Joke Pilihan Raya | Salam Mat Said lama tak jumpa, apa khabar

Image

20130512-180247.jpg

Khir Toyo Dr Gigi kata sakit gigi kena cerminkan gigi, kalau Cabinet cerminkan kaum

Aku kalau sakit gigi tak cari Dr Gigi Khir Toyo. Takut kalau gigi bawah sakit dia cabut gigi atas gamak nya. Bertambah sakit lah aku.

Tetapi bab bab cermin ni dia tau weh.

Dia kata cabinet kena cermin semua kaum.

Bukan cermin result atau keputusan pengundian PRU.

Kalau cam tu tak payah tunggu keputusan undi lah. Buat terus cabinet semua kaum selepas setiap kali pilihan raya.

Kalau hang kata kita semua masih di undi oleh orang Melayu. Kalau tak engkau ingat DAP bubuh terus cerminkan kaum kah atau hanya Cina sahaja?.

Oh ya eh lupa, PAP di Singapura tu buat cam tu. cabinet dia tu cerminkan kaum. Adun dan Presiden tu penuh dengan Melayu.

Khir, engkau ambil penyapu hang hadiah kan kepada hang sendiri okay bro?. Lepas itu hang nanggis lah sorang sorang.

Duit banyak pun tak leh renti kan sakit gigi bro, kalau tak cabut atau di ubat. Cam ni aku pun boleh jadi doktor gigi.

Khairy, tak payah lah nak join Cabinet. Berak pun belum basuh lagi!

Khairy nak join Cabinet?.

Dulu kata tak hendak pun jadi calun dalam PRU 13!.

Bila menang sikit hendak pulak.

Engkau ni macam Husam rejek tu ler!.

Orang ramai dah tak hendak idea engkau, tetiba hendak beri idea banyak. Idea apa? Hendak beri kan Malaysia kepada Cina seberang ker?

Aku rasa tak payah lah berangan sangat hendak join cabinet Najib.

Tak pasal pulak Najib kena hentam oleh Melayu, dah lah sekarang Najib kena sondol dek Cina. Tak yah berangan lah dengan recommendation dari blogger awak yang beri idea dua sen tu!.

Hello, cuba telepon member member lain, engkau ingat dia orang suka dengan wajah dan idea engkau ker? Cakap tu kena straight forward, dulu kata tak hendak jadi calun pun, tapi sekarang alih alih dah nak jadi ahli cabinet?.

Tak malu muka ker hidung tak mancung pipi tersorong sorong.

Semacam pembohong bila bercakap semacam itu? Kita tak mahu orang suka bohong dalam kerajaan.

Dah udah lah, engkau buat kajian macamana nak tutup sekolah Cina Seluruh Malaysia. Dah berjaya tu baru lah boleh kata ada jasa pada UMNO. Apa jasa awak jadi ahli UMNO selama ini?.

Aku ahli UMNO dan berhak cakap hal ini.

Kawan aku tanya Kenapa BN kalah di Selangor, dah kalah kalah lah apa nak tau lagi!

Biasa lah menang kalah, jikalau kalah kita mula buat yang baru.

Jikalau menang kita bersyukur pada Allah, ingat lah kemenangan itu di beri oleh Allah.

Jadi, apa nak tanya lagi bila kalah. Biasa lah tu, bukan kita reti tengok muka orang yang akan undi kita.

Senyum melebar dan datang makan bersama tidak bererti popularity kita naik sampai 52%.

Ini pilihanraya, mu pilih aku raya. Mu tak pilih aku ke jalan raya, demo. Mana bolih bro.

Bila kalah dok sibuk buat demostrasi sampai aku hendak bergerak balik rumah dari Kelana Jaya ke Subang Jaya terganggu sampai berjam jam, ini kerja gila babi otak kering tak boleh fikir akan kesusahan rakyat.

Aku harap polis boleh menjalankan tugas menangkap mereka yang membuat kacau bilau nih.

Our dream Cabinet – DO NOT INCLUDE ANY CHINESE

Many Chinese want cabinet to include all races to make it balanced and towards national reconciliation.

