Daging lembu sebenarnya daging kuda dari Romania – Tim Smith, Tesco UK.

Memakan daging kuda yang merupakan haiwan ternakan bagi kegunaan selain dari daging makanan, menjadi kemuncak kemarahan rakyat Britain yang terkenal dengan peliharaan kuda sebagai haiwan sosial.

daging kuda

Spaghetti bolognesse yang di jual di Tesco dikatakan dari daging lembu rupanya di perbuat dari daging kuda Romania. Tim Smith, pengarah teknikal Tesco menyatakan kepada pemberita semalam dan memohon maaf kepada semua pengguna di England kerana kesilapan teknikal pengedaran Tesco di UK.

beeflasaggne

Beef lasagne juga di perbuat dari daging kuda.

Bagaimana daging kuda di prosess atau di sembelih ianya menjadi rahsia Tesco.

Cuba lah makan daging kuda, mungkin sedap juga ya tak.

Satu hari nanti, kita akan berkata “Can I have a donkey meat burger, please”.

More here: Daily Mail.

Di Italy, kilat menyambar dome bangunan Saint Peter, sebagai simbol Tuhan memberi arahan kepada Pope Benedict XVI supaya berhenti dari menjadi Pope dan meletak jawatan tersebut. Perletakan jawatan Pope seperti ini hanya berlaku hampir 600 tahun.

message from God

“Okay, okay. I resign lah. Me old already, 85 years old, ma. Okay, God. No problem if Nik Aziz still want to continue as MB. Me, no lah, already finisto. He can lah, he is not old like me. God doesn’t send him a message yet lah, you know.”

benedict

I resign as the Pope as at today. Okay?. Baca lagi lah disini, bro.

Apa salah beli rumah PPR-MTEN dan PA DBKL

Negara maju seperti Britain, dimana permasalahan perumahan rakyat termiskin dikawasan bandar diberi pertimbangan yang amat besar oleh kerajaan yang perihatin kepada masaalah rakyat mereka, terdapat banyak “council housing‘ atau perumahan awam yang disewa kepada mereka dengan kadar dibawah harga pasaran.

Penyewa juga dibenarkan membeli rumah rumah mereka diami itu melalui skim “leasehold enfranchisement” dimana sewa terdahulu yang dibayar diambil kira sebagai wang pendahuluan.

Disini, kegelisahan penyewa “council housing” keatas kemungkinan di keluarkan dari unit perumahan awam itu diatas faktor pembangunan semula kawasan mereka diami reda setelah mereka menjadi tuan rumah atau pemilik bersama hartanah berstrata setelah membeli unik unik yang mereka diami.

Dari segi penangungan aset, kerajaan tempatan yang menyediakan perumahan awam itu akan lerai dan hasil jualan boleh digunakan untuk membangunkan kawasan perumahan baru yang serupa dikawasan lain. Ini kerana jumlah peningkatan  mereka yang kurang mampu membeli rumah semakin bertambah dari tahun ke setahun mengikut keadaan ekonomi sebuah bandar, sementelah pula harga seunik rumah keluarga melambung tinggi seperti di Kuala Lumpur.

Pihak kerajaan tempatan (council) juga boleh mengunakan aset pengurusan mereka mengurus rumah rumah awam lain dan mengembangkan penjanaan ekonomi didalam industri pengurusan hartanah kepada pihak swasta yang boleh memberi peluang pekerjaan kepada penghuni atau pembeli dikawasan tersebut.

Di Malaysia “council housing” atau perumahan awam  diurus oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur terletak dikawasan strategik di merata tempat di bandaraya, dan kegunaan tanah telah mengembang keparas yang tinggi setelah lokasi tersebut menerima tekanan dari pengusaha yang lebih berpotensi seperti digunapakai sebagai tanah komersial.

Mereka yang mebeli ruang strata perumahan awam tentu nya mendapat faedah besar, pertama nya nilai sewa unit mereka itu yang terletak didalam kawasan bandar akan meningkat berkali ganda dari paras yang rendah dengan subsidi dari DBKL. Dengan pengurusan hartanah yang baik, dan kenaikan sewa, harga rumah rumah itu juga akan meningkat berkali ganda mengikut permintaan pasaran semasa dikawasan sekeling bandar.

