“Hello Hello, I frust tonggeng bay wey!!” – Sam

keretapilaju

KB > KL > KB Oriental Express :  Kereta api laju Sam 470 km/hour terlaju di dunia. RM10 per trip.

Aji: “Hello Sam, ya saya ni?”.

Sam: “Ji, bak po saya kena tendang Ji?”

Aji: “Tak tau”

Sam:”Amboi jadi orang biasa, tak ada pemandu, tidak ada kereta kerajaan, tidak ada pejabat dan tidak ada gaji, nak makan gapo, Ji?”.

Aji: “Eh mu buat lah keretapi mu tu. Terlaju dalam dunia. 470 km per hour. Charge sepuluh ringgit pun mu boleh kolek RM120,000 setenggah hari. Dok runsing gapo gak?”.

Sam:”Ji, saya belawok jah tentang keretapi tu”

Aji:”Ya, lepas tu macam mana?”.

Sam: “Tak tau lah nak buat guano!!”.’

Aji: “Dah tu, batu asas batu asas buat projek projek termasuk projek Highway tu guano jadi?!”.

Sam:”Benda benda tu pun ambo belawok jugak. Kan ambo ExTKO Planning, plan plan jer lah dulu, Ji.”

Aji: “Iya, hooo, pah ker aku pun kena rejek sebab mu. Penat aku nanggis air mata sebiji, hey tak laku lah Islang kito sekali ni deh. Abis Sam, bapo mu buat gitu. Mu ni banyak belawok dan kelentongwa, lepas tu mu tanya aku bak pa kena buang!!!”

Lagu di radio —- Bingkas bangun cacang ada tegak sepuluh kaki, kalu tak kena rancang harus mek aku mati, bak po mek mu buat gitu. hok tu lah ayah mu malu.

Ingat Ajib Ghor, tak usah pakai nama Cina, nanti kena tipu. Pakai nama Najib Razak!!. Kita Melayu.

Hey, aku nak cakap ni. Kita Melayu mesti strong. Jangan kasi muka kepada Cina lagi dan tali barut mereka dalam kerajaan. Faham tak. Jangan tolong mereka lagi. Kita masih strong!!!!.

Perlu di nyatakan dengan serius, Cina tidak suka Melayu perintah.

Daripada beri Melayu perintah negera Melayu ini, baik beri kepada Cina perintah. Supaya agenda Cina terus menjadi fokus.

Ingat juga, jangan dok asyik tolong orang orang yang berkerja dengan kerajaan sahaja, Melayu yang berkerja di luar sana, para professional Melayu, doktor dan lain lain masih lagi tolong UMNO tidak di beri apa apa pertolongan.  Engkau tengok perangai Chor Chee Heung, kita semua professional Melayu minta tolong jangan beri muka kepada Cina yang tidak ada kelayakan jaga kepentingan masyarakat dalam isu perumahan, dia beri kepada Cina yang tidak berkelayakan mengurus. Padan muka sekarang dia kalah.

Jangan lupa Melayu luar bukan kakitangan kerjaan masih suka pangkah BN. Ramai para pekerja kerajaan juga nampak nya pangkah PAS, DAP dan PKR walaupun hang dok beri bermacam macam kemudahan. Lain kali, kami pun tidak akan undi BN jika Cina dan para pekerja kerajaan sahaja di beri muka yang amat terlampau. Kami pun hendak cari makan juga!!!.

Dengar sini, engkau tutup kan semua sekolah Cina supaya kita hasilkan perpaduan dari bawah lagi. Apa benda sekolah Cina dalam negara Malaysia?. TUTUP. Buat dari sekarang dan ingat jangan beri muka kepada Cina lagi. Ingat lah Melayu juga tidak akan undi BN jikalau benda benda itu tidak di beri perhatian.

Jangan beri muka kepada Cina menjadi menteri dan menjadi gunting dalam lipatan.