GRASS ROOT and the Voters who voted BN say NO TO CHINESE REPRESENTATIVES In the cabinet and all people can now refer to MALAY AND EAST MALAYSIAN reps for government services.

NO NO NO NO NO To the Chinese.

Listen, listen, listen, NO NO NO to the Chinese rep in the line up!!!.

WE are not friend anymore. No more bluff and bullshitting. Eat your mouth out. Did you know that I voted Chinese BN reps for my constituencies? What do I get out if it? You asked about my sincerity? A great question. I am a bloody Malay you guys wanted to overthrow out from the government!!.

Now we see more and more Chinese come in with recommendations to BN Najib for him to place and include Chinese in the line up as if forgetting the PRU 13 result which agreed that the line up must dump the Chinese out of the government.

That’s no reconciliation, that is to give face to the ugly Chinese who at the first place is to dump Malays and BN out of this country’s politics.

Reconciliation means to teach you guys as we teach Kelantanese Chinese how to respect the Malays. Be part of us or get out from our daily routine!!!. No big deal when there are no Chinese around.

Learn our lesson well, after all what is wrong Chinese come and meet up the Malay for government services? Aren’t they have brains and hearts to give you the support the support and wishes you have abandoned last five years?. Do you think only you have brain? If that is the case, now you get what you wanted in the first place, i.e out of the government when your brainy brain ask you to vote DAP last week!. So why do you ask for the Chinese representative in the government???. Walk your brain’s talk please.

Show proof that you can speak Malay well before claiming to represent us. This is the way Kelantanese teach Chinese in Kelantan. We don’t accept Chinese who don’t know our culture. Najib, please learn a thing or two from us, the Kelantanese. You want Kelantan, don’t you?, Learn how to love us first.!!!!!! We do a good thing to the Chinese in Kelantan. We make them respect us and talk like us. Be part of us. Not on the other way round.

On the Mahathir‘s opinion that Chinese needed in the Cabinet, oh well if that is so, the government can refresh a secondary line up which doesn’t have ministerial and legislative power to deal with minority group and all immigrants related issues. Why not, that’s a reconciliation too.

Listen, listen, listen, Dr Mahathir. You’ve done great jobs during the campaign, please get a good rest and forget lah about “Chinese needed in the Cabinet”. It doesn’t matter much to us anymore. We are the young Malays who have supported you guys during the last PRU 13!!!. So listen, get a good rest will you?. Campaigning is over. Thank you.

PS | Our Culture says, you busuk hati, you go away and eat your “punai out” and don’t come back, please!!!!,

Sistem dua parti adalah sistem angan angan

Nampak gaya sistem dua parti yang di angankan oleh PR tinggal janji yang tidak di tepati.

Saya terkejut besar bila ada diantara parti parti dalam pakatan yang berlawan sama sendiri di banyak kawasan yang melibatkan PAS, DAP dan PKR.

Ada calun dari parti sama menjadi calun bebas berentap dengan ahli parti yang di calunkan.

Bukan saja dalam pakatan rakyat tetapi ianya melibatkan parti Barisan.

Yang nyata, keadaan kecoh kebanyakan nya datang dari kumpulan PR.

Di mana kah janji PR untuk menjadi sebuah kumpulan parti parti alternatif dalam pemerintahan di Malaysia?

Kemungkinan Mohd Taib boleh menjawab soalan di atas setelah beliau menjadi ahli PAS secara rasmi hari ini.

PS: Steady Tan Sri, hello hello kalau ada berita dan video yang best best ya.

Petaka menanti

Image

20130422-085753.jpg

PM Aku Janji – Janji di tepati for Selangor

PM today announces the Aku Janji Janji di Tepati for Selangor far better promises than those that had been promised in the Pakatan’s manifestos.

Among fifty odds manifestos is to build UiTM in Ulu Selangpr which was robed by the pakatan government last five years by not building it.

I like that one more than any other. You know Selangor government had robed my people’s right to study in a higher institution. Goddamned nitwit DAP.

