Lim Guang Eng: PAS Syura says “no” to the use of word Allah for God. Okay ini kepala bapak hang, itu kepala bapak dia, hang pijak kepala bapak dia. Aku suruh dia orang pijak kepala bapak hang. Okay tak?

NO.

They say NO.

You asked the government on Christmas day to allow Christians using the word Allah in the Malay bible in translation from the word of God.  Your partner, PAS, at first was making a divided decision, one was against and one was for it.  Now the bureau of which is responsible for a collective decision on the issue decided “NO” to your request. No need for the government responding to your request at all.

Okay. Since both of you are going through bad patches on many issues, I like to propose to you a gentlemen solution to your request. Here, I place a piece of paper that indicates it is your father’s head. On the other hand, I also place another piece of paper that indicates Nik Aziz’ head.

You stomp on Nik Aziz head, okay, by storming on the paper which indicates his head. Okay. I will tell Nik Aziz that you had stomped his head, and see what happen. Okay.

You see, I like you to be a better kid. By stomping on his head, you become a true man. Not half a man and another half a woman. Sometimes, we don’t know whether we are truly a man or not. Who know may be part of you is actually a woman.

Middle-middle ni, kalau tak dari Mesir dan India, mesti ianya dari Cina, betul tak?

mansor-guaneng1

He he he, I look east, you look west. No middle-middle, ma. ONLY in bed, got middle-middle eh.

Foreign-moreign lah mereka semua ini. Tuk, tetiba keluar balik middle-middle nih. Tak silap aku, bab middle-middle ini datang dari konsep Mentuhotep 1, circa 2055 BC, di Mesir. Hey, Lim Guang Eng duduk Malaysia hampir 52 tahun, sama panjang dengan umur dia. Tetapi masih ingat lagi dengan middle-middle nih, sudah tentu middle-middle nih datang dari Fujian Province, idea semasa melawat sanak saudara dia di negara 1.3 billion penduduk dunia.

Bila ramai sangat tu mesti lah kena reti tentang middle-middle nih. Di Selangor ada beribu tempat riadah untuk mencari middle-middle, you know. Jikalau ada masa cuba lah pergi jengok-jenggok lihat dan bersua muka, tentu ramai tanya “bang, yang middle-middle ni macam mana, mau servis tak?, kalau mau, extra ya bang, RM50”.

Kalau cakap kepada Nik Aziz pun dia tahu middle-middle nih. Setiap hari dia tidur atas riba isteri. Ya lah, kan letakan kepala nya itu pun sudah dekat dengan lokasi idea middle-middle tuh.

Jangan pula hang pi tanya Annuar Ibrahim, dia tidak berapa gemar, bukan tidak gemar, konsep middle-middle nih. Dia sikit gemar dengan konsep dekat dengan middle-middle, you know, konsep bersebelahan dengan middle-middle. Tak jauh benar beza antara jarak kedua lokasi nya. Ya, hang pi goreng dia dulu lah supaya suka yang middle-middle tu dulu, okay.  Cuba beri ceramah supaya dia suka, hang pakai lah ayat suci Bible Melayu Indonesia, tak mengapa, buat dia suka yang middle-middle sahaja, bukan sekali suka yang middle-middle dan sekali suka yang dekat dengan middle-middle.

Aku dah bertahun duduk Malaysia, yang aku tahu, middle-middle nih orang tak bercakap sangat tentang benda tu. Jadi bila Lim Guan Eng sebut, aku pun segera ingat ini tentu foreign matter nih. Semacam Foreign Investment lah, macam FDI.

Nak menjadi hebat, DAP kena sebut foreign-foreign nih. Masaalah nya, ramai kata kalau guna product dari Cina, hendak hendak yang datang dari Fujian Province, tidak ada standard. Kalau pakai phone made in China, nasib engkau, kejap numbor hilang lah, kejap tak berbunyi lah, kejap “hanged” lah, hang tau lah, habis duit jer beli product dari China. Software jenis celup. Sekali ada, sekali tidak ada. Semacam dengan DAP mengunakan middle-middle ni, sekali dengar sekali tak dengar. Sah lah ini product dari Cina.

Boss, product China tak laku boss. Tak ayah lah hang susah payah menyebutnya. Tak laku. Cuba hang cakap benda-benda local sikit. Banyak-banyakkan local content sikit. Macam, dalam hal “perpaduang” ker, Haji Hadi suka lah bab perpaduang, macam hal hal orang Melayu pun mesti jadi boss CEC ker, kalau betul parti semua bangsa, banyak lagi lah boss benda lokal yang hang sudah lupa. Asyik citer tentang middle-middle ni, aku dah cemuh mendengar nya. Macam lah aku tak pernah “touch and go” middle-middle apex di kedai DAP yang merata di Selangor tuh.

Engkau ingat Hadi hendak touch and go kah dengan middle-middle hang tuh? Nik Aziz mungkin reti middle-middle, tetapi dia ambik yang dia punya middle-middle saja. Engkau ingat middle-middle engkau dia nak. Mampus dia tak hendak, hang tau tak?.

