Sejati,

Sejati. Ada lagu yang menghiburkan.

Dan sekarang dunia politik Malaysia di hiburkan dengan lagu lagu hiburan dan jenaka dari perkataan sejati.

Bila hati anda bukan sejati, separuh sayang Cina, separuh sayang India, suku sayang Melayu, maka bila yang separuh paruh tu minta, awak pun beri. Undang undang penting negara seperti ISA dan EO di mansuhkan.

Bila ramai kena tembak mati, diri ingin menjadi sejati. Mula fikir hendak buat undang undang baru. Itu dia bila kita tidak sejati, ambil yang baik, dari Cina, dari Melayu dan dari India. Campur jadi rojak mamak. Rojak mamak, mana sama rojak Johor. Rojak Perak. Tidak sama.

Bila Azlina hendak lawan Sharizat, isteri kepada Mat Kelantan NFC, sibuk dengan perkataan sejati. Perempuan sejati lawan perempuan tak sejati. Apa yang sejati ialah berkerja dengan hati penuh iklas dan perihatin masa depan kaum yang di pimpin. Ada kah begitu?.

Bila Maznah Omar, dog whisperer dari Bruntung Hill buat filem anjing berhari raya, mulanya kita ingat dia ini manusia sejati. Tetapi bila di siasat rupa nya bukan sejati.

Datuk Arif Sabri adalah sejati Melayu, tetapi tindak tanduk dia merupakan Melayu separuh sejati kerana tidak mungkin China DAP akan menolong Melayu walaupun dia masuk DAP.

Ini lah dia. Kita kena sejati. Tanpa sejati kita menjadi karut marut. Tidak keruan. tidak tahu yang mana satu yang baik dari China, India dan Melayu. Bila di campur semuanya dari bahan tidak sejati maka akan terjadi pontianak Gua Musang.

Jangan buat experimen mengenai perkataan sejati dengan benda bukan real. Sejati ada dalam diri kita semua.

Bila kah kita akan bercakap benar, wahai ahli politik Malaysia?

Image

20130421-235322.jpg

Beza antara ahli politik orang Islam dengan semua manusia lain.

They do bluff. Nik Aziz do you bluff?. Who else here always bluff? Haji Hadi, do you?. Mustapha Ali, do you?. Who else. Annuar, do you?.

Peribahasa baru

Peribahasa hari ini : Nampak cetek jangan sangka tak dalam.

i cetek jangan sangka tak dalam

Makna nya: Nampak cantik jangan di sangka tak jadi haruan.

Mustafa Ali

Oleh itu lihat lihat dulu dan buat pilihan yang tepat. Jangan terus terjun lubang. Binasa badan.

Mustapr

Ikut lah Nasihat Ustaz Idrus McDee Nak dan dedahkan perkara mungkar supaya orang tidak terjatuh kedalam lubang dalam.

Kerana Islam ada mempunyai banyak versi semenjak timbul satu corak kepimpinan ulama jenis baru dan Anwarinas dari Kelantan yang semesti nya di tolak oleh rakyat jelata terutama orang orang Melayu Islam.

Tuhan tanya Nik Aziz “Mu ni Zoo Hood ker Robin Hood?” “Ambo lagu tu lah tuhan wei, nak cari makan!!”

Sedih, tidak terhingga. Selepas 23 tahun baru kita tahu ada orang berlakun menjadi Zoo Hood dari REKA DAYA kaum mereka. Dan sebenarnya dia tu “ROBIN HOOD“.

Ambik harta rakyat beri kepada kaum kerabat dan kroni. Gaji tak ambik pun tak per jikalau semacam itu. Aku pun tidak perlu gaji kerajaan, kerana harta rampasan rakyat dapat di sedekahkan ke dalam poket sendiri.

“Tok say lah amboi dengan gaji tu beng wey, simpan lah, tak apo”. (He, he he, dia tak tahu aku bedal duit sedekah dari wang rampasan rakyat, berkarung karung, berguni guni beeb!. Tak ambik gaji sepuluh sen tu pun tak per!!!!, okay nya ba nak buat kenduri kendara ahli ahli aku, no hal nya, biar orang nampak aku Zoo Hood, Zoo Hood tul lah aku nih wey!!!)

Tuan tuan semua kena tahu. ROBIN HOOD pun tidak berbuat seperti itu. Satu sen pun dia tidak ambil dari duit rampasan rakyat. Ini cara Zoo Hood, adui, aku tidak tahu lah, lebih teruk dari Robin Hood. Semua rampasan hilang masuk ke satu tempat yang kita semua tidak akan tahu. David Koperfiled pun tidak sorok benda hilang seperti itu.!!

