Islam kah Nik Aziz calunkan anaknya di Parlimen Pasir Mas? Atau satu perbuatan kafir, zalim atau kufur

Ini satu persoalan besar.

Tidak payah tanya parti politik lain, seperti MCA, MIC dan PPP kerana mereka bukan parti PAS.

Bila menjawab mesti mempunyai ilmu kemasyarakatan, petua petua menjadi pemimpin berwibawa, petua petua adat resam serta fahaman perkataan kafir atau kufur.

Soalan ini di tujukan khas kepada mereka yang berfahaman wahabi PAS dan Shiah PAS, serta semua pengikut dan ahli PAS. Juga di perpanjangkan kepada ahli Islam UMNO, Islam MCA serta Islam MIC, dan pandangan dari semua kaum di Malaysia.

Bagi permulaan asas perbincangan ialah adakah dengan melantik anak sendiri sebagai wakil rakyat sedangkan masih ramai lagi ahli lain yang berkelayakan untuk di ketengahkan itu satu perbuatan terpuji atau keji dari pandangan ilmu kemasyaratan terutama dari pandangan ilmuan agama Islam dan dari pandangan semua agama, terutama apabila pembuat keputusan adalah bapa atau ahli keluarga?

Jawapan di atas akan terbelah dua, iaitu satu terpuji dan satu lagi perbuatan keji.

Jikalau terpuji maka para ilmuan akan memberi fakta yang boleh diguna pakai untuk zaman ini. Sila lah berikan fakta yang boleh membenarkan perkara itu di lakukan.

Jikalau keji, maka kita timbulkan pula satu persoalan yang ada sangkut paut, yaitu, adakah Islam membenarkan perbuatan keji. Jikalau tidak, sememangnya tidak, maka kita tanya lagi siapa kah yang memberi perkenan kepada perlantikan calun, adakah menteri besar atau siapa?.

Jikalau jawapan nya tidak ada kena mengena dengan menteri besar Kelantan, maka kita kena tanya lagi, adakah di tanya beliau samada beliau setuju ke atas pemilihan calun yang melibat kan anak beliau dan jawapan kepada soalan ini akan terbelah tiga.

Setuju: Maka dia zalimi Islam kerana perbuatan keji di benci oleh Islam.

Tidak bersetuju: Semoga di ampunkan dosa nya diatas perbuatan yang di anggap keji.

Diam: Diam itu menanda setuju atau tidak setuju. Dalam hal atau perkara yang boleh memberi peluang keemasan kerana pengaruh dia kepada ahli keluarga dan dia diam bermakna setuju. Maka dia menzalimi Islam dengan perbuatan dia tersebut.

Soalan seterusnya dari jalur jawapan diatas ialah, katakan PAS mengamal sepenuhnya perundangan dan peradapan Islam, mengapa hal keji seperti ini mereka ikuti dan kenapa mereka mencemar serta menzalimi agama Islam?

Jikalau mereka menzalimi Islam, adakah kita umat Islam Melayu boleh berdampingan dengan kaum yang menzalimi Islam?

Jawapan sah bagi soalan di atas ialah haram bagi kita berdampingan dengan kaum zalim malahan di haruskan bagi kita jikalau tidak mampu melawan dengan tidak mengundi calun calun mereka pada PRU 13 nanti, serta wajib bagi kita meninggalkan terus golongan ini dari menjadi kawan atau penolong selagi mereka belum bertaubat. .

Sesungguhnya dengan tidak mengundi orang orang zalim itu mendapat pahala yang besar di sisi Allah, apa lagi jikalau kita perangi mereka, maka di sediakan kepada kita kerahmatan yang besar.

Semoga kita berbicara tentang orang kufur yang telah lama menyekat perkembangan minda kita di hari hari lain.

Selamat mengundi.

20130418-165643.jpg

Pengundi dan orang Kelantan berkemungkinan jenis kumpulan gedeber.

Apa kah kumpulan gedeber?

Kumpulan gedeber adalah kumpulan yang kurang dengar nasihat orang dan suka melawan arus perubahan. Dan berapa ramai kah kumpulan ini menjadi anggota masyarakat masih menjadi tanda tanya.

Dengan perubahan didalam pemilihan calun baru baru ini di harap ianya boleh di terima oleh kumpulan masyarakat tersebut dengan hati terbuka.

Dari pemerhatian saya, walaupun PAS memerintah mengamalkan perundang Islam, kumpulan gedeber boleh menerima hakikat itu kerana selepas 23 tahun penguakuasaan keatas syariat Islam tidak dapat di lakukan dengan sempurna dengan terdapat nya tentangan dari kumpulan gedeber. Walaupun ada undang undang Islam kumpulan gedeber masih menjalankan aktiviti aktiviti kesukaan mereka seperti berjudi dan maksiat. Mereka tidak takut dengan corak pemerintahan PAS kerana mereka bebas melawan arus pemerintahan itu dan tidak akan di ambil tindakan oleh pihak penguasa.

Mereka lah sebenarnya pengikut setia PAS, walaupun ada kalangan baru dari mereka yang betul betul menerima corak pemerintahan Islam, tetapi kumpulan gedeber ini lah intipati pengikut PAS.

Dengan perubahan yang di bawa oleh UMNO serta keinginan BN mencorak pembaharuan di dalam sistem politik berteraskan Islam dan Pembangunan di harap kumpulan gedeber mengambil peluang membersihkan diri dengan menerima pembaharuan yang bakal membawa kesemua kumpulan masyarakat ke tahap berdaya maju serta memperkasakan kebolehan sikap pahlawan umat umat Melayu Kelantan.

cool

Kumpulan gedeber bermata biru.

