Good bye PTPTN, no more for Unisel.

Hendak sangat, ambik ler!!!!!!

When Annuar Ibrahim as informed through media said students shouldn’t pay their study loans made from PTPTN, a quick response from the authority the said loans are no longer available for Pakatan’s Unisel, the university runs by the opposition in Selangor beginning next semester.

This is a decision we want, a quick and fast decision to tell the people of this country that you should always do what you say, walk the talk.  Last month all opposition parties agreed to dispel loans from PTPTN , carried out a street demonstration in Dataran Merdeka requesting for free education in higher learning institutions and that PTPTN should be abolished.

Once removed from Unisel, Cheif Minister of the opposition party PKR has a quick response and says PTPTN should remain available as students at the university are from Kelantan, Trengganu and other less developed states, and aren’t well-financed by their poor families. The main reason behind this isn’t  the students affordability to study at the university, but I think his main concern is  profitability of the campus, which is now be affected by lesser numbers of students.

A university requires huge sums of money otherwise performance of the whole degrees run by the university will be affected thus reducing the education standard that is required of it.

Selangor Chief Minister now should know how well he can outdo his own leaders in Pakatan as he is also akin to the opposition’s requesting to abolish PTPTN and went for a free education in the higher learning. Don’t take back your word, please.

Apa kena Greece?

Dancers

Image by Dr Max via Flickr

Apa kena dengan orang-orang Macedonian ni?

Zaman dahulu kala sangat hebat, kuat berkerja dan membina negara?

Zaman sekarang orang Macedonian ini suka rilek dengan duit orang lain. Jikalau hutang dibayar semua pun, tahun depan mereka kena bayar USD35billion hutang bond kerajaan dengan faedah sebanyak USD12 billion, walaupun mereka dijangka akan mendapat pertolongan kewangan dari tiga negara besar dengan bayaran USD12billion.

Pada tahun 2013, Greece tidak akan mendapat apa apa pertolongan dari 3 buah negara kuat (Amerika, Perancis dan UK) tetapi mereka terpaksa pula membayar hutang kerajaan dari bond yang telah dikeluar sebanyak USD44billion dengan kadar faedah sebanyak USD17billion. Bermakna Greece perlu sebanyak USD84billion untuk tahun fiscal 2012-2013, dan dengan kemudahan hutang baru Euros60-65billion yang dicadangkan semasa krisis baru baru ini mereka masih perlu sebanyak 20-35billion euros.

Bila mendapat persetujuan dari negara besar termasuk IMF tentang menyelesaikan masaallah hutang, PM Greece George Papandreou kata beliau kena mohon persetujuan kabinet. Bila dengar benda referendum macam ini, mengamuk lah negera maju kerana sebelum ini dia ikut sahaja bila hendak berhutang.

Mereka kena “privatisekan” segala bentuk firma kerajaan dan jual asset penting negara dan hasilnya boleh jadi ketahap hutang “zero-zero”, tetapi macam mana hendak start hidup baru? Para pekerja Kerajaan kena “bertelanjang bulat” bila berkerja dimasa masa depan seperti orang minyak.

Hidup tidak akan berakhir pada tahun 2013, apa jadi tahun 2014 apabila mereka perlu membayar kenaikan kadar faedah hutang berjumlah berpuluh puluh billion euros?

Ini lah dia bila orang purba cuba mengikut orang orang Allien dari Amerika, “hang pi hutang banyak banyak, naikkan gaji pekerja, naik kan gaji menteri, besarkan office dan buat jalan best best, lepas itu, hang enjoy sakan lah, hang pi main Cina Doll atau tengok dia orang menari nari, bab hutang hang jangan fikir kan lagi, ok?”.

Bila rakyat larikan cukai, kerajaan ternganga mulut. Bila sudah syok sendiri, siapa hendak bayar cukai, kerajaan manghadapi kerumitan memunggut cukai yang teruk semenjak 2005.

Pendapatan dari hasil tourism merosot, industri pula dikalahkan oleh Cina dan India, minyak habuk tidak ditemui di Greece.

Mereka berjalan jalan dan bersiar siar dengan duit hutang. Greece adalah sebuah negara maju dan salah satu negara berpendapatan tinggi, numbor 31 dalam dunia.