Dia kaya, tak ambik duit gaji. Kepala hotak kaya tak ambik duit gaji!. Logik nya, kita dok kerja siang malam, dan itu lah tempat kita cari makan, tidak korner baring buat business lain, ada duit kah sampai tak mahu ambik duit gaji?.

Tak masuk akal lah brother. Ini tentu dok korner duit lain masuk poket, dan tunjuk Zoo Hood. Geng Zoo Hood dia lah buat cerita, dengan gambar ber Zoo Hood kesana kemari.

Sedang kan mereka ini lebih teruk dari Robin Hood. Tak percaya, tengok kerete Zoo Hood nih!!!

Kereta-Mewah-Nik-Aziz.htm

Tengok macam mana Zoo Hood sorok kereta mewah di Kuala Lumpur supaya bila dia berjalan di Kota Bharu dia naik basikal. Robin Hood tidak buat kerja semacam ini walau pun dia perompak besar zaman dahulu kala. Dulu aku tanya Robin Hood, dia kata kuda dia seekor tu saja. Mampus kuda tak berjalan lah dia. Ini geng Zoo Hood, macam macam ada. Macam dalam Astro lak, macam macam ada

Maka Tuhan bertanya sama dia ” Hey, you, are you nih, Zoo Hood atau Robin Hood?”.

Maka dia pun berkata “Maaf tuhan ku, aku memang Zoo Hood. Ini, engkau beri tangan aku bersyarah lah tentang agama kamu, engkau beri mata, aku keluar air mata sebiji lah, engkau beri kaki, aku berjalan ke bawah pokok untuk sembah kamu lah, supaya semua orang tahu, dan aku ni ingat kepada kamu, ada faham tuhan ku?”.

Maka Tuhan bertanya lagi “Kalau Zoo Hood ngape mu dok naik kereta merc dan letak depan orang ramai bersembahyang, dan suruh umat mu sembah kereta tu lak?”

Dia pun menjawab “Huh baso mu tanya benda karut, hey ya ke mu nih, dah tu kereta aku, bak pa tak leh letak situ, mu dengki kah!”.

Tuhan bertanya lagi “Okay okay okay, tetapi ini lah aku nak tanya, rumah mu tu di depan sahaja kayu, di bahagian belakang kan main besar lagi rumah batu itu, tak percaya try google map, nampak sebiji rumah kayu tu berjangkit dengan rumah mu, ya kah mu ni Zoo Hood, atau Robin Hood?”

Tok Cha

Dia pun bingkas bangun chachang dan berkata “Menante nih, gi tengok google map lak, siapa suruh mu tengok google map?, baso bodo”

Tuhan pun berkata “Ceh bedebah engkau, lawan ya, PRU 13 nanti aku akan tarik semua geng kamu tu supaya sokong BN. Mampus ler karier politik mu. Kun Fayakun.”

Dan Lim Kit Siang pun bertanya ” Hey you, you Zoo Hood kah?”

Dia jawab “La, you nih, macam tak tau lak, aku mana ada Zoo Hood, he he he. Lu Rolex jer pakai, baju, lu pakai baju cap pagoda. Kita kan satu rupa. Low Bin Hood.”

Ayam pun bersunat, itu lah dia

 

Puchong.

Amboi Malaysia Kini – cerita oral sex lak!!

Kelab Taat Laki, duduk bercakap tentang kahwin mahwin.

Ini bulan puasa bagus jugak cakap tentang sex.

Kalau tidak ada Kelab tu, bini tak tahu macam mana hendak bagi laki kurang steam di luar rumah. Musim bulan puasa ni juga bini kena awas laki kerana takut masuk nereka. Silap silap haribulan laki terbuka puasa diluar dan tidur dirumah.

Kelab tu juga kata orang yang kuat iman dengan tuhan kuat sex.

Patutlah lah orang PAS kuat sex. Dalam keretapi pun beraksi penuh minat. Bini orang pun dikebas nya, maklum lah bini dirumah bau bawang dan bertoncang. Patut sangat orang PAS join kelab taat laki ini dan ajar bini macam mana melakukan peranan semasa laki naik meter kedarjah 90 degree. Sekurang kurang nya kena tahu lakukan oral ais kerim, sekiranya badan tidak sihat. Selalu lah tengok vedio atau gambar Azzmeen atau Azznuar. Mereka ini golongan pensyarah Phd dalam bidang ini dan boleh di guna pakai sebagai pakar pengajar.

Nabi Sulaiman ada 1,000 bini. Mak oii, aku baru tahu. Sesetengah rasul ada 99 bini. Banyak nya. Best nya. Jikalau di hitung corak main lelaki seperti pensyarah Phd tadi, dari awal umur sampai umur mereka sekarang ini, harus juga mereka ini telah menibai 1,000 orang perempuan. Tapi bukan bini kut. Atau kalau di ikut perangai orang kuat DAP, yang telah membenarkan rumah urut di Selangor, harus kaum lelaki jenis mereka ini menibai lebih 5, 000 orang. Bukan bini, tapi macam bini.

