Change – a favourite verb in politic

 

 

Status quo

Who are the people responsible for this action?

An action that ignores the majority

Bendera Libya semasa Gaddafi, is this the kind of thing they want?

What really came out from Merdeka day celebration that PR had initiated last night was to stage demand for change in many common things we normally do during a similar celebration. We, refers to us, to the common people like you and me, those who like the first photograph above.

When Sultan of Selangor wasn’t in the list of names of public figure in the celebration, and the Army wasn’t invited as well, these acts of showing off the power of ruling a state can be interpreted as the demand for change.

What change do they want? From flashing of a new flag of Malaysia, these group want to let us know that they want to abolish the things as they are, business as usual from what we have today to a kind of republic. The flag symbolizes a Majapahit flag , which Singapore follows and UMNO too in its flag.

They want Sultan to retire, and bring in a President. That is a kind of gesture which was very common during Libya uprising, when the opposition demanded the green only flag to the current Libya flag.

Why do these people like to irritate the Sultans? I thought, the Chinese like all Sultans as much as the Malay elites? Well, ask them.

A very dangerous change, isn’t that so?

Gaddafi masih hidup, yang mati dan dibunuh orang lain.

Ini semua kerana dia ada 10 buah lori yang penuh dengan emas. He he he. Satu lori boleh bayar hutang Sepanyol dan Greece.

.Baca cerita dari SPY C.

Baca newspaper ni.

Dan blog SOS disini.

Aku rasa ya juga ni, Gaddafi banyak look alike ler. Berlambak di Libya.

Mat Ell.

Semenjak PAS berbaik dengan DAP, beribu ribu CINA DAP peluk Islam dan bersembahyang jemaah!!!

Beribu ribu tu masuk Islam.

Sunguh memalukan.

Konon dengan sembahyang ini, semua Cina dibelakang itu angkat PAS jadi ketua dan Cina DAP sebagai pengikut mereka didalam politik dan kehidupan.

He, he he. Yang tergelaknya, semua Cina DAP suruh kamu jadi pengikut dan dia jadi ketua atau imam.

Maka beriman lah orang orang diatas itu kepada Cina DAP kapior tak potong dodek.

Mak engkao, sudah terbalik itu boss, ingatkan engkao tu imam, rupanya kau itu mat laun. Koli beruk lah engkao!!!

He he he. Habis tonggang terbalik lah engkao. Berimam kepada orang yang tak potong dodek. Masam lah bro tiap hari.

“SMS dari Celcom : ‘number top up anda sudah digunapakai’ ~ seperti para pemimpin tinggi PAS !!.

Tidak laku.

Jikalau di ibaratkan, para pemimpin tinggi PAS seumpama jenis top up yang sudah di guna pakai. Dan seharusnya, pengguna seperti kita mencampakkan kertas top-up seperti mereka ini ke dalam bakul sampah.

Alih-alih kita di perintah oleh ketua mereka supaya tinggalkan amalan haji tahun ini.

Juga di katakan bahawa wanita Melayu Kelantan ketinggalan zaman dan tidak reti tentang aurat.

Tetapi, tuhan itu maha mengetahui dan membuka segala ruang untuk kebenaran kepada wanita wanita yang telah dituduh papa tentang aurat. Paling ramai pembeli dinar emas Kelantan adalah para wanita wanita yang dituduh bodoh aurat.

Bukan sahaja dituduh bodoh aurat, di tipu pula dengan wang Dinar Emas Kelantan. Bagi mengambil hati mereka, pemimpin “top up” luput tarikh ini telah berkata dalam bahasa Urdu, “Hi, all of you girls and ladies,  you know aurat already, so go ahead, do what you want to do, no problemato”.

Dituduh biul aurat kaum wanita ini lah yang di longgokan dengan wang dinar emas Kelantan dan sudah tentu akan tertipu lagi kerana emas itu tidak berharga seperti yang dicanangkan.

Semua para pelobi pemimpin bawahan PAS tahu, malahan mereka didalam DAP dan PKR pun tahu, yang mana, semua para pemimpin tinggi PAS ini kurang ilmu. Dalam semua hal. Senang untuk diselewengkan. Jadi buktinya semua urusan yang di luluskan oleh pemimpin tinggi PAS telah hancur lebur, bagai kan debu melayang.

Kenapa?

Pemimpin tertinggi PAS luput tarikh tidak berpengetahuan luas. DAP tipu mereka, PKR tipu mereka, pemimpin rendah PAS tipu mereka, pelobi tipu mereka, pendek kata semua tipu PAS.

Oleh kerana mereka ditipu, ketua PAS ini pula tipu rakyat. Last-lastnya, kita yang menjadi mangsa kena tipu hidup-hidup.

Pusingan ini hanya boleh di hentikan dengan jalan kita buang saja pemimpin “top-up” expired kedalam bakul sampah.

PS: Aurat itu apa ?. Jawapan ringkas aurat itu nenen atau nonok. Tidak tutup nenen atau nonok makna nya tidak tutup aurat. Mat Sabu pantang jikalau wanita tidak tutup aurat jenis jenis ini. Silap silap haribulan dibuka pedang sebatang kerana amatlah terlalu marah.

Islam adalah agama orang orang miskin, agama sembahyang bawah pokok, itu dia apa yang PAS ingin nyatakan

Ini serba sedikit corak penyampaian yang ingin diberikan oleh pemimpin Islam di Kelantan, terutama apabila kita lihat sendiri corak atau cara penyampaian politik Islam di Pantai Sabak, didalam kawasan Pengkalan Cepa, Kelantan.

Dan lagi,

Bila kita berkata bangunkan negeri, mereka dengan cepat berkata, ya memang kita telah membangun bersama Islam di negeri ini. Dan jikalau di buat kaji selidik, corak pembangunan yang dinyatakan itu mensasar kepada corak pemerintahan keatas orang miskin. Agama Islam agama orang miskin, dan seharunya umat Islam harus hidup miskin seperti di Sabak. Itu corak dia membangunkan negeri.

Didalam pembangunan sesebuah penempatan, apatah lagi sebuah penempatan yang ada unsur sejarah yang harus di naik nilai supaya menjadi satu teras anjakan kepada umat Malaysia yang lain datang untuk mengenangkan sejarah negara mereka. Sabak adalah didalam pengawasan ahli politik PAS seharusnya PAS bijak mempromosi dan menaik taraf kawasan seperti itu ke peringkat antarabangsa, dan dengan itu memberi lambakan ganjaran rezeki yang luas kepada penduduk didalam kawasan itu membangun bersama Islam.

Sayang sekali, pandangan pemimpin PAS membangun bersama Islam sebenarnya telah menghala penduduk tempatan kepada bangun bersama kambing kambing didalam rumah.