PAS – mu hendak bedal semua harta bedal lah, tetapi, beri peluang aku bedal retek gat!!

bungalow

INI BARU BETUL GUNAKATA UBAH.

KENA TEMPAT.

KENA GAYA.

UBAH.

Puak puak mu diam diam berzuhud buat rumah mewah mewah.

Rumah anuar tan

Sampai hidup senang lenang.rumah gua musang

Rakyat macam aku hidup dalam rumah semacam ni. Tiada berduit, duit kena sapu habihhhh!.

rumah orang kampung

Ada lah rumah macam ni.

Habis bedal. Kontractor Kelas F pun bedal. Bila perintah mu bedal. Bila orang lain perintah mu kata bedal tu rasuah. Bila orang tanya perbuatan bedal harta tu apa benda mu kata itu perbuatan zuhud.

Kalau nak bedal harta rakyak Kelantan pun bagi lah kita peluang bedal retek. Makan sama sama. Bedal sama sama bedal. Kenapa awak bedal puak puak awak sahaja. Itu tidak adil. Awak tidak boleh jadi tok wakil dah. Tok wakil bedal. Kita semua nak keadilan.

Zuhud pala korak mu.

Takbir.

Jam Rolex Siam dan Lebuhraya Siam

rolex

Jam Rolex Siam RM215 sepasang -pakai 1 tahun – Gambar diatas original. Original RM16,000.00

Sesungguhnya, Kelantan tidak sunyi dari mereka yang ingin berfesyen, dan fesyen yang glamour membawa erti bahawa kita telah berjaya.

Kerajaan PAS Kelantan pun sama, suka berfesyen. Suruh orang lihat bahawa mereka sudah berjaya.

Sungguh pun begitu, berfesyen membawa erti bahawa kita mesti berhabis wang untuk menjana diri keparas masyarakat berada dan memakai sebuah jam berjenama Rolek, membawa erti anda seorang yang mampu.

Malangnya, rakyat bawahan seperti dreber taxi roda tiga hanya mampu membeli jam Rolex Siam dan bergaya dengan benda tidak asli sebagai rujukan kepada ulama UMNO. Begitulah kata Nik Aziz.

Merendahkan akal budi penarik beca roda tiga dan drebar taxi prebet sapu di Kota Bharu dengan memberi kiasan bahawa mereka ini lah memakai jam tidak asli untuk bergaya. Sedangkan mereka lah tempat Nik Aziz bergantung harap sebagai pengerak ekonomi nasional kerajaan PAS.

Mereka tidak asli, mereka bukan original. Ini kaum bawahan yang membawa beca roda tiga dan para penduduk bawahan yang tidak berduit, tetapi ingin bergaya.

Photo 13 May 2012 03_44 PM

Lebuharaya Siam RM200.00 (Majlis pecah tanah)  – Lebuh raya pakai Buang.- Gambar Lebuhraya Siam

Walhal, para pemimpin ini juga adalah golongan yang sama seperti yang kena tuduh. Tuduh dreber taxi pakai rolex tipu, mereka lagi lah low class kerana pakai lebuhraya tipu.

Yaitu, Lebuhraya Siam, pakai buang dalam seminggu.

Kerana ingin berfesyen, pakai jalanraya Siam pun boleh lah.

north-south-expressway

Lebuhraya original – NKVE

Lebuhraya original seperti jam rolex, tahan lama.

Jangan tuduh orang bawahan pakai jam rolex tipu. Kalau nak suruh orang pakai original, awak sebagai pemimpin harus tunjuk tauladan yang betul seperti buat benda yang berbentuk original di Kelantan.

Ubah dan Tukar Kerajaan Kelantan yang pandai menuduh orang tidak original. Sendiri mahu ingat, diri sendiri tu original kah?

Jom tukar kepada original – Aku Janji Janji Di Tepati – 7 dalam 1, Pilihan Bijak.

