Melayu harus di kembalikan keris nya

Sifat kepahlawanan Melayu kendur. Cuma berkat dari nama negara berpaksikan kepada perkataan Rahman, maka Melayu masih berkuasa di Malaysia. Lain nya tiada.

Maka kelayuan ini harus disemai dengan memberi balik keris Melayu kepada semua Melayu.

Aku syorkan kepada Najib fikir lah. Dan beri lah. Kehilangan keris Melayu keatas semua Melayu melawan keganasan dari puak sendiri dan puak Cina merata merata dari utara ke selatan.

Engkau buka kan semua peluang kerja kepada anak bangsa tanpa perlu mengikut peraturan jahat bangsa Cina. Engkau beri peluang kepada professional Melayu menjalan tugas tanpa perlu mengunakan panel sistem di seluruh negara. Lantikan terus mengikut kebolehan dan dari keiktirafan badan badan peofessional dari seluruh negara dan dunia. Engkau pecahkan semangat jahat sistem panel di bank bank, syarikat syarikat syarikat swasta, syarikat syarikat GLC dan lain lain organisasi.

Jikalau Cina boleh memberi muka kepada bangsa Cina yang tidak mempunyai kelayakan professional dari dalam dan luar negara menjadi professional tempang negara tanpa prngiktirafan mana badan profesdional, mengapa harus di sekat kaum Melayu yang telah di iktiraf oleh semus badan professionsl dunia menjadi professional di mana mana tanpa perlu memohon menjadi panel kepada syarikat mereka. Melayu professional di sekat menjadi maju kerana sistem yang di bina oleh kaum Cina. Buka pintu ini dan mereka boleh menjadi kuasa besar di masa masa mendatang.

Beri peluang kepada Melayu menjadi Pahlawan di negara mereka sendiri.

DAP and PAS, best of friend in Selangor for MB Post – Calsberg the cool damn

carlsberg

Oh my, you come in between of us. Not by the legs but by the mouth.

nobeer no good for health

PS: WE will close down Carlsberg factory if we win SELANGOR >>>> DAPAS.

Ingat Ajib Ghor, tak usah pakai nama Cina, nanti kena tipu. Pakai nama Najib Razak!!. Kita Melayu.

Hey, aku nak cakap ni. Kita Melayu mesti strong. Jangan kasi muka kepada Cina lagi dan tali barut mereka dalam kerajaan. Faham tak. Jangan tolong mereka lagi. Kita masih strong!!!!.

Perlu di nyatakan dengan serius, Cina tidak suka Melayu perintah.

Daripada beri Melayu perintah negera Melayu ini, baik beri kepada Cina perintah. Supaya agenda Cina terus menjadi fokus.

Ingat juga, jangan dok asyik tolong orang orang yang berkerja dengan kerajaan sahaja, Melayu yang berkerja di luar sana, para professional Melayu, doktor dan lain lain masih lagi tolong UMNO tidak di beri apa apa pertolongan.  Engkau tengok perangai Chor Chee Heung, kita semua professional Melayu minta tolong jangan beri muka kepada Cina yang tidak ada kelayakan jaga kepentingan masyarakat dalam isu perumahan, dia beri kepada Cina yang tidak berkelayakan mengurus. Padan muka sekarang dia kalah.

Jangan lupa Melayu luar bukan kakitangan kerjaan masih suka pangkah BN. Ramai para pekerja kerajaan juga nampak nya pangkah PAS, DAP dan PKR walaupun hang dok beri bermacam macam kemudahan. Lain kali, kami pun tidak akan undi BN jika Cina dan para pekerja kerajaan sahaja di beri muka yang amat terlampau. Kami pun hendak cari makan juga!!!.

Dengar sini, engkau tutup kan semua sekolah Cina supaya kita hasilkan perpaduan dari bawah lagi. Apa benda sekolah Cina dalam negara Malaysia?. TUTUP. Buat dari sekarang dan ingat jangan beri muka kepada Cina lagi. Ingat lah Melayu juga tidak akan undi BN jikalau benda benda itu tidak di beri perhatian.

Jangan beri muka kepada Cina menjadi menteri dan menjadi gunting dalam lipatan.

“Hello Hello, saya Tan Lan Chouw, you Ah Gib Ghor heh, boleh kasi Sekolah kita kasi besar hah, lima juta pun okay lah, lagi manyak lagi wokay oh!! RM100 juta lagi magus!!”

Tan: “Boleh ke”

Gib: “No Problem, yesterday me signed alleady”.

Tan: “Manyak telima kasih, ow”

Gib: “Aiya, itu kecik punya hal, lu undi kita 1 Malaysia, wokay?”

Tan: “Wokay, gua kasi lu undi”

Lim: “Ah Tan huh, sulah lapat itu cek kah?”

Tan:”Sulah, sikalang apa buat?”

Lim: “Sulah lapat cek apa lu lunsing, sikalang kasi lundi loket, ada tau kah, nanti lu lundi Ah Gib Gor, lu gila, gua kasi buang lu punya jawatan dalam itu kongsi, ada falam kah”

Tan: “Wokay, gua ada understand, besuk gua lundi sama lu loket, he he he, itu Ah Gib Gor, manyak fening oh”.

Tan: “Hello helloo, Ah Gib Ghor huh, itu cek tarak clear ohh, itu bank cakap huh, itu cek sudah kena kasi tendang, aiyo, gua sudah order balang mau bikin litu sekolah Cina, oh”

Gib: “Gua janji di tepati, itu cek bank kasi, bukan saya kasi, bukan saya janji, lu tanya itu bank lah, apasat tendang, he he he!!”.

Subang Jaya and the Chinese named Hannah Yeoh.

English: Summit USJ shopping mall in Feb 2011.

English: Summit USJ shopping mall in Feb 2011. (Photo credit: Wikipedia)

I have lived in this area since USJ 2 has just been completed. By then, it was a large oil palm plantation land better known as United Seafield Jaya. We bought a house in then United Seafield Jaya now known as USJ 2. She, Hannah, is not known to me or my community members then, perhaps she was still attending a primary school.

