Agama orang Jepun mengasuh mereka lebih baik dari Islam PAS mengasuh PAS.

Pendapat aku pendapat aku, jadi boleh terima atau tidak, kita tengok apa yang ada dalam pemikiran aku.

“Nasharuddin hendak buat apa, buat lah. Hendak masuk UMNO, masuk lah. Kita kata kita cerai dia, jadi tak payah beri surat dan dia tidak payah tunggu surat itu. Kita Islam. Agama kita Islam dan apa kita kata, itu lah yang kita buat. Surat-surat itu jenis kebangsaan. UMNO itu kebangsaan tidak Islam, PAS parti Islam. Kita bercakap tak payah tulis tulis surat. Semacam laki cerai bini. Mana ada surat bila lafaz cerai?. Dia sudah bukan ahli PAS!” Kata ketua agama Islam Pas.

Bila jadi semacam itu, orang PAS mundur seratus tahun. Orang Jepun, agama Shinbutsu shūgō, mempunyai pandangan seratus tahun kehadapan. Itu sebabnya orang orang Jepun lebih maju seratus tahun kehadapan dari umat di Asia. Malangnya PAS Kelantan membawa umat dia mundur seratus tahun kebelakang, bermakna, orang oarng PAS mundur lebih 200 tahun dari umat Jepun. Orang Jepun bukan beragama Islam. Mereka beragama campuran Buddha dan adat resam mereka, Shinbutsu shūgō. Ajaran agama itu nampaknya lebih baik dari agama Islam PAS. Jadi agama Islam PAS adalah agama tidak komprehensif, agama Islam ketinggalan zaman, atau lebih tepat, bukan agama Islam yang di pinta oleh umat Nabi Muhamad dunia sekarang. Lebih tepat, agama Islam PAS agama Islam tipuan. Dan ketua mereka lah yang menipu umat atau pengikut PAS menjadi sebuah agama tipuan atau agama jelmaan.

Orang Jepun bangun pagi-pagi lagi, bersarapan, dan menjalankan aktiviti kelompok mereka dengan memandang kehadapan. Mereka amat teruja dengan kebersihan. Manakala Islam PAS mengajak umat mereka bangun pagi dan menjalankan aktiviti dengan mengubah pandangan masyarakat kearah “buat apa lah dunia ini, baik duduk diam dan tidur”. Itu Islam PAS.

Islam ke agama semacam itu?

Bagi aku tidak Islam. Itu agama pasif, agama tidak membawa apa apa keuntungan di dunia dan di akhirat. Malahan mereka mengelar diri mereka ulamak, dan memberi air minum jampian kepada para pesakit di hospital, sedangkan apa yang mereka harus beri ialah keyakinan diri dengan keradaan Allah. Dari dalam diri pengikut bukan dari luaran, seolah olah puak beragam Islam PAS percaya kepada Taboo, dan lain lain jenis ikutan agam Hindu dan kepercayaan tahyul yang masih melekat dengan kepercayaan individu Islam PAS. Percaya mereka telah bermimpi bersua muka dengan Nabi dan lain lain benda yang susah di kaji dari perpektif sain. Perkara atau perbuatan kolot ini menjadi asas kepada kepercayaan agama Islam Pas., dan hasil nya kita lihat di dalam negeri Kelantan, dimana selama 22 tahun semua nya berasas dari apa yang mereka cakap. Iaitu cakap sahaja, tanpa bukti sahih didalam semua perkara.

Pada pendapat aku, adalah menjadi jahil sesaorang itu apabila ianya menjadi dan mengikut agama  Islam PAS yang tidak komprehensif dan aktif serta ketinggalan didalam semua segi, baik dari segi syariat dan amalan.

Engkau orang hendak dengar dengar lah. Tak mahu sudah. Tak apa. Yang penting aku tahu agama Islam PAS agama Islam tipu dari segi perbuatan dan amalan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s