Cukup cukup dah. Pi mampus lah. Tiada lagi maaf-maaf.

Bila Ghani Othman di pilih menjadi calun di Gelang Patah, ramai Melayu gelak. Kerana mereka sudah jangka, Cina yang di tolong oleh Ghani semasa menjadi MB Johor, tidak akan tolong Ghani dan dia akan terlentang kalah.

Walaupun low profile, Mr Ghani adalah seorang yang kuat berkawan dengan Cina. Sehinggakan, Lim Kit Siang menyuruh Najib angkat beliau sebagai senator dan menteri. Lim Kit Siang pun tahu, Ghani banyak tolong Cina Johor, dan Melayu selalu disisihkan serta di tinggalkan dalam banyak hal.

Cina boleh pegang Johor kerana Ghani. Dan Ghani fikir dia boleh pegang Cina kerana banyak mesra dan tolong Cina. Benda sebaliknya berlaku. Cina akan pegang Ghani untuk Johor dan Johor sudah menjadi ladang ekonomi Cina seterusnya menjadi tanah air untuk bangsa Cina. Keputusan PRU lalu memberi kata dua kepada orang seperti Ghani, tolong Melayu dahulu biar stable, jangan dok tolong Cina sesen pun, kerana bagi mereka budi dan jasa bukan perkara yang harus di kenang.

Sekarang beliau di lantik menjadi chairman Sime Darby.

Sudah tentu kawan Cina beliau akan ikut punggung dia dan terus cuba merasuah apa apa yang boleh untuk kerja kerja di Sime Darby.

Dan untuk semua Melayu didalam kerajaan, ingat lah, Cina telah memberi undi 97% kepada Cina, dan mereka masih kalah bagi membentuk tanah air Cina di Malaysia. Kesimpulan nya, apa nak di pedulikan kepada kaum Cina di negara ini lagi. Jikalau lanscape politik sama seperti PRU 13 dan sekiranya 100% Cina undi DAP, UMNO masih akan terus memerintah dan kita tidak perlu MCA dan Gerakan walau seorang pun. Dan Melayu masih terus memerintah negara ini.

Jadi kenapa Cina harus di tolong?, kerana duit dia kah?. Kita sendiri boleh menjana ekonomi kita sendiri, tanpa mereka. Dunia Melayu adalah luas. Jangan di sempitkan oleh kerana Cina barua seperti mereka ini.

Pelabur luar negara bukan terdiri dari kaum Cina, beribu pelabur dari luar negara lebih perihatin dari para pelabur kaum Cina dari dalam negara.

Jauhi para pelabur Cina dalam negara yang telah bangkit kerana rasuah, menjalankan aktiviti perniagaan haram, menjual perempuan dan perdagangan sex dan lain lain keuntungan wang haram di dalam dan luar negara. Hasil mereka dari wang haram haram, dan haram untuk Melayu mengunakan nya.

Cukup cukup dah Ghani. Pi mampus lah Cina. Cuba letakan tulisan ini “Tiada lagi maaf maaf untuk Cina” didalam diari anda.

PS: Persepsi bahawa Menteri Korup adalah kerana suka berkawan dengan Cina, dan cerita korup ni di ceritakan oleh orang orang Cina. Sudah sampai masa nya kerajaan lawan mereka dengan menyaman sesiapa yang mengatakan menteri BN korup.

Cuba lihat bagaimana perilaku Datuk Mustapa Muhamad, Datuk Saberi Chik, dan ramai lagi menteri menteri Melayu yang baik baik serta tidak meninggikan diri. Dan Melayu seperti ini harus diberi galakan untuk memimpin kita kearah maju bersama orang orang Melayu dan membina negara.

Dan cuba nasihat corak politik play safe Khairy yang suka menjadi penyokong Cina kerana politik jenis Saifudin ini akan di benci oleh ramai ahli UMNO dan Melayu. Dan saya serta kawan kawan akan tolak. Tidak ada politik baru dalam politik. Semua nya politik lama dari zaman Rom lagi.

