Politik pecah tanah lepas itu gadai tanah. Tiada politik lain kah PAS Kelantan nih?, Gilo.

btasastadium

Macam mana nih?.

Jikalau kita semua buat kerja sebagaimana orang politik kaum PAS ini, kita sudah lama masuk jail.

Apa pasal masuk jail?

Kerana apabila pecah tanah untuk buat sesuatu, kemudian apabila tanah pecah, itu lah sahaja yang ada. Projek yang ingin di buat tidak ada.

Sekejap sahaja, semua kementerian kerajaan akan datang pejabat menyelongkar dan mengejar pengarah syarikat di atas tuduhan menipu rakyat. Sekejap sahaja kita akan di masukan ke dalam lokap dan di jail.

Tetapi, apabila sebuah kerajaan negeri membuat kerja berbentuk jalan cerita yang sama, peliknya tiada apa apa kementerian datang menyelongkar pejabat dan mencari ahli politik yang membuat kerja sama, yaitu menipu rakyat. Ini tidak adil kepada kita ahli masyarakat.

Adakah orang politik boleh buat jahat, dan kita, ahli masyarakat biasa, tidak boleh? Kita pun ingin mendapat untung besar jikalau boleh tipu rakyat. Kenapa kita tidak boleh?. Kita pun hendak jadi ulamak. Jikalau ulamak boleh tipu, kita sebagai pengikut ulamak boleh lah jalankan kerja tipu menipu, asalkan dapat duit besar. Bukan begitu. Walaupun, bagi mereka, mereka mendapat point dalam pengikut untuk undi, bukan duit besar.

Apa lagi apabila sebuah kerajaan negeri  yang melakukan kerja kerja sumbang seperti itu?

Bila lagi rakyat Kelantan. Ini lah masanya. Tidak lah bersusah payah joint orang yang akan tipu awak!!!!.

Jemputan dari kerajaan negeri itu adalah jemputan untuk anda melihat bagaiamana anda akan di tipu dengan projek stadium, yang telah pun di pecah tanah tahun lepas. Tahun ini, kemungkinan untuk acara pecah tanah untuk membuat lubang sebuah parking kereta pula, agaknya.

Kami takut sedikit masa lagi ada pecah tanah untuk lubang kubur penduduk Kelantan pula.

PS: Nik Aziz sudah tunjuk bagaimana ulamak PAS boleh berkerja setelah di tolak rakyat. Jadi Tok Bomoh. Jampi serampah sebagaimana Kiram 111. Harapan supaya kerajaan Kelantan membina sebuah hospital yang di penuhi dengan tok Bomoh tok Bomoh sejenis dan sewaktu dengan nya. Agar semua ahli wakil rakyat PAS boleh berkerja di situ. Itu sahaja kepandaian mereka. Semacam penganas Sulu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s