Politik Nazi rampas tanah yang di kurnia kan kepada ahli masyarakat Malaysia di Selangor

Engkau orang percaya tak jikalau aku cakap.

Semenjak Selangor di kuasai oleh pembangkang yang terdiri dari parti DAP, PKR dan PAS, dari semenjak tarikh memang undi secara tipu muslihat dengan propoganda dan manesfesto, mereka ini terus melanyak mereka yang di kurniakan tanah oleh kerajaan BN untuk kepentingan awam.

Dari perkara asas seperti untuk membina universiti kepada kepentingan awam yang lain seperti untuk di bina rumah rumah mampu milik, semua mereka ini di syak wasangka sebagai anjing BN dan harus di rampas dengan cara gangster atau nazi tanpa perlu lihat kepada undang-undang negara.

Tanah YBK di rampas, Langgat 2 di tekan, Syabas di hempit, dan kesemua lah syarikat syarikat yang dikurniakan tanah untuk pembangunan di tekan dengan segala rintangan supaya semua mereka ini mampus dan tanah yang di kurnia itu dapat di rampas dengan segala bentuk atau cara yang menunjuk kan gaya atau perangai gangster atau kaedah nazi.

Siapa dia diantara mereka ini berperangai jahat seperti Nazi. PAS?, DAP? atau PKR?.

Aku rasa kesemua mereka ini Nazi.

Tarik balik tanah mereka. Tidak dapat cara baik, di letakan Registrar’s Caveat. Tak dapat dengan mengunakan registrar’s caveat, di senaraikan sebagai tanah yang akan di ambil balik dengan mengunakan Akta Pengambilan Tanah 1960 dengan memberi notis Section 8, Gazette Notification. Bila pemunya minta mahkamah  membatalkan Notis GN Section 8, mereka akan di ugut dengan di hantar notis Section 7 untuk dirampas dengan  jalan paksa.

Macam mana Notis GN Section 8 mempunyai persamaan dengan kegunaan yang di bangunkan oleh pemaju, yaitu pembangunan bagi tujuan awam. Jikalau pemaju membangunkan tanah untuk perumahan awam, mereka juga mengambil tanah itu untuk perumahan awam. Ini hanya satu muslihat supaya pemaju ditukar kepada penyokong PR. Begitu sekali akal orang orang DAP, PKR dan PAS untuk membalas dendam.

Saya akan ceritakan kesemua kes yang terbabit, dan bagaimana beratus ratus lagi yang telah menjadi mangsa kekejaman kerajaan PR di Selangor. Awak ingat ibu tunggal sahaja ker yang kena tipu?  Oh tidak, ibu tak tunggal pun kena zalim. Semacam orang Jepun perintah Penang dulu. Sama.

Sebelum itu, diperkenalkan pula undang undang 30% harga premium tanah kepada semua pemaju sekiranya ingin membangunkan hartanah dan perlu bayar “on the spot” bagi mendapat kelulusan membangun. Jadi kesemua pembangunan di Selangor perlu bayar duit kepada Majlis Perbandaran dengan wang pendahuluan yang tinggi. Tiada siapa ingin membangunkan hartanah, kecuali mereka.

Semua mereka yang menyokong BN di hancurkan.

Jahat. Dan kepada pemaju yang sokong PR, mereka bersuka ria dengan rampasan tanah ini dan mendapat hasil dengan menjual harta rampasan dengan harga yang berlipat ganda. Aku tak tahu lah Talam ini pemaju yang di sukai oleh PR. Semua mereka enjoy makan besar di England.

Siapa susah?. Engkau orang. Engkau orang yang pilih mereka. Engkau orang yang benci Khir Toyo dulu. Hendak beli rumah harga meninggkat menjadi tiga kali ganda. Bukan engkau orang saja, aku pun susah. Kerja tidak ada. Celaka engkau orang ini pilih manusia tidak berhati perut menjadi kerajaan. Yang tidak lihat undang undang negara. Orang yang bersikap gangster.

Jaga lah komer semua. Nanti bini engkau orang di sapu mereka.

Adakah semacam ini perangai orang yang memerintah sebuah kerajaan negeri yang bertemaddun? Kalah kejahatan Jepun beri minum air tekan perut supaya air keluar balik dari dalam perut!!.

PS: Kaum Cina yang teruk kena. Padan muka sokong DAP. Lain kali ingat. DAP adalah sebuah parti Lantui. Parti Nazi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s