Ini masa nya. Bangun dan hidup lagi.

maoBila masa rebah?. Bila rebah, bangun dan mula lah hidup baru.

Kesemua kaum Cina menghabiskan masa dan wang sehingga ada diantara CEO syarikat Cina sanggup berluang masa menghentam Melayu dan Cina di dalam kerajaan untuk mengubah kuasa dari tangan mereka.

Mengapa sampai jadi begitu?.

Adakah Melayu tersilap pilih pemimpin Cina dari MCA dan Gerakan, iaitu para pemimpin yang di benci oleh rakyat Cina?. Jikalau ya, siapa kah mereka dan mengapa kah sebuah kerajaan yang berkuasa pada masa itu tidak dapat menilai denyut nadi rakyat Cina dan terus membuang mereka dari kerajaan yang di benci rakyat dari awal lagi?.

Dengan adanya mereka ini di dalam kerajaan, maka pegawai kerajaan berbangsa Cina juga turut membenci mereka dan terus terang menyokong para pemimpin Cina di luar kerajaan.

Sikap berbelah bagi para pekerja kerajaan berbangsa Cina telah merusakan struktur pemerintahan kerajaan dan tidak pelik untuk melicinkan perjalanan sebuah kerajaan tanpa memilih bulu, kerajan harus bertindak membuang para pekerja yang terdiri dari bangsa Cina dari segala peringkat jawatan di kesemua kementerian kerajaan.

Ini penting agar segala polisi yang akan di ambil boleh dilaksanakan tanpa memilih bulu. Kita memerlukan kekuatan ahli parlimen kaum Bumiputera dari Sabah dan Serawak untuk membantu kita dari orang orang semanjung yang telah termakan nasi kangkang kaum Cina berabad lamanya. Supaya dengan kekuatan mereka kita dapat mempratikan kesanambungan jalur untuk memperkasakan bangsa dan tanah air, dan bukan memperkasa kan bangsa dan tanah air Cina di rantau ini.

Ingat. Mereka juga berpendapat bahawa ini lah masa nya mereka memperkasakan bangsa dan tanah air mereka, tetapi malang nya, bangsa dan tanah air itu memberi maksud bangsa dan tanah air Cina.

Malang sekali corak pemikiran rakan kongsi BN kerana telah memperdayakan kita bahawa masyarakat Cina boleh mengasimilasikan kedudukan mereka sebagai rakyat Malaysia dan membuang aspirasi menjadi sebuah masyarakat berpaksikan kepada bangsa Cina.

Telah lama BN memperuntukan berbagai bagai peruntukan untuk kaum ini menjadi rakyat Malaysia yang sejati. Dan peruntukan ini adalah dari tipu daya pemimpin Cina dalam kerajaan.

Bangunlah dan dirikan sebuah kerajan tanpa memilih bulu dan ratakan pemberian harta dan kemewahan negara kepada semua kaum, terutama kaum kaum miskin seperti Melayu dan Bumiputera.

Berkerja dan berdampingan dengan Cina sudah tidak boleh di guna pakai lagi.

Jikalau ada Melayu di dalam kerajaan yang tidak bertindak hasil dari PRU 13, saya boleh membuat andaian bahawa anda akan di tolak oleh kaum Bumiputera dan Melayu keseluruhan nya pada bila bila masa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s