Jarak kawasan penempatan ini dengan kawasan pembangunan lain di Kota Bharu hanya lah lebih kurang 20 kilometer. Iaitu satu jarak yang amat dekat,dan jikalau kita buat bandingan jarak itu ianya adalah diantara Kuala Lumpur dengan Petaling Jaya.

Sedangkan pembangunan di Kampung Sabak jauh lebih tidak teratur bagaikan jaraknya sampai beratus ratus kilometer dan orang ramai tidak boleh pergi ke kawasan itu kerana terlalu jauh.

Kampung tradisi ini sebelum ini adalah satu tempat perkelahan yang mahshur. Menjadi tempat orang ramai datang membeli ikan dan lain lain bekalan hasil dari laut yang dibawa oleh para nelayan. Sikap endah tidak endah pemimpin membangun bersama Islam ini meroboh kemesraan penduduk nelayan menjadi teman kepada kita, orang ramai, kerana mereka hidup didalam kesusahan dan kemiskinan dan menjauhi diri mereka didalam kehidupan bermasyarakat.

Mengapa ini terjadi?.

Pengetahuan mereka yang membangun bersama Islam hanya tertumpu kepada benda benda yang tidak pratikal didalam dunia moden, satu daripadanya ialah, mereka gagal mengetahui mengapa alam sekitar harus dijaga, dan apabila hakisan laut melanda tempat ini, mereka cepat mengatakan itu “balasan tuhan” kerana penduduk disitu tidak mengikut perintah tuhan seperti mereka, dan harus dibiarkan seperti itu dan terus hidup miskin. Tuhan sudah marah, apa saya hendak buat, miskin lah kamu. Jadi, segala kerumitan yang melanda seperti hakisan pantai dibiarkan tanpa perlu dikaji selidik dengan mendalam dan memberi cadangan supaya pembandaran dan penempatan itu kekal eluk dengan mencari kaedah sesuai didalam usaha mencari dana dan menderma dana itu dengan iklas dan membangunkan kembali kawasan itu sebaik baiknya.

Pengertian membangun bersama Islam ini tidak dipraktikan dengan baik. Dimana kah membangun bersama Islam sekiranya ada penduduk dikawasan ini “bangun bersama kambing kambing” didalam rumah mereka?

Undi PAS lah ?.

Cuba cuba fikirkan adakah mereka ini melampau batas kerana tidak perihatin dengan keadaan masyarakat bawahan di dalam pemerintahan mereka. Adakah mereka ini satu pemerintahan zalim dengan membiarkan orang orang Islam hidup bagaikan separuh mati? Ada kah hidup separuh mati itu pengertian sebenar mereka membangun bersama Islam? Dan adakah mereka ini ingin menyatakan Islam itu adalah agama orang orang miskin dan tidak ada akal?

Dan ingat, kita tidak boleh kata Kelantan diperintah oleh Melayu lagi, dan bila undi BN, BN akan bawa Cina ke Kelantan. Ini kerana, PAS telah bawa Cina DAP memerintah Kelantan. Cina DAP lagi teruk dari Cina Cina lain. Melayu tidak lagi perintah Kelantan kerana itu. Faham tak adik kakak semua!

Nabi hendak apa, kalau tidak kerana hendak kerusi.

Nik Aziz.

“Ada seorang mufti gatal mulut bercakap politik padahal dia tak reti. Dia kata Pas ini hanya nak kerusi sahaja, baik saya nak tanya dia, Nabi Muhammad tinggalkan Mekah ke Madinah, buat apa dia tinggalkan rumah tangga, anak, tengah malam buta lari dari Mekah ke Madinah, nak apa kalau tidak kerana nak kerusi?

Menjadi hajat parti untuk menang kerusi didalam pilihan raya, sememang lah betul pandangan itu. Cuma, tidak pasti samaada Nabi Muhamad mempunyai sebuah parti semasa beliau berpindah ke Madinah dari Mekah.

Kita kena tanya pakar sejarah tentang bab itu dan kemukakan bukti sahih bahawa Nabi Muhamad ada sebuah parti sehingga beliau inginkan kerusi. Kita juga kena tanya Nik Aziz apa maksud dia bila beliau berkata Nabi Muhamad “nak apa kalau tidak kerana nak kerusi”?.

Bagi saya dan rakyat di Kelantan, bila berkata hendak kan kerusi itu bermakna hendak menjadi pemimpin disatu kawasan pilihan raya. Ramai juga yang jenis kurang faham mengatakan mereka hendak beli kerusi plastik untuk duduk makan nasi belauk dan minum teh.

Dan orang politik tidak harus bergaduh atau berselisih faham dengan orang bawahan seperti mufti. Semua orang ada pendapat masing masing. Jikalau ramai dengar maka dia mempunyai peminat dan penyokong. Kalau undi untuk kerusi boleh menang. Jadi mufti pun tentu tahu ini adalah politik . Tidak boleh kata orang tidak reti politik. Cara orang memberi pendapat juga boleh disifatkan sebagai berpolitik. Tidak berparti tidak bererti tidak boleh berpolitik.

Jikalau sekiranya kita mendapat bukti Nabi Muhamad tidak mendaftar parti politik sah semasa itu, dan beliau menyeru atau memberi pendapat untuk mencari penyokong beliau dengan idea beliau maka pendapat beliau itu juga boleh disifatkan berpolitik.

Satu benda lagi,  kedudukan orang politik tidak boleh dikatakan melebihi dari  kedudukan orang biasa,  dan kedudukan orang politik pula bergantung penuh kepada peminat atau penyokong. Jadi dimana tinggi nya kedudukan orang politik sekiranya penyokong dan peminat telah berkurangan. Hilang kuasa dari perasaan tinggi itu.

Cuba renung renungkan. Baik buruk dipangkal hati.

UMNO malu sendiri ~ Nik Aziz dan demostrasi kereta tolak dan changkul di ofis dia.

Pada member yang tidak dapat baca dengan terang kerana font  kecil, hang pi ke View, dan pilih Zoom, ok.

Sinar Harian.

“Malu sendiri”  sebuah perkataan orang tua dan perkataan itu tidak boleh diguna pakai didalam kontek scenario nasional, dan perkataan itu boleh di ambil kira kesesuaian didalam keadaan scenario “local” atau hanya boleh diguna pakai didalam kawasan zone di Kota Bharu.

Memang malu dengan memberi kereta tolak. Bawa changkul, pasir, mungkin ada sement dan penyodok sebagai derma. Minta derma wang, dan dibalas dengan membawa peralatan dan perkakas untuk buat parit, bukan jentera untuk bina jalanraya bertingkat yang gambarkan kerajaan PAS. Malu, orang Kelantan malu lihat benda benda macam itu. Jikalau bawa jentolak, duit berjuta, baru tidak malu.