Bagi saya, mereka yang menduduki rumah yang disubsidi oleh “local council” amat lah bertuah kerana dibenarkan membeli sebuah rumah yang telah lama didiami mereka. Jiakalau tidak, “local council” boleh menjana kewangan yang lebih baik dan tinggi dengan mengubah syarat tanah kepada yang lebih berpotensi kerana lokasi penempatan perumahan awam sekarang ini adalah didalam kawasan strategik di bandaraya Kuala Lumpur.

Usaha kerajaan bagi memberi pertolongan kewangan kepada mereka ini amat di alu alukan. Dan, semenang memberi pertolongan kepada golongan yang miskin itu adalah satu usaha murni, mencerminkan bahawa bukan sahaja mereka yang beragama Kristian di England boleh melakukan kebajikan jariah, malahan kita yang beragama Islam juga perlulah perihatin kepada permasalahan penduduk bandaraya yang diklasifikasikan sebagai tidak mampu.

Pihak pembangkang yang terus memainkan perasaan politik sempit tidak harus dibiarkan mengambil tempat dihati rakyat miskin, usaha murni kerajaan harus dilihat sebagai memberi kesejahteraan kepada rakyat berbagai kaum mengambil kira kelangsungan mereka dalam jangka masa panjang tanpa mengira keuntungan kewangan dari skim perumahan awam.

Syabas BN.

Council House

Council House (Photo credit: ljsinoz)

Kenapa British boleh control Cina dan India?

United Kingdom: stamp

Image by Sem Paradeiro via Flickr

Sebelum Perang Dunia kedua, British cukup hebat.

British mengontrol hampir 1/4 dunia, dan merupakan satu kuasa politik dan ekonomi yang amat besar didunia semasa itu.

Setelah Hong Kong jatuh ketangan Cina, kuasa itu sama sama jatuh merudum. Dan peristiwa pergaduhan kaum di Toteham London baru baru ini telah memberi isyarat bahawa British tidak lagi mempunyai pengetahuan serta ilmu yang luas didalam mengontrol orang-orang atau bangsa lain didalam dada orang orang Caucasian British.

Kehebatan British dahulu kala boleh mencandukan orang-orang Cina, sehingga Cina jatuh ketangan mereka. British juga menjadi sebuah kuasa besar memperdagangkan dan memperhambakan manusia seperti yang berlaku di Malaya, berjuta kaum Cina diperhambakan di sini semasa itu. Dan mereka menipu orang orang Melayu supaya menerima kaum Cina yang telah dicandukan untuk menjadi rakyat disini.

Semasa mereka berilmu mereka telah merogol kaum India dan menjadi maharaja di benua India. Mereka memperkulikan kaum India di estate mereka di Malaya. Mereka adalah kaum Caucasian yang amat kuat memperdagangkan manusia dizaman itu.

Balasan tuhan terhadap mereka, beratus ratus jenis kaum berada di England sekarang ini. Menuntut berbagai bagai perkara dari mereka. Dan para pemerintah terpaksa menghantar puak mereka berperang sulit di Libya supaya dapat menikmati kuasa minyak, untuk hidup. Terpaksa berperang di Falkland, Afghanistan, Iraq, dan sekarang di semua negara Arab. kerana wang.

Mereka telah meninggalkan kaum Cina dan India yang telah dirogol, dicandu di Malaysia, yang telah rosak fikiran, punah akal budi, dan sekarang ini dengan kerana kerosakan minda, akal budi, hati yang teruk ingin pula memberontak dan mengambil alih pemerintahan negara. Mereka ini dengan tanpa segan silu  mempromosikan agama mereka untuk orang Melayu. Bila akal budi telah punah. Sedangkan hak mereka sebagai kaum yang pernah rosak akal fikiran hanya lah boleh menumpang kasih sayang dari kaum Melayu. Dan setelah tirai terbuka luas memperlihatkan budi mereka kasih sayang orang -orang Melayu terhadap mereka mulai pudar.

Itu lah dia peranan kaum British merosakan sebuah kehidupan dimana mana sahaja dengan kuasa ilmu yang mereka ada semasa itu.

Ilmu adalah sangat penting, tetapi bila berilmu, jalan yang baik adalah mengunakan nya kejalan yang benar dan lurus, bukan sebaliknya.

Rusuhan di London – British baru tahu dia merdeka, kah kah kah.

London adalah sebuah kotaraya yang dipandang oleh ramai sebagai kota yang bertamadun.

Sekarang selepas rusuhan terburuk di London semenjak 1985 kerajaan Tories dibawah David Cameron yang memerintah sebuah kerjaan campuran diperli kiri kanan, dari rakan dan lawan.

