Nak tahu KPI berkesan KJ sepatutnya di lantik Menteri Boikot, bukan Menteri BS.

Kita tau keputusan PRU 13 sepenuhnya di mana 97% pengundi Cina mengundi DAP, dan menolak MCA dan Gerakan.

Okay, dan kita tau 30% pengundi Melayu Belia Urban mengundi PKR atau PAS atau pun Cina DAP, bersemangat dengan politik baru.

No problem. Mereka berhak berbuat demikian, dan kita juga berhak membuat perkiraan kita sendiri bagaimana kita boleh melanyak atau memanggil kembali roh roh yang telah di pergunakan untuk menyokong pakatan.

Dan kita tahu Pakatan adalah kumpulan pembohong yang amat besar.

Selepas PRU 13, strategi politik telah berubah kepada strategi politik boikot. Dari barang barang keluaran Cina dan India Air Asia kepada semua jenis perhidmatan oleh kaum Cina dan juga mereka yang terbabit.

Politik ini amat berkesan di Malaysia, kerana, kaum Cina telah memonopoli segala bentuk pengeluaran barang barang serta perhidmatan di negara ini dan kaum Melayu merupakan kaum penguna dengan kuasa beli tunai. Itu silap mereka lah kerana terlalu tamak haloba sehingga kesemua aktiviti ekonomi di pegang dengan pengeluaran para graduan dari Sekolah Cina yang pro Cina melampau batas.

Untuk menang perang politik, kita serang tampuk duit mereka sampai pecah dan hancur. Dan sebagai ganti dalam pasaran ambil alih kesemua pengeluaran aktiviti ekonomi dari mereka yang telah lingkup dan bangkrup.

Ini berkehendakan satu agensi yang kuat dan KPI agensi ini senang di lihat dan amat cepat keberhasilannya. Pihak bank akan menutup sesuatu pusat pengeluaran barangan didalam tempuh tiga bulan sekiranya tidak membayar hutang, dan sekiranya mereka di tutup kita ambil alih dengan membeli syarikat tersebut di pasaran terbuka.

Sepatutnya tugas ini diberi pada KJ. Kita akan tahu keputusan KPI dia dengan cepat. Menteri Boikot, bukan Menteri Belia dan Sukan.

Dalam masa lima tahun sebagai Ketua Pemuda dahulu, KJ tidak menunjuk prestasi yang boleh membanggakan, malahan ramai belia Melayu seperti Adam Adli terus menyokong Pakatan. Kementerian Boikot barang barang Cina dan lain lain pesabotaj negara harus di beri kepada KJ untuk melihat sama ada beliau boleh berjaya atau tidak. Dan didalam masa yang singkat keberhasilanya. Tidak payah menunggu sampai negara mencapai taraf sebuah negara maju. 2020.

PS: Mengenal budi dan kehalusan adab Melayu didalam hati seseorang Melayu ialah dengan memberi kerja melawan musuh Melayu. Jikalau beliau bersekongkong dengan musuh Melayu di medan perang, biarlah beliau mati sahid di peperangan itu. Sekurang kurang nya kita hantar beliau ke Syurga, bukan ke neraka.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s