Gengaman senyap, menderita pun senyap, melawan pun tidak, adat pantang orang tua tua. Sudah lapuk.

Lagenda suatu kaum menekan para ahli kaum mereka demi untuk terus menjadi ketua ada diberitakan di merata tempat. Cuma cara nya yang berlainan.

Pol Pot menekan kaum mereka untuk terus memerintah sesuatu kawasan untuk kepentingan ahli mereka agak berlainan dengan kederitaan kita disini.  Tetapi cerita sedih dan derita adalah sama.

pol pot

Pol Pot punyai watak sama bagi penderitaan manusia sejagat.

General Newin menyeksa kaum mereka juga berlainan, dan kaum mereka menderita adalah dalam corak yang sama.

Lama lama, kekejaman akan berlaku dan penderitaan menjadi lebih parah.

Bagaimana derita didalam sebuah negeri Islam, bukan kah mereka itu orang orang yang berilmu agama, tidak munasabah mereka menekan kaum mereka supaya menderita sekira tidak mengikut kehendak mereka?.

Tidak sama mereka dengan General Newin atau Pol Pot, kerana kedua dua bukan beragama Islam, dan logik lah mereka tidak mendera rakyat mereka sekiranya arahan tidak di turuti?

Jikalau persekitaran telah diracuni dengan watak religiously charismatic, semua benda yang tidak di buat, adalah religiously charismatic.

Dengan kata lain, apa yang diperlukan rakyat dari wakil mereka, seperti jalan raya, dengan charater atau watak religiously charismatic berkata itu semua tidak perlu, maka rakyat menerima sebagai tidak perlu.

nik-aiz-nik-mat

Propaganda Ubah Minda yang jahat dalam dunia. Lebih jahat dari regim Hitler, Pol Pot dan Newin. Kerana ia bertiraikan agama.

Kita menderita kerana tidak ada jalan yang baik. Derita dalam senyap. Derita dalam diam. Kerana orang religiously charismatic berkata semua benda itu tidak perlu. Kita menanggis dalam diam.

Permainan ubah minda lebih teruk dari ubah bangsa cara Pol Pot. Pol Pot terus bunuh. Mati, lepas mati kita hilang dari dunia. Tidak perlu rasa susah. Kita di bunuh diam diam. Di jauhkan dari kemajuan.

Seperti Nazi dengan propaganda anti Jew. Dan propaganda disini ialah anti-UMNO. Kita di arah membenci UMNO dengan berbagai bagai cara propaganda “religiously charismatic”. Kita menderita siang malam, tanpa perlu memohon kepada mereka. Kerana mereka tidak akan memberikan kepada kita.

Kita sebenar nya mati dalam hidup. Pekerjaan dan peluang hanya yang kepada yang tidak melawan. Bagi mereka yang melawan, secara diam diam akan disingkirkan dari semua keistimewaan.

Kita mati. Kita tidak berduit. Kita perlu jam Rolex tipu dari Siam. Mereka sahaja perlu Mercedes Benz. Mereka perlu balak, kita tidak. Mereka perlu duit, kita tidak. Kita mati, mereka tidak. Kita mati tetapi masih bernyawa menelan air kuning, mati beransur ansur. Sungguh dasyat.

Lebih dasyat dari kematian di zaman Pol Pot.

Itu dia, propaganda ubah minda kaum mereka bagi terus memerintah Kelantan. Dan sekarang masih belum terlambat bagi kita mencatas pemusnah kehidupan manusia dan membebaskan diri dari mereka.

Kita perlu cataskan rumpun mereka. Kaum mereka, anak anak mereka dan ahli ahli mereka  yang telah lama membaham kita siang malam selama 23 tahun. Mereka semua seperti dracula menelan darah kita secara diam diam.

Undi Ibrahim di Parlimen Pasir Mas. Hapuskan kaum yang membunuh kita secara diam. Lebih teruk dari Pol Pot. Lebih teruk dari propaganda Hitler.

Kerana mereka mentadbir di belakang tirai agama kita. Dan kita sayang kan agama. Bukan kita sayangkan propaganda ubah minda dari ketua yang memegang watak religiously charismatic.

“Beli kereta, beli tanah boleh, kenapa tidak boleh bina masjid sendiri?.”

Soalan ganjil dari seorang yang berwatak “religiously charismatic” personality zaman ini. Ayotolah tidak berkata begitu. Sejahat jahat Muamar Gadafi tidak berkata begitu. Pun Sadam Hussien.

Sudah tentu orang yang mempunyai fikiran ini meresap dari idea Pol Pot atau General Newin dari sebelah timur, bukan dari Timur Tengah.

Hapus lah propaganda ubah minda jahat ini bagi kita hidup bebas beragama Islam yang tulin, dan hidup kembali dari mati untuk menghirup udara segar di Kelantan. Beramah mesra dengan semua kaum di Kelantan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s