua umat Islam Malaysia supaya pergerakan anti Islam seperti tuduhan  Timbalan Presiden PAS kepada Karpal Singh tidak boleh memainkan peranan nasional kepada masyarakat berbagai agama di Malaysia membenci secara total agama Islam di negara ini, dan secara tidak langsung, membenci corak hidup umat Melayu. Dan membenci Melayu menjadi PM.

Free Syria Army, Sunni yang kaya raya

Askar pemberontak kaum Sunni Syria memilih sasaran dari dalam rumah mereka di bandar Allepo, Syria.

Apa perlu mereka melakukan perang keatas kaum Alawites, Shia Syria?

Benci raja kah?

Atau benci kepada  kaum kerabat raja pemerintah yang berkuasa di negara mereka?

Sanggup bunuh umat Islam yang berlainan kaum?  Ini baru real atau betul racist.

Jadi, kita tidak perlu takut dikatakan racist oleh DAP chauvinist jikalau kita menegakan keadilan dan kebenaran bagi umat Melayu.

Kita tidak pakai senapang tembak  kerana benci kaum lain seperti mereka.

Dan suka melihat Damascus hancur dengan bom?

Kenapa tidak dituju kepada kaum Sunni di Arab Saudi?

Mereka pun dikuasai oleh Raja.  Adakah raja Arab Saudi lebih baik dari kaum Shiah Syria?.  Adakah sebab kerana Asad kahwin orang luar dari Syria?

Atau adakah mereka menipu rakyat dengan berbagai bagai isu yang belum selesai, seperti isu air bersih di Selangor atau di Kelantan atau isu seperti isu hutang Talam?.  Ini tentu sama berat kut.

Ingat sebagai pedoman. Orang sebelum kaya lemah lembut turut perintah. Bila sudah jadi kaya mereka menjadi sombong. Tengok lah Dong Zhong, dulu mereka naik rakit kemari bila sudah kaya mereka megah dan bangga diri. Minta itu dan ini. Mungkin satu masa kepala mereka menjadi keras macam batu dan ingin ikut perangai kaum Sunni Syria seperti diatas.

Ini personal opinion aku, engkau orang buat opinion sendiri lah. Tak niat nak kacau otak komer semua dengan isu semcam ini.

Tapi ingat DAP itu haram untuk di undi. Termasuk untuk semua kaum, Melayu atau Cina atau semua nya lah.

Tidak Islam  pun tidak boleh undi DAP, kerana ianya haram.

Sebab apa?  Sebab disah kan haram untuk diundi oleh ulama terkenal dari Kelantan.

Kalau undi juga jadi kacau bilau negara seperti diatas. Tak semiat kata orang kampung.

Kasih sayang ayah kepada anak diberi Allah kepada semua bangsa dan makluk, walaupun bukan Islam

A devoted father has completed a triathlon carrying his 13-year-old cerebral palsy-afflicted daughter across land and through water so that she could complete the gruelling event.

Rick van Beek’s feat of endurance and show of love for his daughter Madison have led many to call  the man from Byron Center, Michigan the ‘father of the century’.

But it is not the first race of its kind for van Beek, who said he has participated in more than 70 events, including half-marathons, triathlons and other outdoor races, as part of ‘Team Maddy’.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2188373/Rick-van-Beek-Devoted-dad-runs-triathlon-carrying-teenager-daughter-cerebral-palsy.html#ixzz23czsJvs7

Malam ini malam indah, minta lah supaya DAP hancur lebur

Selain memohon kepada ilahi kesejahteraan hidup yang abadi, pohon lah supaya DAP dihancurleburkan secara mistikal melalui doa lailatul qadar.

Malam ini.

Ia.

Begitu lah kita umat Islam harus memohon supaya sebuah parti yang anti Islam serta tali barut mereka termasuk parasait PAS di hancurkan oleh Allah , dan malam ini adalah malam yang amat berkat segala permohonan.

Pohon lah kepada beliau.

Amin.

Minum beer sambil seronok menari mendengar dendangan lagu Indon

Jelmaan penduduk atau pekerja luar negara didalam negara kita, terutama di Selangor banyak membawa untung besar kepada para pelabur disebabkan gaji mereka lebih rendah dari pekerja tempatan.

