Orang Thai lebih baik dari orang Cina yang undi Lim Kit Siang

Orang Thai sama dengan kita di Malaysia terdiri dari berbagai kaum dan budaya.

Tetapi bertutur dalam bahasa Thai antara mereka dengan perasaan bangga dan penuh keiklasan kerana sebuah negara. Mereka lebih beradat dan memandang serta menyanjung tinggi kebudayaan setempat tanpa perlu mengingat kebudayaan negara asal mereka.

Dan tidak sebegitu dengan rakyat Cina Malaysia yang suka berkiblat kan dengan cita cita rasis mereka yang telah di semarakkan oleh parti DAP, ingin kepada sebuah negara didalam sebuah negara Melayu.

Mereka tidak perlu berbahasa kebangsaan bersama mereka serta tidak perlu ke sekolah kebangsaan yang perlu di ganti dengan sekolah mereka.

Semua ahli masyarakat tidak mengambil hati pun di atas kehendak mereka, malahan kerajaan memberi segala bantuan kepada mereka menubuhkan sistem pembelajaraan sampai ke peringkat universiti.

Yang menjadi masaalah ialah ramai antara mereka itu berasa sombong dan angkuh kerana boleh menubuhkan sebuah negara didalam sebuah negara lain. Dari keangkuhan ini maka timbul perasaan mengecualikan masyarakat dengan masyarakat Melayu. Mereka berniags di antara mereka, menolong kaum mereka sahaja dan membentuk kekuatan masyarakat mereka hanya di antara mereka.

Sikap angkuh ini telah di bara oleh DAP supaya mengundi mereka membentuk sebuah negara mereka dalam sebuah negara lain.

Jikalau Lim Kit Siang menang, minta minta kalah teruk, maka andaian diatas adalah benar. Sekiranya benar kerajaan harus bertindak tegas supaya membina sebuah negara dalam sebuah negara lain harus di hentikan. Melayu harus bersatu dengan semua Melayu dari semua parti termasuk parti PAS.

Sesungguhnya, saya suka tukarkan semua mereka ini dengan rakyat Thai yang lebih baik. Masaalahnya adakah orang Thai suka menerima rakyat seperti mereka ini?.

20130504-015945.jpg

1 thought on “Orang Thai lebih baik dari orang Cina yang undi Lim Kit Siang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s