Pas merancang untuk letakan Tugu pecah tanah sedut minyak di Kota Bharu.

Satu tugu berbentuk bulan akan di letakan di upacara pecah tanah sedut minyak di Wakaf Bharu, dalam masa terdekat yaitu sebelum bulan Februari nanti.

Mengikut sumber berita dari kerajaan langgit yang harus di percayai, ia nya mengambil semperna beberapa acara pecah tanah yang lain termasuk upacara pecah tanah Station Kereta Api Smart 400 km/ h, dan upacara pecah tanah penemuan minyak di Dataran Tok Garu di semanjung Mek Jah di utara Bahagian Selat Tengah Di Bulan.

Dalam upacara tersebut nanti, menteri ekonomi dan minyak Kelantan berkata, segala penderma yang ingin menderma dengan iklas boleh melakukan dengan mengunakan credit card, atau standing order dari mana mana bank Islam.

Beliau berucap semasa lawatan sambil lihat lihat kawasan dan manusia kampung Berat Aku Pikul Nya disini semalam.

Dalam ucapan beliau, beliau menegaskan bahawa anggota tentera Malaysia tidak boleh di harap. Ini kerana mereka tidak akan suka di hantar ke bulan, untuk mengawasi kawasan minyak yang telah di jumpa disana oleh kerajaan negeri.

Beliau juga berkata menteri di Jeli telah di undi oleh tentera yang tidak suka pergi ke bulan. Dan menuduh undi tersebut adalah undi tidak betul kerana semua tentera harus pergi ke bulan walaupun tidak mahu pergi kerana kerajaan negeri suruh mereka pergi.

Orang orang Jeli berkata, setelah mendengar berita itu, menteri ekonomi dan minyak Kelantan walaubagaimana pun telah di undi oleh beribu ekor kambing jambohari, termasuk kambing liar yang bekeliaran di kawasan pengundian. Dan oleh kerana tidak ada kambing yang di jumpa di ladang mereka khuatir bahawa undian dari kambing kambing ini adalah undian dari pengundi hantu.

Mereka juga akan melapurkan kepada SPRM dan memohon penguatkuasa SPRM supaya mengira undi undi kambing kambing tersebut, supaya kambing hanya layak mengundi sekali sahaja walaupun mereka mempunyai empat kaki. Mereka berkata undian dari kambing kambing itu melebihi sebanyak empat kali kerana seekor kambing mengundi megunakan keempat empat kaki mereka setiap kali mengundi.

Upacara hari ini adalah upacara membaham musuh ketat beliau yang telah menghapuskan semua binatang buas di Jeli dan di bangunkan sebagai sebuah tempat penghunian manusia yang terbaik di wilayah itu. Wajah dan suara beliau semasa berucap mirip ketua pembangkang dan lain lain ahli parti pembangkang yang suka kepada kebencian dan perpecahan umat.

Menteri separuh kambing dan separuh manusia itu juga berkata mereka akan tetap membenarkan kambing mengundi empat kali seekor kerana setiap ekor kambing mempunyai empat kaki yang boleh digunakan untuk memangkah kertas undi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s