Memang betul apa kata kelab taat laki tu. Cuma aku rasa bukan dekat dengan tuhan dia kuat sex. Semua lelaki yang belum mati pujuk kuat sex. Pada zaman ini, kalah nabi Sulaiman, kerana laki laki boleh bermain dengan beribu perempuan dari peringkat umur dia muda sampai tua, dan tak payah kahwin. Apa lagi, Selangor sudah buat supply perempuan dengan banyak.

Cerita sex, bukan sahaja lelaki. Perempuan pun pandai goda, sampai habis duit laki dengan memberi dia sex seumur hidup.

Jadi jikalau cerita hal sex, memang lah kita semua nya termasuk Nik Aziz, Mat Sabu, Annuar, Azzmin, Elly, Haji Hadi, dan semuanya nya sekali, teringin sex kerana sex itu seperti makanan.

Lapar, hendak lagi. Lapar, hendak lagi. Dan lagi. Mati pujuk pun hendak lagi.

Jangan main main.

Battersea projek – besar dan terbesar

SP Setia, Tan Sri Liew Kee Sin, mendahului 15 pembida lain untuk memperolehi hartanah terbesar yang boleh dimajukan di London dengan harga RM1.96 billion. SP Setia bersama rakan GLC mereka dari Sime Darby dan EPF telah menandatangani penjanjian JV bersama membangunkan hartanah seluar 39.1 ekar dengan cadangan pembangunan perumahan, kedai dan pejabat yang telah pun diluluskan oleh London Borough of Wandsworth.

Kebenaran perancangan yang telah diluluskan oleh London Borough of Wandsworth, ialah cadangan pembangunan untuk 3, 500 rumah, 1.7 juta kaki persegi ruang pejabat, hotel and ruang niaga. Ini juga termasuk membina dua buah stesen keratapi bawah tanah sambungan ke Northen Line.

Pembida dari Malaysia mencadangkan hasil pembangunan kasar sebanyak RM39.3 billion ringgit (£8 billion) bagi tempuh 15 tahun.

Battersea Power Station adalah bangunan yang dikelaskan sebagai Listed Building II*, iaitu bangunan yang akan di kekalkan. Ia dibina dalam tahun 1930, dan direka oleh arkitek Sir Giles. Pada masa ini selepas tidak digunapakai dari tahun 1983 telah mula reput dan dimakan zaman. Bentuknya, sebagai sebuah bangunan industri mengeluarkan letrik pada zaman sebelum 1983, tidak lagi changih dan ianya mempunyai empat corong asap yang tinggi.

Bangunan ini dibangunkan ditepi Sungai Thames, menduduki sebahagian tanah menghala ke Sungai Thames, dan bahagian lain tanah seluas 39.1 ekar adalah terletak kedalam menghala ke Vauxhal. Sebahagian tanah itu juga digunakan oleh British Rail bagi laluan dari Battersea, Stockwell dan Vauxhal ke Victoria diseberang Sungai Thames.

Tanah ini telah dibeli oleh Victor Hwang, Oriental Property Hong Kong dari John Broome yang telah muflis untuk mencuba membangunkan Battersea. Hwang telah mencuba membangunkan tanah itu dengan pembangunan hotel dan komplek Warner dengan cadangan pembangunan bernilai £1 billion pound (RM4.9 billion).

Cadangan itu tidak berjaya dilaksanakan dan telah dipindahkan milik kepada Park View International. Cadangan Park View International juga tidak berjaya di jalankan dan tanah ini telah di jual kepada Treasury Holdings dengan harga RM1.9 billion ringgit (£400 million). Anak syarikat Treasury Holdings, Real Estate Opportunity (REO) memberi cadangan pembangunan dengan nilai kasar pendapatan sebanyak £5.5 billion (RM27 billion).

REO tidak dapat menjalankan kerja kerja tersebut kerana krisis kewangan dipasaran utama di barat. Pada tahun 2011, tanah telah dilelong oleh Lloyds and National Asset Management Agency (NAMA) dari Ireland dan dijual kepada konsotium hartanah dari Malaysia baru baru ini.

Tan Sri Liew Kee Sin baru baru ini telah melupuskan sebahagian kecil pegangan beliau keatas SP Setia, walaupun telah berjaya mendapat mandat untuk membangunkan pembangunan ini.

