Dikriminasi China, amat melampau, China sungguh jijik dan low class

Jijik.

Amat tidak bertemaddun. Dan melampau batas. Kaum yang hina dan species low class. Boleh mereka hidup di negara ini?.

Sungguh menjijikan.

Sepuluh tahun lalu, ramai pengusha Melayu tertipu dengan generalisasi sikap kaum ini yang di gembar gemburkan sebagai rajin berkerja dan kuat beriktizam.

Setelah sepuluh tahun kita tahu apa yang sebenarnya adalah mereka ini tidak lah kuat bekerja dan taat seperti yang di gembar gemburkan.

Mereka suka mencuri masa dan berhelah untuk mempertingkatkan kekayaan mereka sendiri, dan perbuatan ini bagi orang orang Malaysian Bumiputera adalah sikap berkerja tidak beramanah. Tidak beretika. Sikap low class.

Berapa banyak syarikat Cina yang menghadapi masaalah dengan pekerja Cina mereka dan turnover bagi pekerja China adalah tinggi.

Ramai CEO Melayu yang lebih berjaya di merata tempat dan ini menjadi fakta yang di dengki oleh kaum China sendiri.

Mengapa arus baru ini berlaku?

Corak kerja sudah berbeza. Walau pun corak kuat kerja di amalkan sebelum ini sesuai pada zaman itu, tetapi apabila mereka mempunyai nilai rendah dan low class seperti suka merasuah, bermuka muka dan tidak amanah, sikap kuat berkerja tidak lagi memberi kelebihan kepada pemunya syarikat.

Dunia kerja sudah berubah dan ianya tidak sesuai dengan cara berkerja kuat sahaja, dan corak baru lebih sesuai kepada Malaysian Bumiputera untuk di ambil berkerja, yaitu beramanah, disiplin dan taat.

Para pekerja di syarikat China ada lah golongan yang di himpit dengan stress yang teruk, dan perlu untuk di lakukan sesuatu seperti di urut setiap hari.

Manakala pekerja Malaysian Bumiputera berkerja iklas tanpa banyak kerenah walaupun di dikriminasi oleh kaum China itu sendiri.

Dan mereka tidak perlu kepada gaya hidup tidak syariah compliance seperti kebanyakan kaum China yang suka kepada rasuah bukan sahaja dengan wang ringgit malahan dengan umpan sex dengan gadis gadis dan wanita China yang di bawa masuk oleh mereka.

Walaupun masih ada syarikat China yang masih berjaya, sudah banyak syarikat Malaysian Bumiputera mengambil alih peranan CeO China yang semakin berkurangan.

Oleh kerana pekerja China adalah kaum low class, saya syorkan kepada CEO syarikat syarikat Malaysian Bumiputera supaya tidak mengambil mereka sebagai pekerja tetap di syarikat anda.

Outsource kan semua mereka ini dan himpitkan mereka dengan bayaran yang rendah mengikut kemampuan pasaran.

Saya tidak mengambil pekerja China walau saorang pun kerana jenis hati budi mereka yang tidak iklas seperti mana yang di tonjolkan semasa PRU 13.

Saya tetap tidak akan percaya terhadap kebolehan mereka kerana mereka mempunyai nilai hati budi yang sememang jenis low class atau rendah. Sikap mereka tidak professional. Dan sebenarnya mereka bergantung hidup dengan syarikat Melayu seperti syarikat syarikat yang selalu di dikriminasikan oleh mereka sendiri.

Dunia sudah berubah dan sudah sampai ke tangan orang orang Melayu untuk terus maju. Ayuh bangkit kawan kawan.

PS: Lihatlah, sebuah syarikat Cina yang besar membayar hutang RM 3 juta sahaja dengan bayaran cek di dapati cek nya adalah cek tendang. Apa baik nya syarikat China ini, dan ini contoh yang baik di lihat dimana syarikat China juga merupakan syarikat low class.

Perasaan sahaja mereka itu high class.

Mereka hanya suka memberi gambaran baik keatas sikap kaum mereka, dan sebenarnya sikap kaum mereka adalah sikap low class dan tidak ada standard yang boleh di terima ramai.

1 thought on “Dikriminasi China, amat melampau, China sungguh jijik dan low class

  1. Sudah tiba masanya orang melayu itu sendiri tidak lagi memandang rendah kpd kaum sendiri. Apa kurangngya kebolehan orang melayu. Kaum cina pun malas dan suka curi tulang dalam bekerja.mereka hanya pentingkan wang bukan kesetiaan dan moral yg tingi. Minda melayu yan sering pandang rendah pada kebolehan kaum sendiri perlu basuh. Orang melayu boleh buat apa saja bukan macam dulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s