Russia : “Rusuhan itu satu balasan tuhan untuk memberitahu dunia bahawa kerajaan Britain sebuah kerajaan hiporkrit barat”.

Ada poskad dari kawan baik England semasa perang Iraq, Amerika, saya muaturun dibawah ini:-

Kawan baik semasa perang, pun cakap macam itu. Poskad itu ditambah dengan p.s-nya;-

Kah kah kah, Robert Mugabe pun perli David. Bukan kah dia tu asyik kena tekan habis oleh Britain kerana merampas tanah orang kulit putih. Dia berkata “Sudah, tidak usah lah ganggu kami lagi, jaga lah keadaan dalam negara awak dulu”.

Lagi hebat. Gaddafi, pemimpin Libya yang setiap hari disuruh letak jawatan sebagai pemimpin Libya oleh David Cameron, berkata, “David, rusuhan kaum di London itu menunjukan kelemahan kerajaan awak, awak tidak layak menjadi pemimpin lagi, awak harus bertaubat dan letak jawatan!”. Ini perkataan yang bunyi sama dengan perkataan dari mulut lawyer terkenal Karpal Singh.  Tentu lah Karpal Singh dan Gaddafi mempunyai tambah nilai pemikiran sama.

Orang pertama jadi mangsa era lepas rusuhan ialah Puan Maite de la Calva, setelah anak beliau, Daniel Sartain Clarke, 18 tahun, ditangkap dan mereka telah diberi notis mengosongkan rumah council di Battersea Park secepat mungkin. Bulan ini juga, tahu tak.

Kesian Mak Chik Maite, kena pindah rumah. Buat masa ini boleh numpang bilek rumah Gomo. Boleh tak Gomo?

Daniel Sartain Clarke bersama kekasihnya di Battersea, dekat Wandsworth Road, SW8 London.

England mengajar kita supaya menerima kaum lain dengan perasaan tanpa curiga tanpa batas, terutama keatas kaum Cina dan India, setelah mereka meninggalkan kaum tersebut di negara kita selepas memerdekakan kita dulu. Tetapi, David Cameron tidak dapat menunjukan bukti bahawa mereka boleh hidup tanpa curiga dan baik sangka dengan kaum pendatang. Lagi parah, suruh orang buat, boleh, dia sendiri, tidak boleh buat perkara sama. Kah….kah….kah…..

Betul kata Russia, kah….kah……kah, England itu sebuah negara barat yang hipokrit.

Semasa Bersit 2.00, England tidak banyak mengulas tentang perkara spin keganasan polis seperti media pro pembangkang Malaysia. Yang teruk lanyak kita ialah Marlott. Kita tunggu Amerika lah pula, nanti disebabkan kejatuhan nilai saham, ramai akan bangkrap dan rusuhan kaum akan berlaku. Baru kita bantai Marlott dari Amerika, tunggu, ok. Ada ubi ada batas.

Iran, Ahmadinejad  pula berkata “Mana boleh berkasar dengan manusia, polis awak pakai jotar dan anjing, itu bermakna awak tidak mengamal hak asasi manusia, kita tidak pernah buat macam itu dalam negara kita di Iran.”

Battersea council housing, di Wandsworth Road.

Keadaan selepas rusuhan

Itu lah dahulu apabila kaum Cina minta buat sekolah Cina di Malaya, British setuju. Sampai sekarang ramai Cina dan India tidak tahu berbahasa Melayu. Sekarang, tiba masa pula di England, semua kaum pendatang mesti lulus oral dan tulisan bahasa English. Baru tahu ya.

Tapi tidak apa, kerana kita kan semua sama-sama tengah belajar bagaimana hendak mengurus jiwa besar manusia pendatang yang cerewet.

Selamat berbuka lah friend. Makan buah jambu batu, ini asyik makan kurma. Muak lah.

Rusuhan di London – perubahan moral penduduk London

Amat mengejutkan dimana terdapat perubahan ketara sikap penduduk muda di London setelah terdapat bukti mereka ini dengan mengunakan media sosial telah menjauhi sikap nilai masyarakat terdahulu dari berlakuan lebih perihatin kepada sikap anti sosial dengan menganas dan mencuri. Sikap ini tidak pernah terjadi di England yang rata-rata amat menyanjung tinggi budi pekerti baik.

