Tentang Isteri, Bini, Berbini dan Bini Bini, dan tino.

Jangan salah faham, ini hanya boleh di guna pakai untuk orang orang PAS sahaja.

Kerana, urusan isteri kepada orang PAS adalah urusan “second thing in my mind” yang penting PAS adalah sebuah jentera, sebuah toll plaza, untuk memunggut duit derma, untuk kegiatan kegiatan parti.

Apa yang isteri tidak tahu, kegiatan parti mereka itu termasuk parti berbini, parti bini bini, parti bertino tino. Isteri di climatekan dengan aku janji “mu lawan mu talak satu” sindrom, maka urusan “second thing in my mind” jadi urusan utama apabila wang derma penuh kocek.

Berbini itu bagi orang PAS, sedap dan lazat. Omm!, seperti iklan KFC, sedap dan lazat!!. Kita nampak dengan jelas dari video video perlakuan berbini atau bertino orang PAS. Bagaimana suara “his, his, his, omh” terkeluar mulut dan gerak nafas semasa berbini. You know, semacam kambing janapari. Dan semakin kuat bila bini bini mengerang. Seperti liur terkeluar bila lihat nasi ayam semasa lapar.

Bagi PAS berbini benda okay. Berzina pun okay. Kedua dua nya sama.

Bagi yang berusia berpangkat datuk, ulang tayang video kegiatan Parti itu boleh memberi kesan kepada cucu dan anak anak serta isteri masing masing.

Aku harap, kegiatan derma dalam PAS di hentikan. Dengan kurang duit derma kegiatan parti seperti berbini bini akan kurang dan menyelamatkan isteri isteri para orang orang Islam. Katakan Islam menyanjung tinggi kaum Wanita?.

Husam bagaikan perniaga kedai runcit Salor datang ke Putra Jaya hendak jaga Pavillion Shopping Complex

Dalam kedua dua tempat, banyak yang berbeza.

Kedai runcit Salor memerlukan bekalan ikan, timun dan lain lain barang makanan untuk di jual setiap hari. Akaun nya sama tetapi di dalam bentuk yang lebih kecil.

Shopping Complex seperti Pavillion memerlukan kepakaran dalam akaun dan lain lain yang amat berbeza.

Jikalau di Salor pun di ibaratkan Husam amat bersusah payah mentadbirkan sebuah kedai runcit, bagaimana dia ingin mentadbirkan sebuah pasaraya yang besar?.

Begitu lah ibarat nya Husam ke Putra Jaya dan sudah mula mengajar ilmu bagaimana menjaga sebuah kedai runcit di sebuah pasaraya besar semasa berceramah di masjid Putra Jaya.

Benda remet temeh seperti parking lot dan sebagainya adalah seperti paip bocor bekasan ikan basah di kedai runcit dan tidak perlu pakar politik untuk mentadbir nya. Biarlah para penyelidik yang berkemampuan tanpa di campur dengan bahan politik untuk mempekemaskan.

Yang jelas bagaimana sebuah tamaddun yang di pelopori oleh orang orang Melayu di dalam persekitaran yang modern dapat di kawal selia bagi menghadapi cabaran kekuatan tarikan magnet atau “gravity pull” ke bandar bandar baru di Asia Tenggara atau di dunia dimana semakin hari menerima tekanan penghijrahan rakyat dan tenaga kerja ke bandar yang berdaya maju dan Putra Jaya semesti nya, dengan kepakaran ahli politik yang dipilih, menjadi semakin maju sebagai pusat peradapan dan bandar tarikan, bukan sahaja kepada pakar pakar dunia, sesuai dengan kaedah live, work and play, tetapi juga kepada penghuni dan juga pelawat.

Bagaimana, boleh kah?

Dengan pengalaman anda didalam wilayah Salor dan sekitarnya yang belum lagi bertaraf peradapan moden serta mungkin boleh di klasifikasikan sebagai penempatan penduduk yang berkecemuk; jalan jalan yang terlalu sempit serta perumahan jenis linear yang tidak berkesudahan, dan dengan itu penghijrahan besar besaran ke bandar bandar maju lain di Malaysia dan dunia, lari dari kawasan tersebut. Apa pakar anda hanya menjaga parking lot?.