When man and man walk hand in hand, he is a puffy, so the European says. In the end it is true.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Okay, we agree for your people to build anything higher than mosque, after all we are brothers, and religion is only the art in politics. Whats religion?

300609 5072_1081815245437_1227992340_30215059_6982226_n

Good grief, beoutieeefool, woonnnderrfool and glaacious. Do you want to embrace me too?

images

Seen all over the state

images1

Can I build a statue that tall too?

Darah Pol Pot mengalir dalam darah Lim Kit Siang dan Lim Guang Eng? Ya kah?

tahikucing

Saloth Sar, rupanya, bukan manusia yang mempunyai otak cerdik. Saloth Sar atau lebih di kenali sebagai Pol Pot, mengajar pengikut beliau menghalau rakyat Kombaja ke kawasan kampung, dan membunuh para cendikiawan tempatan supaya semua rakyat Kemboja menjadi bodoh dan mengikut perintah kumpulan mereka.

Cara intimidasi Pol Pot keatas rakyat biasa di Kombaja sama dengan cara intimidasi Lim Guan Eng, dan kedua dua mereka ini memegang jawatan Secretary General.

Corak pemerintahan mereka berdua adalah sama. Pertama kedua dua mereka membuat negara atau negeri yang diperintah sebagai sebuah negeri atau kawasan untuk ahli kumpulan mereka atau di Penang, untuk orang-orang Cina sahaja.

Sehinggakan ianya menjadi parah apabila seorang pemuda Cina di tangkap mempersendakan DYMM Yang Di Pertuan Agong semasa lawatan ke Pulau Pinang hari ini.

leongpeikoe

Keinginan Lim Guan Eng sebagai Cina memerintah Melayu akan membawa padah kepada perpaduan kaum di negara ini dan akan menjadi barah merebak ke seluruh negara.

Dengan merapuhkan perpaduan, jalan terakhir Lim Guan Eng untuk menjadi kan Cina pemerintah Malaysia ialah dengan menghapuskan perpaduan kaum, dan menonjolkan kekuatan bangsa Cina. Dan ini berkemungkinan membawa kepada pergaduhan kaum dan jalan terbaik ialah menghapuskan kaum yang tidak bersama mereka seperti yang di lakukan oleh Pol Pot.

Dari apa yang kita lihat perbuatan beliau sekarang ini seperti mempersendakan kalimah Allah, menghalau kaum India dari kampung asli mereka, menghalau orang miskin dari Pulau Pinang dengan membangunkan rumah tidak mampu milik, dan mempersendakan lawatan PM dengan mengarah orang ramai memakai baju bersimbol kan NGO NGO parti DAP, perbuatan perbuatan ini sememangnya mempunyai talian darah dengan darah dan roh Pol Pot.

Oleh kerana jalan cerita corak pemerintahan mereka itu sama, adakah keluarga Lim Kit Siang dan anak beliau Lim Guan Eng itu mempunyai pertalian darah dengan Saloth Sar atau Pol Pot?. Sama sama kita fikirkan. Mungkin ada mungkin tidak ada. Tiada siapa tahu.

lim

polpot

Setengah billion lah duit zakat dah kutip!! – rumah adik guano okay kah?

Ni hendak beri tau nih.

Selama ini duit di punggut untuk zakat katanya sampai setengah billion rial weh…

Doh tu bab pa rumah ini macam rumah pekerja kongsi Indon saja?.

Guano gat mu tak tolong adik adik kita nih.

Duduk dalam bangsal macam rumah kongsi pekerja kontrak dari Indon.

La, tak seka sikit habuk lah demo nih wat gini.

Islam tetapi tidak Islam.

Bila tanya “heh, kita Islam belako”.

Huh jjjjjjjjjubor!!!.

tolong baca sini gak sikit. Alah wey hilang mana duit zakat in weh.????.

Sorong papan tarik papan – Kelantan dan PAS

Patung Buddha dalam banjir di Bangkok.

“Buah keranji dalam perahu, suruh makan dia makan, suruh bangun negeri dia tidak tahu”.

“Ini bangun bangun apa kah dia, cuba beritahu sikit, selama 20 tahun kita telah membangunkan Islam didalam kerajaan negeri Kelantan. Jadi apa kah benda yang tidak membangun?”

Yang menjadi masaallah ramai penduduk didalam negeri dan juga mereka yang berhijrah keluar negeri berkata, negeri Kelantan tidak membangun. Ia menjadi suatu tohmahan dan bangkangan hebat dari dua kelompok yang mempunyai perbezaan pendapat tentang “bangun”.

“Membangun dengan Islam, tetapi perkara yang dilarang oleh Islam masih berluasa di negeri itu. Tokong besar dibenarkan bangun di merata rata, dan Islam semasa jahilliah juga membangunkan tokong tokong besar termasuk didalam Kaabah. Apa, ada kah kerajaan negeri mencontohi dan membangun bersama Islam zaman jahilliah?. ”

“Kita tidak harus terima bahawa alasan kebebasan beragama menjadi punca perihatin PAS  membenarkan tokong tokong besar dibangunkan.”

“Ianya menyemat rasa simpati umat Islam di Kelantan terutama yang tidak berakal untuk pergi berdampingan dengan kaum menyembah tokong. Itu sebabnya tokong tokong besar dizaman jahilliah dibuang dengan serta merta”.

“Dan sejauh mana pendidikan Islam nya orang orang disana dengan mendengar ceramah agama dari PAS?”

