Kubu terakhir di Trengganu, sebelum Melayu kena lari ke Kelantan.

Yang Sing Oriental 1

Yang Sing Oriental 1 (Photo credit: loscuadernosdejulia)

Mari kita cakap cakap tentang Kuala Besut.

Dari Kuantan ke Kemaman, Cina berlambak lambak menjatuhkan sauh untuk mencari makan dan hidup di dalam kawasan Melayu dimana 20 tahun dahulu seekor pun tarak nampak.

Aku ingat UMNO dah perasan kot, jadi Kuala Besut adalah tempat gempur terakhir kaum Melayu di Trengganu untuk kawal dari serangan mat laun Cina dari masuk campur hal ehwal negeri kepunyaan Melayu supaya negeri kita ini menjadi Melayu selalu.

Tak susah heh, kita tengok siapa suka bawa Cina masuk bersama jentera mereka, kalau cam tu kita tak payah lah bersusah payah nak tolong mereka ini.

Zaman ini kedua dua parti jadi gembala Cina. PAS pun jadi gembala Cina, semua kerja besar dapat kepada Cina. UMNO apa tah lagi lah, ada barua barua besar di belakang mereka. MCA lah, Gerakan lah, dan hang tahu DAP pun ada dalam UMNO.

Yang peliknya DAP memang ada dengan PAS. Yang menjadi aku bengong DAP pun ada dengan UMNO. Itu, Cinabeng dari MCA dan Gerakan hang percaya kah?.

Tak tahu lah aku, engkau orang pilih lah yang baik. Supaya kubu kuat kita sebelum kena terajang dan lari ke Kelantan di perkasakan di Kuala Besut. Siapa boleh jadi hulubalang supaya kubu tetap utuh, itu lah kita kena pilih. Jangan dengar apa parti parti dia cakap, dengar apa calun itu bercakap. Zaman sekarang menang pun tak guna, Morsi pun menang, tapi keot lepas tak jaga hati orang majoriti. Kita Melayu, kita majoriti. Kita dengar calun yang di lantik dan dengar apa dia cakap. Boleh perang dengan Cina tak? Jikalau jadi barua Cina baik tolak kesemua dan rakyat semua jadi wakil rakyat. Apa macam?.

Melayu kena hidup, walau pun susah. Sebab tuhan beri nyawa. Kita sudah berada dalam nyawa ikan lama dah.

308532_161948380640437_730548550_n

La, Bro, aku ingat UMNO tu parti Melayu, rupanya parti Cina!!!, mampus la cam nih! …

A traditional Baju Melayu worn with songket

A traditional Baju Melayu worn with songket (Photo credit: Wikipedia)

Bila aku selak kain kain yang menjadi penutup tubuh pemimpin UMNO, nampak polisi mereka ini polisi menolong China.

Baru aku tahu, dibelakang sepasang Baju Melayu ada alah tubuh menantang China.

Jadi macam mana bro?.

Ketua nya pula bernama Ah Lib Gor, penolong nya, Ah Mun Yee Lin, kaki gangster dia pula bernama Naa Ree  Jis, dan semua nya beragama MCA dan Gerakan.

Transformasi ekonomi nya adalah untuk menukar China dari kaya menjadi super kaya raya. Dan di sedekah kepada kita  BR1M supaya dok diam diam.

Kita kena sebut perkara ini acap kali. Ini negara Melayu. Bukan negara China. Jadi kenapa UMNO, parti Melayu menjadi sebuah parti China?.

Jikalau tidak tahu memerintah, berhenti lah, beri lah peluang kepada orang yang boleh.

Kita Melayu harus fikir adakah orang lain boleh ganti semua China China di dalam parti UMNO?

Harap sangat lah Perkasa, PAS dan lain NGO Melayu fikir fikirkan perkara ini, jikalau tidak 7 tahun lagi kita tidak ada sebuah negara lagi.

MCA steam menegak keras, Jonker Street dibuka untuk laluan kereta.

English: Some buildings located at the World H...

English: Some buildings located at the World Heritage Site. Interestingly, most buildings in Malacca are painted in red colour. Photo was taken from my recent trip to Malacca. (Photo credit: Wikipedia)

Liow Tiong Lai, M500, di benci Cina Bentong.

Bila aku tanya Cina Bentong yang ada sebuah kedai spare part kereta kenapa mereka benci Liow Tiong Lai, mereka berkata Liow Tiong Lai penipu undi. Kaki tipu.

Wah, sekarang ni Liow hendak kerajaan Melaka buka Jonker Street. Apa buka buka bro?, hang tidak ada dalam kerajaan lagi. Dan ikut cakap orang Cina Bentong, hang nak tipu apa lagi sekali ini?.

