Chin Peng dan British

Ramai diantara talibarut pengkianat negara dan pemusnah masyarakat dari kalangan Melayu, China dan India, teruja dengan kematian Chin Peng, walhal, dia lah antara manusia yang memegang prinsip bunuh dan perintah, dengan itu membolehkan beliau memberikan sebuah negara di rantau Asia Tenggara kepada negara komunis China.

Beliau bercita-cita untuk menjadi seorang berpengaruh di negara Komunis China, seperti Mao Zee Tung, Sun yet Seng, dan lain lain lagi.

Kelibat beliau dirantau ini tidak lain dan tidak bukan bertujuan merampas sebuah negara berdaulat dan menjadi talibarut China untuk memperkasakan negara China itu di seluruh rantau Asia Tenggara dizaman itu.

Mengapa orang orang China dan segelintir masyarakat Melayu teruja dengan cita-cita beliau itu?

Didalam tempuh masa dharurat, yang sepatutnya di namakan sebagai “Zaman Perang Komunis”, pihak kerajaan dari Britain telah mengunakan strategi strategi yang berkesan untuk memisahkan penduduk dengan membawa sebilangan besar kaum China ke kampung kampung Baru.

Dengan strategi itu, pengaruh komunis keatas penduduk dapat dikurangkan, dan yang penting, bekalan makanan, perubatan, dan senjata kepada kumpulan penganas Chin Peng di kurangkan dan dilemahkan.

Pada mulanya penghijrahan ke kampung Baru mendapat tentangan dari kumpulan yang dipisahkan terutama kaum pengikut komunis. Selepas ancaman komunis di redakan, kampung kampung Baru diberi peruntukan pembangunan baru, walaupun sepatutnya, British memansuhkan semua kampung kampung Baru yang bertaburan dikawasan kawasan orang Melayu, kaum China tersebut yang dahulu nya bukan rakyat Malaya, di hantar pulang ke China dan memulangkan semula semua kampung baru yang terletak diatas tanah tanah milik Melayu kepada orang orang Melayu.

Dengan peruntukan pembangunan yang disediakan oleh kerajaan selepas merdeka, kampung kampung Baru menjadi pusat penindasan kaum China keatas kaum Melayu dengan berubah sebagai nadi segala aktiviti perniagaan diseluruh negara.

Dengan lebih 500 kawasan strategik berkepentingan urusan niaga kaum komunis ala baru mengunakan jariangan tempatan telah memulakan tndakan memonopolikan segala bentuk perniagaan disemua kawasan orang orang Melayu.

Kejayaan perniagaan kaum China dengan membolot kawasan kawasan Melayu adalah disebabkan lokasi lokasi kampung kampung Baru yang strategik didalam kawasan Melayu diseluruh negara, dan digunakan sepenuhnya oleh saki baki komunis membolot dan menekan pemerintah kaum Melayu yang sangat dibenci dengan membina perniagaan yang menindas kaum Melayu, serta bersikap chauvanist menghukum pemerintah orang orang Melayu dengan berbagai tindakan, seperti memperbodohkan bahasa Melayu.

Ini adalah satu kejayaan sampingan dari kesan pemindahan kaum China ke kampung kampung Baru oleh British, walaupun begitu, ianya menjadi modal untuk kesemua kaum China anti kerajaan memuja Chin Peng sebagai pemberi rahmat dengan tertubuhkan kampung kampung Baru.

Kaum Melayu yang teruja dengan Chin Peng adalah kumpulan yang bergantung hidup dengan kehadiran kampung kampung Baru, iaitu mereka yang menjadi talibarut memperkasakan urusan perniagaan kaum China di dalam kawasan kawasan orang orang Melayu.

Sesungguhnya, Chin Peng adalah seorang pengganas yang luar biasa, dan beliau setanding dengan Osama Ladin dan lain lain penganas dunia zaman ini kerana membunuh hampir 10, 000 rakyat berbilang kaum dinegara ini dengan teramat zalim.

This entry was posted in Uncategorized by Admin. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Chin Peng dan British

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s