“Di zaman ini, membangun bersama tokong tokong tidak mendatangkan apa apa menafaat. Apatah lagi, kecuaian PAS mengatasi perkara asas seperti memberi air bersih dan rumah murah kepada rakyat telah diabaikan tetapi membangun bersama tokong melonjak keatas jikalau nilai KPI di analisakan.”

Zina bersama bandaraya Islam juga semakin timbul disana, rasuah duit dan jawatan pun selalu diiringi dengan bangun nya kerajaan Islam di sana”.

HIV meningkat dan akhlak pelaku sex kebas yang berluasa juga didampingi oleh ramai nya wanita yang bergelar janda di negeri itu menimbulkan persoalan mengapa membangun bersama Islam tidak menjerumus kepada kebaikan didalam kehidupan”.

“Yang amat nyata pembangunan jalan raya dan lain lain kemudahan asas tertinggal jauh di berlakang dan dari apa yang disebut diatas, membangun bersama Islam meningkat kepada keburukan yang amat nyata dan jelas.”

“Jadi apa faedah kita mengundi PAS?”

“Jikalau mengundi PAS kerana ingin menahan kepimpinan ulama, maka dimana kebaikan sistem mempertahankan ulama itu berjaya membahagia kan hidup”

“Jikalau hanya mahu mempertahan kan ulama dan dengan mempertahankan ulama itu tidak membahagiakan manusia sedikit pun, siapa lagi harus kita hendak mempertahankan. Yang menjadi persoalan adakah benar mereka ini ulama yang harus dipertahankan?”.

“Nik Aziz? dan apa faedahnya yang amat nyata dan jelas, patung patung Buddha sedang bermain air banjir dan akan tenggelam bersama bah besar? insaflah”.

“Dan kita boleh buktikan dari negeri ini lah bermula cerita tentang tidur telanjang boleh, Cina baca Quran boleh, Cina masuk masjid boleh, Cina berzina dengan Melayu boleh, sex kebas boleh, arak boleh jual di Selangor, Cina senamrobik di Masjid boleh, Cina bersyarah tentang politik dalam masjid boleh, LGBT pun agaknya boleh, mengunakan ayat Quran bagi orang kafir untuk tujuan politik boleh, bagi kerja kepada kaum kerabat boleh, dan macam macam benda dan cerita lagi, dan ini bukan sahaja Kelantan “mengexport” salinan menu daging singgam, tetapi semua jenis menu singgam-singgam diatas. Jadi, mengapa harus kita berdiam diri?.”

“Saya berikan soalan itu untuk para pembaca menjawab sendiri”.

Christian Jihadis formed, the Kinghts Templar – Justiciar Knight Commader

Templar Cross

Image via Wikipedia

Justiciar Knight Commader, ketua jihad Christian Knights Templar pertama abad ini berkata:

“The order is to serve as an armed indigenous rights organisation and as a crusader movement (anti-Jihad movement). Once you decide to strike, it is better to kill too many than not enough, or you risk reducing the desired ideological impact of the strike.

“Do not apologise, make excuses or express regret for you are acting in self-defence in a pre-emptive manner.”

Breivik – Justiciar Knight Commander

Di Britain, kumpulan Jihad Christian di kenali sebagai English Defence League, juga mungkin boleh menjadi dalang untuk membunuh seperti yang terjadi dengan kumpulan jihad Knights Templar.

Makin lama semakin orang tidak suka multiracial, dan kita di Malaysia dingatkan, kita semua pun bukan terlalu suka multiracial. Jadi pandai pandai lah jaga diri. Buka kedai, kedai dia sahaja, monopoli sana monopoli sini, jangan ingat orang duduk diam. Satu hari semua multiracial akan hancur lebur jikalau pentingkan diri kaum mereka sahaja. Tunggu lah.

Baca berita terkini mengenai pembunuhan kejam di Norway disini.

What a Japanese newspapers says here.

Queen Elizabeth pun tak beli yatch, apa ler billionare Malaysia, wartawan British perli. Ambik engkau !

Brit perli billionare Malaysia yang membeli yacht pound sterling 3.4 billion.

Beliau berkata Queen England tak payah beli pun yacht untuk bercuti, ada millionare British menyediakan kapal layar mewah bertaraf berpuluh bintang dengan hanya menyewa.

“The 246ft yacht is normally available for charter at £440,000 a week, but Sir Donald, 82, said: ‘I wouldn’t expect a fee for something that is on behalf of the nation”.

Ini perli ni, mentang mentang jadi billionare, bukan main lagi beli yacht berharga sampai berbillion billion untuk bersampan kesini kesana kejap. Queen Elizabeth pun tidak beli. Kah kah kah.

Satu perkara lagi dengan otak orang Malaysia, terutama APTNs, perkara ini akan disensasi kan oleh mereka seperti berikut:-

Ketua pembangkang dan Lim Kit Siang dan semua APTNs dari Pakatan Rakyat akan bertanya” Hey, apa tak bayar sewa tu ada udang disebalik batu ker

Bukan mahu ingat “for something that is on behalf of the nation”. Mana ada “for the nation” bagi mereka,  ini hanya boleh terjadi jikalau ianya untuk “Middle Malaysia Nation”. (Middle Malaysia Nation equal to Dap bagi duit dulu dah tu buat kerja untuk rakyat, bila kerajaan bayar, bayar DAP balik, tolak hutang, duit bunga dan sumbangan paksa, itu dia Middle  Man Nation. Contoh dalam TBH case investigation data – baguskan, tak payah pergi pinjam bank Muamalat atau bank Rakyat)

APTLs = Ahli Politik Tolol Negara, ada “s’ kerana plural, terlalu ramai. Ingat ETP ingat NKREAs. Ingat Pakatan Rakyat ingat APTLs dan VGsVs,

note: VGsVs = Very good sex videos, plural ok, sebab banyak sangat dah.

