Kuala Besut dan China kontrol resorts di Redang

Arwah Dr adalah orang pulau Perhentian, iaitu sebuah pulau yang masih di tangan orang orang kuat Melayu, oleh kerana Dr amat perihatin kepada susah payah nya umat nelayan Melayu yang telah bergadai tanah air setelah di licikan oleh kaum Cina MCA dalam kerajaan Melayu supaya membenarkan mereka berhijrah dan berniaga di bandar bandar baru di Trengganu.

Sehinggakan 90 peratus resort di Redang di balun oleh China MCA atau China babi kafir dari pantai barat.

Berat hati memberi kuasa tanah negeri Melayu kepada China kerana tekanan MCA dan Gerakan didalam kerajaan Melayu demi kongsi kuasa.

Sedangkan mereka tidak teringin pun kongsi ekonomi dengan kaum nelayan di Trengganu.

Jikalau Mohd Said masih memuja kaum China di Trengganu, siapa pun yang akan ganti arwah Dr di Kuala Besut akan mengadaikan Pulau Perhentian kepada China. Sedangkan 90 peratus resorts di Pulau Perhentian adalah didalam tangan kaum Melayu.

Jangan berpura pura lagi MB Trengganu, anda di nasihatkan supaya menolong bangsa kaum kamu dahulu dari memberi muka kepada China kerana ke licikan Chua Soi Lek dan geng dalam kerajaan dari MCA.

Jangan sesekali menunjuk sikap talam dua muka, suka Melayu hanya didepan, tetapi tolong China di belakang. Kerana China MCA dan Gerakan.

Tentang siapa memang tidak menjadi isu besar. Jikalau BN kalah pun orang yang akan menjadi adun ialah Melayu. Tetapi ingat sekiranya tanah Melayu di gadai kepada China semua orang Melayu akan kutuk pemenang adun Kuala Besut sampai kiamat.

Jikalau kerajaan menjadi satu kerajaan sama ramai dengan pembangkang, (hang government) kita kena hang kan MB dulu dan ubah polisi tolong Melayu dulu jangan tolong China.

PS: Semua tanah Kenyir Dua di usahakan oleh kaum China babi kafir luar Trengganu. Apa jadahnya buat kerja bodoh semacam itu. Jawab ler BN Trengganu? Orang Asli hendak masuk cari petai pun di halau China bangsat ini. Berapa banyak kayu di keluarkan oleh barua China nih dan siapa yang dapat hasil bro? Kenapa orang asing dari Burma di benarkan cari kayu damar didalam kawasan itu? Sungguh jijik peranan yang dimainkan. Tak tolong orang kampung. Tolong China babi.

1 thought on “Kuala Besut dan China kontrol resorts di Redang

  1. KO PEGI LA TANYA MENTERI UMNO HARAJM JADAH KENAPA EKONOMI MALAYSIA NI ASIK CINAAA JER DAPAT YG BESAR BESAR!!!

    MELAYU MELAYU KAMPUNG MACAM KO GAN GANG KO TU JADIK TUKANG SORAK N TEPUK TGN JE RLA YER…

    NATE BERUK SEKOR NI TAK BLEH PIKIR DOH.. KAHKKKKAAAAAHHH TUIII

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s