Another good news for people who like to compare some kind of investment incentives if BN rules Selangor, from that offered by DAP PAS and PKR is a new microcredit scheme of RM250million.

More details of the above aku janji can be downloaded at http://www.bnselangor.org.

20130417-223827.jpg

20130417-213949.jpg

Jatuh nya kaum kita, kerana Melayu terlalu hebat. Kalah Angkasawan Amerika dan Russia. Di Arab pun tiada.

HaronDin1

Wa neeseng mata kaji……………….

Orang Kelantan tersohor dengan pendekar, tetapi ketua suka nangis!! Kenapa lah Lanun Sulu tak serang Kelantan. Biar Nik Aziz nangis betul betul!! Belebongwa keempat!

Belebongwa Keempat:

nik aziz menangis 1

Bila ketua kita asyik suka nangis, tetapi becuh mulut, apa kesimpulan ketua kita yang semacam ini.

Pondan ke? Sikit sikit nangis, sikit nangis. Dah tu keluar air mata sebiji. Ott Allah heh, sian. Mari sini biar ambo gosok straight kan belakang tuh!!.

Jikalau puak pemisah SIAM serang Kelantan ler, dia nangis. Belum lintas Sungai Golok, dia sudah pun nangis. Jikalau puak Lanun Kiranm 111 hendak balik tanah Gua Musang dan baru hendak hantar perahu pancung dari Tawi Tawi, dia nangis.

Habis kito orang Kelantan macam nih.

Susah ketua semacam ini. Bila kita cakap kepada dia kenapa nangis Bro. Dia terus bingkas bangun cacang dan berkata “Kepala Hotak mu, baso tidak reti baso, kan aku tengah belakun nih, Reka Daya beb, ngok lah kamu tak faham”.

Aduh mak. Jikalau betul betul perang, macam mana lah kita hendak harapkan seorang lelaki yang suka menangis sebagai ketua. Malu lah sikit, kalau ya pun nangis seorang diri jauh dari orang, nampak lah jantan sikit. Ini jenis jantan ke jenis betina, atau jenis pondan atau bapok?.

Malu sungguh sungguh lah bila kita cari makan untuk mendapat wang dan memberi nafkah kepada anak anak dan keluarga dengan berlakun menangis. Sedangkan kita jantan dan menjadi ketua di rumah. Bini tak marah kah awak nangis macam bapok?

Kita kena anugerah tropi ketua rakyat yang kuat nangis, supaya lain kali orang malu hendak jadi pondan. Biar lah dua penyanyi ini menghiburkan hati dia yang gundah gelana. Dan anda boleh nyanyi kan lagu itu sendiri supaya dia berhenti nangis.

Heh heh heh, bila Syarifah Aini nyanyi baru gelak. Bukan pondan atau bapok, kan, kan, kan ?, saja jer nak nangis!!! Manusia, oh manusia. Tu lah dia.

nik aziz gelak

Bro, aku anak kampung, harta pun tarak, tetapi kaum umat Lim Kit Siang kaya kaya!. Hendak undi dia juga – poorah lah.

Ingat BN dan UMNO lah yang telah menjaga kita anak kampung berpuluh tahun.

Sekarang kita pun boleh berjaya.

BN sahaja yang menolong kita.

DAP tolong kita, oh tidak. Tidak mungkin!!!. PKR, oh lagi teruk. PAS? mak oii, semakin terus miskin, papa kedana, minum todi air kuning sampai kiamat. Oh jangan, jangan dan jangan terpedaya lagi.

Semakin miskin kita jikalau kita undi DAP, PKR dan PAS.

Aku nangis bro bila Nik Aziz kata aku semacam lembu dan ayam bila terima BR1M bro.

Aku miskin bro, bila aku terima BR1M aku dapat bayar bill bill sekolah anak aku bro.

Rumah murah hendak beli pun tarak!!!!!. Siapa nak tolong? Cina DAP, porah lah. Kerja pun mereka berikan kepada Cina.Terowong, itu terowong nak mampus. Orang Cina DAP yang akan buat. Bukan kita, anak anak orang miskin.