Suatu ketika dahulu, para pelajar gagak menjamu selera minum beer depan khalayak ramai dikedai kedai terbuka menjadi bahan import perangai mereka kepada satu jelmaan trend baru yang boleh diikuti oleh penduduk tempatan di Selangor dan Kuala Lumpur.

Walau pun perawatakan kaum pekerja luar merupakan Melayu nusantara, namum mereka mungkin bukan beragama Islam. Dari gaya mereka menari dengan lagu yang berkemundang dari ruang letak barang di kereta mereka berlirik lagu Melayu Indonesia dimalam bulan Ramadhan sambil meminum minuman keras tiger beer ditepi jalan besar berhadapan komplek mereka berkerja, para pekerja SSW Section 27 Shah Alam ini merupakan pengimport perangai yang amat berbeza dengan trend masyarakat disini didalam menghurmati bulan Ramandhan. Sungguhpun mereka berangkali bukan beragama Islam, adat tempatan yang menaruh keyakinan tinggi didalam menghurmati bulan Ramadhan harus dicontohi sebelum mereka cuba mengimpot perangai atau trend kehidupan mereka seharian semasa bulan Ramadhan disini.

Dan begitu lah setelah sesuatu kawasan itu dipenuhi oleh para pekerja luar, dan ini akan menyinggong perasaan orang tempatan yang beragama Islam yang sedang bertawarih di masjid yang berdekatan.

Pihak berkuasa harus menyekat budaya yang ingin dipertontonkan oleh kaum Melayu nusantara yang bukan beragama Islam supaya mereka harus menghurmati adat resam masyarakat tempatan, terutama dimalam hari bulan Ramadhan dan menahan meraka yang berlakuan tidak senonoh terutama di jalan besar yang akan di penuhi oleh orang ramai.

Apa mereka ingin katakan kepada kita, dan siapa mereka ini? Adakah mereka ini kaum komunis yang ingin menukar persepsi kehidupan umat Melayu Islam di Malaysia?

Apa Cina hendak dapat; nah ambik duit ni pon, pi bakar real punya!

 

Kaum Cina Malaysia hendak apa pun semua dapat.

Sekarang, hendak bakar duit kepada geng di Hell Bank pun boleh terus bakar, real punya.

Tu dia,

Semua ada untuk Cina.

Falak tsua tul.

Semenjak ini Selangor suka main air,

Malaysia sebuah negara tropika, terdapat banyak hujan dan tentu lah banyak air mengalir.

Tetapi, pada tahun 1998, Selangor kurang gentilan untuk hujan sehingga paras air di empangan Gombak, Langat dan Semenyih ternyata berkurangan dan Selangor mengalami krisis air.

Sekiranya DAP memerintah, sudah tentu banyak kedai dibuka untuk mendapat air gentilan di pusat pusat rumah urut seperti sekarang bagi menampung kekecewaan di dalam hati penduduk kerana kurang air.

Masaalah sekarang walaupun kedai urut banyak dibuka, air basuhan batang paip dan minuman bersih berkurangan kerana kapasiti pengeluaran air bersih dari logi yang di beri kconsessi pada Punck Niaga (M) Sdn Bhd didapati kurang mengeluarkan air bersih, terlebih kapasiti pengeluaran sebanyak lebih 32%.

LUAS memegang 7 empangan, dibawah kerajaan Selangor berkata, air dalam pundi pundi berada dalam tahap 92% hingga 100% tetapi tidak keluar, adakah pegangan tangan tangan itu tidak begitu baik sehingga sukar ianya mengeluar air bersih?

Kerajaan Selangor memegang dan mengurus kesemua saluran air paip  yang tidak berekonomi tinggi manakala para konsessi Puncak Niaga, Splash dan Abas mengurus air yang berpotensi dan berekonomi. Mereka menuntut kenaikan tarif air, supaya perjalanan air keluar dari pundi pundi dapat diselenggarakan dengan baik.

Logi pembersihan air di Semenyih di kelolakan olih Puncak Niaga M Sdn Bd, yang dipunyai oleh Puncak Niaga sebanyak 70%.

Mereka ini di kontrol oleh SPAN dan LUAS, dan kedua mereka ini gergasi diantara dua buah kerajaan BN dan  Selangor.