Aku cadangkan supaya bawa beribu rakyat Malaysia, buat gotong royong, angkat sahaja Battersea Power Station tu ke belakang sikit. Lepas itu tanah yang dahulu nya tapak Battersea Station depan sungai itu akan naik nilai beribu ribu kali ganda. Buat apa sahaja nilainya sampai 100 kali ganda. Buka kedai mamak teh tarik tepi sungai, masuk bro. Bagi chance kaki pancing pergi tangkap ikan mackerel, kalau ada.

Usung rumah bukan payah, bawa sahaja batu bata tu dan atur balik di kawasan tanah terbiar dibelakang. Letak sahaja bangunan usang dibelakang. Lagi pun kena korek lubang disitu hendak bina stesen keretapi bawah tanah. Usung dulu bangunan tu bro, senang cerita. Hendak gambar sample orang melayu usung rumah ke? . Orang putih bukan cerdik nak guna bangunan yang hendak runtuh. Ha ha ha.

Baca sepenuhnya disini.

For those who perfomed takbir in ceramah Pas for all – do you fully understand the meaning of Takbir? Oh really?

Parent guidance is advice.

This is just a reminder for some people, those who don’t really understand the true meaning of takbir, to ponder a bit about the practice elsewhere else. I believe, the truth about it is deeply rooted in the religion itself. It gives a sense of being humble to God and that for whatever they do after that ritual of takbir, even by hanging people in the street for whatever reasons, should be at the mercy of God, Allah.

In this case, they do it for God. It will be difficult for people from non-Muslim community to understand the true meaning of takbir, therefore, it is advisable for you to learn it a bit before joining such a practice in the ceramah that you have attended or will be attending.

Different religion has different perception about punishment involving adultery or similar crime. I hope that those who use to practice such takbir here will not be the one hanged such as in the men in this episode happened in Iran, as the video proof.

Gog forbids.

Who knows, everything can happen when people need money and power to survive.

Insaf bro, don’t follow blindly the people who have extreme political agendas.

TAKBIR>>

Nice gesture

Nice

Selamat hari raya

There are more photos in facebook which I have found here.

Enjoy.

Speculation has taken its toll

I received an email this morning that introduced the sender as a cash buyer for any distressed property. This is interesting because opportunity for some is always on their doorstep at the time when trouble is blooming.

Is it true the housing market is in a difficult period? The evidence it is going through a tough time is yet to surface.

My neighbors don’t seem perturb. They bought their properties during low season and now are getting high return because of that. During the peak when price skyrocketed by four folds some had sold and moved on to better homes somewhere else. My neighborhood where my family lives in sees some ownership been transferred to young families who were eager to raise family in the area not long ago wasn’t that costly.

I see some of these families work late nights, meet less and cease outings as if raising family requires most of their time in home or at work. A neighbor two doors away took a sudden holiday to somewhere we didn’t know and had a Chinese man packed their belonging and furniture. When asked they said their father wanted to rent the house and that both mom and dad had been transferred to a distant post.

It’s almost 6 months later we know that the property was put under hammer by a bank and this auction was the reason the house was vacant for a long time. No one knows the neighbor’s where about. I give them my humble sympathy over what has happened and it serves me a lesson to not buying houses during a time when speculation is thriving.

I bought the unit we live in at something less than RM200, 000. At times, I almost wanted to sell when it reached over RM650, 000.00. That is a huge profit. At that price my neighbor would’ve forced to crop up some RM4, 000 a month for financing in buying a similar house that I live in. Moreover, with a family of five, it would be hard for them to live on a small income. I don’t know whether the father had lied about his income when obtaining the loan which something like that is getting nowhere at the banks nowadays, more so a new guideline by BN limits to only net disposable income.

I hope the government looks seriously into helping guys like that. When speculation worsens, corrective measures should’ve been put in place to stop it from worsening. What the government done with the issuing BN’s new guidelines is rather too late. House price has gone crazy over the past two years and it becomes a nightmare my neighbor wouldn’t forget.

The higher the better

Everybody, the east and west, is flocking up in the heaven floor, to see God. I believe, none has seen Him in the real face. When dining at the top heaven floor of Burj Dubai, they don’t actually see Him either.

To say the Arabs, the Japanese, the Chinese, the crazy blokes as they built higher and higher into the sky, is ridiculous. The Yankees, the Brits, the Aussie too built high structures for some reasons. To say these whites senseless is also unreasonable. Everybody seems to like high level of the sky the higher the better, and proud for being able to build one.

Tokyo Sky Tree, second tallest structure in the world.

No God here.

Right now oil revenue makes Arabs in Dubai climb the highest structure they built with it. They assume they have taken over the job of their ancestor, building high structures higher than Pyramid. Even the Japanese with evidence of earthquake and tsunami in their country like impressing with Tokyo Sky Tree.

Read more here.

eekaa at eekawordpresscom@gmail.com

Transformasi yang pantas, sikit lagi bini hang jadi bini mat salleh dari kompeni cari jodoh Amerika, main!!!

