MCA steam menegak keras, Jonker Street dibuka untuk laluan kereta.

English: Some buildings located at the World H...

English: Some buildings located at the World Heritage Site. Interestingly, most buildings in Malacca are painted in red colour. Photo was taken from my recent trip to Malacca. (Photo credit: Wikipedia)

Liow Tiong Lai, M500, di benci Cina Bentong.

Bila aku tanya Cina Bentong yang ada sebuah kedai spare part kereta kenapa mereka benci Liow Tiong Lai, mereka berkata Liow Tiong Lai penipu undi. Kaki tipu.

Wah, sekarang ni Liow hendak kerajaan Melaka buka Jonker Street. Apa buka buka bro?, hang tidak ada dalam kerajaan lagi. Dan ikut cakap orang Cina Bentong, hang nak tipu apa lagi sekali ini?.

Chua Soi Lek pun naik steam. Suruh tutup jalan Jonker Street supaya penjenayah perdagangan China dapat berniaga barangan tiruan di jalan tersebut dan menjadi kan tempat itu sebagai tempat syok sendiri mempamirkan “rich culture of Malaysia“.

Eh Chua, rich culture kepala hotak engkau, semua China penjenayah disitu bro menjual produk China second class, no class, barang tiruan, dan tempat mencari burit China untuk makan satay lemak manis petang. Apa bro, engkau ingat 13 tahun kami dok diam saja ke?, Menyampah tengok muka engkau dengan kuasa dalam kerajaan membuli orang Melayu dengan idea memperkasakan Cina Malaysia yang tidak mengenang budi.

Liow M500 pun bercakap besar mahu tolong Cina yang menyampah tengok muka kamu dalam kerajaan. Apa yang hang nak cakap Liow, M500 tu adalah angka orang Melayu yang pilih hang tau tak?.

Tutup Jonker Street lebih baik kepada negara kerana hilangnya sebuah tempat karut cadangan MCA membangunkan kawasan penjenayah barangan haram dari negara luar. Cadangan Cina Low Class MCA dan Gerakan.

Mana ada kelas nya rich culture of Malaysia, kepala hotak hang lah Chua. Hang pi Batu Pahat buat rich culture of Malaysia di hotel yang hang suka itu. Tak payah kacau orang Malaysia lain lah.

Atau hang bawa saudari Nazri Aziz ke Australia buka Jonker Street disana tengok orang Australia boleh terima kah cadangan MCA dan Gerakan untuk menyediakan sebuah pusat “rich culture of Malaysia” menjual barang tiruan dan counterfeits dan bawa semua penjenayah China Melaka tu kesana. Apa fikir fikir lagi, pergi lah.

BNhwqDQCQAUacjp.jpg large

Tiada kelas nak steam steam tak ikut masa. Hey, orang steam semasa hendak tidur saja. Hang ni, semasa bawa lori pun naik steam. Berat jenis China semacam ini.

BBC.

BOIKOT BARANGAN DAN SERVICES LOW CLASS CHINA MALAYSIA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s