Kena tahu zaman sekarang negara yang ingin menolong adalah negara yang ada mempunyai niat tersirat. Allah jangan pergi jauh jauh sangat, didalam meminterpretasikan hal hutang ini, kita di dalam adik beradik pun, jikalau hang joli sakan, tidak ada adik atau abang hang hendak tolong nya!.

Kita pun ingin menjadi semacam mereka, maksud saya, ingin menjadi negara berpendapatan tinggi. Tetapi ingat jangan pula kita hidup berhutang besar macam mereka ini. Sekarang ini kerajaan telah gunakan RM10 billion, nasib baik jumlah itu untuk hampir 85% program ETP, jikalau baru 10% berapa banyak wang yang perlu digunakan?. Duit ini datang dari mana? tentu lah dari hutang juga kan? Dan apabila ETP kecundang, siapa akan bayar segala hutang itu? Mr Yala kah? Jangan terlalu ingat ETP itu akan berjaya, tengok sahaja DEB, berapa lama itu beb, belum lagi berjaya.

Jangan lah kita terikut ikut cara orang Allien dari Amerika, sudah sudah lah dengan cara pengunaan sistem kewangan mereka yang telah lapuk dek zaman. Kata bekas PM, Tunku AR, “mampuih”.

Belajar sampai ke tua, semangat jatidiri Melayu

SMP Prawira Martha Srudents

Image by Chandra Marsono via Flickr

Kebanyakan kita semua berpeluang belajar dari kecil dan menamatkan proses pembelajaran di peringkat sarjana muda semasa berumur kurang dari 21 tahun, tetapi, ada sekumpulan yang lain, disebabkan faktor yang tidak dapat dielakkan, tidak ada peluang itu tetapi boleh melanjutkan pelajaran mereka walaupun sudah lanjut usia.

Malaysia menjadi tempat atau hub pembelajaran tinggi semenjak 5 tahun dahulu. Sebelum ini, ramai mereka yang tidak dapat melanjutkan pelajaran mereka terpaksa menunggu atau mengunakan “distance learning ” untuk melanjutkan pelajaran.

Mereka yang bercitacita tinggi boleh mengunakan kemudahan yang terdapat didalam negara. Ianya lebih baik dari mereka yang menipu diri sendiri dengan meletakan berbagai bagai kelulusan tinggi di sebelah namanya untuk mendapat pengaruh dari orang ramai.

Didalam kisah mahkamah Mona Fandey, diberitakan Mohd Affendi, mempunyai degree BSc dan Phd, ditulis di calling card dia, dan apabila di tanya hakim dimana dia mendapat Phd itu, dia menjawab kelulusan itu adalah kelulusan singkatan “Pass Habis Darjah” yang diperolehi dari sekolah menenggah beliau di Kelantan.

Penjenayah atau tidak, semua manusia ingin menegakkan imej pembelajaraan mereka yang tinggi. Dan kelulusan ini tidak dapat di ambil oleh sesiapa pun, tidak seperti harta harta mudah alih yang lain.

Dan apabila mereka berkata kata, maka segala perkataan mereka itu merupakan satu perkataan yang rendah budi bicara kerana kurang ilmu. Bila hanya lulus pangkat 3 SPM dan diberikan kemudahan untuk belajar ilmu food technology, tetapi kurang minat berlajar dan tidak lulus, maka bila bercakap semasa tua tua ini, komunis pun dikatakan pengempur kemerdekaan. Sedangkan komunis itu satu grombolan yang amat ganas membunuh manusia tidak kira kaum.

Orang orang politik seharusnya mempunyai ilmu yang tinggi, samaada ilmu dunia dari universiti atau ilmu dari langgit yang dimasukkan oleh kalam Allah kedada mereka. Dan mereka yang berilmu adalah mereka yang terdiri yang manusia yang hidup mesra alam, berkomunikasi dengan baik, dan dapat menyesesuaikan diri didalam semua keadaan dan boleh menegakkan kebenaran didalam semua perkara.

Syabas kepada datuk 74 tahun kerana telah berjaya melanjutkan proses pembelajaran beliau.