Seterusnya baca disini.

Sikap ganas meresap ke minda pemuda Norway kerana rasis dan anti Islam – penganas jenis baru.

Prime Minister of Norway Jens Stoltenberg, att...

Image via Wikipedia

Kesatuan Europah merangkumi rangkaian negera-negara maju dan separa maju berasas kan industrialisasi dari awal abad. Kesatuan itu  terdiri dari 27 buah negara, termasuk Norway.

Keadaan ekonomi Kesatuan Europah bertambah buruk dimana ianya timbul dari kesan kejatuhan ekonomi dunia, terutama dari runtuhnya pasaran kewangan perbankan di Amerika dan keruntuhan ekonomi kesatuan itu sendiri akibat tekanan hutang negara.

Kerajaan Amerika sendiri mengunakan hampir separuh GDP mereka menanggung beban subsisdi rakyat, manakala banyak negara kesatuan mengunakan hampir 100% GDP bagi menjanakan pemberian kepada kegunaan rakyat sepenuhnya. Norway telah mula mencurigai dari menjadi ahli kesatuan, dan ada ura-ura dari kerajaan mereka untuk keluar dari kesatuan itu, bertujuan menjauhi kejatuhan nilai Euro.

Perkembangan politik terbaru didalam negara negara kesatuan ini pula merujuk kepada polisi menyekat kemasukan imigran dan berpotensi berubah arah menjadi sebuah negara kesatuan yang bersikap nasionalis. Banyak diantara negara-negara kesatuan pula tidak memihak kepada Islam, atau anti-Islam, diantaranya adalah Sweeden, Belanda, German dan Sepanyol.

Apa yang berlaku di Norway pada 22 Julai, hari ini 23 hb Julai, iaitu kejadian serangan bom keatas bangunan kerajaan mengakibat 7 orang terbunuh dan kemusnahan besar keatas harta awam, serta kematian hampir 91 orang awan di Pulau Utaya yang dibunuh mengunakan senjata automatik merujuk kepada isu keganasan yang telah meresap kedalam minda rakyat Norway, sebuah negara yang aman tanpa banyak rusuhan selama ini.

Pada awalnya, ramai penganalisis berpendapat bahawa serangan ini dimulakan oleh kumpulan militan Islam, walaubagaimanapun, polis berjaya menahan saorang rakyat Norway dan percaya bahawa serangan itu tidak ada kena mengena dengan serangan dari pengganas militan Islam.

Anders Behring Breivik, remaja 32 tahun, berkelulusan dari Oslo School of Management, dipercayai bertindak bersaorangan, menyerang kedua tempat di Oslo dan Utaya, memusnahkan sebuah bangunan kerajaan dan membunuh hampir 91 orang dikedua-dua tempat mengunakan bom dan senjata automatik. Dia memetik sebagai berkata di twitter, “saorang yang mempunyai kepercayaan bersamaan 100,000 orang yang hanya mempunyai keingginan” boleh diibarat kan sebagai mempunyai motif politik, dan kedua dua tempat serangan merupakan institusi kerajaan termasuk kumpulan remaja terbunuh itu dari parti para pemerintah.

Breivik. Beliau benci Islam, Komunis dan Multiracial.


Kebencian memuncak kepada imigran dan Islam bertambah teruk dimasa kejatuhan ekonomi negara-negara kesatuan itu. Kemungkinan ini lah membawa kepada kebencian memunjak beliau kepada kerajaan kerana polisi liberal mereka keatas penganut  Islam dan penerimaan ramai imigran dari negara negara bekas Soviet Union dan lain lain negara.

Lihat huraian lain di sini.

Democratic action party – gangbang with dog?

It was so funny when people of the intelligence said “gangbanging” a dog is good for you. Oh, are they saying interracial?. All of you, the Chinese urban, sleazy nincompoop small-eyed yellow skinned people are worthy of a doggy MP. Some one said DAP would train a dog and enroll him to be your next MP.

I suppose it would be easier to expose or overexpose DAP’s trend of selecting leaders. They choose, select and gangbainging a dog for you. Perhaps, their elected leaders or MPs are already comprising a list of few selected doggies.

“Meih, Meih Meih, chot, chot.chot, come in, come in, and you sit on my lap, doggy, don’t bite my slippers, come to mommy”.

Ha ha ha ha.

Hitler mencetak wang palsu merubohkan ekonomi England, bolehkah pakatan tiru idea ini?

Semua nya boleh. Media pakatan berjaya memanipulasikan segala kebaikan polis kepada kejahatan dengan mengunakan teknik tipu muslihat didalam vedio dengan secara maksimum. Malangnya, nasib tidak bersama kumpulan ini kerana telah kantoi.

Semasa menghurai buku jingga, mereka telah menekan peranan ekonomi negara dan kesejahteraan rakyat. Dari corak penipuan yang telah berlaku semasa bershit 1 dan 2, dan cadangan bershit 3 oleh Nik Aziz Nik Mat, kemungkinan besar sasaran mereka juga akan tertumpu kepada teknik menjatuhkan ekonomi Malaysia supaya perancangan buku jinga boleh diutarakan oleh mereka yang berniat jahat.

Semasa perang dunia 2, Hitler telah mencetak wang kertas England untuk di edarkan ke negara itu supaya ekonomi England jatuh teruk. Beliau telah mencetak wang kertas 5, 10, 20 dan 50 pound dalam tahun 1942 dan mengarah “spy” mereka membanjiri wang palsu itu di England supaya ekonomi negara itu merudum dan hancur.