We have a mixture of MalaysChinese and Indian, a combination of which represents the community living as in many other suburban areas of Kuala Lumpur. Our kids grew together in Seafield School nearby. As the result we know each other well, and become close friends. There is no racial issue in this community even since.

Our friendship has gone a long way until we heard that one Chinese Lawyer Hannah Yeoh who came in 2008 as our Adun. According to her, as a Christian, she was told by her God to serve us to fight corruption, racial politics and fair election. She wasn’t interested in politics at first, but had begun her career in politics after serving Tony Pua‘s political meetings serving food and making coffee. And that she did for the past five years.

We have not seen any racial issue in our community but then it was the subject she would bring about her politics. There weren’t big corruption cases in the constituency too, thus the two main jobs she said she wanted to fight for us were in fact none existence then, that left her with another job, fighting for a fair election. But since we have already had fair elections over the past 50 years or so leaving her with no more job to do.

So, she raised a family and now she is a plump woman with a fat chin and is expecting another baby soon. Because she has no job for us, she started to serve the church and bragging with her sermons every day, and I think it is fair for her to do so because that was what her God asked her to do so when she lost a job in Australia and had to return home to work.

At the beginning of her career as a politician she brought up a few young Chinese musicians who would do music and dance troupes, all in Chinese language, the music was very loud and no one would understand a word hearing the noise. Every week we would have to listen to the noise from the music that came from a Chinese concert or something and no one but the Chinese would go and watch. Even some of my Chinese friends didn’t even bother to attend the functions. Out of the sudden there were no more musical concerts and we heard nothing not a word except when there was a picture of Mother Mary on the wall of SJMC, when she said that her prayers have been answered. Well, I don’t know that, but what was known later, the picture was brought to a church in Klang for a close examination. It was a heavy rain that afternoon and some blue paint was blown by the wind that formed the figure on the glass wall. So I was told. I don’t know whether God has answered her prayer, but then which prayers?.

Looking at her photo, one of my Chinese friends said, compared with the one as when she was in early in her career of Adun, then she looked slim and beautiful. The picture today shows her as a plump and a happy housewife. Perhaps her salary is very good, compared to mine as an insurance agent, which is very little to make me grow like her, said my good Chinese friend who has always wanted to teach me to predict 4 D numbers.

We play football, and golf sometimes, and our friendship, within our community is not perturbed, even before she planned to do away with racial issue. But then her work was truly a racial base community meeting because most often than not the participants were all Chinese. I don’t know what made she said that we have faced serious racial issues before she came in to Subang Jaya as an Adun.

So, if you decided to vote for DAP, please consider that we also have Malay and Indian living in this area too. But all meetings are meant for the Chinese!!. By voting the party which Hannah Yeoh is representing, you would throw away other people in the community into a rubbish bin. Their prayers would never be answered. So it is better for you to think twice about the issues this party says it would fight for. They don’t exist in our community, and in the end you would be paying an Adun extravaganza for whoever he or she isn’t doing but only growing into a big size over five years by not doing anything. So forget it, don’t waste rakyat’s money. Better spend the money to build our football field or a small golf club.

Berkenaan Jefrey Kitingan Negara Sabah

Sabah ingin di keluarkan dari Malaysia dan akan mempunyai 7 negeri berkeupayaan memberi alternatif kepada rakyat Sabah berdikari seperti Singapura, begitu lah perancangan parti STAR atau parti bintang bawah kelolaan Jefrey Kitingan.

Kita tidak perlu lihat benda yang susah susah untuk faham angan angan Jefrey Kitingan.

Kita lihat rakan kita berniaga. Tiba tiba dia ingin buka kedai dia sendiri. Boleh, mengapa tidak boleh. Go ahead, no problem.

Bila buka negeri sendiri, tentera dan polis mesti di beri peranan penting menjaga keselamatan. Buat permulaan untuk menubuh sebuah angkatan tentera dan pastikan keselamatan untuk negeri Sabah sebesar Semanjung memerlukan RM150 billion. Boleh pinjam bank tak ada masaalah.

Kos mengurus akan menjangkau lebih RM30 billion, kos infrastructure, RM700 billion. Kos pembelajaran akan melebihi RM100 billion.

Boleh pinjam, kalau bank percaya kepada Jefrey Kitingan. Dan hendak gadai apa?

Ok, gadai lah projek projek di Sabah, dan oleh kerana demographi belum sesuai, Sabah negara baru memerlukan penduduk baru dari Sulu. Dan dari pengalaman saya, membawa masuk mereka yang tidak berpengalaman dan tidak berperlajaran, akan merusakan imej Sabah yang telah maju dan akan tidak menjadi pilihan para pelabur luar untuk melabur dalam negara Sabah.

Susah. Bukan senang. Dan Sulu akan serang Sabah manakala askar yang baru di tubuh tanpa pengalaman akan kojol. Sabah di rampas raja Sulu.

So, nak masuk balik Malaysia. Boleh, kentut dan berak habis habis dulu baru boleh. Atau sudah jadi Zimbabwe, bila beli teh tarik kena bawa duit sebanyak Zimb 790 ribu secawan, gaji guard Zimb 3 juta sebulan, baru kena lelong murah murah, okay lah boleh Malaysia beli cheap sale.

Gengaman senyap, menderita pun senyap, melawan pun tidak, adat pantang orang tua tua. Sudah lapuk.

Lagenda suatu kaum menekan para ahli kaum mereka demi untuk terus menjadi ketua ada diberitakan di merata tempat. Cuma cara nya yang berlainan.

Pol Pot menekan kaum mereka untuk terus memerintah sesuatu kawasan untuk kepentingan ahli mereka agak berlainan dengan kederitaan kita disini.  Tetapi cerita sedih dan derita adalah sama.

pol pot

Pol Pot punyai watak sama bagi penderitaan manusia sejagat.

General Newin menyeksa kaum mereka juga berlainan, dan kaum mereka menderita adalah dalam corak yang sama.

Lama lama, kekejaman akan berlaku dan penderitaan menjadi lebih parah.