Tidak payah bersusah payah tentang hal itu. Dan saya ingin bertanya apa sudah jadi dengan bandar baru yang telah di rancang anda di Kota Bharu? Maju kah dia?. Sekira semua perancangan itu tidak berdaya maju, hasil dari buat fikiran yang tidak kreatif, bagaimana dengan pengalaman anda itu ianya boleh memberi impak besar kearah kecapaian matlamat Putra Jaya seperti yang di sebut di atas?.

Baik lah, sekiranya anda bercita cita untuk membina kandang kamping janapari di Putra Jaya, dengan kepakaran anda, saya rasa anda akan di halau keluar oleh penduduk Putra Jaya. Tetapi selamat mencuba, dan ingat ingat video banyak di Putra Jaya jangan pula ternampak spender cap pagoda yang berbentuk sama di dalam video itu.

Ingat Islam larang orang berzina, walaupun PAS tidak begitu ambil berat tentang larangan larangan tersebut yang ada di dalam agama Islam.

Kalau Nabi masih hidup, Nik Aziz yang lawan Dia dulu tidak hendak berhenti jadi MB.

Belebongwa Kelima:

“Jikalau Nabi masih hidup puak UMNO pun lawan dia.”

Apa yang tersirat ialah, jikalau Nabi masih hidup, Nik Aziz akan lawan dia dulu kerana tidak mahu berhenti dari menjadi calun DUN dan MB.

579563_606077452742609_1454106885_n

Selamat Tinggal, Nik Aziz. Bye bye Bro, sleep well. (He he he, Ji, apa yang bergerak gerak tu Ji?. Tikus ke?)

Tidur ni sedap. Kalau banyak duit. Ya lah sunat tidur jap, tetapi, kalau tidur sepanjang masa, sunat korak mu. Kita, derbar bas, pengayuh teksi, tidur jugak. Tapi cepat bangkit, buat kerja. Nak cari duit. Dia tak apa lah, duit masyok selalu. Boleh tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Orang semacam ini mesti lawan nya jikalau suruh berhenti dari jadi calun untuk jadi MB, walaupun di suruh oleh Nabi, jikalau Dia masih hidup. Ya tak. Sedap tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Kita kena tunjuk kepada rakyat gambar dia ni tidur sokmo. Patutlah semua kerja tidak menjadi. Buat jalan raya; tinggal raya saja, buat jambatan, tinggal tugu pecah tanah, jambatan entah kemana, buat stadium, stadium tak tahu di mana, buat bandar baru, bandar entah kemana, buat Lembah Sireh, tinggal sireh saja, buat apa apa, kosong saja.

Tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Sikit masa lagi, dia akan letak gambar dia sedang nangis. Suruh orang kesian. Atau sedang duduk berdoa.

23 tahun duduk berdoa, last last rakyat terdiri dari gadis sunti jadi pelacur. Doa dia tidak di makburkan ALLAH,  kerana suka tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Jadi bila dia ni seorang ulama? Saya mushkil dengan perosalan ini. Kalau doa pun tuhan tak terima? He he he, kesian nya.

N6 Cempaka, kawasan Dun dimana jalan pun tidak terbaiki. Kerja Adun adalah beranak pinak bercucu bercicit membesar famili sendiri.

Nik Aziz BCU 1

Nik Aziz BCU 1 (Photo credit: Syed Azidi AlBukhary)

Sedikit masa dulu, beratus orang demostrasi di Sabak, dalam Dun N6 Cempaka, dari Panji ke kawasan Pengkalan Cepa, meminta Adun Cempaka memberi pertimbangan memperbaiki kan jalan raya ke kampung mereka yang selalu rusak.

Hari ini Datuk Nik Amar berkata, Nik Aziz akan tetap bertanding di N6, Dun Cempaka, bagi kembali menjadi MB Kelantan, merubishkan ramalan bahawa Nik Aziz akan bertanding di kawasan Parlimen sama.