Tetapi, kenapa pula UMNO yang malu. UMNO tidak ada apa apa faedah pun bawa benda benda itu? Adakah NiIk Aziz yakin Husam Musa akan membina jalanraya itu dengan sepenuh yakin? Dan dengan itu memperli UMNO akan menjadi malu sekiranya mereka berjaya. Atau adakah Nik Aziz tahu dengan jelas bahawa jalanraya itu adalah muslihat politik dan sememang UMNO dalam BN akan membinanya selepas ini? Dan sekiranya itu lah muslihat dihati, maka memanglah UMNO akan terguris dengan “simple joke” yang di luahkan oleh mereka supaya masih memegang tapuk pemerintahan di Kelantan dengan memilih derma untuk membina jambatan tali hayat pilihanraya. Mungkin kah derma dari wang lendir rumah urut tidak dapat diterima sebagai duit derma yang diluluskan shariah. No sharia compliance!

Sebaliknya, saya rasa PAS yang mendapat malu, kerana rakyat Kelantan, bukan UMNO, telah faham dengan penuh jiwa, PAS selalu berbohong tentang pembangunan, dari sebuah jambatan sehingga ke stadium, semuanya dipecah tanah. Jikalau tidak dipecah ruyung dimana dapat sagunya. Pecah lah banyak banyak, memang itu lah senjata PAS selama ini. Pecah, pecah, pecah dan memecahkan. Dan makan sagunya. Malu lah aku.

~ psst  : Aku malu jikalau ada orang bawa penyodok dan peralatan seperti itu ke ofis aku. Aku hendak jalanraya bertingkat, moden dan gah. Tiba tiba bawa penyodok besi lama, mak oii, malu lah aku. Jikalau bawa sebuah komputer Apple dengan CAD 2012 pun okay gak, boleh draw draw jalan dalam talian. Atau bawa walkie talkie ker, boleh Husam duduk di Kuala Krai, aku duduk di Kota Bharu hello hello, kata “SAM SAM berapa banyak derma disana, disini ada lah sebanyak 1,000 ketul ” over and out, ini tidak, kereta tolak buruk, mak oii….mana hendak letak kopiah nih?

Golongan Melayu Malaysia, muda dan tua, mulai faham amalan beragama Islam PAS itu amat jelek dan cetek!

La, peminat setia P. Ramlee rupanya, buat satu episode cerita didalam wayang gambar pilihanraya.

Berkelahi dengan orang tua dan kawan baik dia sendiri, sifat yang tidak boleh diterima oleh orang orang Melayu. BTW bro, ada kah anda fikir orang yang sembahyang seperti diatas itu boleh bergaduh dengan kawan baik secara seperti didalam vedio dibawah. Tentu lah tidak sopan, apa guna sembahyang seperti dibawah pokok diatas sekiranya sekiranya sifat anda tidak dapat mengawal emosi anda dengan seorang sahabat yang sedang berdukacita?.

Di perli oleh orang yang berpelajaran tinggi dan berpengalaman luas,

Di perli oleh mereka yang lebih muda dan lebih mendalam didalam pengetahuan Ilmu Islam dan mempunyai pandangan yang lebih luas. Mereka seperti beliau ini memperbaharui ilmu dengan terus belajar, bukan seperti pemimpin mereka yang tidak pernah mengambil “continuous professional development” (CPD) didalam ilmu ilmu Islam pondok mereka yang telah lapuk dan ketinggalan zaman.

Sudah sampai masanya Islam PAS itu di tolak oleh semua masyarakat, kerana Islam mereka menyeru kepada Pas, sebuah parti yang telah punah, dinodai oleh orang orang kafir, dan ketinggalan zaman. Mereka sebenarnya menyeru supaya pangkah PAS.  Pangkah PAS masuk syurga. Jadi PAS adalah tuhan baru yang boleh beri syurga. Iaitu suatu perbuatan yang boleh membawa kepada syirik dan boleh menduakan tuhan kita Allah.

Pendek kata semua sudah jelek dengan PAS. PAS sudah tidak dapat menenangkan hati hati orang orang Melayu lagi.

PAS akan kalah teruk didalam PRU 13 nanti. Percayalah.