Perisik British berjaya mengetahui rancangan perbuatan itu dan kerajaan British pada masa itu telah menyekat percubaan tersebut dengan menahan bahan bahan wang palsu dari diedarkan di England. Kerajaan juga telah menarik balik wang kertas 5 pound dari edaran dan menyebabkan peluang mengunakan wang palsu 5 pound yang di cetak Hitler tidak kesampaian.

Salah satu wang kertas 5 pound yang dicetak oleh Hitler akan dilelong di Mullock’s auctioneers di Ludlow Racecourse, Shropshire pada 18 Ogos 2011.

Kecenderungan pakatan mengaibkan negara didalam beberapa isu seperti bershit 2 boleh mengambarkan bahawa mereka ini berkemampuan menghancurkan ekonomi negara supaya ianya merudum dan menyusahkan rakyat sepertimana yang telah dibuat oleh penjahat kerajaan dibawah Hitler.

Keupayaan ahli gabungan mereka menekan harga komoditi penting negara seperti harga rumah, makanan dan minuman dan lain-lain komoditi penting negara boleh menjejaskan corak kehidupan rakyat, dan mencairkan ekonomi dengan menabur wang jeti haram atau mencetak wang palsu bagi kegunaan kita semua boleh menambah buruk keadaan ekonomi tempatan.

Walaupun tidak ada bukti yang menunjukkan perkara itu sedang berlaku didalam negara ini, kita harus berwaspada dengan corak gerak-kerja pakatan kerana mereka mempunyai agenda yang seolah-olah sama dengan kerajaan Hitler semasa perang dunia kedua, iaitu memenangkan dan menguatkan kerajaan mereka supaya kerajaan sekarang hancur lebur secara paksa dan mengambil alih pemerintahan dari kehancuran seperti era  Hitler dizaman perang dunia kedua.

Waspada adalah jalan yang terbaik didalam situasi dimana pembohongan demi pembohongan telah terbukti sebagai jalan telah mereka gunakan didalam usaha untuk memenangi hati rakyat seperti yang berlaku semasa bershit 2. Sungguh malanga sekali kerana kita mempunyai satu rangkaian pembangkang yang amat rakus dan suka berbohong menipu dan mengananyai strata rakyat bawahan.

Baca selanjutnya tentang percubaan Hitler disini.

Over 800 PRs (police reports) for PR’s supported Demo?

You could see the light over the tunnel when over 800 police reports made against PR‘s supported Bersih 2.00, well, at least what was going on over there, in the brains of the people who hated street democracy.

I get seriously disbelief over report in the Star, the survey which had been hacked by the pro bersih group, to spin-off the mode of the people in general, between the two pro and con groups.

Surely people on the street, those who need to be on the street to make a living; taxi drivers, bus drivers, hawkers, students, office workers, and all town goers, will be inflicted by mobs or angry bersih’s gangsters looking at earlier incident in similar event bersih 1.00.

It’s all political. Nothing has been achieved by road or street protests, and the one that was really made the headline was to give a real racial discontent that could create racial conflict like May 13, 1969.

BBC News – President Obama: Now is time for US and West to lead


President Obama: “Perhaps, the argument goes… the time for our leadership has passed. That argument is wrong”

President Obama has told British politicians that, despite the rise of new global powers, the time for US and European leadership “is now”.

He said the influence of the US, UK and allies would remain “indispensable,” in a speech in Parliament on the second day of his UK state visit.

But he said that leadership would need to “change with the times” to reflect economic and security challenges.

Read more here  BBC News – President Obama: Now is time for US and West to lead.

Sinbab #eekaawordprescom

Sekarang hendak belajar dari siapa?

Dari Noor

Image by Todd Huffman via Flickr

Belajar lah kamu sehingga ke negeri Cina, dan sepatutnya belajar lah dari semua negara dunia.

Apabila diberi harta yang banyak, termasuk harta dari bumi didalam sesebuah negara Islam mereka masih juga bergantung hidup dengan semua negara besar dunia. Dari sekecil-kecil benda untuk sebuah kehidupan moden ini kepada peralatan ketenteraan.

Islam agama agung itu tidak membuah satu masyarakat kompetitif didalam kebanyakan negara Islam. Tekanan dari kesemua negara bukan Islam seperti Amerika dan Britain telah membangunkan satu sistem pengautan kekayaan dari negara Islam kearah mereka dengan cara yang amat dominant dan sistematik dan tidak disedari oleh para pemimpin kuasa Islam dunia.

Negara Islam di Timur Tengah bergantung hidup dari barat keatas bahan makanan mentah dan kering, peralatan elektronik, komputer, kereta dan pengangkutan, bahan-bahan perumahan, sistem pertahanan dan keselamatan negara; jet pejuang, kereta kebal, kapal selam, bom dan peluru berpandu, radar, pengesan kapal terbang, pegesan jarak jauh dari satellite, telefon bimbit; sistem perbankan, sistem pelaburan, dan segala-galanya.

Pertukaran benda yang dinilai berat sebelah, nilai tinggi diberi keatas segala barang-barang yang direka oleh mereka, manakala nilai bahan mentah yang lebih penting itu dinilai rendah. Padahal, kegunaan atau kepentingan sesuatu barang dari bahan mentah itu lebih berharga kepada kemanusian; seperti minyak dan gas, manakala kepentingan alat-alat yang direka mereka itu berbentuk sementara dan akan berubah-ubah dan barang-barang itu tidak penting dalam kehidupan manusia bagi menjana sebuah ekonomi dunia Islam, sebaliknya umat di negara Islam menjadi pengguna tegar telah membazirkan harta mereka; seperti jet pejuang Tornado, bom berangkai atau peluru berpandu.