20130421-113948.jpg

Tuhan tanya Nik Aziz “Mu ni Zoo Hood ker Robin Hood?” “Ambo lagu tu lah tuhan wei, nak cari makan!!”

Sedih, tidak terhingga. Selepas 23 tahun baru kita tahu ada orang berlakun menjadi Zoo Hood dari REKA DAYA kaum mereka. Dan sebenarnya dia tu “ROBIN HOOD“.

Ambik harta rakyat beri kepada kaum kerabat dan kroni. Gaji tak ambik pun tak per jikalau semacam itu. Aku pun tidak perlu gaji kerajaan, kerana harta rampasan rakyat dapat di sedekahkan ke dalam poket sendiri.

“Tok say lah amboi dengan gaji tu beng wey, simpan lah, tak apo”. (He, he he, dia tak tahu aku bedal duit sedekah dari wang rampasan rakyat, berkarung karung, berguni guni beeb!. Tak ambik gaji sepuluh sen tu pun tak per!!!!, okay nya ba nak buat kenduri kendara ahli ahli aku, no hal nya, biar orang nampak aku Zoo Hood, Zoo Hood tul lah aku nih wey!!!)

Tuan tuan semua kena tahu. ROBIN HOOD pun tidak berbuat seperti itu. Satu sen pun dia tidak ambil dari duit rampasan rakyat. Ini cara Zoo Hood, adui, aku tidak tahu lah, lebih teruk dari Robin Hood. Semua rampasan hilang masuk ke satu tempat yang kita semua tidak akan tahu. David Koperfiled pun tidak sorok benda hilang seperti itu.!!

Dia kaya, tak ambik duit gaji. Kepala hotak kaya tak ambik duit gaji!. Logik nya, kita dok kerja siang malam, dan itu lah tempat kita cari makan, tidak korner baring buat business lain, ada duit kah sampai tak mahu ambik duit gaji?.

Tak masuk akal lah brother. Ini tentu dok korner duit lain masuk poket, dan tunjuk Zoo Hood. Geng Zoo Hood dia lah buat cerita, dengan gambar ber Zoo Hood kesana kemari.

Sedang kan mereka ini lebih teruk dari Robin Hood. Tak percaya, tengok kerete Zoo Hood nih!!!

Kereta-Mewah-Nik-Aziz.htm

Tengok macam mana Zoo Hood sorok kereta mewah di Kuala Lumpur supaya bila dia berjalan di Kota Bharu dia naik basikal. Robin Hood tidak buat kerja semacam ini walau pun dia perompak besar zaman dahulu kala. Dulu aku tanya Robin Hood, dia kata kuda dia seekor tu saja. Mampus kuda tak berjalan lah dia. Ini geng Zoo Hood, macam macam ada. Macam dalam Astro lak, macam macam ada

Maka Tuhan bertanya sama dia ” Hey, you, are you nih, Zoo Hood atau Robin Hood?”.

Maka dia pun berkata “Maaf tuhan ku, aku memang Zoo Hood. Ini, engkau beri tangan aku bersyarah lah tentang agama kamu, engkau beri mata, aku keluar air mata sebiji lah, engkau beri kaki, aku berjalan ke bawah pokok untuk sembah kamu lah, supaya semua orang tahu, dan aku ni ingat kepada kamu, ada faham tuhan ku?”.

Maka Tuhan bertanya lagi “Kalau Zoo Hood ngape mu dok naik kereta merc dan letak depan orang ramai bersembahyang, dan suruh umat mu sembah kereta tu lak?”

Dia pun menjawab “Huh baso mu tanya benda karut, hey ya ke mu nih, dah tu kereta aku, bak pa tak leh letak situ, mu dengki kah!”.

Tuhan bertanya lagi “Okay okay okay, tetapi ini lah aku nak tanya, rumah mu tu di depan sahaja kayu, di bahagian belakang kan main besar lagi rumah batu itu, tak percaya try google map, nampak sebiji rumah kayu tu berjangkit dengan rumah mu, ya kah mu ni Zoo Hood, atau Robin Hood?”

