Kenapa pusat bandar negeri Melayu di tawan Cina dan bagaimana menghapuskan Cina bandar

Pusat bandar adalah pusat segala aktiviti kommersial, sosial dan kemasyarakatan.

Buat masa ini pusat bandar di perintah oleh kuasa majlis perbandaran atau majlis bandaraya dan mereka ini diletak di bawah kuasa executive oleh parti yang menang bagi segala polisi yang akan di jalankan yang melibatkan pendudukan dan kemasyarakatan penduduk.

Semua bandar di Malaysia di menangi oleh China.

Ini bagi mempastikan keperluan kecinaan mereka utuh dan tidak di ganggu gugatkan, bermakna polisi nasional tidak akan berjaya di lakukan di kawasan bandar selagi mereka menolak pemerintahan orang orang Melayu.

Segala polisi selama ini di bantu oleh wakil talang dua muka MCA supaya kuasa China tetap bersama mereka dengan hanya memperbodohkan pemerintah bersetuju dengan perkara perkara kecil seperti iklan dan papan tanda dalam bahasa Kebangsaan. Lain lain yang melibatkan polisi kebangsaan di bantah secara spontan.

Bagaimana boleh kita nyahkan kuasa central place theory yang melibatkan bandar bandar menjadi tarikan bukan sahaja kepada ekonomi tetapi juga dalam bidang social dan kemasyarakatan?

Central place theory yang membentuk bandar bandar dunia akan kalah dengan bertaburnya pusat pusat bandar baru kecil di sekeliling bandar itu. Kalah nya central place theory ialah oleh kekuatan kuasa komunikasi dan logistik yang menyambung kawasan pembeli dan penjual.

Bandar atau pusat graviti baru harus dibuka untuk pasaran orang orang Melayu luar bandar seperti Bandar Jengka, dan semua aktiviti ekonomi seharusnya di pegang orang orang Melayu tanpa batasan. Sekatan hakmilik mutlak kepada Melayu bagi semua pegangan hakmilik dan pegangan sewa tanpa batasan.

Ini adalah percaturan yang telah di bina dan di pelopori oleh orang orang dahulu di PKNS tetapi malang nya MCA telah menjalankan jarum mereka meracuni pihak pembuat dasar agar Cina di benarkan bersama untuk membangun bandar bandar baru seperti di Bangi, Shah Alam, Antara Gapi dan Bandar Sultain Suleiman. Kaedah bersama China tidak akan memberi kebolehan secara cepat kepada bangsa Melayu menjadi tuan untuk sebuah bandar kerana mereka akan cuba seratus peratus mengagalkan peningkatan kuasa orang Melayu seperti yang di lakukan untuk melemahkan kuasa theory central place Shah Alam dengan membina di I City untuk kaum China.

Jabatsn Perancangan Bandar majlis dan persekutuan serta negeri semesti mengekalkan kuasa Melayu di bandar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s