Insyaaallah.

~~~ Takbir… ikut corak PAS . (p.s. untuk kali ini sahaja, lain kali tak payah buat gitu. Masa perang dengan kafir dibolehkan).

He he he, boss makan sedap, kambing bakar, manakala ahli pas biasa, yang tidak ada jawatan, orang yang kena kerah, orang bawah bawah, pencacai, tukang hantar surat, tukang cuci padang, tukang sorak, sejuk macam kambing yang telah menjadi makanan boss. La, kesian nya komer semua. Balik lah insaf diri. Sembahyang istikarah lah, bawah pokok pun boleh sembahyang sunat. Tak per. Jangan sembahyang dalam tasik atau swimming pool sudah, ok brother!. Atas highway pun jangan cuba hendak sembahyang sunat, ingat tu bro.

[Panas] Pemimpin UMNO Ajak Anak Muda Menjunjung Kebodohan (Jahilliah),Pemimpin PAS ajar anak muda ke syurga, nak buat guano, sedap syurga nih!!.


Kelab greenbocor

Ini di serambi Mekah nih. Bukan Belia di Putra Jaya.

Apa, mana satu jahiliah bro? Jikalau pemimpin jenis yang suka korek korek, hisap hisap, gentel gentel, dan cucuk cucuk, anak buah pun boleh buat bro.

Insaf lah jaga diri sendiri sebelum mengata orang.

Sampai bila semua ini hendak burukkan kerajaan.

Tuhan semakin hari mendedahkan pekong pemimpin PAS yang terpesong didalam hal hal mentadbir tatasusila kemanusian. Tiap hari bercakap benda yang kamu katakan baik, tetapi rakyat melakukan benda yang sebaliknya. Dimana salahnya ini, sudah tentu didalam cara kamu memberi ceramah yang tidak boleh masuk akal. Contohnya, orang Melayu kafir kerana menyokong UMNO. Orang dalam toilet itu Islam dan sudah tentu nya penyokong PAS, tetapi dia buat kerja yang hampir kepada ciri ciri orang orang kafir. Ajar dia dulu lah greenboc. Tak yah hendak label pemimpin dan Belia Malaysia sebagai jahilliah.

Tanggunglah dosa kamu.

Bertetak berparang ~ tak kisah siapa PM

Tidak kisah siapa PM ~ Nik Aziz  berkata di Macang semalam, dan dalam gambar diatas sambil senyum lebar memegang pedang seolah olah ingin memberi tahu penduduk bukan Islam Kelantan bahawa sudah menjadi tabiat orang orang Islam atau orang orang Melayu Kelantan zaman dahulu kala mengunakan pedang untuk menegakkan syiar Islam dan memilih orang Islam  sebagai pemimpin atau ketua negara seperti di Malaysia sebagai Perdana Menteri. Orang Islam di Malaysia lazimnya orang orang Melayu.

Zaman beradapan dengan bercakap bersimbolik masih menjadi pegangan Melayu Kelantan. Pada hakikatnya, apa yang dikatakan itu tidak menunjukkan rasa hati yang sebenarnya. Hampir 100% penduduk Melayu Kelantan dibawah pemerintahan Sultan Melayu tidak akan bersetuju dengan perlantikan kaum imigran atau bukan Islam seperti yang di inginkan oleh Karpal Singh, dan itu lah sebenarnya keinginan yang mahu diluahkan oleh Nik Aziz walaupun beliau berkata tidak kisah siapa. Pada hakikatnya gambaran yang tersirat dengan pedang yang dipegang ditangan sambil senyum simpul adalah gerakan naluri hatinya memberi tahu penduduk bukan Islam Kelantan, cuba lah jikalau mahu di cincang dengan pedang sebagai simbolik untuk mereka berperang besar dan habis habisan bagi menegakkan syiar Islam dimana bagi mereka, ketua mereka mesti lah dari umat mereka iaitu Melayu dan Islam. Dan itu mereka mahu , walaupun secara hurmat memperdulikan keinginan Karpal Singh.

DAP masih beranggapan bahawa mereka masih pandai berpolitik di negeri negeri kesultanan Melayu di Tanah Melayu. Mereka masih tidak faham bagaimana Melayu selalunya bercakap dibibir mulut, manis di muka dan hati tidak semesti mengikut telunjuk kata mereka. Pada Melayu yang telah digunakan seperti Nizar Lambai, kedudukan seorang pemimpin seperti itu juga telah ketinggalan dan masih menerima perkataan dari mulut mulut berkata manis dihadapan dan benci di belakang. Di beri wang diterima, sokongan telah hilang melayang.

Cina DAP seolah olah kaum Yahudi di German semasa Hitler dahulu kala. Mereka berpendapat bahawa sokongan padu dari ahli mereka boleh memberi impak kepada hasrat untuk memerintah negara Islam, atau seperti anggapan Yahudi untuk memerintah German semasa itu setelah semua jenis pegangan ekonomi German didalam tangan mereka.

Mulut manis orang orang German mengakibatkan berjuta orang orang Yahudi di bakar, di bunuh, di gas chamberkan, dirogol, di pecah perutkan, dan dihancurkan, kerana rakyat German membenci dalam manis kepada hasrat penduduk Yahudi German, seperti kaum Cina di Malaysia, ingin menjadi ketua kepada rakyat German.

Kegelishan rakyat German keatas hasrat seperti Karpal Singh yang ada pada rakyat Yahudi semasa itu digunakan semaksima oleh Hitler.

Dikalangan orang orang Melayu ada lebih ramai lagi pemuda dan pemudi yang mempunyai sifat sifat seperti Hitler, malahan lebih lagi dari sifat Hitler menunggu dan menunggu dan menunggu dan menunggu, tiba nya  lampu hijau dari keadaan semasa. Membalas kepada sistem monopoli ekonomi Cina dan kebencian dari kejadian pembunuhan 13 Mei. Lihat lah nanti.

Dan semestinya, rakyat Melayu yang dipandang lemah lembut itu menyerupai rakyat German semasa itu, yaitu manis dimulut, benci mendalam didalam hati.

Kebencian seperti itu sudah ternampak Lembah Pantai. Kebencian seperti itu pun sudah dilihat dengan samar samar dari veteran Askar Melayu dengan mengoyang punggung di rumah Ambegar. Kebencian seperti ini sudah dilihat dari perbuatan spontan Nik Aziz sendiri dengan melayangkan pedang sambil senyum. Senyum bukan main main lagi.

Apabila kegilsahan yang menebal dengan keinginan rakyat minoriti memerintah sesebuah negara yang dianggap sebagai negara tumpangan oleh penduduk tempatan boleh membuahkan peperangan seperi di Czechoslovakia. Peperangan kaum Serb dengan penduduk Islam nyata sekali menunjukan sikap mereka untuk memilih kaum mereka sebagai pemimpin dan sebagai umat Islam memilih kaum mereka yang beragama Islam.

Cina beranggapan mereka pandai, didalam semua benda. Pandai tidak semestinya berhak keatas sesuatu benda, terutama terhadap tanah air orang lain. Hidup menumpang tidak semestinya mempunyai hak menjadi tuan rumah. Itu adalah menjadi normal kehidupan dari zaman dahulu kala lagi. Sekiranya dengan kepandaiaan mereka ingin mencuri menjadi ketua atau pemimpin, maka mencuri itu menjadi satu bentuk kesalahan dan perkara mencuri ini akan mengakibatkan peperangan.