“Tiada guna bro. Undi DAP. Undi PKR. Undi PAS.”

PS: A Siamese singer too knows we are “orang miskin”. Thanks Keesamus.You are woondeeerfull and boeytiifulll. You too vote BN?. Thanks!!!!

BN tiru projek Pas Kelantan kata Husam

Husam berkata BN tiru projek Pas, semasa lawatan rasmi PM ke Tanjung baru baru ini.

Yang dia tidak beritahu Pas hanya buat rancangan tetapi tidak buat perancangan itu. Projek atau perancangan Pas adalah projek di atas kertas, serta menunggu supaya ahli parlimen UMNO dari Kelantan membuatnya. Dia sendiri tidak buat apa apa pembangunan keatas perancangan yang telah dia buat.

Jikalau itu lah gaya nya, saya pun boleh buat perancangan. Tetapi mungkin saya lebih berjaya kerana saya akan tumpukan segala usaha menjayakan nya. Mereka tidak. Dan ahli politik Pas diam diam meminta pengundi mengundi UMNO di kerusi parlimen dan mengundi Pas di kerusi Adun.

Dengan itu kerajaan lemah di Kelantan kelolaan Pas dapat tumpang semangkuk baik budi kerajaan pusat membangunkan perancangan mereka dan memberi tahu rakyat bahawa itu lah pembangunan dari perancangan pembangunan mereka yang sebenarnya usaha dari Umno.

Sepatutnya kerajaan Islam tidak mengunakan tipu daya seperti itu walaupun ingin menjaga periuk nasi mereka.

Sekiranya ini menjadi fakta sahih perancangan politik Pas Kelantan selama ini, maka rakyat harus di beritahu tentang tipu muslihat politik secara begini dan tetap menolak pemimpin yang tidak berkemampuan mentadbir dan membangun negeri di semua kerusi DUN.

BN atau UMNO harus memilih calun yang baik di antara anak muda negeri yang berkemampuan memberi tentangan di peringkat DUN dan tidak lah hanya tertipu oleh ahli politik Pas meletak calun di kawasan parlimen sahaja.

Semoga pandangan di ambil kira oleh BN dan UMNO Kelantan. Kita yakin UMNO dan BN pun mampu menewas semua ahli Pas di peringkat DUN.

Ps: orang muda boleh. Dap dan pkr letak kaki suka kangkang pun boleh apa lagi sekiranya kita letak mereka yang lebih baik. Pas apa baik nya ianya sebuah parti 🚫⛔💲🐉🐍💤👎👭📉🚘㊗㊙㊙㊙🈂🈸❎🍌💤💤💤💤💤💤💤💤

Saya kecewa dengan keadaan politik dalam negara -Tengku Azlan : Siapa tidak?

tengkuazlan

Saya rasa apa yang Tengku Azlan kata itu adalah suatu penanda aras kepada ketidakpuasan hati ramai para peserta politik negara ini.

Tengku Azlan Sultan Abu Bakar, MP Jerantut selama tiga penggal, mengalahkan PAS berpendapat corak permainan politik diantara pemerintah dan pembangkang adalah corak permainan politik tidak bertamaddun dan memberi kesan buruk kepada masyarakat Malaysia.

Pembangkang membangkang apa sahaja polisi kerajaan, manakala, mereka pula tidak pernah memberi cadangan alternatif yang lebih baik dalam membangun dan memakmurkan negara.

Beliau telah “fed-up” dengan keadaan politik tidak bertamaddun dan berhasrat meninggalkan kerjaya politik beliau yang dilihat amat cemerlang.

Tahap kemufakatan didalam Pakatan amat rendah jadi apa yang dibincang di Parlimen menjadi kelamkelibut dengan berbagai-bagai agenda dari kesemua ahli parlimen pembangkang, dan kadangkala rakyat melihat mereka itu bukan lagi menyuarakan suara rakyat apabila selalu keluar dewan dengan membawa agenda parti yang sudah tidak keruan.