Didalam memburu para pencuri dan perusuh muda dalam rusuhan baru-baru ini, pihak polis telah menemui kanak-kanak perempuan berumur dibawah 17 tahun yang beria-ia menyuruh para pemuda dan pemudi merusuh dalam akaun facebook beliau.

Manakala seorang remaja 16 tahun telah menyatakan bahawa beliau tidak kesal dengan tindakan beliau mencuri dan melarikan barang-barang keperluan dari beberapa kedai di Clapham Junction berkali kali semasa rusuhan dan bertindak kerana ingin menolong ibu bapa mereka yang miskin.

Dia dan rakan-rakan mencuri iPads, Blacberyy tablets, consoles permainan, laptop, baju, termasuk pampers kanak-kanak, didalam masa dua hari dengan mengunakan van berulang kali. Mereka membahagikan hasil rompakan itu kepada kaum kerabat setelah mengambil untuk kegunaan mereka terutama blacberry tablet dan iPads.

“Apa yang kita hendak semua dapat, apa mahu ditunggu lagi” kata beliau kepada polis yang menahan mereka.

“Kamu berumur 16 tahun, kenapa berani buat kerja macam ini?

“Ya kami berani, dan kami dapat memberi semua barangan keperluan yang sebelum ini tidak mungkin kita akan perolehi, termasuk untuk kanak-kanak, bedak dan lain lain peralatan Johnson & Johnson” kata beliau sambil ketawa besar.

“Tidak kah kamu menyesal atas tindakan buruk kamu ini?’ polis menanya beliau.

“Tidak. Saya melihat berita dari TV Plasma baru yang saya curi diruang rumah saya, saya rasa seperti hari Christmas yang telah datang terlalu awal” jawab remaja itu.

Sementara itu seorang remaja 17 tahun berkata beliau telah merompak Comet Store di Clapham berkali kali kerana geram pihak pengurusan kedai itu gagal menjawab email beliau yang telah memohon kerja dikedai itu.

“Comet Store tidak menjawab permohonan saya untuk mendapat pekerjaan. Saya rompak kedai itu sebagai balasan tidak menjawab surat saya, padan muka dia” kata beliau semasa di tanya polis didalam siasatan lanjutan.

“Kita berharap untuk mendapat pound sterling 2,000 dalam dua hari ini, dengan tidak membuat apa-apa kerja tetapi kerja senang mencuri dan merompak” kata remaja 17 tahun itu.

“Barang barang tersebut adalah percuma. Sesiapa pun boleh ambil, kenapa hendak berdiam diri?” katanya lagi.

“Saya ke West End dengan pakaian kemas yang dicuri, sebelum ini saya tidak mampu, hanya mereka yang kaya sahaja mampu. Tetapi dua hari lepas saya sudah jadi kaya macam mereka” katanya lagi.

Cerita serupa disini.

Rusuhan di London, kerajaan cepat bertindak

Kerajaan Britain dibawah Mr David Cameron cepat bertindak setelah menerima lebih 100,000 tandatangan dari orang ramai supaya tindakan diambil keatas para perusuh dengan membatalkan caruman kemudahan kewangan dari kerajaan kepada mereka yang didapati bersalah melakukan jenayah mencuri dan merusuh di jalanan di Kota London dan lain-lain Bandar di Britain baru baru ini.

Kemudahan ini termasuk tempat tinggal di Council Flat disekitar London dan lain-lain Bandar utama England dimana perusuh jalanan telah melakukan jenayah social semasa rusuhan lima hari lepas.

Sesiapa yang dipenjara secara automatic terkeluar dari caruman kemudahan kewangan yang diberi kerajaan kepada semua rakyat di England.

Sekira anak dibawah jagaan mereka yang telah diberi kemudahan didapati bersalah juga akan mengakibatkan ibu bapa diambil tindakan tegas kerajaan Cemeron mulai hari ini.

Gambar dan sumber berita dari Daily Mail UK.

Rusuhan diLondon, mengapa Totteham London ada rusuhan teruk?

Starrish Mark - Mark Duggan

Pertenglingkahan dan rusuhan teruk yang membabitkan kaum imigran dengan Fed (Metroplitan Polis London) adalah berpunca dari salah faham penduduk disekitar bandar Totteham, Islington, Finsbury Park, Haringay  dan Hackney dan kawasan sekitar di utara London apabila Mark Duggan mati terbunuh dipercayai ditembak mati oleh polis (Fed) didalam taxi sapu di Totteham semasa beliau keluar dari rumah.