Kehilangan Singapura dari tangan Melayu adalah bagi menghilangkan semangat berperang. Untuk menjauhi perang. Pada anggapan orang orang Melayu dahalu kala, kehilangan Singapura hanya lah satu kehilangan sebuah pulau yang amat kecil dan menjauhi peperangan diantara umat Melayu dengan kaum imigran di Malaysia atau di Asia Tenggara adalah lebih besar matalamat nya.

Sekiranya peperangan itu berlaku, pada fikiran saya, ianya akan memalukan Indonesia serta semua kaum Melayu di Nusantara kerana Melayu di Nusantara semasa kejadian perpisahan itu masih belum begitu kukuh didalam bidang ketenteraan, ekonomi dan kebudayaan.

Adakah kita sudah kukuh ekonomi sehingga Nik Aziz senyum memegang pedang?

Kerajaan Melayu yang dipegang oleh PAS belum mempunyai cukup peluang menaikan semangat berperang, mereka sebenarnya memegang kuat kepada kekuatan yang ada pada Melayu lain terutama Melayu UMNO. Itu yang sebenarnya. Itu lah insurance mereka. Melayu sama Melayu, mereka masih menolong terutama Melayu UMNO kepada Melayu PAS.

Pada hakikatnya, DAP masih meraih sokongan dengan menunjukan bahawa mereka pandai didalam memerintah sebuah pulau kecil di Pulau Pinang. Sekarang ini pun banyak kegelisahan berlaku di negeri pulau itu yang menunjukan Cina DAP sebenarnya tidak pandai memerintah negeri negeri Melayu dengan betul.

Corak pemerintahan mereka akan menjerumus kepada peperangan antara Melayu dan India dengan kaum Cina dinegeri itu. Kekayaan pemerintahan mereka adalah banyak nya dari air lendir Melayu di Selangor, dan kongsi gelap yang dikawal oleh kaum rendahan Cina DAP. Kerajaan Selangor adalah kerajaan kongsi gelap, dan wang diperolehi adalah berbillion ringgit. Ini menjadi kekuatan mereka.

Dengan wang berbillion ringgit inilah mereka akan jatuhkan kerajaan Melayu dibawah kesultanan Melayu Selangor dengan membeli kaum kaum Mendaliar dari hasil wang kongsi gelap.

Adakah Melayu akan menang di Selangor?

Sama sama lah kita lihat bagaimana Melayu yang amat asing dengan kegiatan  kongsi gelap boleh melawan mereka.

Sememang Melayu pandai dan berilmu. Apa yang dikata kepada musuh mereka ialah gula gula yang manis. Seperti kata Annuar Ibrahim:-

“Madu ditangan kiri ku – BN”

“Racun di tangan kiri mu – DAP”.

“Dalam seluar ku ada madu dan racun arsenik, oh la la, oh yeh – PKR.”

Yang mana satu yang anda inginkan?

“Dalam seluar ku ada kedua dua nya oh yeh, madu di….., racun ditangan kiri mu”  – dilihat Annuar menyanyi semalam di Lembah Pantai.

Mesti lah aku yang suka kedua dua nya, arrrr, ohhmm.

Bingkas bangun cacang ada tegak 10 kaki, bak pa mek mu buat gitu, hok tu lah mu kuat tipu

Hok tu lah mek wey, ayah mu malu. Bak pa mek mu gi wat gitu.

Bingkas bangun cacang mu start buat nipu. Hok gi ngundi BN mu kata Islam tak lulus. Hok gi reflexology korek tino mu buat tak  tahu. Hok dok hisap hisap, main ais krim mu kata mana lah aku tahu. Kalau boleh aku pun mau.

Hok tu la mek wey, ayah mu malu. Bak pa Mek mu gi wat gitu.

Bila mu kata mu suka muszakarah. Esuk esuk lusa mu kata tak apa lah. Jenis apa benda pakai piah dua belah. Bila kejek saja, semua benda pun ada helah.

Hok tu la mek wey, ayah mu malu. Bak pa mek mu gi wat gitu.

Bila kejek hal agama mu kata mu Islam. Bila UMNO kata mereka jugak Islam, mu pun nopat kuat kata itu kafir. Macam lah mu ni kuat benar doh mu dok ngaji India.  Orang kata gitu, mu pulak kata gini, kuat sungguh lah  ilmu mu jenis dari Nigeria.

Hok tu la mek wey, ayah mu malu. Bak pa mek mu gi wat gitu.

Bingkas bangun cacang mu kata okay lah tu. Mana ada LGBT aku tak pernah buat gitu. Bila dah jumpa mu peluk buat tak tahu. Mu kata tak apa kerana dia pun tak tahu. Punggung dia saja yang sedap rasa begitu. Sedap sedap dia bap pa lah mu nak tahu.

Hok tu lah mek wey, ayah mu malu. Bak pa mek mu gi wat gitu.

Esuk esuk lusa mu kata mari weh buat zakarah lagu tu. Kita panggil UMNO duduk bincang hal itu. Pas tu kita kata UMNO bodoh macam lembu. Biar mampus lah semua orang Melayu, doh tu nak buat gapo Melayu semua macam lembu.

Hok tu lah mek wey, ayah mu malu. Bak pa mek mu gi wat gitu.

Hello, hello, hey Tuan Aji arh? Lu mau itu zakar rah ah? Aiya lu tunggu ini line tak rak clear arr!!

Channel 920 Astro today has a preview of a movie – drama. This Box Office’s drama was screened many times, but today in its special review it has revealed some interesting points on why the hero had changed his mind over the last episode which was left with a question why suddenly the Pakatan was selected to be in the zakar rah episode. The thing that I didn’t like with the movie was suddenly there was a picture of unknown hero and the picture was inappropriate; it was a toothless dog.

Episode One, belakang tabir:-

Kidd Siang Malam: “Hello, hello, tuan Aji arh?”

Nicky: ” Arr, bap pa weh, guano gat mu tali pong subuh subuh nih?”

Kidd Siang Malam: “Gua ala dengar lu mau zakar ah sama UMNO. Semalam paper ada cakap. Lu punya gambar banyak senyum lah. Betul kah?”

Nicky: ” Mana ada, giler ka mu nih, mu kata mu haram kan Utusan.  Mu baca jugak ko?”

Kidd Siang Malam:” Tapi itu Adi pun ada bagi telepon dan cakap lu memang cakap lu mau zakar ah itu UMNO?”

Nicky: “Ya kah? Bak Pa mu caya Adi, dia tu tengah pening. Dia tak der kerja. Nak bereti doh?”

Kidd Siang Malam ” Lu banyak tipu lah Tuan Aji.  Lu apa mau jadi sikalang. Lu manyak nyanyuk kah?”

Nicky: “Hey Kidd,  jangan royat kawe tipu, nyanyuk kah, tuhan marah nanti kat mu, mu ingat aku sapa? Silap silap mu hendak kencing terberak lepas ni. Perut pecah kan. Kena jampi. Jangan main main Kidd.  Amboi suka tipu sikit sikit. Mu cara gapa?.  Itu Muyuddeen pun ada percaya. Lu ingat ambo macam lu punya anak kah, tipu tipu tapi tak reti tipu. Bab tipu tipu tu ambo reti benar!!