Tok Cha

Dia pun bingkas bangun chachang dan berkata “Menante nih, gi tengok google map lak, siapa suruh mu tengok google map?, baso bodo”

Tuhan pun berkata “Ceh bedebah engkau, lawan ya, PRU 13 nanti aku akan tarik semua geng kamu tu supaya sokong BN. Mampus ler karier politik mu. Kun Fayakun.”

Dan Lim Kit Siang pun bertanya ” Hey you, you Zoo Hood kah?”

Dia jawab “La, you nih, macam tak tau lak, aku mana ada Zoo Hood, he he he. Lu Rolex jer pakai, baju, lu pakai baju cap pagoda. Kita kan satu rupa. Low Bin Hood.”

Parti Angkutan Sampah – PAS

Apabila tiba masa mengundi, anda fikir lah semasak masak nya sebelum mencoretkan kertas undi.

Pertama jangan undi lambang bulan. Jangan. Kerana apa? Kerana itu adalah lambang parti PAS. Iaitu parti angkutan sampah.

Calun PAS tidak hisap rokok, kata Nik Aziz. Tetapi kita tidak tahu apa benda dia hisap. Dengar cerita banyak benda mereka hisap.

Dan ingat PAS akan letak Cina, India dan Iban sebagai calun, agama itu tidak penting, malahan orang orang DAP pun akan pakai lambang bulan.

Apabila mereka membuang agama Islam, membuang nama Allah, maka mereka tidak Islam, mereka itu kafir murtad.

Sudahlah kafir murtad dari dalam jiwa dan raga, mereka juga buta bahasa Inggeris dan buta dalam segala ilmu sain dan ekonomi.

Ilmu ekonomi mereka ialah tebang pokok dan gondol bukit, gadai tanah dan mungkin gadai kita menjadi pelacur. Pelacur politik dan juga sebagai pelacur original untuk di tiduri oleh tok lebai buta huruf dan hati. Itu di sahkan belaku di Kelantan.

Bagaimana harus kita bergantung harap kepada mereka yang bertahun tahun mengunakan kita dengan menipu mengundi mereka melalui jampi agama Islam?.

Sesungguhnya menjadi sebagai imam surau dan masjid itu tidak mesti pandai mengurus ekonomi, apa lagi mengurus sebuah negeri. Berniaga sendiri pun belum tentu berjaya ini kan pula berwar war dengan kepandaian mengurus sebuah negeri.

Belajar dan ambil pedoman dari kerosakan akidah orang orang Melayu Kelantan kerana kekurangan tempat berkerja di sebabkan kebodohan jitu kaum pemimpin Pas negeri Kelantan didalam ilmu ekonomi dan sain. Cuba tanya calun Pas apa itu sukuk atau apa itu CHKT, atau apa nama ubat pengeras dodek?. Maka jawapan untuk benda yang terakhir sahaja dapat di jawab oleh mereka. Atau tanya Nik Aziz apa itu “sale and leaseback” sehingga pandai pandai luluskan Lembah Sireh. Maka sudah pasti beliau akan berkata “oh, itu kebangsaan” kita tidak main kebangsaan, kita main benda lain”. Sebab apa dia akan kata begitu. Sebab dia tidak tahu. Jikalau dia mempunyai ilmu ekonomi maka sudah lama Lembah Sireh di siapkan, tetapi sampai sekarang hanya 1/5 siap. Jadi apa guna kita pangkah orang yang tidak tahu apa benda selain pecah tanah?. Tak guna langsung.

Mereka memimpin selama 23 tahun kerana kita semua di tipu hidup hidup. Bayangkan bagaimana keadaan kita sekiranya pengundian di jalankan dengan pengundian bersih, tanpa di tipu oleh para pengikut Nik Aziz?