Please be as what we are, the poor or reasonable Malays, and we work for the nation.

So the Chinese are rich, so what, then tax them higher. I couldn’t careless, because we are richer in other terms.

Astronot Nik Aziz dan Lim Kit Siang

roket

Aji: “Hi, Kit, what time you come Bulan?”

Kit: “Aji, gua air mata sikit keluar, gua kata itu ROS boloh, mau kasi kita rancau. Kasi roket tidun. Itu pasat kita mau bulan”.

Aji: “Huh, mu pandai deh, teriak keluar air mata. Mu tak apa, mu boleh pakai bulan. Mu start roket mari sini. Tak der hal nya, faham?”.

Kit: “Aji, ada kenal kah itu ROS?, Siapa kerja dalam?. Melayu ke, Cina?, kasi buang sama itu olang. Menang lundi Aji ikut sama gua, kita kasi buang itu olang. Kasi rancau sama dia. Manyak celaka.”

Aji: “Boleh. Mu buat lah gapo mu nak buat. Tak heran. Kasi buang semua orang. Aiya, Kit. Itu semua Melayu lah.”

Kit: “Lu heran apa. Melayu manyak boloh. Kerja slow macam kura kura. Tarak pandai. Banyak rancau. Kasi habis bajet kasi bikin gaji sama dia olang. Lu angkat itu bajet bikin pergi haji. Tarak apa. Tiap tiap hali, pun boleh. Cap cap sui punya halt. Apa mau takut, kita kuasa, Malai si.”

Aji: “Aiya lu err. Saya Melayu lah. Lu ingat saya apa?”.

Kit: “Lu Melayu ah?. Manyak maaf , gua ingat lu kata lu bukan Melayu. Lu, lain bangsa punya, lu sendiri cakap. Paper ada tulis. Sikalang Aji cakap Aji Melayu. Apa sat?. U Turn kah. Jangan itu macam. Ini sama itu Bangla punya bikin u turn. Sikalang balik pegi Permatang Pauh. Lu jangan cakap lu Melayu kah.”

Aji:”Bila mau naik roket datang Bulan?, Lu banyak cakap belit lah?”

Kit: “Gua tarak jadi naik roket bikin pergi bulan. Kita ada fikir, orang Cina takut sama lu. Kena potong oh. Susah. Nanti gua hilang undi di Gelang Patah“.

Aji: “Lu tipu saya lah. Banyak lantui lah lu. Saya sudah hati besar bikin lu jadi Islam. Saya sudah cakap satu dunia tau, lu mau angkat roket pergi bulan. Lu bengong lah.”

Kit: “He he he, tarak apa, lagi 5 tahun, kita bikin roket pergi bulan. Wokay?”

Aji: “Lima tahun saya sudah balik Bumi. Apa lu cakap, lu tarak payah hantar roket ambil saya lima tahun. Banyak kurang otak lah lu. Jiwa sempit mau kasi Malai si. Ceh. Saya tarak sangka lu tarak cinta sama saya. Lu cinta palsu saja.”

Kit : “Ah Cinta, siapa cakap cinta. Err you ngandung kah?”

Aji : “Cilako, Cilako, Cilako, saya kata. Cilako, jenis macam mu ini.”

Aiyaa, Lim Kit Siang’s Dog Food CEC member. Samun Rakyat kah?. Cilaka, manyak cilaka. Ada olang ini macam kah dalam itu Lee Aa Pee??

Teresa Kok.

Le Aa Pee harbors liar all the time kah? Aiya. Mampus latyat Malaysia lo. Ini macam huh, Cina lagi mampus, kena lompak hali hali mau mikin niaga pasar malam. Lu Cina olang susah, lagi itu Lee Aa Pee huh, kasi taruk lu punya muka bikin lagi manyak susah. Aiya. Tarak guna Le Aa Pee lo. Lu tarak caya gua lu tengok itu velio sendiri lo. Tarak guna punya Lee AA Pee, manyak cee bai punya.