Mengikut fakta Polis Mark Duggan telah di jejaki kerana terbabit dengan kegiatan ganster di kenali sebagai North London Totteham Man Dem Gang dan taxi beliau ditahan. Semasa ditahan difahamkan Mark Duggan menunjuk tangan ala gangster seolah olah ingin menembak polis. Sebiji peluru terkena polis tetapi terselamat kerana tembakan itu mengena radio didada beliau. Dalam kejadian itu Mark Duggan telah ditembak dengan mesingun didada bertubi-tubi dan beliau menghembuskan nafas ditempat kejadian. Kaum keluarga mengatakan beliau mati dibunuh dengan kejam oleh Metropolitan Polis London atau dikenali sebagai Fed.

Hasil siasatan polis pula mendapati peluru yang dianalisis dari radio polis itu  adalah peluru dari pistol polis, bukan dari Mark Duggan.

Peranan yang dimainkan media alternatif menyemarak kemarahan dari kaum imigran di Totteham setelah mereka menemui beberapa rencana yang mengatakan polis berbohong dengan menuduh Mark Duggan, 29 tahun, menembak polis. Polis masih belum mengeluarkan fakta sepenuhnya hasil siasatan pihak mereka mengenai insiden itu.

Mengikut kekasih Mark Duggan , Sennome (mereka belum berkahwin), beliau adalah pemuda yang berjiwa besar dan saorang bapa (empat orang anak) yang berdisiplin.

Seramai lebih 100 ahli keluarga dan sahabat handai mengadakan tunjuk perasaan secara aman di balai polis Totteham yang kemudian menjadi rusuhan dan pembunuhan termasuk polis. Terkini lebih dari 55 orang dikuatiri mati dari rusuhan yang telah merebak keseluruh kawasan yang banyak diduduki oleh kaum pendatang, seperti di Birmingham.

Keadaan ekonomi di England yang parah kerana berkecimpung didalam peperangan di Iraq dan Afghanistan serta kejatuhan sistem kewangan bank bank di Europah, menyukar penduduk imigran menjalani kehidupan mereka.

Kenaikan mendadak yuran pensekolahan di kolej dan universiti menyukar kaum miskin ini memasuki kolej dan universiti. Sistem kerajaan yang anti-imigran juga dilihat sebagai faktor menyumbang kepada ketidakpuasan hati kaum imigran dan ini telah dimainkan oleh parti puak berhaluan kiri di London.

Semenjak sekarang semua kaum imigran dikehendaki lulus ujian bahasa Inggeris sebelum dibenarkan masuk menduduki England. Juga ramai kaum ini mencerugai keiklasan pihak polis yang kebanyakannya berkulit putih.

Parti pemerintah telah cuba mengambil langkah berjaga-jaga dari rusuhan yang telah masuk kehari 4 hari ini dan telah merebak keseluruh England termasuk Bristol dan lain -lain wilayah.

Di Malaysia, kaum imigran hidup mewah. Tetapi mereka masih mahu mengadakan Bersit 2.00 bertujuan ingin mengambil alih tompok kerajaan kerana mereka berfikiran bahawa mereka lah lebih pandai bagi mengepalai kerajaan. Tetapi ingat kaum yang menderita adalah kaum Melayu, selagi tidak ada huru hara, tidak mengapa. Tetapi setelah menjadi huru hara seperti ini, bagaimana?. Kaum imigran di England adalah kaum yang amat rendah bilangan nya tetapi mampu mengoncang sebuah negara. Apatah lagi sekiranya orang Melayu penduduk majoriti yang berdemostrasi. Kemana DAP ingin mencari kedamaian sekiranya tindakan mereka ingin menjadi hero di Malaysia dibenci oleh semua Melayu seperti sekarang? Saya benci DAP, kerana DAP agama Islam kelam kelibut, kerana DAP saya susah mencari makan di Selangor. Tunggu.

Ingin mengetahui butiran lanjut? baca lah di Independent UK atau WSJ disini.

Who cares, it’s my house, I can do whatever I want.

New housing estate at Elrick. New housing esta...

Image via Wikipedia

If you go around the middle and the lower groups’ housing estates, you definitely will find extensive renovations that mess up the whole schemes.

Extending own house using materials and colors that do not fit well into serenity of the whole scheme may become a major cause for the property to keep up with a supposedly uprising market value of today. Owner-occupiers who are sharing the area are not only facing disturbance but also facing similar downgrading of their key investments.