Ingat lah jangan di tipu lagi. Di ibaratkan Pas berada dalam sebuah rumah jamban pecah dan penuh sampah sarap dan tahap limpahan tahi yang amat kritikal. Bau busuk nya ke seluruh penjuru tempat. Hancur kan Pas dan bakar rumah mereka agar kita hidup tanpa bau busuk dari kerenah yang di balakan Allah keatas parti mereka. Balasan tuhan itu amat nyata.

UNDI BN, tentu kita hidup aman damai dari pelesit agama penipu besar zaman ini.

Rakyat rajin, kemudahan sampingan dari kerajaan Pas kurang, tempat makan pun daif!

Apa dia kemudahan sampingan?

Ia nya ada lah kemudahan yang boleh mengerakan kepada keinginan penduduk atau pengusaha memajukan sesuatu kegiatan ekonomi.

Melayu di bandar bandar yang berada dalam kerajaan B N memperolehi limpahan hasil dari kegiatan kebersihan bandaran, serta kegiatan memperelokan persikitaran, termasuk pemasangan lampu lampu, perluasan jalan raya, kebersihan kawasan kegiatan ekonomi, dan lain lain kegiatan supaya kegiatan ekonomi rakyat jelata dapat menumpang berteduh daripada kerja kerja kebaikan dari kegiatan atau gerak kerja hasil dari perancangan yang dilaksanakan oleh kerajaan BN.

Perancangan dari pemimpin di Kota Bharu dilihat tidak pernah ada atau jikalau ada ianya dilakukan secara tidak professional atau sambil lewa.

Kenapa demikian?. Ianya adalah kerana kerja pemimpin Kelantan ialah berceramah 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Tiada kerja lain yang cuba memberi faedah dan menafaat kepada pengundi mereka.

Di Kota Bharu, kerajaan tidak berminat bagi menjalankan aktiviti pembaikan bagi mengalakan kegiatan ekonomi setempat. Ini kerana kerja kerja sampingan seperti menjaga alam sekitar yang bersih tidak di lakukan secara berhemah.

Tempat pertemuan para pengusaha yang ada seperti kedai payung Pak Su adalah sebuah tempat yang tidak ada apa apa pertolongan dari pihak kerajaan sama ada dari segi menyelegarakan kawasan tempat itu ke tahap kebersihan yang baik.

Kesian. Mereka sebagai pemimpin hanya tahu meminta minyak, yaitu setelah mendapat royalti emas. Walau pun demikian, wang hasil dari royalti emas pun tidak digunakan sedikit pun untuk memberi penambah baikan kawasan sekitar yang terlalu amat daif, walaupun sudah 22 tahun memerintah, dan ini tidak memberi kesan yang baik kepada peningkatan kegiatan ekonomi penduduk tempatan.

Dengan kata lain, mereka tidak peduli langsung bagi menolong pengusaha tempatan memajukan diri mereka, dan semua ini adalah pengundi mereka. Atau lebih tepat, mereka tidak peduli nasib para pengundi yang mengundi mereka.

Gambar gambar di bawah adalah kesan positif dari perancangan kerajaan BN dimana kegiatan ekonomi mendapat faedah dari kerja kerja kerajaan dalam menjaga alam sekitar ke tahap diterima oleh penduduk antarabangsa.

20130202-221220.jpg

Makanan sama di Kelantan, tetapi di sini ianya lebih bersih. Jauh dari bahaya penyakit kronik.

20130202-221234.jpg

Kawasan kedai bersih di mana mana kawasan. Di Kota Bharu, persekitaran yang kotor dan kedai pun menjadi kotor.

20130202-221258.jpg

20130202-221311.jpg

Memilih kerajaan yang berhemah tinggi didalam memberi keselesaan kepada rakyat, bukan harus memilih parti agama sahaja. Apa tah lagi jikalau parti agama itu telah menjadi agama yang terpesong jauh dari asal agama itu sendiri kerana kesan dari agenda politikal animal yang buas.