Kidd Siang Malam : “Aiya, lu memang suka main politik arr, bukan Aji punya jenis arr”

Nicky: “Ok, Kidd, ini macam. Ini hari ambo royat kat UMNO, syarat mau zakar rah dengan kita. Faham. UMNO kena masuk pakatan, sama sama dengan DAP. Ambo kena kecek molek pulok lepas ni. Kata anak mu dan Kapal Sink dengan anak dia pun kena zakar rah lah dengan UMNO. OK ?”

Kidd Siang Malam:”Itu macam ada omm arr. Baru boleh panggil Aji. Kita sama sama zakar rah arr. Lu cakap sama itu UMNO, dia mesti join Pakatan arr. Cenang saya ganti itu Najib, lu ada faham kah Aji?”

Nicky: “Baik Bro,  otak mu semacam Li Kuang You lah. Nanti Adi tak marah ambo. Semua suka ambo. Kita kuat lah. Peduli apa Melayu dok?, bangsa bangsa ni ambo tak main lah”.

Kidd Siang Malam: Ya, ya, ya. Manyak bagus. Nanti saya suruh itu Li Kuang You datang jumpa sama lu, apa lu mau huh?, pergi Aji mau kah”

Nicky: “Aiya, ambo banyok kali gi dah, wat gapo gi lagi. Tak say doh. Puas dah dengan Islam ni, ambo nak tukar tempat sikit.”

Kidd Siang Malam: “You mau apa? Itu Institute ada jawatan kosong. Tunku tarak mau. Ada gaji RM50,000 pun tarak mau. Bodoh punya Melayu. Lu Mahu?

Nicky:” Nanti amboi tanya bini ambo lepas ini. Ambo suka tidur atas paha dia. Sikit lagi ambo buat gitu dan ambo royat ke dia lagu mana kara nih neh, lepas tu esuk esuk ko ambo royat ka demo lah, ok ko?”

Episode two: The scenery is  around the grave of Lim Goh Tong, Genting Highland.

After that the phone is hanged up. The line was cut off. He called using U Mobile. Sometimes it has a line and most of the time it has no line at all in Genting Highland.

Kidd Siang Malam: “He he he, ini Aji sama sama boloh lah. Boleh beli lah. Semua Melayu boleh beli. Dia ingat dia ada jampi sama gua. Tapi gua jampi sama dia, dia tarak tau ma. Ha ha ha ha. Mampus Malaissi”.

Episode Three: Somewhere in Surga _ will be shown in the next programme.

Aku sudah bilang, zakar ah PAS main main sahaja

Ptui…. nah mu ambik.

Ini cerita nya.

Selalu lah PAS ni buat orang steam!!.

Tak pasal UMNO steam mengegar.

Tetiba, syarat itu dan syarat ini.

He he he he he he he he. Hendak tergelak betul.

Bekas bini ini hendak minta zakar-ah tetiba hendak minta bawa bersama dua laki yang telah melanggan dia. Dua laki dia tu tak pernah khawin sah dengan dia tau, ini khawin haram bawah pokok, dan bukan di Naratiwat.

La, susah lah macam tu.

Memang tak semiat lah jenis pemimpin PAS ni.

Boleh ber~mus~zakar~rah kata Mahyuddin, tapi terkejut sangat dengan PAS

UMNO memang kenal betul dengan fael dan perangai parti PAS.

Seperti isteri tua yang sudah di cerai, segala benda baik yang ada pada tubuh PAS serta perangai buruk peribadi parti itu seperti curang, mulut becuh, cas keting, memporakperandakan jiran, masak tidak sedap, bertelanjang ketika mandi, suka megadu domba, suka shopping barang Arab, ego yang berlebihan, dan sebagainya, telah ada didalam pengetahuan bekas laki dia UMNO.

Jadi, sememangnya UMNO terkejut besar.

Mana kan tidak, otak kepada PAS, Nik Aziz sendiri beria-ia hendak kan ber mus-zakar-rah dengan UMNO.

Sama ada anggota badan PAS yang lain seperti kaki, tangan, mulut, hidung, pusat, ibu jari, mata, dan lain lain anggota badan parti itu setuju atau tidak, kita masih belum pasti.

Ini kerana, semua anggota anggota itu masih lagi melembikkan diri didalam pangkuan pelukan Annuar Ibrahim, bercium cium dan berdakap mesra, dan sesekali beromen dengan ahli DAP, menarik kain nya naik keatas dan sekali turun kebawah. Dalam berbagai isu termasuk lah benda benda seperti hudud dan agama Islam.

Jikalau ingin ber-mus zakar-rah, semua anggota badan itu semesti menjalani satu kata sepakat yang benar, bukan tipu tipu seperti lazimnya, berkata dengan lidah bercabang, dibelakang masih lagi beromen dengan DAP.

Jikalau demikian jadi nya, tempuh edah yang harus dilalui oleh anggota badan PAS itu boleh memberi kesan yang baik kepada parti itu sendiri, yang telah dilihat selama ini sebagai seorang pelacur sambilan.

Hendak kah UMNO kepada bekas isteri yang telah menjadi seorang pelacur sambilan?

Jikalau niat kita baik, walaupun sudah menjadi pelacur sambilan, boleh lah diambil kembali supaya beliau menjadi seorang yang insaf. Tetapi bagaimana sekiranya tabiat lama mereka masih menjadi jadi setelah di tolong, dan masih berdakap manja dengan Annuar Ibrahim,  Lie Guan Eng, super Kid Siang, Kapal Sink, dan lain lain lagi semasa anda tiada dirumah?.

Susah untuk si laki membersihkan otak dan minda beliau setelah mengetahui bekas isteri telah beromen dengan India, Cina dan Melayu LBGT, dan mungkin dengan Mat Salleh atau dengan Negro. Bagaimana lah rasa nya hati si laki yang baik hati jikalau gambaran sebegitu terbit semasa bermesra dengan bekas isteri seperti itu?

Naik ke turun?. Tentu lah susah hendak dibicarakan.

Untuk mengubah fael seorang pelacur, pada pendapat saya dan dari pendapat pakar psychologist adalah dengan mengkurantine kan beliau dibawah tanah sedalam 50 kaki, selama lima tahun.

Ya ker ~ jabatan agama tak berguna?

Kata ~ tukar  tiub~ Tube 8:-

Semua Jabatan Agama mesti dimansuhkan dengan segera dan dibuang ke dalam tong sampah sebab ia merupakan suatu alat yang digunakan oleh UMNO dan Raja Gopal untuk menipu rakyat Malaysia.

Bukan itu sahaja, ianya juga membazirkan wang rakyat! Sepatutnya mereka yang bekerja di Jabatan Agama yang kebanyakannya tak lulus SPM, diupah bekerja sebagai pencuci tandas di Mid Valley mengambil tempat Mat Bangla dan Mat Indon. Mereka yang bekerja di Jabatan Agama ini kebanyakannya tak lulus SPM atau dapat Gred 3.

Digunakan oleh UMNO dan Raja Gopal. UMNO saya kenal, Raja Gopal tu sapa, ketua jurulatih pasukan bola kita ke?. Tak kan kut, dia bukan Islam, buat apa kisah dengan jabatan agama Islam. jadi sapa lah tu yang dimaksudkan oleh beliau huh?.

Lagi, kata nya:-

Selepas gagal SPM, mereka pergi belajar di sekolah pondok di Pakistan. Bila balik dari Pakistan atau Mesir, mereka akan bekerja di Jabatan Agama.

La, tidak pass SPM dan boleh belajar pulak di Pakistan, ya ke?. Macam mana tu, boleh kah?.

