Tak reti nak cakap pada Khairy, memang belum basuh berak lah dia ni.

Aku sokong benar apa yang Dr Zahid Hamidi cakap.

Memang kena gaya dia berkata. Dan memang logik betul kalau dah tau tidak suka sistem pemilihan pilihanraya di Malaysia, boleh migrate lah tempat lain.

Lama dah Melayu nak cakap perkara ini kepada pemusnah perpaduan negara.

Dia suara kan suara hati aku juga. Dan beribu malah berjuta umat Melayu dan Bumiputera seluruh negara. Sudah fed up dengan perangai hantu hantu jembalang ni.

Dalam pemilihan UMNO nanti aku akan pilih dia. Biar orang semacam dia menyuarakan perasaan hati orang semacam aku. Dah naik muak sampai nak muntah dah dengan kerenah mereka.

Kita ni Khairy, Melayu Islam, dan bila memerintah mesti nya adil. Itu Melayu. Itu jati diri orang Melayu zaman berzaman. Dari masa Tuanku Abdul Rahman lagi. Sampai sekarang. Adil.

Engkau kena jadi Melayu semacam ini. Tak adil lah engkau dok sokong orang yang nak musnahkan negara. Tak Islamik engkau buat semacam tu. Melayu apa jenis engkau ni dok nak sokong orang yang buat demostrasi susahkan rakyat jelata semacam aku?.

Memang betul, ianya jalan yang lebih pratikal.

Tetiba ada pula Mat Laun cakap berpolitik cara baru konon, apa yang Zahid cakap tu pandangan peribadi, bukan pandangan kerajaan.

Bukan kah dia tu menteri penuh KDN?. Apa pulak pandangan peribadi, jikalau aku jadi menteri KDN pun aku cakap semacam itu. Tentu pandangan dia pandangan dari seorang menteri.

Apa pula ke hal nya si Khairy nak sibuk sibuk. Baru jadi menteri dah ingat awak perdana menteri ke?.

Jaga lah dulu belia belia Melayu yang sokong engkau tu. Tak usah nak pandai jadi orang popular di kalangan Pakatan, dia orang terutama Cina 97% tak sokong engkau.

Tak percaya, engkau bertanding lah di Subang Jaya, tengok dia undi engkau kah?.

Pergi buat kerja hang dulu, jangan dok sibuk nak jaga tepi kain orang.

Aku dah cakap, orang ni akan lingkupkan UMNO. Silap pilih lah ni.

Berapa kali silap dah!.

2 thoughts on “Tak reti nak cakap pada Khairy, memang belum basuh berak lah dia ni.

  1. Aku cadang semua blog2 pro melayu balun khairy jamaluddin serentak selama seminggu. Ajar budak kencing berlari ni. Aku tengok muka dia dan cara dia bercakap pun dah naik meluat. Melayusetaraf dengan azran osman.

  2. KJ :
    1.GP (gila Publisiti)
    2.1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
    3. P.EM wannabe(macam penasihat ekonomi Negeri Selangor)
    4.New politik macam saiffudin dan adam.
    5.Penaung- KJ Fan kelab.
    6.Engage dan inklusive- serupa Najib.
    7.Kelainan – serupa Najib
    8.Menteri – Kementerian National Reconcilation
    9.Ketua Jurucakap Kabinet
    10.Ketua Jurucakap BN
    11.Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
    12.Ketua pembangkang dalam kabinet.
    13.Ketua UMUM PR dalam UMNO
    14.World view – sukan dan bola sepak macam najib
    15.sahabat karib AA dan TSTF dan MUFC.
    16.sahabat baik pap .
    17.Father ‘s little boy ,40 years ago.(minta kertas tissue)
    arjuna waspada
    changkat lobak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s