Orang Kelantan tersohor dengan pendekar, tetapi ketua suka nangis!! Kenapa lah Lanun Sulu tak serang Kelantan. Biar Nik Aziz nangis betul betul!! Belebongwa keempat!

Belebongwa Keempat:

nik aziz menangis 1

Bila ketua kita asyik suka nangis, tetapi becuh mulut, apa kesimpulan ketua kita yang semacam ini.

Pondan ke? Sikit sikit nangis, sikit nangis. Dah tu keluar air mata sebiji. Ott Allah heh, sian. Mari sini biar ambo gosok straight kan belakang tuh!!.

Jikalau puak pemisah SIAM serang Kelantan ler, dia nangis. Belum lintas Sungai Golok, dia sudah pun nangis. Jikalau puak Lanun Kiranm 111 hendak balik tanah Gua Musang dan baru hendak hantar perahu pancung dari Tawi Tawi, dia nangis.

Habis kito orang Kelantan macam nih.

Susah ketua semacam ini. Bila kita cakap kepada dia kenapa nangis Bro. Dia terus bingkas bangun cacang dan berkata “Kepala Hotak mu, baso tidak reti baso, kan aku tengah belakun nih, Reka Daya beb, ngok lah kamu tak faham”.

Aduh mak. Jikalau betul betul perang, macam mana lah kita hendak harapkan seorang lelaki yang suka menangis sebagai ketua. Malu lah sikit, kalau ya pun nangis seorang diri jauh dari orang, nampak lah jantan sikit. Ini jenis jantan ke jenis betina, atau jenis pondan atau bapok?.

Malu sungguh sungguh lah bila kita cari makan untuk mendapat wang dan memberi nafkah kepada anak anak dan keluarga dengan berlakun menangis. Sedangkan kita jantan dan menjadi ketua di rumah. Bini tak marah kah awak nangis macam bapok?

Kita kena anugerah tropi ketua rakyat yang kuat nangis, supaya lain kali orang malu hendak jadi pondan. Biar lah dua penyanyi ini menghiburkan hati dia yang gundah gelana. Dan anda boleh nyanyi kan lagu itu sendiri supaya dia berhenti nangis.

Heh heh heh, bila Syarifah Aini nyanyi baru gelak. Bukan pondan atau bapok, kan, kan, kan ?, saja jer nak nangis!!! Manusia, oh manusia. Tu lah dia.

nik aziz gelak

70 : 30 atau 40 : 60? RM200 – RM220 million Jamadul Kiram 111 dan Nur Musesallri

Ini bab semacam broker jual tanah.

“Aku pinjam kan komander aku, Malik, dan jadi askar kamu serang Sabah, aku hendak 50:50%. Alright?. Itu dok ada RM100 million diantara kita”. Nur Musesallri.

“Gini lah, hang tau, aku kena bayaq upah itu dan ini, dan lain lain hal tentang perubatan kes jantung aku, hang ambik 30% lah.” Jamadul Kiram 111 berkata selepas angkat tangan berdoa supaya adik dia di Tandaou tidak kena penggal kepala seperti yang di lakukan keatas seorang anggota polis Malaysia.

“Alla, hang ni, kedekut sangat, naik lah sikit, askar aku dah rodok perut pegawai mereka sampai terburai perut, beri lah lebih” Musesallri berkata sambil pejam mata teringat penyanyi dangdut berambut perang di Singapura.

“Okay, hang ambik 40%. Aku Sultan, hang ni jangan banyak cakap. Hang tahu aku banyak hal nih nak di buat.” Di lihat Kiram 111 menganggkat tangan berdoa sambil baca baca ayat ayat diatas surat bil hospital.

“Apa kah hal lak tu orang Suluk di Sabah bantai askar aku. Ini kes nyanya. Hang tau tak bukan senang hendak tembak polis Malaysia, mereka Islam semacam kita, bukan semacam askar Filipina. Lebih lah sikit”. Musesallri berkata.

Barua engkau ni, sultan pun engkau hendak pau. Okay lah, ambik lah 50:50 okay”. Sambil mengangkat tangan berdoa Kiram 111 menyampuk menyudahi pertemuan mereka.

Akhir episode:

Semua lanun kena tembak mampus. Askar Melayu mengambil alih peranan.

Musesallri: “Hey mana duit kita tuanku”.

Kiram 111: “Belum sampai”

Musesallri: “Ala tak baca ker, ibu tunggal Selangor, orang tua dan warga emas, wang imbuhan air, wang insuran, dan banyak lagi janji janji mereka belum di tunaikan. Macam mana hendak tunai janji RM220 million kepada kita boss”.

Kiram 111: “Ya ke, habis, bil hospital aku macam mana?”.

Musesallri: “Cakap tentang bill dia, ini waris semua askar aku yang terbunuh itu cam mana, siapa nak bayar pampasan?”

Kiram 111 sambil angkat tangan berdoa: “Alamak kita kena klentung lah ya, mampus lah sekali ini. Kemana aku hendak letak nama sultan nih. Aduh hai, engkau tukar nama aku kepada Tiram atau tolong bubuh nama Tilam okay. Aku hendak lari.”

Rusuhan di London, kerajaan cepat bertindak

Kerajaan Britain dibawah Mr David Cameron cepat bertindak setelah menerima lebih 100,000 tandatangan dari orang ramai supaya tindakan diambil keatas para perusuh dengan membatalkan caruman kemudahan kewangan dari kerajaan kepada mereka yang didapati bersalah melakukan jenayah mencuri dan merusuh di jalanan di Kota London dan lain-lain Bandar di Britain baru baru ini.