Sudah terlupa apa nama nama transfomasi, terlalu banyak.

NKREA, KIKI KIKI AAA, entah apa lagi.

Patutlah ahli demokrat datang puji. Sebab cepat berjalan. Dan orang yang pertama kena penangan transformasi adalah peminjam hutang di bank, kerana hutang mereka telah terjual kepada pemungut hutang dari Eropah, tempat gangster simpan duit, “tax heaven”.

Bank kita yang di pimpin oleh orang bercakap fasih orang putih cockney pun tidak tahu bank Malaya jual asset hutang yang tak terbayar kepada pemungut hutang luar negara yang di pegang orang putih hampir 75% pegangan saham. Orang putih orang putih boleh cakap orang putih cockney tanpa buku dictionary, la kita semua kena record dulu dengan hanphone dan dengar balik dua tiga kali baru faham, mana lah hendak faham jenis transformasi macam ini!!.

Ada baik ke macam ini. Silap haribulan, bini hang kena diserahkan menjadi bini mat salleh dari agensi pencari jodoh England atau Amerika kerana tak boleh bayar hutang buku tiga lima dikedai mamak atau kredit kad di Chartered Bank.  Baru hang tahu apa benda tu transformasi.

Cuba cerita sikit orang orang UMNO, kamu faham ke benda transformasi ni. Kenapa diam saja?.

Sorry lah Bother Pok Nik, you go-back and go-stand, me no understand!!!

Me no understand.  You go back and go-stand.  Me think you hudud hudud you cut head. Girls girls no wear scarfs scarfs you cut head. Me got afraid. Look- look your face remember chop-chop heads Taliban did. Cut cut head films many many in the you tube. Me think no like Islam. Your Islam. Ho, sometimes huh,  the can, sometimes huh, the cannot. Me got sick head, everyday. Me eat penadol every five minutes, look look your face me got sick head.  Me don’t want you. You go out out lah. Very very long long time huh, me get sick everyday looking looking your face. Me want vote another person. You said me Kelantan girl stupid no understand “aurat”. Oh, when Majlis KB collects collects my money for rent in the pasar Khadijah, aurat aurat okay okay yeh. You huh, me don’t know where from lah.  Auta space huh?. Alien ahhh.

House Purchases have gone eerie. 

This has  nothing to do with above post. In this part we talk about our daily life. Back in KL home purchases have gone slightly eerie, a lot of home-buyers were forced to wait longer period in obtaining loans, or banks were slowing down on loan advances to home purchases due mainly to new guidelines by Bank Negara recently. Car purchases too have slowed down, and when everything in the industries is slowing down, thus money for the industry players is shrinking quickly too.

But this is not a sad story mind you. It should be well received by all city dwellers. First, home prices will be stumbling and haywire in each every corners of the urban areas. Not long ago, most of us couldn’t afford high-priced homes, but now prices of similar homes are homing down, steadily, but surely. Second: now you can hope to buy one.

Talking about home prices which were skyrocketing on unreasonable cause, affordability is now in sight for most of us. Before, home prices stay at a level of more than half a million each, with lesser people found that they are unaffordable due to lesser loan advances the residential property market is going to face a quick bubble by year end. That means, prices will be fixed according to real demand.  That is, the people who want the houses are paying the amount what they can afford.

Terraces are sold from RM650,000 each, and three storey houses of more than RM1 million. Bungalows are from RM4 million each or even at a higher price for a bigger space. Some new entry sells RM6million’s bungalow developed in new porch areas of our urban scape.

With the bubble, home price will slash downwards. Some will be badly hit while other in better locations remains slightly affected. In all, when true demand meets the supply in the market, the real losers are the greedy ones, including banks.

Thanks.

Talk-talk coffeeshop

Spy temasek ramai ke?

Ekonomi tak bergerak langsung. Mengeluh para peniaga.

Bank Negara kata ekonomi berkembang 4-5%. Idris Jala kata, untuk berjaya transformasi Malaysia perlu bergerak antara 6% setahun. Kurang 2% dari apa yang dijangka, tetapi tranformasi telah berjalan beberapa tahun lepas. Tony kapal terbang kata, baik pindah ke Indon. Malaysia sebuah negara boring dengan 3, 4, 5 punya growth. Orang buat lapangan KLIA2 untuk dia, dia pi cabut lari operasi di Indon.

Duit tidak ada dalam pasaran. Tidak ada kerja. Kerja hanya untuk benda benda yang baru.