Pandai betul politik Nik Aziz, pura pura jatuh dan di dukung oleh pembantu

Politik dari negara India.

Untuk menaikan sokongan, pura pura lemah dan jatuh perlu di dukung oleh pembantu. Kita tahu dia sakit, tetapi jangan kena tipu orang sakit tidak akan naik kereta pergi Johor dari Kelantan. Sedikit sebanyak orang kesian pada dia bila dia tunjuk bagaimana semangat dia mahu naikan Islam mengikut selera dia dengan berlakun lemah dan rebah. Gambar itu akan digunakan oleh geng mereka sebagai bahan propaganda mereka untuk mendapat undi kesian. Propaganda India.

“Saya akan pertahankan Islam walaupun berkerusi roda”.

Walau pun sudah tua kerana Islam, sanggup jatuh dan di dukung pembantu untuk memberi sedikit sebanyak sokongan kepada Lim Kit Siang di Johor. Itu propaganda politik kesian.

Awak semua tidak payah kena tipu dari lakunan ini, itu adalah muslihat politik kesian untuk diri nya dan untuk pakatan. Saya tidak ingin masuk kan gambar dia ke blog ini menunjukan dia jatuh. Sebenarnya itu satu lakunan semata mata. Seperti bersembahyang di bawah pokok dan menanggis sebiji air mata.

Islam apa bila bersekongkong dengan Lim Kit Siang yang suka pakai jam mahal rolex? Orang kafir bertakbir? Orang yang jatuh kan orang lain dalam parti sendiri untuk naikan anaknya supaya beliau dapat membina terowong oleh kroni Cina mereka. Orang yang tidak berubah dari semenjak perdana menteri pertama lagi tetapi ingin ubah orang lain?

Jangan tertipu dengan lakunan Nik Aziz. Saya sudah lama kenal para perlakun agama zaman ini seperti dia. Lihat video tu dan saya lebih percaya kepada yang benar. Nik Aziz?, bohong semata mata.

Abe, bila mu nak balik, aku dah tak tahan.

Macam mana nih.

Nik Aziz suruh balik Johor.

Husam kena pergi jadi MP.

Hok dok Bachok tu cam no, hendak hantar manna?

Hok dok Kuala Krai tuh, hendak herek ke mana?.

Gi Johor, mampus keras.

Gi Selangor, tak leh uat gapo.

Gi Perak, dok main lambai jah.

Gi Penang, kena lelong.

Pah tu, nak uat gano nih?.

Cik Pah Pak Amat dah dok panggil, dia tak tahan doh.

“Bang, bila mu nak balik, aku sudah tak tahan”

“Bang, cepat cepat balik, balik semeta pun ok lah”

“… aku tak besa, aku tak besa tidur saorang”

“Oh tak tahan”

Cik Pah kata tu, wahai Nik Aziz.

Cam no nih.

Habis aku, Nik Aziz.

Nak uat guano Nih……

Boleh ambo nak tukar masuk NGO  Jati ?

Semeta pun ok lah…..

TUKAR – aku dah tak tahan, balik lah bang…..

Pas arr, Ramadan, also wants to play play.

Sandiwara Cina and Mak Yung – Kah kah kah

Like that arr. Today, I read Chua’s statement about  DAP and PAS‘s sandiwara Cina.

You know lah, Azizan, the MB of Kedah, said he wanted to close operation of all nightclubs during Ramandan. Aisay man, before that he would’ve had a meeting with DAP, and could’ve told the one and only big boss that he had planned to make a “wayang kulit” lah.

“You arr, when I said I will close them during the whole month of Ramadan, you make a big fuss about its closure lah, and I would reverse the closure order the next day, no problem ma!!”.

“Ahh ya, ya, ya, you arr Alilan, vely clever one, we arrr, want all Chinese in Negeri Sembilan, Malacca and Johor, think we are good one and leject MCA, and when you take over the states from UMNO we are truly a partner ma, ok, ok, I’ll play play this good one 2morrow, np. Wow, Alilan, you got blain lah in you head!!”.

