Betterment levy and infringement should be taxed on land owners in City Centre

English: Rows of shop in Petaling Street

English: Rows of shop in Petaling Street (Photo credit: Wikipedia)

When government spent on road and infrastructure within the town centre, the land value would increase tremendously thus indirectly land owners, who are mostly Chinese, should be taxed with betterment levy.

The benefits from the increase in land value are wiped out by the owners when they sell development units at high value, which for some properties, ballooning to million of Ringgit. The government is losing on two folds, one, the burden of infrastructure cost is spread over to all rakyat, including people in the campaign who do not know nut the Chinese have made money from the government’s work, thus unfairly causing hardship to comparing people at large. Two, the town population is laughing with tons of money for the help of the government but they had voted the opposition party, DAP.

In cases where property falls in value due to the government or the local authority’s bad policy, the landowners on the other hand should be compensated due to the likely lost in the capital value of the bad policy or the infringement to their land.

For example, land owners around Jonker Street or Petaling Street could ask compensation from the state government or the federal government for infringement on the land as the result of road closure. By closing the road, the landowners would lose in drop of land value.

In the case of the federal government the issuance by Tourism Minister to close the Jonker walk from traffic use could be linked as the federal government’s order which would result some 500 or 1,000 land owners losing the capital value of their land due to the infringement on the land owned as the result of the road closure.

The landowners of the surrounding properties around Jonker Street and Petaling Street can sue the government or the Tourism Minister both under land laws and under tort for compensation of losses in their land value and capital value, if we include the infringement compensation.

Both betterment and infringement levies may be useful to reduce property price in the city centre, and is a potential avenue to increase government’s revenue.

After all, the Chinese should now pay for the cost of the government projects that benefit their land in the city centre.

It’s time the government blows back the capital expenditure on infrastructure that beautifies the Chinese and their family homes and businesses in the city by taxing them on the betterment levy. The kampung folks do not directly enjoy the beautification projects and good infrastructure in the city centre, except for a social visit. Thus this burden of cost should always be on the Chinese.

Thus far the opposition is always like to champion the fairness in the society. And this is fairness. As far as I am concerned.

Menteri Pelancungan bimbang peniaga counterfeits dan pembeli kena gelek kereta.

download

Orang  lain di dunia gelek benda ini. Kita takut penjual barangan ini di gelek kereta. Ah wah wah wah oii. 

Nazri Aziz, seorang yang amat baik. Hati nya berdebar-debar jikalau para penjual counterfeits kena gelek kereta kerana Idris KM Melaka akan buka Jalan Jonker hari ini kepada penguna Jalan raya.

Dia sungguh perihatin dengan para penjenayah yang di cari diseluruh dunia, yaitu penjual barangan tiruan yang telah memaksa kanak kanak, orang orang kurang upaya membuat barangan tiruan hasil ciptaan orang yang berotak yang mempunyai pelajaran, menghasilkan barangan tulin untuk keperluan manusia.

Hasil kerja orang baik di tiru oleh orang jahat, dan di jual di serata dunia termasuk di Jalan Jonker.

Apa kah barang tiruan.

atificial breast

Tetek tipu jualan hangat. Untuk orang yang tak berduit semacam aku.

Barang tiruan termasuk semua benda, dan menjadi pujaan sesetengah manusia di Malaysia terutama China yang ingin kan sesuatu bukan original.

Masyarakat seharusnya di ajar kepada menghormati barangan hasil daya usaha manusia lain bukan di ajar untuk meniru hasil orang lain.

images

Barangan original adalah barangan asli.

original

Barang asli menjadi pujaan semua terutama orang orang kaya seperti menteri dan lain lain lagi.

Saya sungguh gembira kerana Nazri Aziz adalah barang original Melayu.

BNhwqDQCQAUacjp.jpg large

Seorang yang amat Melayu original.

Dia mempunyai hati seorang Melayu tulin yang pandai dari Maktab Melayu Kuala Kangsar, dan tentu lah beliau takut para penjenayah counterfeit di gelek kereta dan mati tidak tentu pasal apabila Jalan Jonker di buka.

Itu sebab nya Padang Rengas tidak ada Jonker Street atau apa apa lokasi yang menarik untuk di lawati sempena Tahun Melawat Malaysia 2013 nanti.

Beliau takut orang Padang Rengas akan kena gelek kereta, sepereti di jalan Jonker, maklum lah ramai orang sudah berkereta Ferari dan Mercedes yang bawa laju, termasuk para penjual counterfeits di Jonker Street.

PS: Kita kena support orang seperti Nazri kerana beliau pandai dan berotak lebih baik dari kita. Kita ni manusia tidak berotak dan sudah tentu kena support orang semacam itu.

Jonker Street and the Chinese hegemony in counterfeit selling

Malacca.

Jonker Street is to be shut down mainly to ease of traffic circulation within the inner city area.

Furthermore, the attraction within the area for the past 13 years was seen as a place for selling counterfeits, art and alike, and precisely it was the place to cheat foreigners and visitors.

The government’s decision to close it down is commendable.

The protestors, or precisely the financiers of the traders, were Chinese chauvinist who was forcing drivers into difficulty having to face traffic jams whilst they made million by cheating foreigners and tourists for years.

Guang Egg guna mainan Sim City bina Tanjung Bungah. Teh kata mana boleh!!!

Bila Lee Kuang Jew kata, Penang semacam bandar Ipoh, tidak ada perasana baik, Guang Egg berkata, “ya betul, Penang tempat tikus bertelur”. Jikalau ada tikus bertelur.

Orang Melaka tidak tahu buat bandar, dia hanya tahu buat Jonker Street. Dia lawat Singapura dan bermimpi untuk jadikan Penang seperti Singapura. Dia bersih jalan bagi nampak cantik. Kemudian beli mainan Sim City.

Didalam Kawasan Tanjung Bungah, dia naikan taraf jenis hartanah kepada “perumahan kelas paling paling tinggi, tinggi dari Burj Dubai”.

Dalam mainan Sim City, bila ditanda dengan kegunaan tanah jenis itu, computer menjadikan permintaan kepada plot tanah disitu naik memuncak. Orang gila pun bangunkan bangunan tertinggi disitu dan terbentuklah bangunan bangunan yang hanya mampu dibeli oleh rakyat Singapura, Hong Kong dan Shanghai. Pertukaran penduduk Cina dari negara negara itu telah bermula.

Didalam game ini juga, rakyat disitu akan membantah, kerana, jalan sempit dan ramai tidak dapat bergerak. Maka Guang Egg akan membina jalan bawah tanah, kereta api atas angin, jalan bawah bukit dan atas bukit. Cuma bila wang tidak ada, atau points sudah habis, maka Guang Egg terpaksa mengunakan “cheat” yang dapat di download dari websites dari mana mana negara terutama Singapura.

Gila. Singapura ingat dengan adanya Guang Egg, mereka boleh perintah Malaya. Tidak mungkin. Tidak akan aman sampai kiamat. Itu sebab Singapura telah di ‘penggal leher” (beheaded) oleh Tunku.

Orang DAP sendiri pun tidak suka. Bila lagi UMNO, ambik alih negeri saya itu. Lagi pun, Penang adalah sebuah pulau yang disewa dari Kedah. Angkat sewa tinggi ikut harga pasaran. Biar mampus angan angan pendatang hendak makan cibai melayu.

Dia ni pun lawan boss dia. Bila lagi orang Cina Penang hendak lawan Guang Egg? Tidak ada akal pakai Sim City main game di Tanjung Bungah?