Oleh kerana nilai yang tinggi diletakkan keatas barang yang direka oleh pihak mereka, penduduk dunia yang kaya raya adalah dari negara barat, dan segelintir manusia Islam di negara negara Islam itu sendiri.

Proses membina barang-barang itu menjana ekonomi barat, memberi perkerjaan, dan memberi sebuah kehidupan mewah kaum kafir dan berbeza dengan negara Islam yang terpaksa bertungkus lumus mengeluarkan hasil bumi untuk mendapatkan barang-barang yang sememang nya tidak berguna untuk kebahagian masyarakat di negara Islam.

Berjuta-juta tong minyak ditukar dengan sebuah jet Turnado. Setelah berkelahi atau berperang dengan kuasa barat, semua harta akan di sita. Mereka membuka pintu kepada pelaburan dari negara Islam didalam negara mereka mengunakan sistem kewangan moden mereka, tetapi sebenarnya ini adalah sistem berpaksikan riba yang amat besar dan penipuan yang dilindungi.

Beginilah nasib para pejuang Islam dunia hari ini, mereka masih melihat cara pemerintahan kuno Islam dan tiada siapa peduli kepada kehidupan daif mereka mengali hasil bumi untuk negara barat dengan bayaran rendah dan ditipu supaya meminjam dana dari mereka dengan mencagar bahan asli yang masih didalam tanah yang harus dikeluarkan berpuluh-puluh tahun kehadapan.

Penipuan licik dari kaum ini juga terkena keatas hidung orang-orang Islam Melayu PAS yang telah lama dinyahkan pemikiran mereka ke zaman batu supaya terlupa kepada siri penipuan membeli harta yang tidak berguna bagi manusia, dan suatu ketika nanti, kesemua harta itu tidak dikehendaki oleh sesiapa pun, termasuk peminta sedekah.

Eekaa #eekaawordpresscom

takperr, takperr

“Beranak Orang Asli pun takper, takper.” Ohtakdia sebagai berkata. “Nasib baik ada BN, saya sudah Islam,” beliau menyambung.

Kerajaan dibawah pemerintahan BN lah yang telah membawa kebenaran dan roh Islam kepada ramai Orang Asli termasuk Lebardaun Mapjis.

“Kita serupa” : nyanyian Headwind.

Kalau dapat ku petik bintang di awan biru
Kan ku sematkan ke dalam dada mu
Kalau dapat ku capai bulan mengambang penuh
Kan ku hadiahkan di hari jadi mu

( 2 )
Begitulah janji ku kepada mu
Walaupun kau hanya menunduk bisu
Ku tahu kau terluka kerana cinta
Oleh dia yang tak setia

( 3 )
Nasib kita serupa
Bercinta dan kecewa
Mungkin dikau yang tiada menduga
Biar aku pilih mu
Mungkin dikau kan tahu
Betapa pilunya hati ku

( 4 )
Malah kau tuduh aku
Hanya menambah luka
Yang kini masih terus berdarah

( korus )
Kita serupa… Kita serupa…
Hadir ku untuk mengubat luka
Kita serupa… Kita serupa…
Walau pun hati ku pernah di kecewa

( ulang 1, 2, 3, korus, 1 )

Mat Ell  #eekaawordpresscom

“Psycho war” PAS bunuh perpaduan Melayu

pyschology

Perang Pyschology bermula (Image by victoriapeckham via Flickr)

1. Pertembungan hari-hari ini diantara penyokong PAS (PR) dan penyokong BN (UMNO) amat ketara dan dapat dilihat begitu rancak berlaku setelah PR memerintah beberapa negeri di Malaysia.

2. Walaupun PAS baru memerintah Kedah dan berkongsi kuasa di Selangor dan Penang dan masih tetap memerintah Kelantan selepas PRU 12, kekerapan PAS menganjurkan “showcase -human strength”  melalui pertunjukan kuasa ahli mereka  di hadapan para penyokong BN di negeri- negeri tersebut telah memberi gambaran satu peperangan “psychology” telah pun bermula dengan serius didalam arena politik Melayu Islam di Malaysia.

3. Baru-baru ini di Kedah satu perhimpunan 30 ribu pemuda PAS telah di anjurkan semperna memerintah negeri itu selama 3 tahun adalah satu contoh serangan atau perang “psychology” anjuran para pemikir atau strategist parti PAS untuk memberitahu kepada semua kaum di Malaysia, Cina dan India, terutama Melayu Islam bahawa pertunjukan kekuatan kuasa mereka dari jumlah ramai ahli itu boleh diertikan bahawa mereka sudah  kuat.

4. Sebelum ini dibeberapa tempat sama ada di Kelantan atau di Selangor pakar strategik PAS juga telah cuba mempamirkan kekuatan  jumlah ahli mereka dengan berhimpun di upacara sembahayang hajat, satu strategi peperangan disebalik tabir diantara penyokong PAS dan BN. Dengan sikap ini apa yang PAS ingin memberitahu kepada penyokong BN;  kaum Cina atau India dan khasnya Melayu Islam, bahawa mereka memang bertenaga dan amat kuat dengan sejumlah besar kekuatan “manusia”.