Bagaimana derita didalam sebuah negeri Islam, bukan kah mereka itu orang orang yang berilmu agama, tidak munasabah mereka menekan kaum mereka supaya menderita sekira tidak mengikut kehendak mereka?.

Tidak sama mereka dengan General Newin atau Pol Pot, kerana kedua dua bukan beragama Islam, dan logik lah mereka tidak mendera rakyat mereka sekiranya arahan tidak di turuti?

Jikalau persekitaran telah diracuni dengan watak religiously charismatic, semua benda yang tidak di buat, adalah religiously charismatic.

Dengan kata lain, apa yang diperlukan rakyat dari wakil mereka, seperti jalan raya, dengan charater atau watak religiously charismatic berkata itu semua tidak perlu, maka rakyat menerima sebagai tidak perlu.

nik-aiz-nik-mat

Propaganda Ubah Minda yang jahat dalam dunia. Lebih jahat dari regim Hitler, Pol Pot dan Newin. Kerana ia bertiraikan agama.

Kita menderita kerana tidak ada jalan yang baik. Derita dalam senyap. Derita dalam diam. Kerana orang religiously charismatic berkata semua benda itu tidak perlu. Kita menanggis dalam diam.

Permainan ubah minda lebih teruk dari ubah bangsa cara Pol Pot. Pol Pot terus bunuh. Mati, lepas mati kita hilang dari dunia. Tidak perlu rasa susah. Kita di bunuh diam diam. Di jauhkan dari kemajuan.

Seperti Nazi dengan propaganda anti Jew. Dan propaganda disini ialah anti-UMNO. Kita di arah membenci UMNO dengan berbagai bagai cara propaganda “religiously charismatic”. Kita menderita siang malam, tanpa perlu memohon kepada mereka. Kerana mereka tidak akan memberikan kepada kita.

Kita sebenar nya mati dalam hidup. Pekerjaan dan peluang hanya yang kepada yang tidak melawan. Bagi mereka yang melawan, secara diam diam akan disingkirkan dari semua keistimewaan.

Kita mati. Kita tidak berduit. Kita perlu jam Rolex tipu dari Siam. Mereka sahaja perlu Mercedes Benz. Mereka perlu balak, kita tidak. Mereka perlu duit, kita tidak. Kita mati, mereka tidak. Kita mati tetapi masih bernyawa menelan air kuning, mati beransur ansur. Sungguh dasyat.

Lebih dasyat dari kematian di zaman Pol Pot.

Itu dia, propaganda ubah minda kaum mereka bagi terus memerintah Kelantan. Dan sekarang masih belum terlambat bagi kita mencatas pemusnah kehidupan manusia dan membebaskan diri dari mereka.

Kita perlu cataskan rumpun mereka. Kaum mereka, anak anak mereka dan ahli ahli mereka  yang telah lama membaham kita siang malam selama 23 tahun. Mereka semua seperti dracula menelan darah kita secara diam diam.

Undi Ibrahim di Parlimen Pasir Mas. Hapuskan kaum yang membunuh kita secara diam. Lebih teruk dari Pol Pot. Lebih teruk dari propaganda Hitler.

Kerana mereka mentadbir di belakang tirai agama kita. Dan kita sayang kan agama. Bukan kita sayangkan propaganda ubah minda dari ketua yang memegang watak religiously charismatic.

“Beli kereta, beli tanah boleh, kenapa tidak boleh bina masjid sendiri?.”

Soalan ganjil dari seorang yang berwatak “religiously charismatic” personality zaman ini. Ayotolah tidak berkata begitu. Sejahat jahat Muamar Gadafi tidak berkata begitu. Pun Sadam Hussien.

Sudah tentu orang yang mempunyai fikiran ini meresap dari idea Pol Pot atau General Newin dari sebelah timur, bukan dari Timur Tengah.

Hapus lah propaganda ubah minda jahat ini bagi kita hidup bebas beragama Islam yang tulin, dan hidup kembali dari mati untuk menghirup udara segar di Kelantan. Beramah mesra dengan semua kaum di Kelantan.

Jam Rolex Siam dan Lebuhraya Siam

rolex

Jam Rolex Siam RM215 sepasang -pakai 1 tahun – Gambar diatas original. Original RM16,000.00

Sesungguhnya, Kelantan tidak sunyi dari mereka yang ingin berfesyen, dan fesyen yang glamour membawa erti bahawa kita telah berjaya.

Kerajaan PAS Kelantan pun sama, suka berfesyen. Suruh orang lihat bahawa mereka sudah berjaya.

Sungguh pun begitu, berfesyen membawa erti bahawa kita mesti berhabis wang untuk menjana diri keparas masyarakat berada dan memakai sebuah jam berjenama Rolek, membawa erti anda seorang yang mampu.

Malangnya, rakyat bawahan seperti dreber taxi roda tiga hanya mampu membeli jam Rolex Siam dan bergaya dengan benda tidak asli sebagai rujukan kepada ulama UMNO. Begitulah kata Nik Aziz.

Merendahkan akal budi penarik beca roda tiga dan drebar taxi prebet sapu di Kota Bharu dengan memberi kiasan bahawa mereka ini lah memakai jam tidak asli untuk bergaya. Sedangkan mereka lah tempat Nik Aziz bergantung harap sebagai pengerak ekonomi nasional kerajaan PAS.

Mereka tidak asli, mereka bukan original. Ini kaum bawahan yang membawa beca roda tiga dan para penduduk bawahan yang tidak berduit, tetapi ingin bergaya.

Photo 13 May 2012 03_44 PM

Lebuharaya Siam RM200.00 (Majlis pecah tanah)  – Lebuh raya pakai Buang.- Gambar Lebuhraya Siam

Walhal, para pemimpin ini juga adalah golongan yang sama seperti yang kena tuduh. Tuduh dreber taxi pakai rolex tipu, mereka lagi lah low class kerana pakai lebuhraya tipu.

Yaitu, Lebuhraya Siam, pakai buang dalam seminggu.