Bukan seperti seorang ahli politik yang bukan sahaja tidak berilmu malahan suka bercakap tentang sex. Contoh percakapan nya”Bau burit Mah lekat kat hidung abang”.

Mak oii, tentang itu ilmu nya.

Language is unity

Language is a factor to unify a nation.

If the Brits can do it, why can’t we?

How immigrants are not allowed to come in and live with spouses if they don’t read or speak or write English.

The couple have been married for 37 years and have six children together. Mr Chapti is an Indian national and does not speak, read or write English.

Mrs Chapti has reportedly been travelling between India and Leicester for around 15 years but has now applied for her husband to come and live in the UK with her.

But under new immigration rules announced by Home Secretary Theresa May in June 2010, he cannot do so due to a new English language requirement for migrants applying to come or stay in the UK as a spouse.

We should apply the same rule here, if Brits can do it, we can do it too. Should apply also to people who reside here for a long time.

Read more here:

Overlook, or never look

Since a new person has taken over the post of VC at UiTM there are few cases of “overlook”, latest the overlook over the fate of Ibrahim Ali‘s award, if there was any.

Previous overlook was on admission of new students into various fields and later thrown out as unfit to be enrolled due to the administration’s “overlook” the letter of offers from UPU.

Obviously there will probably more “overlooks” in all matters relating to UiTM because our new VC prefers top students so that all firms will do far better than those firms managed by CEOs who were previously “produced” by other VCs ; student affairs or administrative matters .

Probably we need to overlook the new function of VC of all universities to find out the reasons for the frequent overlooks and to decide whether it was a never look affair or what was it.

Talking about look: never look, wet look, dry look, stumbleupon look, and pukimaklook. All are overlook.

Cabinet pundek

Aku benci dah. Sangat benci kabinet BN.

Semenjak Cina diberi scholarship hari ini.

Dia orang cakap bahasa Cina jugak. Tidak pernah dengar Cina bercakap bahasa Melayu sesama dia orang semasa di depan orang-orang Melayu.

Macam lah aku ini duduk didalam negeri Cina.

Engkau hendak kata aku rasis katakan lah.

Apa aku hendak peduli lagi. Aku bukan Melayu, aku bagaikan anjing berkepala Melayu kut!!

Cabinet? What cabinet!!!, ini ker "orang" yang hendak jaga negara Melayu? Aku hendak sebuah Negara Melayu. Sudah tidak tahan.

NO To Cabinet BN. Pi kalah lah BN, tak mahu peduli lagi.  UMNO tahi kucing lah ni. Aku buang logo 1Malaysia dari blog ini sebagai protes kepada ketidak adilan kerajaan & kabinet BN  dalam isu ini keatas bangsa aku, Bangsa Melayu. “Cap Ci Bo” punya cabinet.

Mat Ell # eekaawordpresscom.

Mak Nyah Malaysia (si bapuk) lari dari suami setelah mendapat visa Britain, kesian Young.

Penjaga  sekolah kehilangan kerja dan menjadi papa setelah menyediakan pound sterling 12,000 untuk visa isteri dari Malaysia yang telah meninggalkan beliau setelah mendapat visa tersebut.

Saorang  “bapuk” yang telah menukar jantina kepada seorang perempuan  telah meninggalkan suami beliau yang telah berusaha mendapatkan visa untuk beliau menetap di Britain dua minggu selepas mendapat visa menetap dinegara itu.

Ian Young telah menghabiskan pound sterling 12,000 untuk memohon visa isteri beliau rakyat Malaysia Fatine – dilahirkan Mohammed Fazdil Bin Bahari –  yang mengatakan beliau akan di penjara jikalau beliau kembali ke Malaysia kerana pertukaran jantina adalah salah mengikut undang-undang di Malaysia.

Beliau berkata, beliau mencintai Fatine walaupun telah dibuang kerja di semua sekolah yang beliau berkerja.

Tetapi, dua minggu setelah mendapat visa, Fatine meninggalkan beliau.

Encik Young berkata beliau satu ketika ingin membunuh diri kerana kehilangan kerja, tetapi berubah fikiran dan akan mencuba memulakan hidup baru.

