Tan Sri Anak Maidin kata DAP masuk BN lah, maka DAP tak rasist, ha ha ha,

Kekadang orang tua tua nih bukan pandai sangat otak mereka. Cakap pandai tetapi akal kureng. Baik budak tadika beri idea. Straight to point. “Emak nak ais cream”. Dah tu beli lah ais cream.

Sekarang ni Cina kata “Emak nak DAP, tak nak BN”. Engkau jawab, bukan emak dia yang jawab tau, “Nah ambil BN”. Engkau ni betul lah Zam, lain minta lain hang nak beri. Baso. Karang aku mencarutkan karang engkau kata aku bukan bukan pulak!.

Macam mana boleh beri idea sengget sebelah macam itek buta mata berjalan nih?.

Ada kah betul otak dia ni bila pelawa DAP masuk BN. Dan bila masuk BN, DAP terus jadi tidak rasist. Jubor mu lah wei.

Idea cicak mengkarung tu weh.

Kita kena ubah. Dia suruh ubah. Pertama tukar semua sekolah Cina jadi sekolah Kebangsaan. Semua kena cakap Melayu setiap masa, tidak reti cakap Melayu buang dari list apa apa jenis ketua pun. Tak tahu berbahasa Melayu, jangan Melayu duduk dekat dengan mereka. Bina flat untuk mereka sahaja jauh jauh nun di Hutan Melintang.

Kita semai kasih dari mula bertemu mata di sekolah. Bukan bercinta bila badan suka pada Cina dan Melayu suka pada Melayu. Kalau Cina suka Melayu masa kecil kecill lagi mereka akan sayang orang Melayu. Bila Cina sayang Melayu Melayu pun jatuh sayang pada Cina dan hurmat menghumati dari kecil lagi.

Bukan bila sudah besar baru berasa hendak bercinta dengan Cina atau Melayu. Dan semasa itu dah kena book Cina Doll nak kenal hati bodi. Apa ada? Air jer ler.

Idea hang karut lah Zam. Hang pi tidur lah buat dan karang cerita cinta bila bangkit tidur nanti, okay?.

MCA dan Gerakan kena merge buat satu komponi dah. Kita Melayu kena tolong MCA dan Gerakan. Tolong mereka sungguh sungguh. Beri mereka kebaikan Melayu  dan cuba beri pertolongan supaya mereka bersatu?. Semua benda di dunia dah di liberalised dah, bila lagi MCA dan Gerakan nak capai cita cita liberalism?

Zam hang pi hisap rokok dan taip, jangan silap taip, “idea aku idea bodoh”. Tak yah banyak banyak helai, dua tiga helai kertas dah lah. Ada faham bro?.

Jangan cakap silap taip pula ya.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s