Kerana ingin berfesyen, pakai jalanraya Siam pun boleh lah.

north-south-expressway

Lebuhraya original – NKVE

Lebuhraya original seperti jam rolex, tahan lama.

Jangan tuduh orang bawahan pakai jam rolex tipu. Kalau nak suruh orang pakai original, awak sebagai pemimpin harus tunjuk tauladan yang betul seperti buat benda yang berbentuk original di Kelantan.

Ubah dan Tukar Kerajaan Kelantan yang pandai menuduh orang tidak original. Sendiri mahu ingat, diri sendiri tu original kah?

Jom tukar kepada original – Aku Janji Janji Di Tepati – 7 dalam 1, Pilihan Bijak.

20130421-113948.jpg

Cara Lim Kit Siang bertransformasi

Salam 1Malaysia.

Banyak perkara berlaku ke atas pakatan pembangkang semenjak mereka sebagai sebuah kerajaan di nilai dengan report card masing setelah hampir memerintah selama 5 tahun kepada penggundi diseluruh negara.

Kemajuan yang di capai dari kerja ahli politik gabungan Barisan Nasional memberasangkan dengan prestasi yang baik mengambil kira kesepakatan diantara kaum di Malaysia semasa memerintah dan kemajuan tersebut terserlah ke serata dunia hasil dari berbagai bagai projek yang telah berjaya di laksanakan di dalam tempuh 5 tahun mencaturkan transformasi ekonomi dan politik.

Ramai diantara kita faham tentang transformasi ekonomi yang telah dilakukan oleh kerajaan BN bagi menjanakan ekonomi baru. Manakala political transformasi pula di lihat berjaya di capai setelah kita dapati hampir separuh calun baru di dalam PRU 13 merupakan calun dari muka muka baru.

Terbaru dari political transformasi yang boleh di lihat ialah pilihan calun tidak lagi berteraskan satu kaum untuk di pertandinangkan dalam kawasan majoriti Cina umpana nya, dimana BN telah menolak corak tradisi mencalunkan kaum tertentu untuk kawasan yang bermajoritikan sesuatu kaum sahaja. Contoh terbaik ialah di Gelang Patah dan di Kepong. Para penderhaka atau pembelot dari kalangan ahli parti seperti menjadi calun bebas, diambil tindakan tegas serta merta.

Jika di bezakan dengan parti konponon pakatan rakyat pula peranan BN didalam mencorakkan kemajuan di dalam sistem berpolitik di Malaysia lebih menyerlah.

Pertama nya, Pakatan Rakyat masih belum merupakan satu gabungan padu untuk sistem dua parti di negara ini, walaupun mereka telah mengatakan mereka itu adalah gabungan terbaik sebagai alternatif parti kepada BN. Para penggundi biasa nya akan menilai bukan sahaja gerak kerja ahli gabungan pakatan malahan melihat kesepaduan parti parti pakatan pembangkang dan boleh menjangka sama ada mereka itu benar benar sebuah parti alternatif kepada BN yang mampu membawa kemajuan kepada negara.

Kejituan BN di bawah kepimpinan didalam mentransformasikan segala bentuk perubahan baru amat sesuai dengan persekitaran dunia luar dan di terima oleh ramai kumpulan muda malahan kumpulan pertenggahan serta para professional dan para penggundi baru.

Malangnya, dengan riak untuk mengubah Malaysia, DAP di lihat masih jauh kebelakang dari mengubah perjalanan parti mereka sendiri. Mereka di lihat masih mengunakan konsept pecah belah kaum dan mengunakan strategi fitnah dan berpura pura didalam semua hal termasuk di dalam hal hal manesfesto parti masing masing. Mereka adalah merupakan parti parti zaman dinasor.

Zaman dimana perubahan mesti dilakukan pada diri sendiri dahulu dan ingat, zaman ini tidak ada sesiapa akan kesian kepada ketua politik yang masih tidak berubah walaupun menanggis keluar air mata setempayan.

anwar_ibrahim-sakit-belakang

Berlakun bersemadi dengan kumpulan parti alternatif dua parti di Malaysia. Menghina kepintaran penduduk Malaysia.

mat sabu

Berlakun bersemadi dengan kumpulan parti alternatif dua parti di Malaysia. Menghina kepintaran penduduk Malaysia.

lim kit siang

Transformasi cara Lim Kit Siang. (Orang di sebelah beliau gelak melihat lakunan terbaik beliau)

141109 air mata biawak

Tidak di sangka, Tok Guru Nik Aziz adalah pencetus transformasi yang di ikuti cara direk oleh Lim Kit Siang. Hmm,

Mustapr

Transformasi kumpulan kumpulan parti alternatif untuk sistem dua parti Malaysia?

Zaman belas kesian keatas ahli politik yang tidak berkerja keras dan tidak berubah dari cara berkerja dan berpolitik tradisi sudah lama tiada dan mereka yang masih duduk di tempat cakuk lama akan di tolak oleh para penggundi.

Tentang Isteri, Bini, Berbini dan Bini Bini, dan tino.

Jangan salah faham, ini hanya boleh di guna pakai untuk orang orang PAS sahaja.

Kerana, urusan isteri kepada orang PAS adalah urusan “second thing in my mind” yang penting PAS adalah sebuah jentera, sebuah toll plaza, untuk memunggut duit derma, untuk kegiatan kegiatan parti.

Apa yang isteri tidak tahu, kegiatan parti mereka itu termasuk parti berbini, parti bini bini, parti bertino tino. Isteri di climatekan dengan aku janji “mu lawan mu talak satu” sindrom, maka urusan “second thing in my mind” jadi urusan utama apabila wang derma penuh kocek.

Berbini itu bagi orang PAS, sedap dan lazat. Omm!, seperti iklan KFC, sedap dan lazat!!. Kita nampak dengan jelas dari video video perlakuan berbini atau bertino orang PAS. Bagaimana suara “his, his, his, omh” terkeluar mulut dan gerak nafas semasa berbini. You know, semacam kambing janapari. Dan semakin kuat bila bini bini mengerang. Seperti liur terkeluar bila lihat nasi ayam semasa lapar.