Mat Ell #eekaawordpresscom

Causality of a war

Racial Penile Manicure
Image by Trevor Haldenby via Flickr

We are all suffering from a mind-boggling syndrome as a result in  never-ending wars from egoism, decipherment and anti establishment of the minority.

Portraits and pictures of hatred of one another, in a country they say their  own, are the signature of men destroyed through a raging war on terror. Terrorists are everywhere, even in the fight for the right to the usage of mother tongue’s language.

Not a long time ago, Chinese who love China prepared a first attack on the Malaysian education by cunningly disobeying national inspiration for a single school. Sixty private Chinese schools were given to this group to emulate their mother tongue education in this country since 1954 well before the independence. Their fight in my view was to segregate the country’s mass population mother tongue from their own. Succeeded they have but who are  casualties of this war, a war that twists the arms of the government‘s inspiration for a true unity among so many faces and races in this nation?. It’ has divided the community into;  yours or mine. That was the true ultimate goal of this war , yes.

Other wars or racist remarks start from here, yes right here. NEP, MEB, Fuck TNB, Negarakuku, Ketuanan China, Chinese road signs, Chinese Letter heads, Signboard, Surau invaders, Allah, darkened forehead PAS members, nincompoop politicians, chauvinist, bigot,  middle finger Malaysia, Nah Fuck racism.  Think what they have said all stemmed from this purposely made f**kinnnng ragging war. Self-centred-ness right to a Mandarin’s tongued individual surrounded by so many Malays. Feel proud of it? Proud you may have but why that kind of gangsters, Chinaman‘s  proud? Look around you all are modern, easy and simple. No single race is on the top of the other, we are born equal. No right to be racist among us.

Their bullets were the right to use mother tongue language, Mandarin, here in Malaya, Persekutuan Tanah Melayu and then Malaysia. After heavy struggles with massive supports from local Chinese groups, Chinese trades and commences, and other Chinese NGOs, won  the battle fields to fang out the nationalists.

Name Wee is one of their products apparently is a classic example from this short minded and small-eyed society’s controversial approach in a country blessed with abundance of natural resources.  The outcome of last general election saw a number of other similar controversial products to imitate one kind of revolution, does your country loves you?. Who would love you, if you have a wall that divides us apart?. Please remember a country can’t give love, nah not at all, its population can, and who the hell is its population?

They are the offspring of anti establishment. Or aren’t they?. Are they using the right for mother tongue education to set up a line between or to conquer the business world for themselves. Are they faking a war to survive in the Malay Kingdom? You think about it, seriously. Think of NEP bastardized, think how the hell the Malay’s economy never had achieved the target 30%, and with 100% support, where it’d  gone wrong!!!!, Divided roles by language  through f**ccked your mother- tounged business?

Look and listen to this video that came out from the anti racist Name wee’s Nah Fuck the Racism rap; enjoy the war bro!. There will be more.

Enhanced by Zemanta

Everything in life involves choice, so choose one.

Ferrari F430 Spider - 03
Image by Crouchy69 via Flickr

Oh well, to choose driving a machine to your secluded places that are far from your own normal neighborhood, isn’t a much problem. If you have a Ferrari F430 spider, surely you would drive it to your Genting home and it will take you there in some 30 minutes from here in the south of NKVE.  But more than that, it gives you the pleasure of a great driving machine, fast and furious, and with its E-diff; anyone can adjust driving style to his favorite sport, race, or normal speed on the knob at the steering wheel. Forget about driving it to Kuantan or Cameron Highland because of the distance and the road, you feel as if you’re in a frying pan, bumping up and down, and destroying the pleasure of this great machine.

For a dynamic driving and a long distance I would prefer to drive CLS 63 AMG, a superb AMG sport suspension, high performance braking system and its plus 7Gtronic make your driving an enjoyable family drive. But please look at your speedometer it is in MPH and not in KPH, so, it looks as if you are on a 120 kph, but then it is a whopping 220 kilometer per hour.

Choice of driving a machine to your favorite places sometimes depends on the necessity for you to arrive at the place. If you like the pleasure of great driving machine, then you have no choice but to opt for the above cars. They are safe, pleasurable and comfortable.  Otherwise, I would say, a five series BMW would give just as much pleasure for a long and winding road ahead of you.

Give it a try.

Enhanced by Zemanta