Khairy, tak payah lah nak join Cabinet. Berak pun belum basuh lagi!

Khairy nak join Cabinet?.

Dulu kata tak hendak pun jadi calun dalam PRU 13!.

Bila menang sikit hendak pulak.

Engkau ni macam Husam rejek tu ler!.

Orang ramai dah tak hendak idea engkau, tetiba hendak beri idea banyak. Idea apa? Hendak beri kan Malaysia kepada Cina seberang ker?

Aku rasa tak payah lah berangan sangat hendak join cabinet Najib.

Tak pasal pulak Najib kena hentam oleh Melayu, dah lah sekarang Najib kena sondol dek Cina. Tak yah berangan lah dengan recommendation dari blogger awak yang beri idea dua sen tu!.

Hello, cuba telepon member member lain, engkau ingat dia orang suka dengan wajah dan idea engkau ker? Cakap tu kena straight forward, dulu kata tak hendak jadi calun pun, tapi sekarang alih alih dah nak jadi ahli cabinet?.

Tak malu muka ker hidung tak mancung pipi tersorong sorong.

Semacam pembohong bila bercakap semacam itu? Kita tak mahu orang suka bohong dalam kerajaan.

Dah udah lah, engkau buat kajian macamana nak tutup sekolah Cina Seluruh Malaysia. Dah berjaya tu baru lah boleh kata ada jasa pada UMNO. Apa jasa awak jadi ahli UMNO selama ini?.

Aku ahli UMNO dan berhak cakap hal ini.

5 thoughts on “Khairy, tak payah lah nak join Cabinet. Berak pun belum basuh lagi!

  1. Sangat setuju. Berjuang habis-habisan. Jangan mintak-mintak. Allah melihat dan Dia yang menentukan. Jangan merajuk jika tak dapat. Ada baiknya. Kalau dapat ucapkan Alhamdulillah.

  2. Aku rasa dia supo aljuburi gak berjuang untuk diri sendiri sebenarnya. gila publisiti pulak tu. dahtu kuat merajuk pulok. pening kepala woo.. toksah layan lah..

  3. Kabinet baru Najib mestilah bersih.. lebih baik muka baru. sisa baki paklah dulu mesti kasi reject. kalau tidak sejarah akan berulang.

  4. PM JANGAN CARI FASAL LANTIK KHAIRI JADI MENTERI. MAMAK NI DI BENCI OLEH RAMAI AHLI UMNO. TSUNAMI 2008 PUAKA MAMAK INI LAH BUAT KERJA. MAMAK INI BOLEH JUAL MALAYSIA SAPERTI ANWAR IBRAHIM.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s