Bagi PAS berbini benda okay. Berzina pun okay. Kedua dua nya sama.

Bagi yang berusia berpangkat datuk, ulang tayang video kegiatan Parti itu boleh memberi kesan kepada cucu dan anak anak serta isteri masing masing.

Aku harap, kegiatan derma dalam PAS di hentikan. Dengan kurang duit derma kegiatan parti seperti berbini bini akan kurang dan menyelamatkan isteri isteri para orang orang Islam. Katakan Islam menyanjung tinggi kaum Wanita?.

Husam bagaikan perniaga kedai runcit Salor datang ke Putra Jaya hendak jaga Pavillion Shopping Complex

Dalam kedua dua tempat, banyak yang berbeza.

Kedai runcit Salor memerlukan bekalan ikan, timun dan lain lain barang makanan untuk di jual setiap hari. Akaun nya sama tetapi di dalam bentuk yang lebih kecil.

Shopping Complex seperti Pavillion memerlukan kepakaran dalam akaun dan lain lain yang amat berbeza.

Jikalau di Salor pun di ibaratkan Husam amat bersusah payah mentadbirkan sebuah kedai runcit, bagaimana dia ingin mentadbirkan sebuah pasaraya yang besar?.

Begitu lah ibarat nya Husam ke Putra Jaya dan sudah mula mengajar ilmu bagaimana menjaga sebuah kedai runcit di sebuah pasaraya besar semasa berceramah di masjid Putra Jaya.

Benda remet temeh seperti parking lot dan sebagainya adalah seperti paip bocor bekasan ikan basah di kedai runcit dan tidak perlu pakar politik untuk mentadbir nya. Biarlah para penyelidik yang berkemampuan tanpa di campur dengan bahan politik untuk mempekemaskan.

Yang jelas bagaimana sebuah tamaddun yang di pelopori oleh orang orang Melayu di dalam persekitaran yang modern dapat di kawal selia bagi menghadapi cabaran kekuatan tarikan magnet atau “gravity pull” ke bandar bandar baru di Asia Tenggara atau di dunia dimana semakin hari menerima tekanan penghijrahan rakyat dan tenaga kerja ke bandar yang berdaya maju dan Putra Jaya semesti nya, dengan kepakaran ahli politik yang dipilih, menjadi semakin maju sebagai pusat peradapan dan bandar tarikan, bukan sahaja kepada pakar pakar dunia, sesuai dengan kaedah live, work and play, tetapi juga kepada penghuni dan juga pelawat.

Bagaimana, boleh kah?

Dengan pengalaman anda didalam wilayah Salor dan sekitarnya yang belum lagi bertaraf peradapan moden serta mungkin boleh di klasifikasikan sebagai penempatan penduduk yang berkecemuk; jalan jalan yang terlalu sempit serta perumahan jenis linear yang tidak berkesudahan, dan dengan itu penghijrahan besar besaran ke bandar bandar maju lain di Malaysia dan dunia, lari dari kawasan tersebut. Apa pakar anda hanya menjaga parking lot?.

Tidak payah bersusah payah tentang hal itu. Dan saya ingin bertanya apa sudah jadi dengan bandar baru yang telah di rancang anda di Kota Bharu? Maju kah dia?. Sekira semua perancangan itu tidak berdaya maju, hasil dari buat fikiran yang tidak kreatif, bagaimana dengan pengalaman anda itu ianya boleh memberi impak besar kearah kecapaian matlamat Putra Jaya seperti yang di sebut di atas?.

Baik lah, sekiranya anda bercita cita untuk membina kandang kamping janapari di Putra Jaya, dengan kepakaran anda, saya rasa anda akan di halau keluar oleh penduduk Putra Jaya. Tetapi selamat mencuba, dan ingat ingat video banyak di Putra Jaya jangan pula ternampak spender cap pagoda yang berbentuk sama di dalam video itu.

Ingat Islam larang orang berzina, walaupun PAS tidak begitu ambil berat tentang larangan larangan tersebut yang ada di dalam agama Islam.

Orang Kelantan tersohor dengan pendekar, tetapi ketua suka nangis!! Kenapa lah Lanun Sulu tak serang Kelantan. Biar Nik Aziz nangis betul betul!! Belebongwa keempat!

Belebongwa Keempat:

nik aziz menangis 1

Bila ketua kita asyik suka nangis, tetapi becuh mulut, apa kesimpulan ketua kita yang semacam ini.

Pondan ke? Sikit sikit nangis, sikit nangis. Dah tu keluar air mata sebiji. Ott Allah heh, sian. Mari sini biar ambo gosok straight kan belakang tuh!!.

Jikalau puak pemisah SIAM serang Kelantan ler, dia nangis. Belum lintas Sungai Golok, dia sudah pun nangis. Jikalau puak Lanun Kiranm 111 hendak balik tanah Gua Musang dan baru hendak hantar perahu pancung dari Tawi Tawi, dia nangis.

Habis kito orang Kelantan macam nih.

Susah ketua semacam ini. Bila kita cakap kepada dia kenapa nangis Bro. Dia terus bingkas bangun cacang dan berkata “Kepala Hotak mu, baso tidak reti baso, kan aku tengah belakun nih, Reka Daya beb, ngok lah kamu tak faham”.

Aduh mak. Jikalau betul betul perang, macam mana lah kita hendak harapkan seorang lelaki yang suka menangis sebagai ketua. Malu lah sikit, kalau ya pun nangis seorang diri jauh dari orang, nampak lah jantan sikit. Ini jenis jantan ke jenis betina, atau jenis pondan atau bapok?.

Malu sungguh sungguh lah bila kita cari makan untuk mendapat wang dan memberi nafkah kepada anak anak dan keluarga dengan berlakun menangis. Sedangkan kita jantan dan menjadi ketua di rumah. Bini tak marah kah awak nangis macam bapok?

Kita kena anugerah tropi ketua rakyat yang kuat nangis, supaya lain kali orang malu hendak jadi pondan. Biar lah dua penyanyi ini menghiburkan hati dia yang gundah gelana. Dan anda boleh nyanyi kan lagu itu sendiri supaya dia berhenti nangis.

