Cakap cakap politik

Apa kah jawapan kepada soalan jikalau di tanya kepada semua ketua parti politik negara kita “ada kah anda sudah bersedia”?.

Kerajaan BN

Kita telah membuat polisi, menjalankan dan telah berjaya didalam semua proses tranformasi sama ada transformasi kerajaan, transformasi ekonomi dan mencapai pertumbuhan ekonomi di tahap yang amat baik iaitu 5.6 peratus. Kita juga telah menjalankan proses pemilihan calun winnable selama setahun. Memang kita telah bersedia.

PR

Err, kita telah menyediakan manesfesto dua tahun dulu, dan sekarang masih melihat lihat untuk di tambah tokok di mana sesuai. Dan kita harap Annuar Ibrahim akan diterima ramai, err, buat masa ini kami berharap populariti dia kembali seperti sedia kala. Berkenaan dengan calun yang akan di pilih, err, kita masih mengamal siapa cepat dia dapat, err, walaubagaimana pun tidak lah kita mengamal banyak undang undang rimba, err, di tempat atau kawasan tertentu kita terpaksa terima undang undang tersebut. Err, kita sudah bersedia.

Kita

Macamana kita hendak percaya pada PR, mereka nampak belum bersedia, malahan bergaduh sama sendiri. Jadi macam mana hendak harapkan mereka perintah negara jikalau tidak boleh memerintah diri sendiri?. Sememang nya mereka tidak boleh memerintah sebuah negara seperti Malaysia. Mereka tidak boleh.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s