5. Sedikit sebanyak strategi ini telah dapat mempengaruhi kaum muda mudi di negeri-negeri terbabit dan mereka telah mendekati “kuasa ramai manusia” dengan menjadi ahli rombongan PAS. Ini jelas terbukti apabila terdapat ramai pemuda di Selangor mula berketayap dan memakai serban ala “al-Qaeda” serta berborak-borak memenuhi kebanyakan kedai-kedai mamak di dalam sesetengah kawasan perumahan kaum Melayu di Selangor menunjuk-nunjuk kepada “keislaman” mereka.

6. Percaturan begini mungkin baik kepada pertambahan pengaruh kuasa undi PAS dari kalangan pemuda Melayu Islam di luar Kelantan dan bertujuan memecah atau mengurangkan penyokong muda Melayu Islam kepada BN (UMNO).  Strategi jangka panjang pula merujuk kepada  keinginan PAS menambah bilangan undi kepada mereka semasa PRU yang akan datang.

7. Keghairahan mempamerkan ahli semakin rancak di sini dengan tercetusnya pergerakan anti kerajaan di Asia Barat yang didokongi oleh para pemuda dan pemudi di negara negara yang terbabib. Ini boleh mengundang pergaduhan besar sekiranya di provokasi.

8. Apa yang PAS tidak terfikir dari perkembangan ini adalah mereka bakal mengundang “pertempuran” yang lebih besar diantara Melayu di Malaysia yang tidak pernah lagi berlaku.  Ini adalah kerana pengunduran penyokong BN semasa PRU 12 adalah disebabkan protes keatas kepimpinan BN semasa itu, bukan merupakan satu kehilangan semangat “perang” didalam dada para penyokong BN (UMNO). Terbukti ramai MP atau ADUN yang telah dipilih terdiri dari kalangan ahli  yang tidak berpotensi tinggi sebagai pilihan undi protes.  PAS bakal bertembung dengan kekuatan penyokong BN yang masih utuh pula setelah pertukaran drastik keatas kepimpinan BN sekarang ini diterima dengan baik oleh mereka.

9. Kata orang tua-tua, penumbuk jangan dihala kemuka orang, lihat dahulu siapa lawan siapa kawan.  Sekiranya PAS ingin memgembelingkan kuasa ramai ahli dan memberi tekanan “perang psychology” keatas penyokong BN, “permintaan” itu mungkin di terima oleh ahli-ahli BN dengan mempamirkan kuasa ahli ahli mereka pula. Dan siapa yang rugi, sekiranya perang betul-betul berlaku seperti di Libya.

10. Masing-masing ingin menunjuk kuat maka dikuatiri satu pergaduhan besar akan berlaku diantara orang orang Melayu Islam dinegara ini dan sudah tentu bagi menyelamatkan negara berdaulat ini kerajaan harus bertindak lebih awal mengekang tindakan provokatif  PAS yang tidak membawa apa-apa faedah besar kepada ummah umumnya;  Melayu, Cina, India dan lain-lain bangsa Malaysia, selain daripada tindakan agresif demi memperbanyakan undi bagi menegakkan Islam ala PAS.

11. Pandangan negatif terhadap Islam dimerata tempat di dunia tidak seharunya di “power play” oleh PAS di Malaysia. Seharusnya PAS bertindak lebih proessional didalam mempengaruhi pengundi seperti parti parti politik lain yang lebih maju di negera negara di dunia. Pergerakan ala tindakan “Shia menghentam Sunni” atau “Sunni menghentam Shia” di negara Asia Barat bukan satu budaya yang baik didalam Islam sendiri dan PAS seharusnya tidak mengikuti jejak langkah mereka-mereka itu dan membawa budaya seperti itu kesini kerana masyarakat disini mempunyai budaya yang berbeza.

12. Soalan sekarang ini mampu kah BN memerangi mereka yang bergerak menunjuk kuasa ramai manusia? Keputusan PRK baru baru ini memberi gambaran jelas kepada PAS, jangan bermain api dengan semangat jati diri orang Islam BN. Cukuplah mengunakan agama bagi mempengaruhi orang orang muda kearah kebencian dan perpecahan kerana Islam adalah satu agama perpaduan. Melayu Islam PAS dan Melayu Islam BN adalah satu tunggak kepada kemakmuran negara tempat berlindung satu kehidupan bangsa Malaysia. Perpecahan yang ingin dibawa oleh PAS akan merugikan semua penduduk Malaysia. Percayalah.

13. Dan amat pelik didalam pengiraan ramai didapati ketua ketua PAS selalu menyebut Islam itu agama perpaduan, tetapi tindakan mereka menghala kepada perpechahan umat Melayu Islam yang ketara. Adakah ini hasil dari satu tindakan pihak ketiga yang ingin melihat Melayu berpecah belah? Kita semua harus bertindak secepat mungkin bagi menyelamatkan umat Islam di sini dari di belenggu oleh tindakan subversif yang terselindung.

Lihat disini pyscho-war PAS.

eekaa #eekaawordpresscom

Causality of a war

Racial Penile Manicure
Image by Trevor Haldenby via Flickr

We are all suffering from a mind-boggling syndrome as a result in  never-ending wars from egoism, decipherment and anti establishment of the minority.

Portraits and pictures of hatred of one another, in a country they say their  own, are the signature of men destroyed through a raging war on terror. Terrorists are everywhere, even in the fight for the right to the usage of mother tongue’s language.

Not a long time ago, Chinese who love China prepared a first attack on the Malaysian education by cunningly disobeying national inspiration for a single school. Sixty private Chinese schools were given to this group to emulate their mother tongue education in this country since 1954 well before the independence. Their fight in my view was to segregate the country’s mass population mother tongue from their own. Succeeded they have but who are  casualties of this war, a war that twists the arms of the government‘s inspiration for a true unity among so many faces and races in this nation?. It’ has divided the community into;  yours or mine. That was the true ultimate goal of this war , yes.