PS: Mereka berkata negeri Kelantan tidak ada wang. Sebenarnya wang itu dimana mana sahaja. Corak pemerintahan atau corak mengendalikan pemerintahan mereka itu lah penyebab kepada Kelantan tidak mempunyai dana wang keperluan. Jikalau berniaga tetapi tidak tahu menjalankan aktiviti berniaga, maka untuk menutupkan kelemahan, selalu nya orang akan berkata mereka tidak ada modal. Sedangkan modal datang dari hasil positif diri sendiri. Mereka ini pemimpin pasif dan tidak beroreintasikan kepada keinginan memajukan diri mereka. Jenis manusia yang sudah tidak berjaya dalam hidup, dan mengunakan parti sebagai tempat mencari makan. Untuk menutup kelemahan mereka, mereka juga telah mengunakan agama Islam sebagai perlindung dari kelemahan diri mereka sendiri.

Apa Cina hendak dapat; nah ambik duit ni pon, pi bakar real punya!

 

Kaum Cina Malaysia hendak apa pun semua dapat.

Sekarang, hendak bakar duit kepada geng di Hell Bank pun boleh terus bakar, real punya.

Tu dia,

Semua ada untuk Cina.

Falak tsua tul.

PAS ada Pemandu – huh alah hai

Eh, eh eh, nape pusing kanan nih, kiri lah kiri, bodoh punya driver!

Tak dengar kata ya, jaga engkao, aku keluar jadi ADUN baru hang tau.

PAS ada Pemandu.

Orang buat Pemandu dia pun ikut buat sama.

Tak apa tak apa.

Hendak bezakan, kita panggil Pemandu PAS sebagai Driver PAS.

Baru senang ingat, UMNO punya ke atau PAS punya.

Asyik ngikut jer PAS nih, tak tau malu ler.

Ok.

Abe, bila mu nak balik, aku dah tak tahan.

Macam mana nih.

Nik Aziz suruh balik Johor.

Husam kena pergi jadi MP.

Hok dok Bachok tu cam no, hendak hantar manna?

Hok dok Kuala Krai tuh, hendak herek ke mana?.

Gi Johor, mampus keras.

Gi Selangor, tak leh uat gapo.

Gi Perak, dok main lambai jah.

Gi Penang, kena lelong.

Pah tu, nak uat gano nih?.

Cik Pah Pak Amat dah dok panggil, dia tak tahan doh.

“Bang, bila mu nak balik, aku sudah tak tahan”

“Bang, cepat cepat balik, balik semeta pun ok lah”

“… aku tak besa, aku tak besa tidur saorang”

“Oh tak tahan”

Cik Pah kata tu, wahai Nik Aziz.

Cam no nih.

Habis aku, Nik Aziz.

Nak uat guano Nih……

Boleh ambo nak tukar masuk NGO  Jati ?

Semeta pun ok lah…..

TUKAR – aku dah tak tahan, balik lah bang…..

Kekeluargaan dan kuasa sex – Cerita hari raya III

Cartoon depicting the desire to eliminate educ...

Image via Wikipedia

Kita melihat bagaimana sekatan polygami secara total oleh kumpulan anti-poligami yang terdiri dari kalangan ahli yang banyaknya diantara mereka adalah kaum wanita, dan sememangnya kita faham mengapa desakan demi desakan dibuat oleh mereka supaya undang-undang ketat di kenakan. Dan mereka telah berjaya menyekat perkembangan poligami di negara ini sedikit sebanyak.

Walaubagaimana pun, semakin disekat semakin bercelaru keadaan ahli masyarakat kaum lelaki terutamanya apabila kita mendengar cerita-cerita kelakar tentang bagaimana mereka terpaksa menjalani kehidupan harian mereka terutama yang kuat sex.