Banyak bank mengeluh. Banyak bank tertipu dengan para peminjam yang berpura-pura pinjam, apabila sudah mendapat pinjaman cabut lari beroperasi di luar negara. Tinggal kilang kosong sebagai cagaran. Perkara ini sedang berlaku dari awal tahun lagi. Dan terlalu ramai para peniaga yang suka menolong diri sendiri dengan “cheat-cheat the bank”. Satu oragnisasi cabut lari setelah mendapat pinjaman RM54 million. 1000 orang lari, sudah berapa banyak rugi. Ini semua pakai idea dari Tony juga kut, lari beroperasi ke negara growth circle of 7,8,9 to 15%. Aduh. begitu lah kalau orang sudah banyak duit. Bukan hendak ingat pada penduduk tempatan.

Hutang berlambak tak dibayar. Ramai pemuitang dikejar oleh agensi pemunggut hutang. Bukan Bank kejar lagi. Bank tak buat kerja punggut hutang lagi. Bank beri pinjam besar besar sahaja, supaya ramai boleh beli jet terbang ke Hawai dan Jakarta. Engkau dan aku hendak hutang RM100,000 jangan harap lah. Dia orang tak main bagi kepada orang macam kau dan aku. Orang yang tak ada projek. Hendak dapat projek kena baik dengan ahli politik atau orang besar bank.  Ada syarikat syarikat besar yang akan tonggeng dengan keluhan hutang dan kerugian beratus million.

Tetapi aku rasa apa yang dia orang cakap tu ada juga betulnya. Pasaran hartanah sudah kendur. Banyak rumah yang dibina kosong. Jualan rumah kediaman secondary sudah longlai. Ramai ikat perut. Simpan duit untuk bayar duit minyak kereta. Dan makan mee maggie. Duit untuk belanja anak di universiti sudah kering. Kena jual peti ais dan alat alat tidak diguna pakai.

Apa sudah jadi, brother?. Katakan ekonomi negara OK. Silap mata kah?????.  Kalau adakan  pilihan raya sekarang ini peniaga yang betul betul yang tidak main bohong bohong atau tipu tipu tak mungkin akan undi BN. Dia orang akan undi Labour Party di UK. Dah jadi nyanya.

Jangan lupa nenek moyang berkorban jiwa raga memberi keamanan kepada kita sekarang!!

Ideologi sesuatu kumpulan itu boleh membawa kemusnahan kepada kehidupan sebuah masyarakat.

Di Malaysia, Komunis menjadi ancaman buruk kepada semua kaum, terutama bangsa Melayu semasa zaman dharurat.

Nenek moyang kita telah berkorban jiwa raga dan nyawa mempertahankan demokrasi, yang mana anda sedang mengecapi. Keamanan yang terbaik di Malaysia hasil dari penat lelah dan berkorban jiwa raga nenek moyang kita bangsa Melayu. Lihat sekeliling anda sekarang ini.

Cuba lihat siapa kah yang bertarung nyawa menjaga keamanan sampai sekarang?

Dan jenis bangsa apa kah yang memcuba menjahanamkan negara semasa dharurat?

Lihat sendiri gambar gambar antik diatas dan dibawah agar anda semua faham bahawa siapa kah yang ingin merusakan keamanan negara dan siapakah yang telah berkorban jiwa raga menjaga keamanan yang anda semua kecapi sekarang?.

Dan lihat siapa kah musuh anda?

Alangkah malang nya anak cucu bangsa yang telah berkorban nyawa sekarang ini telah menjadi tali barut kepada kumpulan yang mempunyai keinginan untuk merubuhkan nya didalam negara kita. Satu andaian yang berbeza dari segala apa yang kita ingini, iaitu kedamaian berdemokrasi.

“Kan aku nyatakan bersama mengecam perbuatan memecahbelahkan kaum Melayu bagi keuntungan filosopi gila kuasa oleh kaum kaum penjenayah jenis baru berselindung didalam politik rakyat, agama dan rasis dan chauvinist. Akan ku ambil kenangan lampau dari nenek moyang sebagai penanda kekuatan untuk menghancurkan kegiatan pemusnah negara.”

Semoga mereka yang berjasa kepada kita selalu didalam kenangan abadi.

Bangsa Melayu tidak akan hilang di Dunia.

Tak der duit, tetapi hendak hapuskan PTPTN? ~Aku inginkan dirimu, datang dan ketemui aku, kan ku katakan pada mu, aku sangat mencintai mu, Oh darling petepeteann!

Mengapa engkau pergi,, jauh dari hidup ku, menyendiri lagi, menyendiri lagi, disaat kau tinggal kan diri ku pergi, tak pernah ada yang menghiasi hariku, disaat aku terbangun dari tidur ku. Maaf, sungguh ku tak bisa, untuk ku kembali pada mu…………., aku inginkan dirimu, datang dan ketemui aku, kan ku katakan pada mu aku sangat mencinta dirimu ………oh petepeteann…

Bila sudah di hentikan berteriak macam orang-orang yang kurang siuman.

right2write:

I am glad that MB said that UNISEL will sponsor the students in the interim measure by liquidating some of the assets belonging to them. I would like to encourage the MB to go all over the country that how BN played politics to punish the students and where UNISEL came to the rescue by selling their land bank.  I wonder what would BN next course of action. Will they cut the access of people in Selangor to BRIM, KRIM and many other Federal own projects or perhaps deny the people of Selangor to ride KTM, LRT and use all the toll roads! WTF?- what a bunch of idiotic politicians.