Semalam, Islam Brotherhood di boikot orang ramai di Mesir, menyampah dengan tindakan parti Islam dibawah pimpinan Mohamad Morsi yang menjadi Presiden Mesir. Bandar Cario, Port Said dan Ismailia bergolak dengan demostrasi membantah tindakan Presiden menghantar polis , dan ramai keluar rumah menentang curfew yang di jalankan mengikut arahan Presiden. Lebih 54 orang terbunuh di Port Said, bandar yang terletak di hujung Terusan Suez.

Islam ke atau tidak, kebangsaan atau tidak, tugas menjadi wakil rakyat adalah bertujuan untuk kebaikan kehidupan masyarakat.

Nik Aziz bernasib baik sekarang ini. Dia mempunyai 57 orang cucu dan mendapat 2 cicit dan diberi masa yang luas untuk mencium dahi cicit cicit kembar beliau di dalam keadaan senang lenang dan memberi tahu kepada rakyat beliau boleh beranak pinak dengan banyak tanpa ganguan dari kesedihan dan kesusahan serta keperitan hidup. Sebab apa?. Sebab dia berkata Pas itu Islam dan UMNO itu kebangsaan. Itu lah modal dia dimana beliau berhak untuk beranak pinak begitu banyak ddidalam kesenangan, sedangkan rakyat dibawah jagaan beliau didalam kesusahan hidup. Orang lain pun perlu menjaga anak dan cucu juga, tetapi dimana wang yang harus di ambil?. Ajar lah dia pula apa itu Islam sebagaimana beliau mengajar orang lain tentang Islam.

Puan Norlida Mat, separuh buta, tinggal didalam kawasan Dun Cempaka. Lantai rumah nya pecah dan hampir roboh. Berkerja sambilan dan hidup bersendirian, tanpa suami. Hidup diatas pungutan wang sebanyak RM0.30 sen sehari, , mempunyai anak yang sedang membesar tanpa belaian, dan bagi Puan Norlida Mat, mendapat cucu pun berkemungkinan susah, apa lagi untuk mencium cicit.

Beza kan seorang Adun yang telah lama duduk disitu. Semasa dahulu kala, pemimpin Islam menyamar sebagai rakyat biasa menyelinap masuk kekawasan penduduk awam bagi mengetahui keperitan rakyat mereka. Zaman Adun Cempaka, Islam mengajar anda duduk dirumah cium cucu dan cicit serta mengajar bahawa UMNO itu kebangsaan, tidur di atas riba isteri sambil melihat perkarangan syurga yang luas dibawah kepala beliau, sedangkan rakyat jelata hidup dalam kemiskinan dan kedaifan. Nik Amar pun hendak jadi MB, you. Jadi tidak apa lah letakkan Nik Aziz tempat pengundi yang semakin benci kepada beliau sampai kepangkal usus. Ada chance lah orang lain jadi MB.

Itu baru seorang janda yang buta, dan bagaimana kah nasib ramai lagi mangsa tekanan pemimpin yang suka mengata UMNO bukan Islam UMNO itu kebangsaan.

Terdapat lima ribu orang dikawasan ini yang menghadapi kesulitan ketara. Semasa PRU 12, Nik Aziz menang dengan undi sebanyak 9,514 manakala lawan nya memenangi undi sebanyak 5, 265 dengan lebihan undi kepada Nik Aziz sebanyak 4, 249 undi. Sekiranya kesemua 5,000 orang ini tolak Nik Aziz seperti penduduk Port Said, Ismalia dan penduduk kampung di terusan Suez memboikot Mohamad Morsi Parti Islam, Nika Aziz akan terus pegang cucu dan cicit kembar di rumah beliau dan terus tidur di atas riba isteri setiap saat dan masa.

Sekiranya kebencian kepada pemimpin Islam seperti yang berlaku keatas Mohamad Morsi di Mesir timbul dari arahan hukum bunuh keatas 21 peminat bola di Port Said, kebencian kepada pemimpin PAS ialah kerana mereka itu berselindung dengan agama Islam dan berpura pura menjalankan tugas. Yang sebenarnya mereka ini adalah seorang ketua sebuah famili besar yang bahagia diatas kesusahan rakyat jelata. Mereka beranak pinak dengan banyak tanpa perlu memikirkan nasib rakyat jelata.