Chua is right lah, that both of emms play-play sandiwara one on this closure issue.

Woo, DAP is vely sterlong lah, anything PAS does arrr, DAP can corner one, we vote DAP lah this time, and no problem if PAS becomes the head of our state. MCA arrr the cannot do like that one. It’s arrr, the afraid afraid with UMNO one.

Mengapa harga rumah di Kulala Lumpur tinggi?

Old Market Square (Medan Pasar) in central Kua...

Image via Wikipedia

Jikalau di bandingkan dengan harga rumah di seluruh negara, Kuala Lumpur merupakan kawasan dimana harga rumah adalah termahal sekali, sebagai contoh harga semua rumah mengikut negeri harga rumah di Kuala Lumpur adalah terletak diparas RM430,000 dibandingkan dengan harga rumah serupa di Selangor RM300,000, Johor RM142,000, Perak RM121,000, Melaka RM128,000, dan Perlis RM103,000.

Mengikut index harga rumah bermula dari tahun 2000 (100), harga rumah di Kuala Lumpur telah naik keparas 162.00, atau sebanyak 62%.

Dalam masa yang sama, dasar kerajaan telah membangunkan Kuala Lumpur dengan segala infrastructure seperti jalan pintas, LRT dan lain lain pembangunan prasarana, dengan pembelanjaan yang besar, telah menguntungkan tuan tuan hartanah di kawasan ini, tetapi malangnya mereka lah yang banyak menjadi tali barut DAP.

Kita faham, pembaharuan didalam prasarana di bandar bandar  memberi impak besar kepada pemunya hartanah, dan juga melebarkan kemesraan para pengunjung serta para pelabur ke Malaysia akan juga menguntungkan negara dalam jangka masa panjang.

Dalam tempuh yang sama juga kerajaan juga tidak pernah mencampuri pasaran hartanah dikawasan bandar secara “direct” dan meletakan peranan “pengeluaran rumah-rumah” penduduk kepada “private sektor’ sepenuhnya dengan itu harga pasaran adalah ditentukan oleh fakta pemintaan dan pengeluaran secara total atau “open market” mengikut permintaan dan pembinaan yang telah siap.

Kuala Lumpur juga merupakan satu tempat dimana segala kemudahan prasarana dan menjadi tempat “pengeluran rumah-rumah berkualiti” mengikut selera penduduk yang maju dari dalam dan luar negara.

Dengan itu, harga rumah di kawasan ini adalah tertinggi dibandingkan di lain lain bandar di Malaysia.

Dengan adanya campur tangan kerajaan didalam urusan pembinaaan rumah di kawasan bandar, maka sedikit sebanyak, akan memberi impak kepada paras harga rumah di kawasan ini. Pertama nya, permintaan untuk rumah rumah berkualiti dengan harga yang berpatutan akan mengurangkan permintaan keatas perumahan yang dibina oleh “private sektor” yang mahal, dengan secara tidak langsung mengecilkan permintaan dan mengurangkan pembinaan. Juga keduanya, dengan adanya kemudahan teknologi baru didalam urusan pembinaan rumah harga harga rumah sepatutnya direndahkan dan diberi “pulangan” kepada pembeli, kerana faedah dari pembaikan teknologi itu seharusnya di kongsi sama dengan mereka mereka ini, bukan menjadikan satu bahan  “super profit” kepada “private developer” sahaja.

Private sektor yang membina rumah rumah dikawasan bandar adalah dari kalangan kaum Cina yang telah mengekang pengeluaran supaya rumah menjadi komoditi yang mahal.  Mereka telah mengunakan kerajaan bagi mendapat faedah dari pembelanjaan pembandaran yang telah diluluskan oleh pihak BN, dan banyak diantara mereka pula cuba memberi gambaran bahawa mereka lah yang telah membangunkan negara dan harus diberi segala perhatian oleh kerajaan, malangnya, mereka juga telah mengecilkan peranan yang dilakukan oleh kerajaan BN dengan menyokong DAP.