The best BN had to offer to counter PR views on PTPTN is to punished UNISEL students. The students do not come from Selangor per se. They come from various parts of Malaysia. They get admitted to UNISEL to study and because of politics they are punishing the students. If I am one of the father of the students, I will swear to Allah that I will use all powers within me to punish BN for their actions. I will go to the extra mile to ensure all my siblings and family members do so. They have resorted to such a childish measure. They appear to have no intellectual capacity to come out with a decent political counter measure.

Well, well, well, “they appear to have no intellectual capacity to come out with a decent political counter measure”. Oh my, appear no intellectual capacity.  All right, whats intellectual capacity? in what form, do we have to go to the library and study about human serious stupidity?.  It is a damn straight forward issue,  a month ago you guys had gone berserk over PTPTN on the Dataran Merdeka, adakah kamu ingat apa yang kamu cakap?. By sidelines Unisel,  the government, a free elected government, is doing a prudent approach, i.e since your own doing and you get what you want. So what is the fuss? Unisel is a university runs by Selangor Government, the opposition in the federal government. Political issue is prudently resolved with another political out-bash. You mingled with PTPTN and you got what you had wanted. So what the fcuk you were saying on the political counter measure. Of course it is, we are at war with the opposition who are nut enough to demand things childishly, aren’t we? Stupid demand should always be served with a simple solution. Give what you want.

It is lucky that other institutions of higher learning are not been blacklisted. Count your chicken brother before you think of the eggs.

Anak Sungai Derhaka.

MCA Selangor chairman Donald Lim said that politics should not have come into the equation at the expense of students’ education and future.

“Whatever decision we make as the government should not take politics into consideration, but the students… we should prioritise children’s education and future,” he told FMT.

Of course, agreed. MCA member can say anything or gives any opinion he likes. Who cares. In making a policy UMNO plays as an important player, not like people in Pakatan, where PAS says they are the leaders among the three of them but in the end DAP is a true big brother in which all decisions are made by these people, as they seem to be in the public domain, and everyone must obey. Its seems that way. In any war, when the general says go to the field, this  must be obeyed by the army. If any sergeant major says, no. go the other area, who should the army follow?. In the opposition, the war game plan is always dominated by a sergeant major, not the general. This is because PAS has always think its leaders are the general, but then it isn’t, it’s an upside down line of command.

Anyway, what do you care about MCA? I don’t know, may be you don’t even care much about this party too. So what the fuss about the point he was fussing about?

So a clever approach to help students, right2write said, is that Unisel will be selling lands and use the funds  raised to finance the students. Well, it is a true intellectual approach. Yes, sell, sell, sell, and sell. It a damn  bloody easy way by selling anything and its seems that this is the only way, the intellectual way, in which Pakatan made and choose to resolve this unfortunate event, which was actually stemmed from their own leaders’ who had politicized PTPTN for support from the Mahasewel.

Hey, look at what you had said about PTPTN:

Sementara itu, Mohamad Hafizudin berkata perhimpunan itu juga bagi menuntut kerajaan memberikan pendidikan percuma kepada rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa dan agama, bermula tadika sehingga PhD.

Well, start it now with the university. Ok. No hard deal.

I think this is a very good example how our government should react to the people when they ask for something they need. Fast and furious. It should be a balancing act to the opposition’s restless politics. Our country needs to grow without chaos arises from the unintellectual political culture the opposition is  brewing over the past four years.

It’s a truly bad-4-bloody-years of experience for all Malaysian.

Syabas UMNO. God Bless Malaysia.

Stunning views

See more here.

Boleh ber~mus~zakar~rah kata Mahyuddin, tapi terkejut sangat dengan PAS

UMNO memang kenal betul dengan fael dan perangai parti PAS.

Seperti isteri tua yang sudah di cerai, segala benda baik yang ada pada tubuh PAS serta perangai buruk peribadi parti itu seperti curang, mulut becuh, cas keting, memporakperandakan jiran, masak tidak sedap, bertelanjang ketika mandi, suka megadu domba, suka shopping barang Arab, ego yang berlebihan, dan sebagainya, telah ada didalam pengetahuan bekas laki dia UMNO.

Jadi, sememangnya UMNO terkejut besar.