Chua Soi Lek pun naik steam. Suruh tutup jalan Jonker Street supaya penjenayah perdagangan China dapat berniaga barangan tiruan di jalan tersebut dan menjadi kan tempat itu sebagai tempat syok sendiri mempamirkan “rich culture of Malaysia“.

Eh Chua, rich culture kepala hotak engkau, semua China penjenayah disitu bro menjual produk China second class, no class, barang tiruan, dan tempat mencari burit China untuk makan satay lemak manis petang. Apa bro, engkau ingat 13 tahun kami dok diam saja ke?, Menyampah tengok muka engkau dengan kuasa dalam kerajaan membuli orang Melayu dengan idea memperkasakan Cina Malaysia yang tidak mengenang budi.

Liow M500 pun bercakap besar mahu tolong Cina yang menyampah tengok muka kamu dalam kerajaan. Apa yang hang nak cakap Liow, M500 tu adalah angka orang Melayu yang pilih hang tau tak?.

Tutup Jonker Street lebih baik kepada negara kerana hilangnya sebuah tempat karut cadangan MCA membangunkan kawasan penjenayah barangan haram dari negara luar. Cadangan Cina Low Class MCA dan Gerakan.

Mana ada kelas nya rich culture of Malaysia, kepala hotak hang lah Chua. Hang pi Batu Pahat buat rich culture of Malaysia di hotel yang hang suka itu. Tak payah kacau orang Malaysia lain lah.

Atau hang bawa saudari Nazri Aziz ke Australia buka Jonker Street disana tengok orang Australia boleh terima kah cadangan MCA dan Gerakan untuk menyediakan sebuah pusat “rich culture of Malaysia” menjual barang tiruan dan counterfeits dan bawa semua penjenayah China Melaka tu kesana. Apa fikir fikir lagi, pergi lah.

BNhwqDQCQAUacjp.jpg large

Tiada kelas nak steam steam tak ikut masa. Hey, orang steam semasa hendak tidur saja. Hang ni, semasa bawa lori pun naik steam. Berat jenis China semacam ini.

BBC.

BOIKOT BARANGAN DAN SERVICES LOW CLASS CHINA MALAYSIA.

MCA dan Gerakan bergabung

ah-jib-cor

Ah Jib Gor, We Love You. You are our inspiration. We Vote DAP, heh heh heh. Some more, some more, food and fund for our schools lah!!!

PukimaktulCinainikaliya.

Bergabung. Bergabunglah. Jangantipusudahlah. Okay?.

Bergabung dan mengambil ahli dari kalangan orang orang Melayu.

Setelah tidak berkerja selama 5 tahun dan tidak berdaya mengumpul pengundi baru Cina, mereka hendak bergabung.

Bergabung, bergabung lah. Tidakpedulilah. Niat itu kena baik. Tapi, kebanyakan niat baik itu lah ada niat jahat. Itu Melayu kena periksa. Apatah lagi impian pergabungan itu ingin mengambil bangsa Melayu sebagai ahli.

Wah banyak cantik. Sudah lah awak tipu PM pi makan besaq serata tempat di Malaysia, ahli awak sendiri pun tak undi BN!. Ini tipu daya jenis klasik Cina nih. Makin rapat semakin hendak tipu orang.

MCA dan Gerakan kena buang ahli yang tipu mereka dulu, tak payah hendak mencari ahli Melayu. Jangan dok ikut perangai dan cara DAP, kalau tidak orang kata awak tu sama dengan DAP.

Bersihkan ahli awak dari agen DAP. Potong kepala mereka tu sampai mampus. Dan ajar orang orang Cina supaya lebih berintergriti terutama di dalam isu suka merasuah dan bikin rasuah.

Ada faham MCA, dan Gerakan.

Kita tidak perlu Cina untuk memerintah Malaysia dengan baik dan makmur. Bersama Cina pemerintahan menjadi hancur lebur dek kerenah busuk hati parah kaum Cina tongsan. Kumpulan orang orang awak ni hati terlalu busuk dan jahat, jadi lah orang orang baik dulu.

Awak bersih kan hati busuk awak dulu. Okay.

PS: Jangan suka suka nak buat petition dan bayar rasuah kepada UMNO supaya ikut cakap awak. MCA kena lupa kerja rasuah dulu. Mentang mentang banyak duit, suka sangat kerja rasuah. Terpalit ke atas hidung Melayu tak pasal pasal dari kerja busuk hati awak. Najib kena tahu lah hal kenapa Pandan jatuh ketangan orang salah Bafia!.