Ajar agama rakyat menjadi pelacur, buat jalan minta derma, asyik nak tunjuk buat kerja riang riang pecah tanah!

Kata ajar tentang agama, semua benda pun berasas agama. Tiba tiba, anak anak dara sunti Kelantan tinggalkan ajaran agama PAS, terus pilih ajaran LGBT menjadi prostitutes. Atau pelacur, atau jual “rit-rit”.

Kenapa? Katakan agama PAS dalam!. Sampai kan sembahyang bawah pokok pun di mestikan. Walau pun masjid dekat. Fardu tu fardu ini, ayat itu atau ayat ini. Semua hafis. Akhir akhir anak anak dara di Kelantan jual burit. Hafis apa lah komer semua?

Apa tidak cukup ayat ayat penting kah didalam amalan agama komer semua.

Tidak kesian kah kepada rakyat yang menderita tidak ada jalan sesuai mencari nafkah? Engkau ajar lah apa pun tentang agama, bila gaji average hanya RM400 dan belanja untuk sara hidup naik sampai 300 % dengan kenaikan harga harga barang barang perlu, macam mana?

Sekali jual RM100. Dua puluh orang tekan, termasuk yang pakai jubah dan kupiah, mereka dapat RM2,000, tentu sama level graduate bekerja di Maxis atau Bank Muamalat. Dapat extra elaun layan tok lebai dua tiga ratus lagi, sudah tentu hidup senang.

Dah tu macam mana?. Kilang tutup, supermarket dah penuh, jadi kerja di pejabat PAS pun mungkin kena cop, baik lah kerja sendiri.

Beri lah kerja kepada kumpulan terdesak ini dengan menyediakan kerja untuk mereka. Kamu dah perintah 23 tahun. Kemana pergi otak kamu semua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s