Mana kan tidak, otak kepada PAS, Nik Aziz sendiri beria-ia hendak kan ber mus-zakar-rah dengan UMNO.

Sama ada anggota badan PAS yang lain seperti kaki, tangan, mulut, hidung, pusat, ibu jari, mata, dan lain lain anggota badan parti itu setuju atau tidak, kita masih belum pasti.

Ini kerana, semua anggota anggota itu masih lagi melembikkan diri didalam pangkuan pelukan Annuar Ibrahim, bercium cium dan berdakap mesra, dan sesekali beromen dengan ahli DAP, menarik kain nya naik keatas dan sekali turun kebawah. Dalam berbagai isu termasuk lah benda benda seperti hudud dan agama Islam.

Jikalau ingin ber-mus zakar-rah, semua anggota badan itu semesti menjalani satu kata sepakat yang benar, bukan tipu tipu seperti lazimnya, berkata dengan lidah bercabang, dibelakang masih lagi beromen dengan DAP.

Jikalau demikian jadi nya, tempuh edah yang harus dilalui oleh anggota badan PAS itu boleh memberi kesan yang baik kepada parti itu sendiri, yang telah dilihat selama ini sebagai seorang pelacur sambilan.

Hendak kah UMNO kepada bekas isteri yang telah menjadi seorang pelacur sambilan?

Jikalau niat kita baik, walaupun sudah menjadi pelacur sambilan, boleh lah diambil kembali supaya beliau menjadi seorang yang insaf. Tetapi bagaimana sekiranya tabiat lama mereka masih menjadi jadi setelah di tolong, dan masih berdakap manja dengan Annuar Ibrahim,  Lie Guan Eng, super Kid Siang, Kapal Sink, dan lain lain lagi semasa anda tiada dirumah?.

Susah untuk si laki membersihkan otak dan minda beliau setelah mengetahui bekas isteri telah beromen dengan India, Cina dan Melayu LBGT, dan mungkin dengan Mat Salleh atau dengan Negro. Bagaimana lah rasa nya hati si laki yang baik hati jikalau gambaran sebegitu terbit semasa bermesra dengan bekas isteri seperti itu?

Naik ke turun?. Tentu lah susah hendak dibicarakan.

Untuk mengubah fael seorang pelacur, pada pendapat saya dan dari pendapat pakar psychologist adalah dengan mengkurantine kan beliau dibawah tanah sedalam 50 kaki, selama lima tahun.

I am lost on the streets of Kuala Lumpur

While strolling the streets of Kuala Lumpur, I feel lost.

No, not due to new streets Kuala Lumpur has been improved. They can be traced and mapped easily with GPRS. I am lost among all its people, and I felt I am a stranger in my backyard.

There are many races of different cultures and beliefs. I am not too sure which race I belong to.

When I met a man who professes Islam as his religion, I still lost sight to what kind of Islam he may have followed. Whether his God is the same as mine or has he a different God. Whether his Allah is the same as my Allah.

You see losing sight at the kinds of people on the streets of Kuala Lumpur is far damaging than you are actually lost on its streets.

Meeting anyone in any official appointment at a bank for instance makes you wonder who these people are. Are they a maniac or bipolar-ed people.

Over the past 5 years the people of Kuala Lumpur have gone somewhat crazy. They have lost focus. They have lost faith.

Ever you wonder a nice girl you met the other day was actually a lesbian? And a nice man a gay?. Now you can’t trust your own judgement over some people’s belief and behavior. You feel lost. Don’t you?

There on the street are people with a different language who frequent a different school. Some speak good English while other fluent Malay. They don’t belong to my race. They are racial by their own means. These differences make me wonder where the hell I am in. Am I in my country or am I somewhere else.

Never I felt this kind of lost. Living in London I lost the unfamiliar streets but never did I lose anything like this kind of experience I have on the streets of Kuala Lumpur, a city that I have been brought up.

Kuala Lumpur is truly a city of eroding good human behavior the Malaysian ways.

Apa, hendak ais cream dengan UMNO? La, sudah tua pun hendak ais cream!!

Apa tu?

Mu zakar rah.

Mau zakar kah?

oh, mau zakar aku kah?

Oi, ais cream ah?

Ok ok ok, nanti aku cakap ya.

Hendak ais cream ah ya?.

Sila tengok gambar gambar kenapa dia hendak ais cream ah  disini.

Panas ya?

Dah tua dah, tak payah lah hendak hisap ais cream ah, nanti sakit gigi susah hendak pergi spital cabut gigi.

La, hendak ais cream ah pulak orang tua ni.

“Hey Mat, tolong bawa penyapu lidi tu, tak faham faham orang kata jangan hisap “mau  zakar kah”, hendak juga dia dengan ais cream brand jenis itu”.

“Hey, bebal betul”.