Konsep mu middle-middle tu tak laku lah Lim Guang Eng. Sudah mampus. Engkau suruh saja penjual ikan masin dan penyebar surat khabar kamu tu pergi “test acu try” middle-middle hang tu dulu. Mungkin mereka pun dah tak mahu. Masin.

dead_spy_women_in_nature_3_by_vma140

Too foreign lah middle-middle tuh. Yang middle-middle tu laku lah jugak. Yang itu ker benda yang hang cakap nih?

Bersih 3 – Annuar hendak berperang dengan kerajaan rupanya dan Nik Aziz kata okay!

Ini cara BN dan Datuk Najib, memberi semangat para belia negara berkomunikasi secara berakal dan berfaedah. Najib ingin melihat anak bangsa maju setanding dengan mana belia di negara negara maju lain di dunia ini.

Ini cara Annuar. Beliau ingin memulakan perang dengan kerajaan kerana ingin memerintah negara dengan demostrasi iaitu dengan mengunakan belia berperang dengan polis bertujuan memporakprondakan negara.

Dan Nik Aziz pun ingin mengunakan jalan demostrasi atau lebih tepat bertetak berparang untuk menjatuhkan kerajaan pilihan rakyat supaya beliau berpeluang menjadi Perdana Menteri, jikalau dia di pilih. (Umur tak penting, PM penting)

Dua jenis kepimpinan yang berbeza.

A: Satu jenis memakmurkan belia.

B: Satu jenis menghancurkan belia, memporak perandakan masyarakat dan negara.

Pada yang berakal, dan tentu lah semua belia sekarang lebih berakal dari Nik Aziz dan Annuar; semestinya tidak akan menyokong Nik Aziz dan Annuar.

Mereka lebih berakal dari dua orang tua yang tidak mempunyai pelajaran yang tinggi. Satu belajar sekolah pondok dan satu lagi belajar sastera.

Apa cibai nya pelajaran jenis macam itu. Tak cukup syarat untuk masuk ke UiTM pun dizaman ini. Belia sekarang berkelayakan untuk masuk lebih tinggi dari UiTM. Mereka mempunyai sampai berpuluh puluh A.

Belia sekarang menolak Nik Aziz dan Annuar.

Mereka TAK NAK Nik Aziz dan Annuar.

Buat apa pilihan itu kerana lepas berperang, ada yang akan mati. Dan kesedihan didalam kehidupan sepanjang zaman. Negara akan kehilangan ketatasusilaan, asas kebudayaan normal, kebahagian didalam kehidupan yang telah diberi hak asasi manusia sejagat, dan kehancuran sistem ekonomi didalam negara.

Sama ada PAS ingin merompak hak kaum Cina didalam perniagaan dengan berperang melalui kekacauan, kita tidak tahu. Sama ada kaum Cina ingin merompak hak bumiputera, kita juga tidak tahu.

Yang kita tahu Annuar ingin membalas dendam keatas Najib dan BN. Setelah menjadi timbalan perdana menteri, dan dilucutkan jawatan kerana meliwat, dia tidak boleh tidur sampai kehari ini.

Sudah sudah lah Annuar. Hidup itu bukan panjang sangat. Kenapa ingin memporakperandakan umat Melayu dan belia di negara ini. Chou lah kamu dari politik. Bersara lah dan pakai kain pelikat dan semutar di kepala dan duduk dengan kawan baik kamu Nik Aziz di Pulau Melaka.

Jadi lah Perdana Menteri di Pulau itu. Tiada siapa hendak peduli kamu lagi.

~~hey~~ Oout Side The box kata : Scenario D (PR wins): Sell and stay away, potential policy changes breed uncertainty. Habis lah kaum Cina tidak dapat berniaga kali ini. Orang PAS Kelantan hendak ambik alih. Rompak Cina punya business. Yang teruk lagi DAP kata “Bumiputera” diganti dengan “pukiputera”. Habis berperang.

AMBEGAR MINTA MAAF – SAYA TAK TERIMA MAAF MU MELAINKAN KAMU TUKAR NAMA SEBAGAI AMINAH DAN MASUK ISLAM

Ramai belia tidak mahu menerima permohonan maaf mu.

Perbuatan kamu telah merosak minda kami dan telah mengajar kami menjadi ganas, menjadi orang gila, menjadi terrorist, dan sekarang ramai diantara kami dicari dan dikejar oleh FBI, CIA, M16 dan Polis Perisik Malaysia. Perbuatan kamu telah mengajar kami menjadi Osama Laden, dan sekiranya kami pergi ke Amerika, kami akan disekat di lapangan terbang atau mungkin kena penjara di Guatamello. Ibu bapa kami pun mungkin tidak dapat menunai haji. Betul cibai lah hang, tau tak.

Kamu seorang yang mempunyai sijil berjela jela, tetapi kamu tidak ada akal dan mentality serupa seperti Nik Aziz dan Annuar. Ada kah kamu belajar di pondok dahulu?

Banyak sudah kerosakan keatas minda dan fikiran kaum belia seperti kami. Kami benci kamu.

Kami boleh maaf kan sekiranya kamu memeluk agama Islam.

Dan sujud di Kaabah memohon restu dari Allah. Tukar lah nama kepada nama nama Islam yang baik pilihan kamu kerana nama kamu sekarang ini akan dikencing oleh umat Melayu beratus tahun lagi.

Aku syorkan kamu gunakan nama nama yang baik seperti nama Aminah setelah kamu memeluk Islam.