Bersambung.

Aku berkerja kerana MU

Ketua Wanita UMNO Bahagian Kluang Dato Sharifah Azizah merangkap Ketua Wanita Johor bersama Wanita Teberau dan dibantu oleh Dato Abu Bakar. Adun Pekan, bergotong royong mengecat dan membersehkan rumah warga emas Felda Tenang.

Aku Berkerja Kerana Mu……….

Dan kerja ku buat bukan kerana nama, kerja ku buat kerana Mu. Sorok sorok kerja kebaikan adalah lebih berhemah dari sorok sorok dan melakukan kerja kejahatan dan penipuan. Kerana kebaikan itu akan mengatasi ilmu kejahatan dan kepalsuan, walau dimana mana sekali pun di bumi Allah ini.

Bersyukur kepada kurnian Ilahi, berkat sabar dan tawakal kepada Allah, penduduk Tenang menerima nikmat pembangunan ekonomi pertanian yang terbesar dan terbaik di dunia. Tuhan bersama orang orang yang bersyukur dengan rahmat kurnian bumi Nya. Ingat lah kebaikan dari nikmat itu adalah percapaian abadi kemanusian yang diberi Allah kerana usaha jaya diri anda sendiri.

Semoga kaum kaum lain di sini memahami hasrat nilai budi, hati dan nurani sahabat setia anda, kaum Melayu, kaum pejuang kemanusian untuk semua yang bernaung di bawah lindungan langgit cerah bumi bertuah ini. Sama sama kita menyelami hasrat menuju kepada kebenaran, cahaya gemilang itu,  dan semoga kita bersama-sama jauhi api cahaya kepalsuan dan penipuan.

Bila Pas menang di sesuatu kawasan, Pas kata itu adalah kerana pertolongan Allah. Bila Pas kalah kerana hantu. Sebelum Galas dan Batu Sapi, Pas dan sekutu dikurniakan kemenangan berturut-turut. Bagaimana Pas mensyukurinya? Bukan Alhamdulillah tetapi “Mampus BN, Hancur Umno”. Umno dan BN terima kekalahan dan kemenangan dengan hati terbuka. Tetapi apabila Pas asyik tewas kebelakangan ini, bagaimana PAS redha dan syukur dengan kekalahan itu? “Umno Zalim, BN Zionist”. (gambar dari facebook seperti di link kan)

Tanda tanda orang bersyukur itu adalah mereka yang selalu dan senentiasa berterima kasih kepada yang Esa, dan mereka bukan dari golongan yang kufur nikmat dan berbangga diri. Mereka menjauhi penipuan kepada diri mereka sendiri dan masyarakat.

Amin. Selamat Maju Jaya, Tenang,  dan kepada calun calun bertanding di ucapkan selamat berusaha. Ingat lah, kebenaran itu asas kepada keriangan dan kebahagian hidup. Bila-bila dan dimana-mana sahaja.

Eekaa #eekaawordpresscom

 

Celaru, Celaru, Celako

WORD URDU, WRITTEN IN URDU SCRIPT IN NASTALEEQ...

Image via Wikipedia

Di beritakan TG Nik Aziz tidak petah bercakap semalam didalam ceramah politik beliau di Tenang.

Beberapa fakta besar mempengaruhi ketidakupayaan beliau untuk bercakap. Fakta Tenang di tenggelami air kerana banjir kilat adalah fakta utama. Manakala ceramah didepan kanak kanak dan segelintir pengikut setia dari Kelantan, fakta kedua. Fakta suami calun menipu sakit majikan beliau juga mempengaruhi pemikiran TG Nik Aziz. Fakta tidak pandai bercakap loghat orang orang Johor juga satu fakta penting membuat beliau terpengaruh untuk bercakap bahasa Urdu.

