Budaya gedeber umat PAS di jalanraya menunjuk kereta kereta buruk mereka, seperti umat Taliban

Kota Bharu penuh dengan anak muda sedang menunjukan kereta buruk mereka di jalan raya sambil pegang bendera PAS.

Itu yang mereka ada. Dan ini lah peluang yang ada untuk melakukan sesuatu aktiviti memenuhi masa mereka yang terlampau lapang.

Aktiviti ini dibenarkan olih para pemimpin PAS bagi menunjukan kekuatan dan mengertak lawan dengan perasaan gerun kepada keramaian orang menyokong parti PAS.

Nak suruh orang gerun dengan cara aktiviti itu saya rasa tidak akan kesampaian. Orang tak gerun lagi kepada aktiviti bodoh.

Sekarang orang melihat kepada kebolehan umat atau masyarakat. Dari jenis kereta yang buruk buruk yang di gunakan oleh mereka boleh menunjukan betapa hampes nya kebolehan mereka sebenarnya.

Besusah payah mereka membayar ansuran bulanan pinjaman kereta RM300 sebulan dan itu adalah taraf mereka. Aktiviti ini boleh menunjukan bahawa sebagai pemimpin sebuah masyarakat, PAS tidak berkemampuan membina sebuah masyarakat yang lebih baik serta berkebolehan tinggi dan berbudi bahasa.

Sekiranya kita undi mereka, undian itu memberi erti bahawa kita juga ingin melihat masyarakat kita ketinggalan dari membina kejayaan yang lebih baik.

Itu belum lagi di kira kebolehan mereka berdebat mengenai sesuatu isu untuk kepentingan orang ramai.

Budaya seperti ini tidak ada faedah. Budaya seperti ini adalah budaya Taliban yang akan di tertawakan oleh penduduk dunia yang maju.

20130504-014613.jpg

PS: Kereta buruk buruk ini berpusing pusing dalam bandar berpuluh kali menghabiskan duit minyak dan masa. Rakyat Kelantan yang mengundi akan jatuhkan PAS pengamal agama dan aktiviti songsang seperti berarak Cina mati di jalan raya yang mereka sendiri tidak pandai bina.Selepas 5 hb Mei nanti mereka akan duduk di Pantai Cahaya Bulan melihat lihat bulan di langgit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s