Melayu Bandar harus adakan sembahyang hajat tutupkan Jonker Street dan Petaling Street

Kita Melayu harus mengunakan senjata sembahyang hajat supaya di perkenankan doa agar kerajaan menutup semua kawasan perniagaan haram China dalam bandar supaya kehidupan kita lebih selesa tanpa trafik jam.

Ramai diantara peniaga China tidak berdaftar, tidak membayar cukai kerajaan, anti kerajaan, menjual barang barang tiruan, lagak samseng dan mengunakan wang untuk digunakan oleh NGO lawan kerajaan.

Mereka tidak berterima kasih kepada kerajaan serta orang orang lain terutama pengguna jalan raya yang terpaksa membayar cukai jalan tetapi jalan tidak dapat di gunakan oleh kerana mereka melakukan perniagaan haram diatas jalan tersebut dengan izin kerajaan Melayu.

Jikalau doa untuk hujan berjaya, apatah lagi doa untuk di jauhkan kezaliman penduduk China keatas pengguna jalan raya serta para pembeli yang tertipu dengan barangan tiruan di kawasan mereka.

Kerajaan harus tutup Petaling Street dan Jonker Street kerana di selewengkan oleh pengaruh China dalam kerajaan dari MCA dan Gerakan. Bangkit lah Melayu. Jikalau Melayu berniaga benda tiruan sudah lama kena tangkap, apa special nya kaum China di benarkan berniaga barang tiruan? Tutup harus tutup untuk keadilan semua kaum.

Kita mahu keadilan, fair dan kerajaan terbuka bukan protek China yang melakukan kesalahan undang undang. Apa special nya mereka apabila boleh melakukan jenayah perdagangan?. No way bro, no way, not fair to other people. Indian Malays and the lots.

2 thoughts on “Melayu Bandar harus adakan sembahyang hajat tutupkan Jonker Street dan Petaling Street

  1. Syabas & tahniah YAB Dato Idris Harun!

    Langkah Dato’ adalah langkah kesatria Melayu sejati…….mudah2an akan diikuti oleh KM & MB lain dalam mendaulatkan maruah bangsa Melayu yg sejak2 akhir ini telah hinjak2 dek kelalaian dan kelembikan pemimpin Melayu. Dato’ lah pemimpin Melayu pertama ketika ini mengorak langkah bagi mengajar bangsa biadap yang tak kenang budi. Rasanya berbaloi juga perjuangan kami siang malam selama ini dalam memartabatkan maruah bangsa.

    Adakah MB dan KM di negeri lain berani berbuat langkah yang sama?

    Quote: The first step is the beginning of long journey towards success..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s