Negeri Kelantan penuh dengan ilmu, papa kedana kerana ilmu tak berguna.

Semua ahli masyarakat Kelantan adalah haiwan yang berilmu, merujuk kepada Nik Aziz yang berkata orang yang mengambil wang bantuan adalah adalah ayam dan lembu.

Dan mereka sebagai pemerintah bukan ayam dan lembu, mengunakan ilmu mereka menjual Lembah Sireh kepada kerbau. Mereka yang berilmu juga menjual tanah Gua Musang kepada babi. Mereka membina ladang rakyat dan membela kambing untuk di makan oleh harimau. Ilmu.

Rakyat Kelantan hina dina kerana berpuluh tahun ilmu yang di sampai kan oleh orang yang penuh ilmu hanya memakan tahi ayam, meminum air neraka, tidur dalam reban reban ayam. Ilmu.

Ilmu tahi ayam adalah ilmu yang mengunakan otak ayam. Kelebihan mereka yang berilmu itu adalah kerana mereka itu lebih baik dari ayam dan lembu, dan sebagai kerbau besar berani menyatakan bahawa rakyat Kelantan sebagai ayam dan lembu kerana menerima bantuan. Ilmu.

Rupa rupa nya kita di perintah oleh kerbau lakloh di Kelantan. Ilmu.

Kalau di kiaskan Nik Aziz hanya seorang foreman yang berilmu membaiki kereta Ford Re Re, dan tidak reti baiki kereta Wellfire, Volvo dan Mercedes. Dia hanya tahu naik sahaja. Apa lagi membaiki Airbus. Langsung tidak berilmu.

Psy dari korea dikatakan sebagai perempuan. Ilmu. Jubor mu ilmu.

Ps: Huh ilmu konon. Bila nak naik roket gi ke outer space? Ilmu. Kalau di Syria lama dah geng komer kena tembak dan bom. Nasib baik di Malaysia. Boleh kata dia ajar ilmu. Ilmu jubor mu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s