Dengan bercambahnya rumah urut dan “brothel” dikawasan bandar, semakin mengatal lah kaum lelaki. Sehinggakan apa yang tertulis diatas jalan-jalan raya di Kuala Lumpur menjadi bahan mereka menahan kemarahan isteri mereka yang cemburu. Sememangnya jikalau otak bercelaru, apa yang tertulis di jalan raya  pun menjadi ingatan. “Ke Kawasan Pusat Bandar Kuala Lumpur” atau “Hala ke Kampung Pandan”. Semua perkataan itu ditulis dari bawah keatas kerana didalam sebuah kereta yang sedang bergerak pandangan kita menjurus dari bawah dahulu bukan seperti membaca buku yang bermula dari atas kebawah.  Maka, perkataan yang pertama dibaca “Lumpur Kuala Bandar Pusat Kawasan Ke”, atau “Pandan kampung ke Hala”.

Bila beliau teringin untuk menjejak kaki mengawini seorang isteri muda, mengikut corak ramai ahli politik PAS, maka bila isteri beliau bertanya niat nya yang berbunyi “Aku teringin untuk berkhawin dua” maka sebutan kepada isteri beliau bila ditanya dengan muka marah marah ialah” Dua Berkhawin untuk teringin aku”. Maka menjadi kabur lah bahasa itu dan tentu nya tidak mempunyai makna yang tepat dan sedikit sebanyak mengurangkan kemarahan isteri terhadap beliau dan menganggap beliau sudah angau.

Sememangnya kaum lelaki sebolehbolehnya tidak ingin melihat kekecewaan dihati kaum wanita, kerana mereka tahu semua wanita tidak suka kongsi “Si Johny” hubby mereka dengan lain-lain orang. Kata mereka jijik sekiranya “Si Johny” memasuki ruang rongga orang lain dan selepas itu menari-nari break dance didalam badan mereka.

Yang menjadi masaalah, Si Johny mereka ini kuat menari breakdance setelah berada jauh dari pandangan umum.Apa tah lagi apabila Rohnie Liew membiarkan banyak rumah urut disekitar Lembah Klang. Kaum isteri tidak tahu, Si Johny hubby mereka cepat tidur atau lena bila bertemu kawan rapat dirumah, dan melihat batang hidung isteri. Seminit selepas keluar rumah, dan terlihat gadis ayu dijalanan, Si Johny terus bangun dan beria ria dengan bermacam-macam corak tari menari, ke kanan dan kekiri. Entah mengapa, tetapi itu lah petanda apabila sesaorang itu patut memikirkan bagaimana cara untuk mengawal kenakalan Si Johny masing masing.

Dan sekiranya tanpa kawalan baik bagi mereka berumah tangga dengan pasangan baru supaya, kekuatan Si Johny mereka itu menjadi sedikit relax, tidak muntah-muntah didalam kawasan larangan, yang boleh memporakperanda kan akal budi sesaorang umat Islam, meruntuh kemesraan untuk mencari rezeki, dan berbagai bagai halangan dari alam ghaib.

Ini tidak mudah berlaku kerana technology “File Sharing” (dibaca Felir Sharing, sebutan seperti sebutan dari mulut P. Ramlee, Fellirr, bersyahdu, ya) payah diterima pakai oleh kaum wanita didalam masyarakat kita. Mereka sanggup merobohkan kebahagian rumah tangga dan bercerai dari menerima hakikat Si Johny hubby mereka sihat walafiat semasa diluar rumah, dan tersangat uzur didalam rumah sendiri, dan berbini lain.

Maka terjadilah kenalan yang terlalu lama berdua-duaan diluar rumah, bagi melawan Si Johny menari breakdance atau rock and roll. Mereka bermadu cinta kerana kehendak Si Johny harus di terima pakai, jikalau tidak bentuk badan sisuami bukan sahaja kusut masai, tetapi lusuh bagaikan besi buruk menanti hari berkarat dan di berkecai. Tidak ada sex cepat kojol, dan itu lah terjadi didalam kebanyakan masyarakat kita.