Apabila pihak konsessi memohon dana (Capex) bagi pembesaran logi serta membaikpulih saluran air kepada penguna sebanyak RM2.04 billion, hanya RM330 million (2005 -2008) dan RM190 million (2009) diluluskan.

Langat 2 tempat pembersihan air baru yang dibina oleh BN bagi menampung keperluan air di Selangor dan diambil dari air di Pahang. Kos membina logi ini adalah sebanyak RM 3.94 billion, dimana keseluruhan budget RM9 sebanyak 8.5 billion bagi kegunaan keperluan menjana air bersih di Selangor merupakan yang terbesar di Malaysia. Pembinaan ini dibiayai oleh sebuah bank Jepun.

Kerajaan Selangor tidak setuju dengan perancangan BN dan meminta SPAN mengeluarkan tarif baru supaya rakyat tahu berapakah tarif air bersih yang akan di guna pakai oleh para konsessi sekiranya Langat 2 di benarkan beroperasi.

Kerajaan Selangor berkata, para konssesi tidak berupaya mengendalikan keciciran air bersih (NRW) yang dihantar kepada pengguna ditahap 42%, dan sekarang ini para konsessi berkata telah mengurangkan kepada tahap 32.31%. Di tahap 32.31% juga adalah satu masaalah besar kerana standard NRW dunia adalah sebanyak 25%.

Bila konsessi ambil alih pengeluran air selepas krisis air pada tahun 1998, mereka dapat yang best-best sahaja. tempat saluraan dan menjaga paip serta lain lain masih didalam tangan kerajaan Selangor. Sekiranya semua ini diberi kepada pihak konsessi, maka bebanan menjaga dan membaik pulih terletak keseluruhan atas bahu pihak konsessi, dan memerlukan satu dana yang besar dan mereka tidak mampu.

Bila dua orang pegang batang paip, maka, amat sukar ianya mengeluarkan air bersih, kerana kedua mereka mempunyai tahap mengeluar air yang berlainan. Seorang sudah terpancut air bersih, seorang lagi belum sampai ingin terpancut. Problem.

Kerajaan Selangor berkata mereka ingin air dari Tasik Kenyir dan kos untuk tujuan itu mungkin melunjak kepada RM11.36 billion. (Problem, ramai member parti hendak cepat kaya).

Dan sekarang ini kita tahu kenapa benda ini menjadi masaallah. Semuanya kerana hendak kan projek dan duit. (Seorang hendak RM3.94 billion, seorang hendak RM11.36 billion. Problem kerana RM3.94 billion telah di “funded” oleh bank Jepun, tak jalan kena lelong).

Dan penduduk Selangor kena pergi kedai kedai urut untuk mengeluarkan air bersih. (Problem, kena tangkap JAIS)

Selamat Berpuasa dan tidak perlu minum air pada siang hari. Mimum susu malam malam ok. (Problem, bini sudah monopos).

Banyak problem lah bila main air.

Logo Pakatan semasa PRU 13 nanti, senang ingat.

Ingat PAS ingat Pakatan. Hancus.

Bila politik dendam gila babi, rakyat yang pilih mereka jadi babi gila.

Kerja senang dapat duit, ada jabatan yang buat macam tu.

Syabas, semasa dibawah BN memang senang dan mendapat ‘pat” atas kepala setiap hari. Apa syabas buat BN suka hati, dan rakyat yang pilih BN tidak ambil kisah.

Bila Penang diperintah BN, Melayu boleh hidup dengan senang di Penang, tiada apa apa onar atau bising-bising.

Bila Perak di ambil oleh DAP, dah mula jadi kecuh. Kaum Cina di beri terlebih nasi, sampai berak pun sepuluh kali sehari. Sedangkan Melayu makan pun susah hendak masuk mulut. Dah jadi kecuh seluruh kampung di Perak, perang mulut di sana sini, sampai Cina tak Islam pun boleh baca Quran.

Kelam kabut. Dan kelam kelibut.

Cina di Selangor sekarang ini enjoy pompuan urut sana sini. Duit di kutip untuk tabung pilihan raya nanti banyak dari duit lendir, beratus kali lebih banyak dari duit lendir yang dikutip oleh JAIS.