Kemudahan ini termasuk tempat tinggal di Council Flat disekitar London dan lain-lain Bandar utama England dimana perusuh jalanan telah melakukan jenayah social semasa rusuhan lima hari lepas.

Sesiapa yang dipenjara secara automatic terkeluar dari caruman kemudahan kewangan yang diberi kerajaan kepada semua rakyat di England.

Sekira anak dibawah jagaan mereka yang telah diberi kemudahan didapati bersalah juga akan mengakibatkan ibu bapa diambil tindakan tegas kerajaan Cemeron mulai hari ini.

Gambar dan sumber berita dari Daily Mail UK.

“Saya mencari Annuar Ibrahim, mana dia?”

“Puas aku cari, cakap mana dia ? , aku nak tanya sikit, mata aku tak leh tutup lepas tengok vedio tu, apa kah hal ni?” kata Mat Be Yol dari Songkla.

Mat Ell #eekaawordpresscom

“Silap langkah ler, PKR kalah teruk, habis geng kita!!!,” DAP

Mana menteri kita heh? tipu punya PKR, sekor pun tak der ni, mampus…. tak der chance dapat kaut 30% dari kontrak alibaba kerajaan negeri DAP Serawak. Lo, tak per, tak per, try sekali lagi, mana tau kut-kut Cina Serawak masih bodoh dan bengong dek jampi perkauman aku. Hey, gigit jari lah aku buat masa ini. Tak per, tak per, esok mereka masih bodoh jugak.

Mat Ell #eekaawordpresscom

Ada orang suka manggo, pastu komer compare tembikau dengan betik, betulkah tu?

IMG_0959
Image by Brian Chiu via Flickr

Ini bercakap tentang harta peribadi. Makna nya harta dari hasil kerja lah. Harta dibuat dan dikumpul dengan pakai otak. Maklumlah jadi MB, tak payah kerja kuat kuat macam saya. Dah jadi MB, duduk ofis pakai otak, muslihat sana muslihat sini, dah jadi harta terkumpul. Sakit urat dan lain sakit berat tak jadi menjadi masaalah hendak berhenti jadi MB, apa ka jadahnya, otak masih kuat untuk berfikir, dan boleh bercakap cakap dengan Tuhan. Mana tau, kut kut tuhan bagi harta lagi.

Itu yang si “OutSyed The boxkata didalam postnya ” Nik Aziz Vs Ahmedinajad” quote ” Ahmedinajad tolak dunia untuk rakyat , Nikcy Aziz tolak rakyat untuk dunia” dimana ini sememang hebat betul kepala hotak mereka memikirkan hal hal begitu. Saya amat setujulah dengan pandangan mereka ini.

Tetapi ada member lalat hijau kata kenapa tidak compare dengan orang UMNO dengan kereta besar mereka, harta bertimbun timbun, bukan macam Ahmedinajad pakai kereta Pequeot seperti datuk aku dulu? . Mereka ini guna otak juga ke?

Tok Syed kata, kan dia orang jenis lalat hijau dah cap UMNO semua kafir, apa kah jadah nak ambil hal lagi. Ini, komer semua lalat lalat hijau pantang tenggok bulan mengambang, seram bulu tengkok sudah nak jadi vampire, dah dapat seru dari Tuhan, dekat sangat dengan Tuhan, maka mesti lah alim nya, mesti lah ingat rakyat dulu, bukan dunia. Ini tidak, pantang tengok Mercedes, terus duduk belakang. Belum suruh duduk tu, dah tu pantang tengok hotel mewah, terus nak pergi ka Mecca. Kalau tidak dibenarkan pergi pandai merajuk pulak, sampai kata selipar pun orang ambil basuh minum airnya, apa kah jadahnya orang Islam cam tu. Bila dicomparekan Ahmedinajad dengan Nicky Aziz, mula lah lalat lalat hijau kata orang orang lain yang lebih teruk. Betul betul alim kucing orang orang lalat hijau ini, kan begitu.

Macam lah saya syorkan dulu, masukan dan lepas kan demo semua ini kadalam kawasan Taman Negara (Serengeti) di Afrika Selatan, padang ragut segala binatang liar tu, jikalau hendak tahu secucidebu hati kepada tuhan. Bukan kah mereka itu rapat dengan tuhan, sudah tentu para binatang liar jadi tidak liar, terus berzanzi dan bertakbir, dan sudah tentunya menjadi kawan rapat. Tidak dimakan nya. Try lah brother, hantar kan semua fulamak komer semua itu kesana, hendak juga tahu sedalam mana kasih kalbu mu kepada Tuhan, he he he. Tidak payah hantar orang UMNO, komer kan dah kata UMNO kafir, mereka semua tak laku pada diri hangpa. Tentu dirembatnya. Buat apa hang nak compare mereka dengan Ahmedinajad, komer Islam sama Islam, patutlah dicompare dengan perangai komer semua. Baru ada buku dengan ruas. Kata orang compare apple dengan apple, baru betul. Ini tidak, nak compare buah betik dengan buah tembikai, mana boleh, ada orang suka buah tembikai dan ada orang suka betik. Tiba tiba komer suka buah manggo. Semua ini saiz lain lain brother. Tak percaya tanya ustaz komer yang baru khawin muda tu.

Hey, bab buat harta pandai lah bercakap, Islam lah semua, ini orang macam kami ini, hendak makan pun kena fikir bagaimana nak makan. Kena fikir dulu, bukan apa, takut tidak dapat bayar tiket bas balik rumah selepas berkerja. Kurang kurang kami ini amat lah Islamnya, jimat cermat bagaikan nak rak. Komer fikir apa?.

 

 

 

Enhanced by Zemanta