Therefore, it becomes a necessity for owners to plan a proper extension over their houses as not to affect others who share a similar environment. It is the time for an environmental friendly neighborhood, which sustains green environment and generates a healthy living standard among people of this great nation. It is also the time local councils keep up to the promises made in the by-law, those who offend are punishable, and unqualified extensions be removed.

Buat macam negeri sendiri, cara Taliban atau PAS ni?

Di kawasan majoriti rakyat Islam di England, ramai diantara pengacau negara itu mengawal kawasan masing masing dengan mempraktikan hukuman shariah cara meraka. Kalau kerajaan tak buat, mereka buat sendiri.

No open-open, no bikini-bikini huh, nanti kami syok, u susah, ha ha ha, mempraktikkan undang-undang Syariah secara baru di England boleh membawa meningkatnya kemarahan kepada Islam atau Islamphobia.

Itu sebabnya orang takut Islam, atau Islamphobia. Sampai ada orang menjadi pembunuh di Norway, kerana cara mereka mengajar orang luar tentang Islam semacam dengan cara PAS atau Taliban, paksa maksa.

Islamic extremists have launched a poster campaign across the UK proclaiming areas where Sharia law enforcement zones have been set up.

Communities have been bombarded with the posters, which read: ‘You are entering a Sharia-controlled zone – Islamic rules enforced.’

The bright yellow messages daubed on bus stops and street lamps have already been seen across certain boroughs in London and order that in the ‘zone’ there should be ‘no gambling’, ‘no music or concerts’, ‘no porn or prostitution’, ‘no drugs or smoking’ and ‘no alcohol’.

Hate preacher Anjem Choudary has claimed responsibility for the scheme, saying he plans to flood specific Muslim and non-Muslim communities around the UK and ‘put the seeds down for an Islamic Emirate in the long term’.

In the past week, dozens of streets in the London boroughs of Waltham Forest, Tower Hamlets and Newham have been targeted, raising fears that local residents may be intimidated or threatened for flouting ‘Islamic rules’.

Baca seterusnya disini.

Dah kata, berita dari UK ngarut, tee ii pee you, tipu.

Brit perli billionare Malaysia yang membeli yacht pound sterling 3.4 billion.  Perli tapi bohong pula, macam mana ni. Baia, firma yang buat kapal kata mana ada yatch 3.4 billion. Dia ingat orang Malaysia bee ooo deee ooo hhh, ngot, dan sekarang tukang ceriter benda ngarut tu di kejar orang, siapa lagi kalau tidak pereka kapal itu.

Lepas itu cerita lah pulak Queen England tak payah beli pun yacht untuk bercuti, ada millionare British menyediakan kapal layar mewah bertaraf berpuluh bintang dengan hanya menyewa.

Kah kah kah. Lihat apa yang mereka kata dahulu disini.

Berita ini dihebohkan selepas PM balik lawatan ke England. Tentu kena upah ini. Kena syorkan Siasatan Diaraja atau penubuhan suruhan penyiasatan diraja supaya perkara ini disiasat ke akar umbi nya. Kah….kah…..kah.

Pemberita Brits pun dari Pakatan Rakyat ker.

Queen Elizabeth pun tak beli yatch, apa ler billionare Malaysia, wartawan British perli. Ambik engkau !

Brit perli billionare Malaysia yang membeli yacht pound sterling 3.4 billion.

Beliau berkata Queen England tak payah beli pun yacht untuk bercuti, ada millionare British menyediakan kapal layar mewah bertaraf berpuluh bintang dengan hanya menyewa.

“The 246ft yacht is normally available for charter at £440,000 a week, but Sir Donald, 82, said: ‘I wouldn’t expect a fee for something that is on behalf of the nation”.

Ini perli ni, mentang mentang jadi billionare, bukan main lagi beli yacht berharga sampai berbillion billion untuk bersampan kesini kesana kejap. Queen Elizabeth pun tidak beli. Kah kah kah.