Tengok, apa sudah jadi bila kita pilih manusia, bukan pilih pemimpin yang berkaliber, tidak kira dari mana parti lah.

Semasa BN, Syabas angin besar. Sekarang angin kecik kerana kena picik setiap hari. Bila angin besar dalam kepala mereka buat susah kepada rakyat. Lewat bayar satu hari, air kena potong. Surat notis potong air sampai tiga hari selepas air dipotong, dan mereka setelah kepala besar amat lah zalim. Orang berkerja didalam ofis, tidak dapat ambil wuduk. Terus tidak jadi sembahyang. Terus pergi urut kaki. Berapa ramai orang yang duduk flat dan rumah kedai di bawah JMB kena kowtim pemotong talian air dari Syabas dan kena warning setiap hari bahawa mereka ada power potong air, sedangkan JMB tidak ada wang kerana mereka dapati rakyat tidak beduit untuk bayar.

Sekarang Syabas kena hentam. Bukan apa, jikalau betul kerajaan negeri hendak ambik alih, memang patut buang sahaja mereka yang berkepala besar tu. Besar kepala kerana angkuh yang amat sangat. Tidak peduli kesusuhan rakyat jelata. Sedangkan jual air ini tidak payah pakai modal besar. Tuhan beri air free, bukan kena gonyang punai mereka baru keluar air.

Tengok. Apa balasan tuhan kepada mereka hari ini. Apa di buat semua tidak kena.

Urut dan duit urut adalah satu benda yang senang dapat. Macam JAIS lah, berkuasa intai sana intai sini, dapat cekup dapat duit. Urut pula senang juga, buat kedai pakai tilam dan bawa pompuan ayu sudah dapat duit. Semua benda senang dapat duit. Semasa hebat dulu, tiap hari JAIS cerita mereka tangkap mangsa. Setiap kali dapat RM3,000. Sekarang kurang sikit. Itu lah dia, mereka ini ngajar orang cari duit lebih dari kerja lendir melendir.Bila sudah ajar semua orang di Selangor reti buat. Sekarang ini ada beribu tempat lendir melendir.

Ambik engkau, setiap pelusuk ada kedai cari duit lendir semacam JAIS buat.

Bila perintah Penang, dan orang berduit kata buat rumah tinggi, Kong Wang Egg kata allright, ada chance hendak bina Penang sebagai Singapura. Bagi chance orang Singapura Cina haprak tongsang tak basuh berak pakai air datang duduk disana. Tetapi bila hendak bagi Melayu ambik alih pelabuhan Pulau Pinang, Wang Egg kata mana lah boleh, mereka kena cari orang Penang. Orang Penang kaya kaya semua pandai dan Melayu mana ada otak. Betul betul racist punya Wang Egg.

Bila Selangor di perintah pembangkang, ramai tokey angkat sampah Melayu kena tendang keluar dan diganti dengan tokey Cina. Tokey Melayu angkat sampah dapat duit lebih semasa BN, dah khawin dua dan tiga. Beli lori berpuluh puluh. Sekarang kena rejek, lori entah kemana, habis. Bini muda dah lari balik ke Medan atau Lombok. Benda keras untuk makan sudah kurang. Semua benda sudah jadi lembik, jalan pun makin lembik. Ramai Melayu sakit lepas Selangor di perintah oleh Khalid.

Jadi apa hal semua orang bising bising. Kan semua itu kamu yang pilih. Syabas dulu angkuh, sekarang tuhan sudah balas, Cina Penang hendak Cina sekarang dapat lah kamu Cina racist, dan Selangor hendak jadi negeri maju, kamu pilih Khalid dia buat cara dia lah. Teramat maju lah komer semua. Semua benda ada.

So apa bising bising. Terima saja lah!

Semua pemilih kaum jenis ini memang seperti Nik Abduh. Cakap berdengking dengking, satu benda pun tidak ada didalam otak asas untuk memajukan umat.

Padan lah muka komer semua, dan terima lah zakat pilihanraya dari duit lendir dari orang berpolitik dendam gila babi yang anda semua pilih. Apa, awak semua ini bukan babi gila kah?.

He he he. Terkiot komer semua ya.

Padan lah dengan balasan yang pahit itu.

Mat Ell.