Menteri Pelancungan bimbang peniaga counterfeits dan pembeli kena gelek kereta.

download

Orang  lain di dunia gelek benda ini. Kita takut penjual barangan ini di gelek kereta. Ah wah wah wah oii. 

Nazri Aziz, seorang yang amat baik. Hati nya berdebar-debar jikalau para penjual counterfeits kena gelek kereta kerana Idris KM Melaka akan buka Jalan Jonker hari ini kepada penguna Jalan raya.

Dia sungguh perihatin dengan para penjenayah yang di cari diseluruh dunia, yaitu penjual barangan tiruan yang telah memaksa kanak kanak, orang orang kurang upaya membuat barangan tiruan hasil ciptaan orang yang berotak yang mempunyai pelajaran, menghasilkan barangan tulin untuk keperluan manusia.

Hasil kerja orang baik di tiru oleh orang jahat, dan di jual di serata dunia termasuk di Jalan Jonker.

Apa kah barang tiruan.

atificial breast

Tetek tipu jualan hangat. Untuk orang yang tak berduit semacam aku.

Barang tiruan termasuk semua benda, dan menjadi pujaan sesetengah manusia di Malaysia terutama China yang ingin kan sesuatu bukan original.

Masyarakat seharusnya di ajar kepada menghormati barangan hasil daya usaha manusia lain bukan di ajar untuk meniru hasil orang lain.

images

Barangan original adalah barangan asli.

original

Barang asli menjadi pujaan semua terutama orang orang kaya seperti menteri dan lain lain lagi.

Saya sungguh gembira kerana Nazri Aziz adalah barang original Melayu.

BNhwqDQCQAUacjp.jpg large

Seorang yang amat Melayu original.

Dia mempunyai hati seorang Melayu tulin yang pandai dari Maktab Melayu Kuala Kangsar, dan tentu lah beliau takut para penjenayah counterfeit di gelek kereta dan mati tidak tentu pasal apabila Jalan Jonker di buka.

Itu sebab nya Padang Rengas tidak ada Jonker Street atau apa apa lokasi yang menarik untuk di lawati sempena Tahun Melawat Malaysia 2013 nanti.

Beliau takut orang Padang Rengas akan kena gelek kereta, sepereti di jalan Jonker, maklum lah ramai orang sudah berkereta Ferari dan Mercedes yang bawa laju, termasuk para penjual counterfeits di Jonker Street.

PS: Kita kena support orang seperti Nazri kerana beliau pandai dan berotak lebih baik dari kita. Kita ni manusia tidak berotak dan sudah tentu kena support orang semacam itu.

2 thoughts on “Menteri Pelancungan bimbang peniaga counterfeits dan pembeli kena gelek kereta.

  1. Ko jangan kata padang rengas tak de apa2, ada lah bukit yang dikorek hari2 nak buat simen, kalau ke dalam lagi baru boleh jumpa air terjun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s