Kekecewaan Tengku Azlan itu tidak sahaja dirasai olih beliau seorang malahan beribu lagi rakyat mayhem pengundi mereka telah dihidangkan dengan mainan tidak tamaddun ahli parlimen pembangkang semenjak dari kemenangan kaum itu (DAP, PKR dan PAS.)

Sudah tiba masanya kita memilih bukan sahaja pemerintah yang adil, tetapi patut juga memilih seseorang untuk menjadi  calun pembangkang, supaya kita memilih yang cergas, yang bertamaddun dan yang iklas, bukan semata-mata memilih kerana kepetahan mereka bercakap dan kepada kebolihan mereka menerpa dan menjatuhkan ideologi kerajaan, tetapi akhirnya tidak memberi apa-apa sumbangan besar kepada kemajuan negara dan rakyat, seperti para ahli pembangkang sekarang ini.

Aduh, lihat Nizar Perak, bagaimana kelakuan berpolitik beliau?. Sungguh jakun bukan?

Kita harus bijak didalam percaturan politik negara supaya kita mempunyai pemimpin berkaliber, dalam pemerintahan dan juga dari kalangan ahli pembangkang.

PS: Menjadi pembahas senang, menjadi pembuat sesuatu yang baik itu susah. Tidak percaya tanya lah Ulamak Nik Aziz. Bagaimana payah dia hendak membuat air bersih di Kelantan. Dia bolih bercakap tentang air bersih itu semenjak  dari 22 tahun yang lalu, tetapi, masih belum bolih menyelesaikan masaallah itu sampai sekarang. Senang bercakap saja dia tu!!.

Spitting is habit during Ramadan, but not this one…

Jamón, jamón
Image by wili_hybrid via Flickr

Spitting saliva into the face of a group of people or a person is an act of disrespect to that group of person for whatever reason.  Spitting however is most common among Muslim during fasting month.

Nowadays, this behavior becomes very common among Malays know damn well the existence of FB Melayu Babi, New Wee tube, Tiau Noah Seng drama series, Sekamat Mosque and many more Malay bashing web sites and comments.

Although youngsters may accept this behavior as “whatever” thing, for some people with the 69 army background it is a sign of letting out one’s hatred and may spill into unscrupulous incidents later on.

Since the out of nowhere DAP becomes alive, segregation of the two groups of peopleChinese and Malay, becomes rampant in Selangor, Perak and Penang.  The Malay contractors said that they are sidelined in all government jobs, whilst DAP members, Chinese, were given letters of supports for government jobs.

With the held on the supply of all important good and services in the hand of the Chinese, this spitting business soon will become something else. Moreover, private sector industries that churned up the local economy are tightly held by monopolistic Chinese, this situation is never a nice way to “sambut Merdeka” for almost all flows of income to the Malays are flattened up.  DAP has failed miserably to stop Malays spitting in their faces.

That isn’t the main point, spiting is seen during some breakfast tables when a group of Chinese speaks loudly in a mamak store in the foreign language, Hokkien or whatever.  This act is a show of hatred and in Kelantan this act could end up with a troubled fierce “kapak kecil” fight.  But because out of naïf of the local custom, this act seems to have no Kong Fu effect onto the Chinese. It is one thing that is coming for sure; people are getting fed up with this group for all the reasons.

Both governments, State and Federal should think of a fairer distribution of wealth among all qualified people instead so that the less advantage people the not so elite group, bottom rank of the society gets fed, instead of so many acronyms for the reform drive. It is easy to run a country, as easier to run a small business, if things are made easy and simple.

MTSFM for example, instead of MEB or what not, because too much will make too much spitting on the road during this Ramadan month. BTW- MTSFM means Make Things Simple For Me, please!.

BUANG NAJIS – BN

Flag of Barisan Nasional.
Image via Wikipedia

BN should scrap off an alliance pact. Each party should stand on its own. Follow PK they have loose agreement, only to beat BN.

So, UMNO, I don’t want to see a Chinese minister anymore in the cabinet minister lineup next time, neither an Indian.

If you want my support this year around, my support and the support of my people, break up from that stupid Alliance.

Enhanced by Zemanta