Lim Guan Eng mencari populariti dengan melawan Melayu.

Cina suka kalau ada orang Cina lawan Melayu. Dari dahulu lagi. Dari masa kaum Cina berebut melombong bijih, sehingga masa sekarang.

Melawan Melayu itu perbuatan hebat. Ianya menunjukan satu kekuatan bangsa Cina keatas kaum oppressor. Itu pendapat mereka.

Perbuatan hebat ini di sanjung oleh bangsa Cina imigeran di mana mana sahaja mereka berada.

Dengan isu kalimah Allah, Lim Guan Eng berkeras melawan Melayu, dan ini satu corak politik baru menawan hati bangsa Cina di Pulau Pinang menyokong beliau memerintah sebuah negeri didalam gugusan Malaysia yang di perintah kaum Melayu.

Dia lupa, 90% penjawat awam adalah kaum Melayu. Walau pun Cina akan memilih beliau semasa pilihan raya, beliau tetap berkerja di bawah orang orang Melayu. Beliau mesti akur bahawa kuasa memerintah adalah di bawah kuasa Yang Di Pertua Negeri berbangsa Melayu.

Jadi nya beliau masih belum mempunyai kuasa sebagai bangsa Cina memerintah orang Melayu. Beliau adalah seorang Cina memerintah kaum Cina sahaja. Seperti ketua lombong bijih memerintah kongsi lombong Cina. Tidak lebih dari itu.

Melayu tidak akan lupa bangsa Cina yang berpaling tadah dengan melawan Melayu. Mereka akan menjadi kenangan pahit kepada umat Melayu kerana merupakan satu bangsa keji yang tidak mempunyai nilai baik diantara penduduk imigeran di Malaysia. Mereka akan dinyahkan secara diam diam didalam semua fungsi utama kegiatan kemasyaratan, dan di dalam jalinan persahabatan diantara kaum di Malaysia. Mereka akan dilupakan sekiranya menghadapi masaalah diantara mereka.

Akan timbul pergeseran besar diantara mereka dan Melayu tempatan dan semua parti yang menolong mereka sekarang ini akan terus membisu tanpa memberi apa apa pertolongan kepada mereka. Keadaan ini adalah kebiasaan di gugusan Malaysia yang mempunyai adat resam Melayu.

Itu lah balasan kepada kaum yang lupa kulit melawan Melayu yang telah menolong mereka semasa tersepit. Bak kata perpatah Melayu, buat baik berpada pada, jahat sekali sudah tahu hati budi.

Sekarang umat Melayu akan tetap melabel kaum Cina Penang yang mengundi Lim Guan Eng sebagai kaum penderhaka yang ingin melawan Melayu dan Melayu tidak akan lupa selagi nyawa mereka dikandung badan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s