Kemajuan jamin kestabilan. Kuala Besut, lautan negeri Ku. Melayu, bukan China.

Saya membaca ulasan wawancara Datuk Seri Idris Jusoh mengenai isu berbangkit di PRK Kuala Besut dengan perasaan bercampur gembira dan was was, apa lagi apabila melihat perancangan pembandaran di Kuala Besut akan datang yang di lihat begitu gemilang.

Walaupun topik wawancara beliau ialah “Kestabilan jamin kemajuan”, saya suka olahkan topik ini kepada “Kemajuan jamin kestabilan”.

Hampir seratus peratus bandar bandar baru di Malaysia ini mencorak kepada ketidakstabilan kaum, dimana, 90% dari kegunaan bandaran di diami oleh kaum bangsa China dan hanya segenlintir nya atau kurang dari 10% di diami oleh kaum Melayu. Sedangkan seperti di Kuala Besut, daerah dalam negeri negeri Melayu, kependudukan kaum majoriti ialah kaum Melayu.

Ini lah dia dimana kemajuan tidak menjamin kestabilan masa depan Melayu.

Bandar China adalah contoh kestabilan jamin kemajuan yang di bawa oleh BN. Bila stabil mereka bina bandar untuk kaum Cina, dan pembinaan atau kemajuan ini akan menjadi tidak stabil dalam jangka masa 10 tahun akan datang. Kerana kaum China jadi kuasa besar dalam bandar. Kita kena tipu kaum China dalam BN. Dan UMNO sebagai sebuah parti yang gobrok yang selalu di tipu oleh kaum China MCA dan Gerakan, dahulu, sekarang dan masa masa akan datang. Cuba tanya UMNO, berapa banyak kaum China yang diberi gelaran datuk, datuk seri, tan sri, dan sebagai nya?.  Kenapa Melayu sangat bodoh kah? Atau UMNO itu sebuah parti yang rosak fikiran?.

Dan BN suka menyatakan bahawa kestabilan jamin kemajuan. Dan hasil nya kestabilan yang berat sebelah kepada kaum China yang chauvanist serta suka menekan kaum Melayu yang lain, dengan polisi yang dibawa oleh BN itu, lama kelamaan, semua negeri negeri Melayu menjadi negeri China.

Dengan itu, kestabilan tidak mesti menjamin kemajuan, dan sebenarnya, kemajuan tidak akan menjamin kestabilan untuk masa masa depan sekiranya tidak di ambil kira kestabilan politik kaum majoriti Melayu di kawasan bandar.

Untuk menjamin kestabilan di Kuala Besut, saya berharap para pemimpin UMNO memikirkan agar kesemua kawasan pembangunan di kawasan ini di diami oleh orang orang Melayu, tanpa campur tangan sedikit pun dari kaum Cina.

Para pelabur harus dipilih dari kumpulan negara negara Islam dan pelaburan itu harus berlandaskan syariah, dan segala bentuk jualan hartanah harus di beri keutamaan hanya kepada orang orang Melayu sahaja, terutama masyarakat tempatan. Pegangan hartanah pula harus di landaskan kepada dasar 90% untuk orang orang Melayu dan 10% untuk orang orang lain.

Dengan dasar atau polisi ini, kita akan menstabilkan keadaan pembandaran dimasa akan datang, dan menterbalikan dasar lama dengan kesilapan dasar pengkongsian BN dengan  kaum China MCA dan Gerakan yang telah membangun bandar-bandar di seluruh negara telah memberi ruang terlalu besar kepada kaum China, sehingga corak kepundudukan bandar-bandar melihatkan hampir 90% telah di bolot dan di diami oleh kaum bangsat ini. Ini bukan kesilapan kemampuan orang orang Melayu, tetapi kesilapan dasar pengkongsian BN yang telah merugikan orang orang Melayu, negeri negeri orang Melayu dan tanah air mereka.

Walaupun dasar baru seperti ini hanya boleh menyama ratakan kepunyaan Melayu dan China di seluruh bandar bandar baru dalam negara ini dalam tempuh 700 tahun lagi, tetapi kita akan kejalan akhir dimana kesamarataan disemua pembandaran di Malaysia diantara kaum Melayu kaum majoriti dengan kaum bangsat China.

Pembangunan Kuala Besut akan berteraskan industri pelancungan, dan sebagai sebuah bandar Islam ianya harus di stabilkan dengan dasar Islam. Kita tahu bahawa dengan ada nya kaum China, dasar serta aktiviti menolak kegiatan dan amalan Islam terus berlaku siang malam tanpa henti.

Sebagai contoh, dengan ada nya segelintir pelabur China di Pulau Perhentian, aktiviti aktiviti songsang telah berlaku semenjak mereka menjejak kaki dan bertenggek disitu.

Contoh terbaik ialah di Long Beach di Pulau Perhentian, dimana pelabur barua China ini telah membudayakan aktiviti kekafiran mereka di kawasan sekitarnya.

Aktiviti kekafiran itu termasuk minum minuman keras, bertelanjang bulat, menari sambil mabuk, mengambil dadah pil kuda, berkhayal dan aktiviti sek termasuk sek songsang, di waktu waktu malam. Ianya bercanggah dengan aktiviti keislaman yang ingin di bangunkan oleh orang orang Melayu di pulau berkenaan.

Aktiviti kekafiran ini memberi gambaran bahawa Melayu selalu di asak dengan berbagai cara supaya mereka meninggalkan keimanan mereka kepada Tuhan, dan sebagai sebuah pusat pelancungan yang di kuasai kaum Melayu, perkara seperti ini harus di benteraskan segera.

Pembenterasan yang paling efektif ialah menolak dan tidak membenarkan mereka dari memegang hartanah dan menjalankan aktiviti komersial di kawasan ini.

Jikalau kaum China dibenarkan sebagai rakan kongsi membangun Kuala Besut sebagai pusat pelancungan negara ini, kaum Melayu akan rosak. Dan kita akan hampir kepada sitiuasi dimana semua bandar bandar di Malaysia di punyai oleh kaum bangsat China, sedangkan negeri ini adalah negeri negeri Melayu.

Para pengundi di Kuala Besut harus sedar peranan yang ingin di lakukan oleh parti parti politik yang bertanding. Dan tanya mereka, “Macam Mana Anda Hendak Bina Bandar Besut?, Beri kepada China Kah”?. Jikalau mereka berkata “YA, kerana kita bergabung dengan parti China”, maka ini nasihat saya, tolak mereka.

Melainkan mereka berkata “Kami tolak China dan kita bangun bersama sama kaum kita, kaum Melayu“.

Undi lah mereka.

Jikalau tidak, biarlah jadi 16:16. Lambat lah sikit China masuk ke bandar Kuala Besut. Walaupun tidak ada kestabilan, kemajuan akan berjalan seperti kehendak dan keinginan tuhan tanpa perlu di rancang. Dan kita masih menjadi tuan punya bandar Kuala Besut.

Ingat dimana orang orang Jepun memajukan kaum mereka. Mereka culik pakar bina kapal layar dari barat, dan jadikan mereka yang diculik sebagai guru kepada para pembina kapal orang Jepun. Sekarang orang Jepun bina sendiri kapal kapal mereka yang lebih canggih dari pembuat kapal dari negara barat. Bila masa nya China menjadi Guru kepada kita?. Apa yang di ajar mereka kepada kita hanya 10%, 90% ilmu di rahsiakan sebagai hak mereka yang chuavanist. Kita kena ikut bangsa Jepun, dan bangsa Jepun benci kaum China sampai ke kiamat.

Selamat Mengundi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s