Tidak ada siapa nak berperang, jikalau suruh berperang kita berperang lah.

Lihat. Hari Krismas. Lim Guan Eng suruh kerajaan setuju murtadkan Melayu. Pada hari Kristmas 2012. Jikalau suruh setuju dengan guna nama Allah pada terjemahan tuhan atau God didalam bible Melayu, suruh murtadkan Melayu lah tu.

Sekarang dia diam. Karpal kata dia diam sebab masih menyuruh murtadkan Melayu lah.

Dia gunakan spy Kristian beri kitab tersebut kepada penuntut Melayu di Penang. Ramai diam diam bakar kitab itu.

Tujuan apa Guan Eng atau Dap buat kerja ini?. Hendak kerja politik perang Melayu dengan Cina atau India ke?.

Kita buat assumptions ya. Senyap senyap Melayu bakar kitab itu. Ok lah, tidak akan menganggu perasaan penganut agama Kristian. Jikalau semua Melayu pergi bakar kitab itu di gereja kepunyaan spy kristian itu, tentu penganut kristian sedih dan mengamuk.

Tentu spy Kristian akan bakar al Quran pulak.

Envoy Vatican dari US tidak bolih buat apa apa. Gaduh antara Melayu dan kaum lain iaitu India dan Cina akan bermula. Kerana Kristian tidak dapat memurtadkan Melayu Islam seperti mana mereka tidak dapat memurtadkan kaum India Islam di India semenjak 200 tahun lampau.

Kenapa Dap teringin sangat memurtadkan Melayu ni? Sehingga Karpal minta Hadi suruh Majlis Syura ubah pendirian?

Dap anak beranak dari Pap Singapura. New Strait Times Singapura hari hari bantai BN. Singapura dengan Dap ada perancangan besar.

Apa dia? Singapura negara kecil tapi kaya kerana resources dari Malaysia. Tanpa Malaysia Singapura akan mampus. Lee Kuan Yew tahu itu. Lim Guan Eng pun tahu.

10 tahun ini pemimpin Malaysia fokus menambah baik resources dalam negara dan mengunakan kaedah add value yang lebih menguntung Malaysia dan rakyat negara ini terutama rakyat tempatan bukan imigeran. Pengeluaran minyak mentah dari Singapura merudum. Permintaan pergunaan pelabuhan di Singapura mengecil. Kilang memproses bahan mentah di Singapura mengecil. Hub pelaburan berpindah ke Kuala Lumpur dan sekitarnya.

Yang penting kuasa imigeran mengawal ekonomi rantau Melayu Nusantara. Bila ini berubah, Cina imigeran rantau ini berpakat untuk berperang. Ia, perang jaga kuasa itu.

Perang kecil kecil dulu, dan jikalau sudah teruk, guna kuasa luar serang Melayu dengan senjata pula.

Sekarang mereka perang dengan muslihat. Selagi tiada apa apa tentangan mereka tidak akan puas hati. Selepas ada perubahan dalam tentangan terhadap mereka, mereka akan gunakan tentera Cina dari Singapura.

Hendak selamat, hentikan bersama dengan Dap. Hentikan sokongan kepada Pas yang telah di guna oleh Pap Singapura untuk Cina Dap perintah Malaysia bagi menjayakan ego mereka mengawal ekonomi Melayu Nusantara. Ingat. Sebelum kita betul betul angkat senjata melawan Cina imigeran dari Singapura dan Penang.

Ini sama lah dengan kaum Melayu bergaduh pasal farait dan harta pusaka. Boleh potong kepala. Apa lagi dalam hal ehwal harta negara, semua bangsa dunia berperang. Jikalau itu terjadi, aku pun kena berperang angkat senjata. Anda macam mana? Tidak perlu fikir panjang, Allah kata wajib jaga harta sebuah negara Islam. Jadi kita perang saja lah, ikut kata Allah tuhan kita yang satu dan esa. Bukan dari anak tuhan atau bapa tuhan.

PS: Jikalau DAP menyuruh siasatan diadakan keatas pemberian kerakyatan warga asing di Sabah, perkara sama juga harus di bincang keatas pemberian kerakyatan kepada warga asing lebih sejuta sebelum merdeka. Adakah sesuatu referendum telah di rujuk kepada umat Melayu sebelum menerima cadangan British itu?. Jikalau tiada, kita harus mulakan siasatan dari sekarang bagi mengelak “perang” yang kita hadapi sekarang. Atau kerana tidak suka berperang maka Tunku bersetuju untuk memberi kerakyatan Cina dan India imigeran sebelum merdeka tanpa persetujuan majoriti rakyat Melayu semasa itu. Kita tidak boleh lagi menyuruk kebenaran kerana Melayu memang tidak suka kepada kaum lain memerintah mereka sampai kiamat.

One thought on “Tidak ada siapa nak berperang, jikalau suruh berperang kita berperang lah.

  1. Selamatkan lah akidah kami dan keturunan kami Yaa Allah..Selamatkan lah Tanah Melayu ini dari perancangan jahat puak yg menentang Mu Yaa Allah.Buka lah mata hati mereka yg tidak dapat melihat kebenaran yg kian terbongkar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s