Mathematics kira undi CEC pun salah, nak bina jalan dasar laut! . Aku takut rebak dan tenggelam kita penguna jalan raya. Jangan tunjuk pandai DAP

Ini ilmu mathematics, korek korek lubang bawah laut. Engkau orang kira senang kah buat kerja semacam itu?

Lim Guan Eng nak tunjuk pandai. Hendak bina jalan dasar laut. Mengira jumlah undi anggota CEC tempuh hari pun ternaik terkurang bukan sikit. Ini pula jalan di bawah dasar laut. Kalau terkurang atau terlebih satu meter pun, harus rebak jalan bawah dasar laut tuh.

Hey, aku tak recommend lah member member free drive dalam terowong yang hendak di bina DAP tuh. Tak pasal nanti komer semua jadi ikan berenang di bawah laut mencari lubang nak naik ke atas daratan.

Ini tak lain tak bukan sebuah cadangan memberi harapan kepada kroni untuk undi mereka. Jikalau budget RM 6.3 billion tu di jadikan ukuran, maka ramai lah Lim, Long dan Tan bermimpi jadi kaya raya sekelip mata. Tak lulus mathematics pun tak mengapa.

Aku tak faham dia ni, si Lim Guan Eng. Kalau ya hendak mencuba mathematic, buat lah kertas kerja jalan dasar laut dari Singapura ke Johor. Tu Tambak Johor, dah sesak semacam jalan semut merah. Lagi pun distance nya pun tak lah jauh mana. Kalau silap kira kira pun tak lah menjadi isu besar. Air laut Tambak Johor tu tak lah dalam sangat. Kalau pecah masih ada chance berenang keluar, tak payah nak jadi ikan naik ke darat.

Tak payah lah. Engkau kalau hendak sangat, buat jalan bawah laut ke Sumatra dari Melaka. Ada juga faedah bawa orang Melayu Acheh ke atau sapa sapa dari sana ke Melaka. Lagi pun dah ramai kaum Indonesia datang ke Melaka naik bot pancung tenggelam menjadi ikan. Kalau hang silap buat mathematics pun tidak mengapa, mereka dah tahu yang mereka boleh menjadi ikan bila bila masa pun kerana hendak bekerja di negara bertuah ini.

Ingat Lim, pergi belajar satu campur dua campur tiga berapa jumlah nya dulu, lepas tu baru lah boleh cerita benda benda dasar laut nih. Kalau kira kira undi CEC pun sampai sekarang tak leh selesai, forget it lah. Buat malu muka umat Malaysia saja. Hendak tunjuk terror lah konon!.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s