Lepas tu dia kata lagi:-

Malaysia kekurangan tenaga buruh dan terpaksa membazir wang berbilion ringgit setahun kerana mengupah buruh asing dari Indonesia dan Bangladesh sebab Pak Arab Celup dan Mak Arab Celup ini malas nak bekerja kerana terlalu suka mengintai apa orang lain buat.

Betul kah, kerja dia orang ini mengintai apa orang lain buat?.

Dah tu apa lagi dia kata:-

Pak Arab Tiruan dan Mak Arab Tiruan ini adalah pemalas yang hanya mahu mengaji kitab, mengutuk orang lain, berdemo kat konsert, dan mengintai apa orang lain buat di dalam bilik tidur.

Mengintai orang tidur dalam bilik?. La, ya ke.

Dan lagi:-

Untuk meneruskan gaya hidup pemalas mereka, mereka sanggup diperalatkan oleh Pendusta UMNO untuk menangkap basah sesiapa sahaya yang Pendusta UMNO hendak aniayai.

Dan lagi:-

Apa faedahnya Jabatan Agama????

Apa ini kah yang hendak dibersihkan. Kerana intai itu kerja bodoh ke?

Mana pernah blow job, Nicky Aziz tak reti tang tu, job blow dia reti lah.

“Melayu adalah penduduk “kulit putih” Malaysia. Mereka sudah jadi Mat salleh. Mana Nick Aziz reti nih”

Mana tahu orang tua nih tentang “blow job”.

Apa kah hal nya duduk bercerita tentang “blow job” pada dia.

Itu sebab nya bila dia terbaca dalam paper tentang “blow job”yang dibuat oleh orang muda dan ketua ketua parti politik mereka, terkejut beruk-Mak-Yah lah dia.

Tersentak dari mimpi ngeri semenjak 21 tahun lagi.

Lalu dia berkata “cheh bedebah, mana ada orang hendak buat macam kerja itu, hendak hendak ahli politik mereka, ini semua kerja bodoh UMNO”.

Apa yang dia fikir ialah, mana ada orang hendak hisap konek mengonek. Geli geliman. Itu lah orang tua itu fikirkan. Jadi, bila dia fikir begitu, maka dia kata tidak ada dalam sejarah orang buat benda macam itu. Otaknya berkata.

Dia telah mundur dalam hal ini semua dan sudah ketinggalan selama dua puluh satu tahun.

Mana ada orang tua tua macam dia itu mahu hisap menghisap semcam itu. Hisap rokok jarang jarang adalah, tetapi hisap kemaluan itu susah masuk akal dia.

Sedangkan orang sekeliling dia semua buat perkara seperti itu. Senyum sana, senyum sini. Semasa bertemu sua didalam meeting meeting politik bahagian. Beliau ingat senyum mereka itu kerana suka kepada turban dia, walhal, mereka senyum kerana mereka baru sahaja kena ‘blow job”.

Sudah menjadi trend dalam seksuality negara sekarang ini. Alah, kan dia pun sokong LGBT. Tidak lah jauh sangat ketinggalan dia tu.

Aduh, susahlah. Itu sebabnya kita kena tahu hal ehwal masyarakat yang telah dipecah belah oleh politik agama, doa pecah perut dan kafir mengkafir. Sekarang mereka semua sudah betul betul menjadi kafir. Jadi siapa yang buat silap, bro?.

Susah bila kita bercakap tentang “blow job”  kepada mereka.

Mungkin mereka faham dengan “job blow” seperti di dalam krisis air di Kelantan yang semua rakyat Kelantan minum air yang mempunyai potensi beracun kimia kerana mereka semua sudah “ter-job-blow”. Bermaksud, “ter tak-reti-buat-kerja”.

Rakyat Kelantan disunatkan untuk berdemostrasi menjatuhkan kerajaan PAS. Kerana demostrasi menjatuh kan kerajaan itu hukum nya okay. Ini kerena mereka itu adalah sebuah kerajaan “chap chee boo” atau sebuah kerajaan yang dipilih dengan desakan untuk diundi dengan mengunakan agama. Bukan sebaliknya. Tipu muslihat agama.

Itu kata mereka lah. Bukan saya kata.

Saya sokong undi yang bersih. Bukan demostrasi atau dengan tipu muslihat agama. Aduh, blow job, blow job.

Apa susah pening kepala?

Ngaku jer.

Apa lah hendak susah sangat.

“Saya bersalah Yang Arif. Memang saya berdua duaan”.

Bayar denda dan jikalau ada condum di jumpa atau air mani di tuala basah, masuk jer penjara 6 bulan. Susah apa.

Lepas itu khawin lah dengan dia. Mesti dia tunggu nya. 120 km pun dia sanggup naik bas pergi cari awak.

Jangan lak masa susah susah ini awak tak ngaku. Jantan lah sikit. Baru ada telur.

Eh, marah lak.

Bukan kah awak dok panggil dia dah enam bulan dah. Tiap hari telefon kot. Tak kan buat tak tahu.

Ho, pasal PKR ker. Dah lupa jer lah PKR. Parti tu parti comphem condem nya. Buat apa hendak di ingat ingat lagi.

Apa,  huh, tentang hendak ngajar agama Islam ker?

Baik tak payah. Ajar dulu hang tu. Hendak ajar orang cam na. Ingat, lihat dan jikalau hati dah hendak betino lawa, lawa, jangan dok ngajar agama. Silap tempat tu. Cari jer magizine pompuan lawa lawa. Pergi jumpa one by one. Kalau dia suka, hang banyak duit, boleh support makan dan minum, kereta sebiji, rumah bangalow, dan trip oversea setiap bulan, confirm dia hendak engkou. Tak payah pakai air liur dok counselling.

Apa?, hang berjaya dulu pakai air liur. Sekali ya ler, lepas ini buat habis jer mulut engkau tu. Sure orang rejek.

Hoi, tidak mau dengar orang bagi tau ya ni. Hendak lawan arus ya. Tuhan dah kasi awak macam tu, terima jer lah. Itu lah lain kali jangan dok persenda mufti. Pandai pandai jer mulut tu.

Jadi  “mutant” lah awak sikit lagi.

Adoh, cantik cantik, macam mana nih

Huh, apa? pasal karier politik?. Heh, apa hendak di  kira pasal karier politik, awak tak layak jadi orang politik.

Apa? hendak suruh bayar rasuah. La, baik bawak mengucap. Tak pakai rasuah nya Majlis Agama awak tau tak. Sudah terlambat tuh. Bab berlendir lendir ini tak mahu nya ada duit rasuah. Pandai lah awak fikir  benda yang tak lojik.

Ok ya. Counselling kita dah habis time ni. Nak sambung lagi sejam ker? Kalau tak tolong bayar kat kaunter ya, tak mahal RM3, 200 sahaja. Ok. Esuk datang lagi jikalau awak pening sangat lah, boleh kita operate otak awak, ya?.

Bye.

Nik Aziz kena bala kerana pecat Hassan Ali, ya ker?

English: nik aziz

Image via Wikipedia

Jangan main main.

Tidak pasal pasal orang pakatan boleh suruh bagi surat tunjuk sebab mengapa Nik Aziz tidak boleh diambil tindakan tatatertib.

Lihat tindakan yang disyorkan keatas Nik Aziz kerana menyanggah Annuar Ibrahim disini mengenai kata kata Annuar untuk menjaga keselamatan Israel.

Jikalau begitu gaya nya, Nik Aziz bukan tokey pakatan lah nampaknya. Jikalau tokey tentu tidak siapa berani lawan.