Fakta besar ialah apabila SPRM berkata kes keatas anak menantunya masih belum di tutup dan ini lah yang telah mengundang pengaruh celaru besar keatas kepetahan beliau bercakap di Tenang.

Terkeluar lah perkataan “jahilliah” apabila di tanya tentang perangai orang ramai yang akan mengundi BN pada hari ahad nanti.

Sebenarnya beliau ingin mengatakan perkataan “Ok lah”, tetapi tersebut perkataan “Jahil Li  lah”. Perbuatan ini semua adalah hasil dari kemesraan beliau dengan perkataan “celakoo” atau “chee laa kaa”.

Orang Cina di Tenang sementara itu sangat mesra dengan perkataan “manyak chee laa kat”  bila bergurau senda dengan kawan kawan di kedai kopi semasa melihat grombalan hijau datang ketempat mereka. Banyak di antara mereka seperti yang diberitahu telah membeli sarung  tangan dan ini telah menambah kos sara hidup mereka kerana PAS kali ini telah meletakkan calun yang berpotensi menjadi saorang artis tempatan.

Mat Ell #eekaawordpresscom

Tenang: PAS pilih Perempuan, BN tetap Lelaki.

Berita Utama dari Tenang, Labis: Semua cadangan calun calun lelaki dari PAS Johor sudah di “out syed kan”. Mana mereka semua pergi? Klik gambar di bawah jikalau nak tahu kemana mereka pergi membawa diri.

PAS suka Betino, oh maaf, Perempuan, oh bukan, Wanita. (Silap taip tuan). . PAS Berpakat. BN (UMNO) Berbaris tak berpakat. Macam mana ya, berbaris tetapi tidak berpakat, entah ler. Cuba test, hang pergi berbaris tak sepakat jadi satu baris ke ?

Berita Susulan: Kuala Lumpur

Ramai orang di Malaysia sedang menghidap penyakit mental yang amat serius.

Penyakit psikosis tersebut antara penyakit berbahaya.

Mengenal pesakit antara nya kemurungan,  ingin terjun tingkap, mendengar seruan pelik pelik, bercakap saorang diri, bersiul siul bila berjalan jalan, lidah terjeler jeler bila sebut perkataan Allah, suka naik pokok menghirup udara segar, buat report polis suka suka, melawan orang tak kira emak ke bapa ke, ANAK ke atau majikan ke, semua lawan, dan lain lain kelakuan ganjil seperti melaung laung sekuat hati dan kelakuan serupa.

In penyakit mental yang diklasifikasikan sebagai sakit mental skizofrenia dan psikosis manik depresif .

Terlalu bahaya kerana boleh membunuh atau membunuh diri. Anda di nasihati supaya membawa orang orang yang seperti itu  ke Hospital Putra Jaya secepat mungkin.

Kesian dia. Kesian dia. Kesian Dia. Kesian dia.

Mat Emp @eekaawordpresscom

Namewee ikut Pn Normala Sudirman ke Tenang



Dengan lagu diatas Puan Normala Sudirman mungkin mencari beberapa pengundi kalangan majoriti Melayu di Tenang. Tetapi ramai kalangan pemerhati politik berpendapat  perlawanan di Tenang adalah diantara DAP dengan MCA, dan ini akan menyukarkan Normala mengurangkan undi majoriti dengan mendapat undi dari penyokong DAP.  Beliau adalah bekas guru sekolah kerajaan seperti guru yang di nyanyikan oleh Namewee didalam lagu tersohor beliau ” suck the banana, fuck racism” !!.

Melayu Tenang masih bersama BN. Mereka orang orang Johor masih ingat dan rindu dengan Singapura, yang terletak disebelah sempadan negeri mereka. Semangat dari Batu Putih masih utuh.

PAS kena cari sebuah lagu Hindustan yang lebih merdu dari lagu Namewee, ” suck the banana, fuck racism “!!. Pun begitu Namewee tetap bersama Pn Normala berkempen dimana mana secara senyap!.

 

Sinbab @eekaawordpresscom