Hendak khawin ditolak “hundred percent” campur lagi another hundred percent dari pendapat anak-anak. Ber”asrama” dana dengan kekasih diluar membentuk keperibadian yang harus di lakukan oleh orang yang kuat sex.Dan ini boleh diterima si isteri, kerana kebanyakan lelaki mengunakan tanda arah dijalan jalan raya di Kuala Lumpur apabila berkomunikasi dengan isteri yang sedang marah.

“Dua Berkhawin untuk teringin aku”.

Pun begitu kegirangan hari raya pasti muram bila berlaku kekecohan sebelum raya kerana kuat sex.

NTC di dalam BN, semacam menunggu Hari Raya Aidifitri

The leader de facto of Libya, Muammar al-Gaddafi.

Image via Wikipedia

Suka atau tidak, ramai ahli politik dalam BN merupakan grombolan NTC (National Transitional Council) yang menunggu masa untuk belah dan membedek UMNO sampai kojol, mampus, dan hancus seperti NTC Libya membunuh puak Gaddafi.

Manusia jikalau sudah membenci, orang baik pun ditembak dengan senapang automatik bila tiba masanya, terbujur di depan hospital Tripoli, bergelimpangan disana sini.

Apa benda dia orang ini membenci sampai begitu sekali.

Bidang Politik didalam negara membangun adalah Politik mencari makan, dan bila sampai kesitu, semua ahli politik mencari rakan untuk mendapat peluang mencari makan. Semasa memerintah semua kekawan dapat habuan besar.

Huh ini lah dia. Mereka yang berpelajaran semakin ramai, dan mereka yang berpolitik itu bukan lah pandai sangat. Tetapi bual kuat dan mendapat kuasa. Semasa berkuasa mengunakan kuasa untuk mendapat ganjaran besar bagi diri dia dan kekawan. Orang lain mampus lah tidak merasa.

Polisi yang dibuat pun tidak menjadi bagus sebab otak kureng, lemah dan tidak bergeliga. Orang pandai ramai lihat ini, bukan semua orang bodoh ya tak?.

Ini orang yang mampus tidak dapat apa apa lah jenis yang bijak. Sekarang dia orang sudah digolongkan sebagai NTC Malaysia. Tunggu masa. Macam tunggu hari raya.

Apa yang kerajaan buat sekarang. Cakap. NKREA, pemandu, teraju, kepala hotak nya sampai sekarang tiada benda.

Jual Mas, Jual serba serbi, jikalau aku pun hendak kan duit, aku jual juga. Bukan perkara susah hendak menjual barang.

Puak NTC ini akan mengunakan DAP. Bukan hang tak tahu. DAP bukan cerdik sangat, otak kerbau juga. Mereka akan bertanding diatas tiket DAP. Cina suka, Melayu yang kena konar dek kerajaan pun suka.

Dua tiga negeri akan jatuh ketangan DAP. Negeri sekarang yang diperintah mereka akan tetap dalam tangan mereka. Apa akan jadi?, Sure haampa tau nya, ya tak.

BN, kena potongpelir bergilir gilir. Lepas satu satu.

Dengar lah keluhan orang bijkasana dari bawah bawah. Duit tidak menjadi sandaran lagi. Bagi orang susah, tidak ada duit biasalah. Bagi yang berduit, hmmm, tengok lah bila sudah tiada kuasa dan duit, berpeluh didalam bilek berairkon, menggigil bila berjalan dipadang lapang walaupun cuaca panas, terkial kial hendak beli top up fone. Main ler. Buat perangai lagi.

Cuba lihat semua professional yang berada didalam pegangan BN, mereka  adalah hantu raya. Bagaimana kita hendak angkat martabat professional yang real dinegara ini. Mereka ini jenis balun duit rakyat dan duit orang awam.

Rupa nya kerajaan tidak boleh tolong orang susah. Mereka tolong orang senang dan kaki penipu.

Saya sungguh kecewa bila dengar cerita ini.