Heh heh heh, bila Syarifah Aini nyanyi baru gelak. Bukan pondan atau bapok, kan, kan, kan ?, saja jer nak nangis!!! Manusia, oh manusia. Tu lah dia.

nik aziz gelak

Firasat aku kata, memang geng sama yang edar gambar gay jantan zap buntut. Hendak tutup cerita Lahad Datu

_QMR9674

Kita telah di bentangkan dengan cerita sensasi, setelah di berikan berita “real treat” atau “ancaman besar” dari pengganas Kiram 111.

Didalam ilmu “marketing” sesebuah organisasi yang di godam dengan tuduhan besar, maka di wajib kan organisasi tersebut membawa cerita sensasi lain sementara menghadapi cabaran tuduhan itu, supaya orang ramai keliru dengan isu tuduhan yang lebih besar dan memudaratkan organisasi itu atau dalam hal kita sebuah negara.

Keyword di dalam arus politik Malaysia ialah:-

  1. Malaysia menghadapi PRU 13 dalam jangka masa terdekat.
  2. BN semakin mendapat sokong rakyat.
  3. Malaysia di serang pengganas sebelum PRU 13, di Sabah.
  4. Sabah adalah penyokong besar UMNO dan BN.
  5. Pakatan menang lima negeri pada PRU 12.
  6. Pakatan mahu ambil alih Putra Jaya.
  7. Gambar Gay sama gay bantai buntut. Ini keyword berbeza dari keyword diatas!!! Cerita basi.
  8. Cerita sensasi baru: saman RM100 juta keatas TV 3, Utusan dan Papa Gomo. Juga keyword berbeza.
  9. Cerita menakutkan: Pakatan terlibat memberi imbuhan USD 2 juta kepada pengganas supaya ceroboh Sabah. Ini yang lebih penting dan sama dengan enam keyword diatas. Nampak kecil dalam amaun nya, tetapi amat memudaratkan negara berbanding dengan saman besar RM100 juta. Sensasi lebih kepada RM100 juta yang tidak ada kaitan keatas kedaulatan negara.

Barisan perkataan di atas adalah keyword arus politik Malaysia. Apa yang terjadi ialah BN terus menerus memperbaiki kedudukan mereka setelah diserang bertubi-tubi oleh Pakatan, yang terdiri dari PKR, DAP dan PAS.

Dan apabila ketua pembangkang, dalam cita-cita merampas Putra Jaya, telah menyanyi lagu “Sabah Nak Hilang”, dan bila Sabah hilang, UMNO melayang, serta BN jadi ketua pembangkang”, maka maksud tersirat dari nyayian itu ialah “ganyang Sabah”. Cara menganyang Sabah ialah dengan membawa masuk penganas Kiram 111. Ada bukti dari berita luar negara mengatakan pembangkang mungkin terbabit di dalam mempengaruhi kemasukan pengganas Kiram 111 dari Sulu.

Di sini, pengaruh BN naik sebanyak 20%, apabila BN sebagai ketua kerajaan melawan para pengganas habis habisan, sehingga banyak pengganas terbunuh, walaupun ramai askar serta anggota keselamatan kita juga turut terbunuh.

Semua rakyat Malaysia menghala bantahan kepada pembangkang. Apa lagi bila ada ketua mereka memperlekehkan anggota keselamatan dengan mengatakan isu pengganas itu adalah wayang UMNO.

Dengan isu ini, pembangkang sedang di “checkmatekan”. Semua jari menunjuk kepada gerak kerja tidak patriotik parti pembangkang, malahan ada yang mengatakan mereka adalah antara “client change” arahan Amerika Syarikat.

Untuk melemaskan tindakan tuduhan tersebut, terkeluar cerita sensasi. Iaitu gambar seorang jantan bersama jantan lain sedang melakukan kerja sex luar tabie. Cerita ini cerita basi. Sudah bertahun tahun  di tayangkan kepada rakyat. Untuk menyedapkan cerita, cerita saman seratus juta pula di sensasikan. Sebenarnya, nilai seratus juta itu tidak ada makna keatas kedaulatan negara yang sedang kita hadapi dari serangan pengganas. Kita tahu pengganas mungkin di beri sumbangan sebanyak USD2 juta sahaja. Jumlah ini lebih besar keatas kemudaratan negara menghadapi cabaran penceroboh pengganas kerana imbuhan itu. Saman seratus juta itu hanya anggan angan sebelum ke mahkamah. Tidak bernilai apa apa keatas kedaulatan negara walaupun berjumlah besar.

Jadi, apa faedah UMNO atau BN memyediakan cerita sensasi seperti ini?. PAS, DAP dan PKR sebagai sebuah pakatan, di katakan menjadi tali barut kepada kedatangan pengganas ke negara ini. Tentu ini lebih memudaratkan mereka, dan sebagai tentangan dan tatapan kepada masyarakat, di ceritakan cerita basi tentang seorang pelaku gay, dimana di dalam mahkamah, orang kena tuduh gay tersebut menang tanpa dipanggil membela diri.

Ini adalah cubaan pakatan untuk mengembalikan perasaan kesian kepada mereka walaupun yang paling mustahak di besarkan ialah bagaimana kah mereka ini boleh terlibat didalam isu memporak perandakan sebuah negara dengan bersekongkol dengan pengganas?.

Kesimpulan nya. Cerita gay tua yang serupa dengan ketua pembangkang kemungkinan besar adalah datang dari pihak strategi marketing pihak pembangkang itu sendiri. Itu sebab Nik Aziz berkata, Annuar tu cerdik, jadi terima lah dia.

Sebenarnya cerdik tidak semesti nya baik. Kita perlu seorang ketua negara bukan sahaja cerdik, tetapi luhur hati dan budi pekerti serta baik di dalam tingkah laku nya serta perbuatan.