Other wars or racist remarks start from here, yes right here. NEP, MEB, Fuck TNB, Negarakuku, Ketuanan China, Chinese road signs, Chinese Letter heads, Signboard, Surau invaders, Allah, darkened forehead PAS members, nincompoop politicians, chauvinist, bigot,  middle finger Malaysia, Nah Fuck racism.  Think what they have said all stemmed from this purposely made f**kinnnng ragging war. Self-centred-ness right to a Mandarin’s tongued individual surrounded by so many Malays. Feel proud of it? Proud you may have but why that kind of gangsters, Chinaman‘s  proud? Look around you all are modern, easy and simple. No single race is on the top of the other, we are born equal. No right to be racist among us.

Their bullets were the right to use mother tongue language, Mandarin, here in Malaya, Persekutuan Tanah Melayu and then Malaysia. After heavy struggles with massive supports from local Chinese groups, Chinese trades and commences, and other Chinese NGOs, won  the battle fields to fang out the nationalists.

Name Wee is one of their products apparently is a classic example from this short minded and small-eyed society’s controversial approach in a country blessed with abundance of natural resources.  The outcome of last general election saw a number of other similar controversial products to imitate one kind of revolution, does your country loves you?. Who would love you, if you have a wall that divides us apart?. Please remember a country can’t give love, nah not at all, its population can, and who the hell is its population?

They are the offspring of anti establishment. Or aren’t they?. Are they using the right for mother tongue education to set up a line between or to conquer the business world for themselves. Are they faking a war to survive in the Malay Kingdom? You think about it, seriously. Think of NEP bastardized, think how the hell the Malay’s economy never had achieved the target 30%, and with 100% support, where it’d  gone wrong!!!!, Divided roles by language  through f**ccked your mother- tounged business?

Look and listen to this video that came out from the anti racist Name wee’s Nah Fuck the Racism rap; enjoy the war bro!. There will be more.

Enhanced by Zemanta

Independence Day resolutions, only today for you.

Malay Muslims in Songkhla
Image via Wikipedia

Now MP Serdang knows a bit about our local custom by learning through the hard way. How bad that was for her to learn that way I mean not only her alone and those similar bigots in DAP. She has been with her father for almost 100 years combined and learned it yesterday?

Learning local custom means leaning how the Malay lives thus knowing the Malay customary behavior which in the end the Islamic manners in which the Malay believes. How beautiful it is because in the end you know Islam. Knowing Malay in fact is to know Islam.

Today you are in another surau, so who cares. There is no problem with you or everyone else. There is no shouting now you are beginning to know the Malay’s custom which has been here for century. Only the frustration was that you just had learned it yesterday. You should be taught about it when you were in school or through your parent guidance some 20 or 30 years ago. I am sure your parent too couldn’t be bothered to learn about it then.

Learning the local wisdom using a foreign language like Mandarin doesn’t make sense, something like you are looking at a photo of a durian and then imagining how the taste is. You have to mingle around and speak the local language anywhere and everywhere you are. So learning in a Chinese school does not help you a lot yes?, it didn’t help you yesterday and it will never help you or others too forever. It will stop you from learning a bit more for national unity, because you cannot really taste the durian only by just looking at it. I am happy to see young Chinese boys in our National Schools they speak better Malay than many of you on the street. I love them as my own children and feel they too belong me, my family or  my community. If I can say it on my community’s  behalf.

You are lucky, today is an independence day, and because of this I like to let you know all my feelings about you and your people.

I never have problems with any Chinese, those who are not so arrogant because we are born here and would have beautiful graves somewhere in this nation if we die. We have observed a unity among people here for the past 30 years. If it is not because of the wisdom of Malay leaders of  this country over and above the other leaders that you may know, this country would have been with thousands of PKFZ cases, robbing and killing of innocent brothers and sisters, rapes and robberies,  cheating and  all other heinous acts that can be found in other countries. Instead as you see, we have the peace and tranquility a country or nation could give in comparison with other countries everywhere else in the world. Wouldn’t you agree?

Then you may ask, how that is possible because of those policies such as NEP or whatever your group of Chinese are championing against them are still around and but we maintained the peace and stability in our society? Do you believe Mandarin is the language for unity? or to segregate business world from the Malay who use only Bahasa and you chibai all government services because they are championing of Bahasa Kebangsaan? Don’t trade that  for power of self esteem, ego for your community lah friend, we must work together. But then how to work together when you speak Chinese dialects and we Bahasa? No make sense lah brother. You chibai chibai us also we don’t know, like namewee?.

This is because Islam is always the guidance of the right path of the Malays leaders in the government, no matter how hate you are at the policies, or any of the leaders. If you go to Singapore you will never have to see a Chinese School, you see you have that in this country after 60 years!!!.  Who do you think do that for your group or community,the desire and the need of different kind of schools that is observed and protected.  Even this is prolong at the cost of breaking up unity among other races of  this country. Without soul of Islam in the Malay leadership  in this country the will never be peace.

I believe, you are now beginning to like Islam after all the troubles you went through, and beginning to like our Malay community.

You probably do not know that we can stay poor, however we always protect Islam in all our daily chores in our life. Because Islam is Malay and Malay is Islam. It doesn’t matter that we are poor, or rather unintelligent or of a low standard compare to you group of people who are highly intelligence and rich, so they say, but then we don’t rob things you have. In fact we are the giver, to you, your family or your group of people from the beginning.

Enhanced by Zemanta