Satu perkara lagi dengan otak orang Malaysia, terutama APTNs, perkara ini akan disensasi kan oleh mereka seperti berikut:-

Ketua pembangkang dan Lim Kit Siang dan semua APTNs dari Pakatan Rakyat akan bertanya” Hey, apa tak bayar sewa tu ada udang disebalik batu ker

Bukan mahu ingat “for something that is on behalf of the nation”. Mana ada “for the nation” bagi mereka,  ini hanya boleh terjadi jikalau ianya untuk “Middle Malaysia Nation”. (Middle Malaysia Nation equal to Dap bagi duit dulu dah tu buat kerja untuk rakyat, bila kerajaan bayar, bayar DAP balik, tolak hutang, duit bunga dan sumbangan paksa, itu dia Middle  Man Nation. Contoh dalam TBH case investigation data – baguskan, tak payah pergi pinjam bank Muamalat atau bank Rakyat)

APTLs = Ahli Politik Tolol Negara, ada “s’ kerana plural, terlalu ramai. Ingat ETP ingat NKREAs. Ingat Pakatan Rakyat ingat APTLs dan VGsVs,

note: VGsVs = Very good sex videos, plural ok, sebab banyak sangat dah.

Seterusnya baca disini.

Hitler mencetak wang palsu merubohkan ekonomi England, bolehkah pakatan tiru idea ini?

Semua nya boleh. Media pakatan berjaya memanipulasikan segala kebaikan polis kepada kejahatan dengan mengunakan teknik tipu muslihat didalam vedio dengan secara maksimum. Malangnya, nasib tidak bersama kumpulan ini kerana telah kantoi.

Semasa menghurai buku jingga, mereka telah menekan peranan ekonomi negara dan kesejahteraan rakyat. Dari corak penipuan yang telah berlaku semasa bershit 1 dan 2, dan cadangan bershit 3 oleh Nik Aziz Nik Mat, kemungkinan besar sasaran mereka juga akan tertumpu kepada teknik menjatuhkan ekonomi Malaysia supaya perancangan buku jinga boleh diutarakan oleh mereka yang berniat jahat.

Semasa perang dunia 2, Hitler telah mencetak wang kertas England untuk di edarkan ke negara itu supaya ekonomi England jatuh teruk. Beliau telah mencetak wang kertas 5, 10, 20 dan 50 pound dalam tahun 1942 dan mengarah “spy” mereka membanjiri wang palsu itu di England supaya ekonomi negara itu merudum dan hancur.

Perisik British berjaya mengetahui rancangan perbuatan itu dan kerajaan British pada masa itu telah menyekat percubaan tersebut dengan menahan bahan bahan wang palsu dari diedarkan di England. Kerajaan juga telah menarik balik wang kertas 5 pound dari edaran dan menyebabkan peluang mengunakan wang palsu 5 pound yang di cetak Hitler tidak kesampaian.

Salah satu wang kertas 5 pound yang dicetak oleh Hitler akan dilelong di Mullock’s auctioneers di Ludlow Racecourse, Shropshire pada 18 Ogos 2011.

Kecenderungan pakatan mengaibkan negara didalam beberapa isu seperti bershit 2 boleh mengambarkan bahawa mereka ini berkemampuan menghancurkan ekonomi negara supaya ianya merudum dan menyusahkan rakyat sepertimana yang telah dibuat oleh penjahat kerajaan dibawah Hitler.

Keupayaan ahli gabungan mereka menekan harga komoditi penting negara seperti harga rumah, makanan dan minuman dan lain-lain komoditi penting negara boleh menjejaskan corak kehidupan rakyat, dan mencairkan ekonomi dengan menabur wang jeti haram atau mencetak wang palsu bagi kegunaan kita semua boleh menambah buruk keadaan ekonomi tempatan.

Walaupun tidak ada bukti yang menunjukkan perkara itu sedang berlaku didalam negara ini, kita harus berwaspada dengan corak gerak-kerja pakatan kerana mereka mempunyai agenda yang seolah-olah sama dengan kerajaan Hitler semasa perang dunia kedua, iaitu memenangkan dan menguatkan kerajaan mereka supaya kerajaan sekarang hancur lebur secara paksa dan mengambil alih pemerintahan dari kehancuran seperti era  Hitler dizaman perang dunia kedua.

Waspada adalah jalan yang terbaik didalam situasi dimana pembohongan demi pembohongan telah terbukti sebagai jalan telah mereka gunakan didalam usaha untuk memenangi hati rakyat seperti yang berlaku semasa bershit 2. Sungguh malanga sekali kerana kita mempunyai satu rangkaian pembangkang yang amat rakus dan suka berbohong menipu dan mengananyai strata rakyat bawahan.

Baca selanjutnya tentang percubaan Hitler disini.

Bandar Pusat Jengka mendapat nama baru, syabas Melayu.