PS: Beranak banyak dan bercucu cicit ini samalah dengan amalan belungkas. Menanggis saya melihat Nik Aziz mencium cicit beliau, bukan kerana sedih keatas beliau, tetapi kerana sedih melihat tanggisan Norlida Mat seorang buta, mengenangkan betapa anak anak beliau mungkin terjatuh kebawah rumah kerana lantai rumah yang lusuh dan patah. Adun kawasan beliau bergembira dan dia sebagai rakyat menderita. Islam Kebangsaan. Islam untuk beranak pinak banyak dan bahagia seorang sahaja. Jatuh air mata mengenangkan perangai seorang Adun seperti itu.

Kepada Puan Norlida sabar, kepada yang lain lagi, sabar. Kita jatuhkan Nik Aziz dengan memberontak dan undi parti lain. Jatuh Nik Aziz, jatuh Husam Musa, dan jatuh Takiyudin. Dan jatuh lah Nik Amar, apa guna mereka semua ini kepada kita?. Pas tak akan jatuh kerana mereka dijatuhkan, dan selepas mereka akan timbul pemimpin baru yang lebih baik daripada mereka, kerana Allah maha berkuasa. Mari kita ajar Nik Aziz dan kumpulan dia agama suci Islam. Mereka adalah pengamal kebangsaan, apa kebangsaan, yaitu berpakat dengan orang kafir hancurkan Islam.

Saya pasti, jikalau di tanya apa itu kebangsaan?. Dia sendiri tidak tahu. Sekolah Menengah Kebangsaan kah, pasti itu jawapan dia. Jatuhkan dia sekali ini. Tak ada guna sekerat rotan pun kumpulan dia ini kepada kita semua.

Bee Gees – Robin Gibb

Robin Gibb

 

Hari ini, Robin Gibb yang sedang menghidap penyakit dalam usus kelihatan cuba menyanyi mempopularkan lagu beliau I ve got a message to you. “Now is my turn to die”, one of messages in his song!!.

Robin 61 tahun.

Gaddafi masih mengawal Libya – general berpaling tadah bersama NTC mati dibunuh

Abdel Fatah Younes dibunuh

Dua orang bekas general Gaddafi yang berpaling tadah dan bersama dengan NTC ( national transitional council) iaitu Abdel Fatah Younes dan Khalifa Hifter merupakan komander tentera puak pemberontak yang berpengaruh. Malahan Younes telah mengatasi Hifter didalam usaha mereka mengambil alih Benghazi dari kelibut tentera Gaddafi.

Hari ini Younes di dapati mati dibunuh. Mengikut berita yang dipercayai, Younes menjadi terlalu kuat didalam pakatan pemberontak, tetapi tidak dapat menyesuaikan diri dengan kumpulan majoriti di Benghazi yang amat memandang tinggi peranan yang dimainkan oleh Hifter sebagai komander, malahan Hifter sebagai penduduk asal Benghazi mendapat kepercayaan ramai di bandar itu dari Younes.

Diberitakan Younes telah dibunuh oleh satu pakatan sulit Hifter. Dan berkemungkinan juga dia mati dibunuh oleh tentera sulit Gaddafi, atau penembak upahan setelah penangkapan Younes telah ditawarkan dengan wang agihan yang bernilai beratus juta dollar oleh Gaddafi.

Dengan kematian Younes, pihak pemberontak (NTC) yang telah di terima oleh masyarakat dari barat dan Amerika sebagai sebuah anggota kerajaan yang sah di Libya menanggung kerugian besar didalam usaha mempertahankan pergerakan pemberontakan melawan Gaddafi yang telah memakan masa berbulan-bulan walaupun telah di bantu dengan kekuatan tentera Nato. Berikutan itu, pasukan tentera para perusuh akan menghadapi masa-masa gentir di masa masa kehadapan kerana tiada seorang komander tentera yang berpengalaman didalam peperangan dengan Gaddafi semasa ini.

Mayat beliau masih tidak dapat di temui. Baca untuk berita lanjut disini.