Title datu dari kerajaan Raja Sulu. Buang dalam longkang, kalau tidak anda juga penganas. Penganas harus di tentang

esmaildaluskiramii

Barang siapa Melayu yang mengunakan ttitle datuk dari Sultan Sulu, adalah penganas.

Kerajaan Malaysia dan Filipina telah mengistiharkan penceroboh Sultan Sulu adalah penganas, dan harus di tentang habis habisan. Di Malaysia yang harus di tentang adalah penerima title datuk dari penceroboh dan penganas Sultan Sulu.

PS: Husam Musa dapat datu dari penganas Sultan Sulu Kiram 111 ke?. Saja hendak tanya.

 

“Kami tak makan peluru dan bom, kami tentera Raja Sulu”

megah1

“Kami tak makan peluru dan bom. Kami bersama jin. Tembak tidak lut. Jalan atas air. Selam dalam laut tanpa bernafas berjam jam. Tidak makan berpuluh hari tidak apa. Kami minum air tok guru. Kami kebal. Jadi serahkan Sabah kepada kami“.

megah2

Aiyo. Kami terlupa. Peluru Malaysia kuat. Memanglah kita tak makan peluru, tetapi bila kena makan lah jugak. Orang Malaysia bersama Allah dan malaikat Nya. Sekarang kami menyembah bumi. Aduh.

megah3

Lut juga ya peluru polis Malaysia. Kiram 111, kenapa tipu kami?

PS: Bila agama Islam di gunakan sebagai satu agama kearah bentuk tahyol dan bermegah megah, dengan kepercayaan yang tidak ada asas sain, seperti yang di lakukan oleh kebanyakan pengikut agama Islam di merata tempat di dunia ini, termasuk di Somalia, dan di Kelantan, seperti Kiram 111, Abu Syayaf, maka agama Islam tidak membawa apa apa guna bagi kehidupan manusia. Ianya seperti amalan yang tidak membawa faedah kepada manusia di dunia dan akhirat.

Mampus lah mereka yang tidak mengenal Allah.

Tiada bahasa yang elok hendak cakap tentang Annuar Ibrahim. “Pakai wig, gi bantai pelacur, atau Shamsidar, lepas itu jadi Imam Masjid”. Ya Allah kawan Nik Aziz nih!!!

Itu apa yang terdengar di TV 3.

Nala Karupan cakap. Itu dari mulut kawan baik dia tu.

Apa tidak percaya kah?. Aku memang percaya jikalau syaitan buat semacam itu. Dan ini manusia kah atau syaitan?

Doa Nik Aziz berkata berkawan dengan syaitan pun tidak mengapa. Memang lah dia berkawan dengan syaitan. Memang tidak mengapa. Dan hari ini dia berkata dia hendak menjadi orang yang akan memimpin DAP kejalan baik. Jikalau jalan dan diri sendiri duduk berkawan dengan syaitan, bagaimana boleh bertekad di hati bahawa dia itu seorang yang berbudi baik? Budi pekerti di lihat dari perbuatan dan percakapan. Apa yang di cakap dan apa yang di buat memberi simbol keatas budi pekerti. Serban tidak boleh menutup budi pekerti. Wig tidak boleh menutup budi pekerti.

Lepas “berjubor jadi Imam!!!!”

La Hillah Hai il La Lah, Muhamdul Rasul Lul Lah.

Durjana la manusia seperti ini. Sama dengan tentera Sulu yang mengangkat bendera dan apabila polis mendekati ditembak nya pegawai polis kita.

Sejahat jahat Jepun pun tidak berbuat sedemikian.

Jaga lah engkau. Balasan tuhan sudah hampir ke tengkok komer semua.

Darah Pol Pot mengalir dalam darah Lim Kit Siang dan Lim Guang Eng? Ya kah?

tahikucing

Saloth Sar, rupanya, bukan manusia yang mempunyai otak cerdik. Saloth Sar atau lebih di kenali sebagai Pol Pot, mengajar pengikut beliau menghalau rakyat Kombaja ke kawasan kampung, dan membunuh para cendikiawan tempatan supaya semua rakyat Kemboja menjadi bodoh dan mengikut perintah kumpulan mereka.

Cara intimidasi Pol Pot keatas rakyat biasa di Kombaja sama dengan cara intimidasi Lim Guan Eng, dan kedua dua mereka ini memegang jawatan Secretary General.

Corak pemerintahan mereka berdua adalah sama. Pertama kedua dua mereka membuat negara atau negeri yang diperintah sebagai sebuah negeri atau kawasan untuk ahli kumpulan mereka atau di Penang, untuk orang-orang Cina sahaja.

Sehinggakan ianya menjadi parah apabila seorang pemuda Cina di tangkap mempersendakan DYMM Yang Di Pertuan Agong semasa lawatan ke Pulau Pinang hari ini.

leongpeikoe

Keinginan Lim Guan Eng sebagai Cina memerintah Melayu akan membawa padah kepada perpaduan kaum di negara ini dan akan menjadi barah merebak ke seluruh negara.

Dengan merapuhkan perpaduan, jalan terakhir Lim Guan Eng untuk menjadi kan Cina pemerintah Malaysia ialah dengan menghapuskan perpaduan kaum, dan menonjolkan kekuatan bangsa Cina. Dan ini berkemungkinan membawa kepada pergaduhan kaum dan jalan terbaik ialah menghapuskan kaum yang tidak bersama mereka seperti yang di lakukan oleh Pol Pot.

Dari apa yang kita lihat perbuatan beliau sekarang ini seperti mempersendakan kalimah Allah, menghalau kaum India dari kampung asli mereka, menghalau orang miskin dari Pulau Pinang dengan membangunkan rumah tidak mampu milik, dan mempersendakan lawatan PM dengan mengarah orang ramai memakai baju bersimbol kan NGO NGO parti DAP, perbuatan perbuatan ini sememangnya mempunyai talian darah dengan darah dan roh Pol Pot.