Siapa sangka, dari golongan miskin dan telah dikategorikan sebagai pemalas oleh penjajah, kaum Melayu telah membangunkan sebuah persekitaran pembandaran yang semakin changih. Dan dari usaha gigih kaum ini telah menghasilkan sebuah bandar baru yang terkenal di seluruh dunia.

Terletak diantara beberapa bandar traditional di Pahang, iaitu diantara Kuala Lipis, Jerantut dan Maran, diutara dan selatan bandar itu, Mentakab dan Gambang di barat dan timur garisan perbandaran, merupakan sebuah bandar gergasi yang sedang tidur untuk dibangunkan, seperti Milton Keynes di England.

Yang menjadi ianya sebagai satu bandar besar adalah kerana ianya dikeliling oleh gugusan pusat pusat perladangan yang dikenali sebagai gugusan Jengka. Ini lah yang menjadi sumber semangat kerjasama kerajaan dengan para peserta didalam mengembelingkan tenaga membangun sebuah pusat tamadun manusia baru di Malaysia.

Pembangunan sebuah bandar lazimnya memerlukan usaha yang panjang  bukan setahun dua malahan sesetengah pembangunan pembandaran diserata dunia ianya memakan masa hampir ratusan tahun. Kita harus bersyukur kerana kaum Melayu adalah kaum yang pertama berjaya membina sebuah persekitaran bandar yang besar dalam masa tersingkat. Ini boleh dikategorikan sebagai telah memecahkan “the world’s record”.

Kejayaan ini telah menjadi ramai yang cemburu dengan kebolehan anak kampung yang tidak mempunyai latar belakang pembelajaran yang tinggi ketika itu, dan memberi sentuhan semangat kepada para pemimpin yang telah membawa kaum nya ketahap ketermadunan yang semakin moden.

Bandar bandar yang didiami oleh berbagai kaum disekeliling akan menjadi semakin mengecil dengan adanya perubahan dasar keatas Pusat BandarJengka dalam tempuh terdekat, dan dengan ini kaum Melayu boleh berbangga kerana mereka adalah kaum yang telah berjaya mengekplotasikan potensi kegunaan hartanah dipersekitaran bebas kepada kemajuan mereka dimasa- masa akan datang.

Syabas kaum peneroka Jengka. Syabas kepimpinan UMNO. Syabas anak bangsa Melayu. Anda telah berjaya membangunkan sebuah bandar yang terbesar di dunia dimasa masa akan datang.

Para Pemerintah Syurga

School American sorority hazing - naked paddli...

Image via Wikipedia

(Nota: Untuk pembaca berumur lebih 18 tahun sahaja)

Sekarang kita harus mengerti bahawa ideology yang di bawa oleh kerajaan PAS di Kelantan adalah satu kebenaran sementara dari umat atau orang orang Kelantan kepada orang orang Melayu PAS Kelantan, dimana selama ini mereka terpesong dengan tipu daya dari budaya lama iaitu percaya kepada air tawar, percaya kepada magic air tawar, percaya kepada pembuat air tawar, percaya kepada guru Quran, percaya kepada Tok guru pondok, percaya kepada ustaz, dan percaya kepada kebodohan yang ada pada para penipu agama.

Kepakaran dalam bahasa Arab memberi gambaran bahawa orang yang fasih bahasa Arab adalah Islam sejati. Kita tahu kepakaran bukan dari satu punca, dan punca Ilmu bukan dari AlAzhar sahaja, dan ilmu boleh dipelajari dari mana mana punca, termasuk dari Cina, Rome, England, Iraq, Latin Amerika, dan lain lain tempat lagi. Difahamkan dari pengalaman saya berurusan dengan mereka dari Pas kebanykan mereka tidak mahu mengakui Ilmu selain dari Mesir dan mengistiharkan mereka yang lulus daripada institusi lain itu adalah pelajar ilmu yang tidak Islam.

Dalam hal hal begini, cuba lihat bagaimana PAS boleh diterima oleh kaum Cina DAP?.  Dan mengapa mereka boleh menerima PAS?. Sedangkan PAS sememangnya dengan diam diam akan menubuhkan suatu sistem pemerintahan Islam yang teramat ” religous” seperti yang berlaku di Kelantan selama ini.

Cuba cuba kita fikirkan mengapa kaum Cina DAP boleh hidup bersama dan memuja PAS.  Fikir fikir lah wahai Rakyat Kelantan. Lihat Kickdefella post terbaru disini.

Sinbab #eekaawordpresscom.