Katakan PAS hendak mengantikan UMNO. Iaitu sebagai sebuah parti yang berpengaruh didalam pakatan, atau, yang paling dihurmati serta diikuti.

PAS perlu jadi tokey, dan mana boleh PAS menjadi totey jikalau ingin menganti kan UMNO?.

Tidak boleh. Jikalau ada orang lain yang berani lawan kata kata dia, sudah tu macam mana dan bila mana PAS boleh ganti UMNO?.

Ganti MIC pun belum tentu boleh. Apa tah lagi ganti MCA.

Hasrat tersebut yaitu menjadi penganti UMNO adalah sebuah hasrat jenis dari hati hati Mat Jening.

Idea dari “outer space”.

Itu sebabnya, jangan pandai pandai hendak pecat orang tidak bersebab. Lihat, Hassan Ali bertambah peminat setiap hari, saban masa. Ini tentu bala menanti.

Mana boleh parti agama berkawan dengan parti tidak beragama. Mesti kena tinggal nya. Bye bye, kami hendak ummp ummp, ok nikky!!.

Apa kena Mesir, sengget kah?

Hosni Mubarak Dracula

Image by v i p e z via Flickr

“Negara tempat belajar para puak PAS, ya itu Mesir ini telah menjadi porak peranda.”

“Otak mereka sudah hancur lebur, tidak boleh berfikir secara serius, seperti kebanyakan puak PAS.”

“Kesian.

“Negara mereka tidak selamat. Para pelawat, pedagang dan pelabur telah menjauhi Mesir semenjak awal tahun lagi, dan para pelabur dalam negeri juga menjadi ngeri untuk membuat pelaburan baru di dalam pasaran tempatan, kuatir sekiranya pelaburan mereka tidak mendapat restu dari kerajaan baru yang tidak berpihak kepada mereka.”

“Para pendemostrasi yang terdiri dari professional dan para pekerja Mesir tidak berpeluang untuk mendapat gaji besar seperti anggapan mereka sekiranya Mubarak di guling. Malahan gaji semakin mengecil kerana tidak ada pelaburan baru.”

“Mereka yang miskin papa kedana seperti rakyat Kelantan, tidak dapat berbuat apa apa malahan semakin menghadapi kehidupan yang tersempit di antara janji manis dengan janji tidak manis.”

“Mereka lah kaum yang amat sabar di dalam kehidupan yang menderita.”

“Banyak kilang tutup, untuk membuka kilang baru, masaallah tenaga tidak di urus oleh kerajaan di bawah pimpinan askar.”

“Mesir diperintah oleh askar dari dulu hingga sekarang. 40% ekonomi Mesir di dalam tangan kuasa askar. Manakala di Malaysia 80% di dalam pegangan CMBI (Cina Kong Kali Kong).”

“Mereka menerima sebanyak USD1.4 billion duit Amerika sebagai sumbangan kepada Mesir. Tanpa sumbangan ini askar dan ekonomi Mesir  akan koyak rabak, termasuk para general dan kroni  mereka.”

“Sumbangan Amerika itu kerana Mesir tidak berperang dengan Israel. Itu duit sumbangan Yahudi. Tanpa duit ini, lagi merana ekonomi Mesir.”

“Bila Feild Marshal Mohammed Hussien Tantawi berkata mereka akan menyerah kuasa kepada rakyat pada July 2012, para professional yang berdemostrasi berkata, askar penipu besar.”

“Sehingga hari ini 32 orang telah mati terbunuh sementara itu lebih 800 lagi cedera parah terkena tembakan gas pemedih mata jenis baru yang gunakan oleh askar menyurai demostrasi di Tahrir Square.”

“Ekonomi Mesir telah mati. Tidak bergerak. Nadi ekonomi Mesir terhenti. Para pelabur tempatan telah berhenti dari bekerja. Para ahli politik termasuk politikus Islam Brotherhood tidak tahu bagaimana mereka boleh mengerakkan ekonomi, seperti para politikus PAS.”

“Tanpa duit Amerika, Mesir kojol.”

“Dan mereka telah pun kojol.”

“Seperti PAS di Kelantan. Tidur.”

Rakyat tuhan murka balasan dari Ustaz Afrika

P8311484

Image by mohd fahmi via Flickr

“Bila ustaz Utraman dari Afrika menjadi ketua banyak musibah berlaku keatas negeri yang diperintah nya.”

“Pertama nya mengapa pilih ustaz Utraman dari Afrika menjadi ketua?.”

“Macamana bukan ustaz Utraman dari Afrika, apabila Allah pun di katakan Gangster Mafia?.”

Ustaz Afrika ialah ustaz yang menyebut perkataan ” All, all , all, alll, alll, lah, llah, lah, lah, hu hu hu ak ak ak ak akk bar, bar bar bar bar bar bar bar.”

“Perkataan Bar itu terlalu lah banyak kali. Kerana teringatkan bar yang sudah ditutup.”

“Semput dan berjanggut”

“Semput fikiran dan semput jiwa raga.”

“Mussibah mussibah ini seperti yang digariskan berikut:- ”

  • Air diminum dari air yang datang dari neraka, iaitu air buih kotor yang di ceduk dari air kencing, air basuh taik, air basuh berak kanak-kanak luar nikah, air bekasan orang bersalin dan lain lain air yang sewaktu dengan nya seperti air tidak dirawat,
  • Orang berkerja didalam negeri itu akan di bayar dengan harga gaji rendah tidak sepadan dengan penat lelah, contoh, penarik teksi dibayarRM400 sebulan, di lain tempat seperti Kuala Lumpur RM1,300 sebulan.
  • Semua orang bersembahyang di masjid yang dibina oleh kerajaan pusat, sedangkan tiap hari mengatakan kerajaan pusat ini ialah sebuah kerajaan syaitan dan iblis,
  • Kena fikir panjang panjang sebelum keluar rumah, takut kena gelek kereta sapu yang mengunakan jalan raya yang berbahaya,
  • Kenyang perut mendengar ceramah, sedangkan perut kosong yang amat sangat. Puasa setiap hari.
  • Dayus, tidak dapat menjalankan kerja yang lebih bermunafaat.
  • Tidak ada tempat rekreasi yang sesuai, dan menyebabkan mereka menghala ke Golok,
  • Pedih jiwa dan raga, kerana peluang kerja sempit,
  • Perpecahan unit kekeluargaan, abang dan adik berpisah jauh, emak dan ayah keseorangan, keluarga hanya bertemu pada hari raya,
  • Menghafal Al Quran kerana hendak kan derma kilat,
  • Idea idea yang bagus tidak bernas kerana terkena sumpahan dek kerana celupar mulut Ustaz Utraman dari Afrika, contoh, mendapat rezeki cek hadiah RM4billion, tetapi cek itu rezeki kosong, tidak ada makna,
  • Tidur tidak lena kerana kesusahan wang ringgit,
  • Tuhan berikan kepada rakyat kereta jenis buruk buruk sahaja, kereta dari jenis awal tahun 1970an,
  • Ustaz Utraman dari Afrika sahaja berhak keatas kereta Mercedes dan BMW,
  • Setiap hari kena tipu muslihat dengan kata-kata dari Ustaz Utraman dari Afrika.

Sabar lah, apa hendak dibuat lagi orang orang Kelantan. Salahkan diri sendiri. Buat apa dengar ustaz Utraman dari Afrika?