Oleh kerana jalan cerita corak pemerintahan mereka itu sama, adakah keluarga Lim Kit Siang dan anak beliau Lim Guan Eng itu mempunyai pertalian darah dengan Saloth Sar atau Pol Pot?. Sama sama kita fikirkan. Mungkin ada mungkin tidak ada. Tiada siapa tahu.

lim

polpot

Pengarah Liziz Standaco Sdn Bhd mendapat RM400 juta hutang dengan kerajaan Kelantan RM399 juta tidak boleh bayar.

Bila kita ini terdiri dari kumpulan yang kurang berakal, orang panggil kumpulan itu sebagai kumpulan bodoh.

Tetapi, apabila kita berkata kepada mereka itu sebagai orang orang bodoh, mereka akan naik angin marah marah kepada orang yang mengatakan mereka itu bodoh.

Tetapi itu lah hakikat dunia Islam Pas dan para pemimpin mereka. Dan sudah tentu mereka marah marah bila kita berkata mereka itu golongan bodoh.

Untuk tidak menaikan kemarahan golongan ini, saya ingin merujuk kepada kebodohan mereka itu sebagai golongan yang kurang pengalaman.

Apa sebab kurang pengalaman?.

Orang bercerita tentang membangun Lembah Sireh, dia bercerita membangunkan Lembah Bulan. Bila syarikat yang di lantik tidak menunaikan janji, mereka salahkan UMNO.

Tiada pengalaman.

Bila syarikat yang di lantik bayar pengarah mereka RM400 juta dan janji atau hutang rakyat Kelantan sebanyak RM399 juta yang perlu di bayar, syarikat tidak bayar, golongan lemah fikiran ini tersenyum tanpa apa tindakan diambil keatas Liziz Standaco Sdn Bhd.

Pengarah dapat bayaran RM400 juta, hutang rakyat, iaitu bayaran kepada semua penduduk Kota Bharu dan Kelantan khas nya tidak di bayar, apa jenis perkiraan orang yang buat kerja semacam ini?.

Golongan apa kah jenis yang membuat kerja seperti ini? Mesti lah golongan yang lemah fikiran. Lebih tepat, bodoh. Atau, bengong.

Tentu golongan ini adalah golongan yang tidak ada pengalaman. Atau seperti orang ramai berkata, golongan lemah fikiran, golongan orang bodoh bodoh. Orang tidak ada otak.

Pada saya, saya berpendapat mereka ini golongan tidak mempunyai pengalaman. Tak reti buat. Bukan bodoh, kerana, RM400 juta yang di bayar kepada pengarah itu terlalu banyak. Tentu boleh kongsi. Kongsi raya. Tetapi kita ini golongan cerdik pun tidak tahu samada duit itu di kongsi raya. Mereka lebih cerdik dari kita nampaknya.

Nah, itu dia orang yang mengata ngata UMNO kafir. Mereka buat kerja bodoh bodoh tetapi untuk mengelabukan mata rakyat, sebenarnya mereka ini pandai dalam buat buat bodoh.

Janji sebuah masjid, tiada, sebuah stadium terbuka, tiada, sebuah jambatan, tiada. Apa yang ada ialah duit bayaran kepada pengarah sampai RM400 juta. Sedangkan, kata mereka syarikat didalam kerugian.

Akhir sekali, siapa kah yang bodoh?.

Mereka buat buat bodoh. Tetapi dapat beratus juta. Kita buat buat cerdik, undi pemimpin Pas, tetapi kita habuk pun tarak!.

Jadi sebenarnya kita bodoh undi Pas dan biarkan mereka membenarkan kroni mereka telan harta rakyat. Dan kemungkinan besar mereka juga telan harta kita.

Sudah. Lemparkan mereka ke Kembah Sireh dan humbankan mereka ke dalam Sungai Kelantan bersama dengan jubah jubah mereka.

Tukar orang yang memperbodohkan kita. Kita balik ke asal sifat kita yang baik baik dan tolak Islam penipu jenis Pas.

The Star Jumaat 8 Feb 2013.

Kong He f@@@ Choi Liziz, Nga and Ngeh

Allah, raya Cina hari ni weh.

Aku rakyat Kelantan nak ucap beraya Cina Liziz, Nga dan Ngeh. Aduh, mu gi mano raya ni. Mu beli kasut, baju dan seluar di Hong Kong ke? Berapa ekor babi mu sembelih raya nih heh?.

Kita tak apa lah. Raya tak raya, kita serupa jah. Makan hok mana ada.

Mu hadiah gapo ke boss weh?. Jangan hantar daging babi, dia tak makan. Ho mu tahu, berapa banyak sampul mu bui?. Benda dalam sampul merah gitu dia makan lah.

Pas tu mu buat gapo lagi?.

Ni aku nak beroyat ke mu nih. Orang niaga di kedai kawasan mu jual tu dih, nak naik bangkrap dah. Niaga tapi tidak ada orang gi beli. Mu kena bui ampow lah jugak. Bakpa lah mu ni tipu. Kata ramai orang gi situ. Masjid mu nak buat tu bila siap? Jambatan, jambatan? Stadium tak payah buat lah, UMNO akan bina. Mu nawak jah. Basa beruk mu nih.

Tapi tak apa lah. Mu gi raya lah. MAKAN BESAR. Tak apa.

Mu tunggu neh. Raya tahun depan kita bagi condominum dengan sekurity ketat pada mu. Tak apa mu boleh main internet dalam condo tu, kita tak kisah. Buah limau dan nasi pun kita bui. Okay neh, hak lain tu NP.

PS: This action arises from political propaganda that smears hatred in DAP Ubah. The Malays are now “berubah” They hate Chinese DAP.

 

Selamat Hari Raya kepada semua Melayu: Enjoy Kuala Lumpur. Cina DAP balik ke kampung baru. Muah Muah Muah

Muah Muah Muah.

Cina DAP sudah chou praya. Enjoy bro. Sedap kita bebas dari Cina DAP.

Mari kita TUKAR.

Biar mereka berambus ke kampung baru mereka.

Ha ha ha ha. Kuala Lumpur kita punya.

Selamat Berhari Raya.

PS: This action arises from political propaganda that smears hatred in DAP Ubah. The Malays are now “berubah” They hate Chinese DAP.