Politik baru PKR – lawan ketua tidak apa!. Azmin and the geng!.

Lawan ketua ni satu jenis manusia yang tidak belajar sejarah. Dan lawan ketua di kata kan sebagai satu cara politik baru yang di banggakan oleh PKR. Seperti kelakuan Azmin Ali dan Suhamie baru baru ini tunjuk lawan ketua dengan bermacam macam tomahan perilaku yang jelek keatas bos dia Khalid Ibrahim.

Dia tidak kena buang parti. Orang PKR suka sangat style semacam itu, itu politik baru. Kata mereka, seperti duduk dalam gelap gelita dunia politik.

Oh tidak mungkin bro. Satu, dia sudah langgar syariat Islam, kerana memburukkan ketua beliau, dua, dia tidak amanah menjaga kertertipan berorganisasi. Atau perilaku dalam berkumpulan.

Jikalau semasa perang, Azmin boleh di hukum tembak on the spot kerana langgar perintah ketua. Atau di pancung jikalau di Padang pasir.

Cerita lawan ketua nih telah di ceritakan berabad lamanya dimana sudah mesti nya ketua beliau akan bertindak menunduk pemberontak. Zaman cerita lanun orang semacam ini terus di buang dari kapal dan di hanyutkan.

Sah pun apa yang Khalid telah lakukan ialah, tidak beri seorang pun termasuk Suhamie dari menjawat jawatan penting di GLC sebagaimana yang di pohon beliau.

Kemudian tidak di ambil seorang pun dari kalangan kumpulan ini menjadi exco kerajaan. Tidak di berhenti kan dari parti itu adalah sendiwara politik sahaja walaupun ingin diklaskan sebagai politik baru, tetapi politik lama berzaman zaman dari dahulu kala masih lagi berlaku dan di guna pakai oleh manusia. Iaitu, sisihkan. Kita ni manusia bukan malaikat.

Jadi ternganga lah Azmin and the geng, termasuk 40 penyamun tarbus Ali Baba dalam tempayan kena goyang kaki dan batang pelir mereka sehingga 5 tahun lagi.

He he he, politik baru konon.

Kesian.

Nampak toilet tak, saya nak kencing jap, leh?.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s